Tilbehør

Sennheiser RS 175 – Trådløse høretelefoner Test

sennheiser-rs-175Sennheiser RS 175 er et par trådløse hovedtelefoner, hvor du får friheden til at nyde din musik uden at være hæmmet af kabler. F.eks. et oplagt bud til at nyde tv-lyd eller musik i de seneste aftentimer på sofaen i stuen uden at forstyrre resten af familien eller naboerne.

Faktisk kan du bevæge dig langt væk fra senderenheden, op til 100 meter, så de er skam også brugbare, når du klipper græsset i haven, hvis da den ikke er mega stor 🙂

Prisen er ifølge Pricerunner.dk omkring 1500,- . Sennheiser er én af de mest kendte producenter, så vi har set frem til at teste dem her på DIGITALT.TV, hvor vi har afprøvet dem et par uger.

Sennheiser RS 175 udpakning, design og tilslutning

sennheiser-rs-175-kassesennheiser-rs175-kasse-indholdI kassen finder vi:

  • Et par Sennheiser RS Over-Ear høretelefoner
  • TR 175 senderenhed
  • Strømadapter
  • 3,5 mm analogt lydkabel (microjack)
  • Optisk kabel
  • 2 genopladelige NiMH AAA-batterier

sennheiser-rs175-optiskMed det optiske kabel er det enkelt at koble til de fleste TV, eftersom disse typisk altid har en optisk lydudgang. Har du en AV-Receiver med optisk lyd udgang, så er det naturligvis også en mulighed.

Du kan med skydeknappen på senderne også skifte til det analoge input med det medfølgende kabel i hovedtlf. stikket på eksempelvis den bærbare eller smartphone.

sennheiser-rs-175-closeSelve høretelefonerne er lukkede over the ear modeller, der vejer 310 gram inkl. batterier. De har en god pasform og føles behagelige også ved længere tids brug.

sennheiser-rs-175-close-openDe to medfølgende genopladelige batterier monteres i hver sin hørebøf. Det gøres ved at dreje dem af. Det er positivt, at der er tale om NiMH AAA batterier, så kan man selv skifte disse, når de måtte være blevet trætte efter en del genopladninger.

sennheiser-rs175-sidePå siden af den højre høretelefon er on/off knap og knapper til aktivering af bass boost og surround lydoplevelse.

sennheiser-rs-175-ladekontakterI toppen af selve hovedbøjlen finder vi ladekontakterne, der sørger for at strømmen fra den medfølgende ladestation bliver sendt ud til de to batterier.

sennheiser-rs175-batteriindikatiorsennheiser-rs175-basssurindikatiorLadestationen har ligeledes knapper til bas og surroundfunktionerne. Der er også batteriindikator der lyser grønt ved opladet tilstand og rødt mens der lades.

Det tager pænt lang tid (op til 16 timer) at oplade fuldt den første gang, så sæt gerne dem til med det samme. Det er bare at montere dem på ladestationen, så kontakterne på toppen rører hinanden. Det bør dog gøres med en vis omhu, og kunne måske godt være lavet lidt smartere, så man var sikker på, at de sad rigtigt.

Sennheiser RS 175 rækkevidde og lydkvalitet

Sennheiser RS 175 leverer en god lydkvalitet, også i forhold til så mange andre trådløse høretelefoner. Lyden er fyldig og med god dybde og klang.

Den trådløse digitale transmissions-teknologi via 2,4 Ghz teknologi leverer fint støjfrit signal også på afstand. 2,4 Ghz teknologien benytter Sennheiser også i deres trådløse mikrofoner  Alle vores 84 m2 blev dækket uden problemer.

Vi anbefaler at starte med at lytte til høretelefonerne uden hverken bas eller surround slået til. Det giver den mest naturlige lytteoplevelse. Synes du der mangler bas, så kan du naturligvis slå den funktion til, men det kan blive for meget afhængigt af basindholdet, i det du lytter på. Men basfunktionen er meget effektiv på indhold, der kræver det.

Surroundfunktionen synes vi ikke rigtig lyder naturlig på f.eks. dialog i en film, så umiddelbart vil vi anbefale den slået fra. Men hovedtelefonen fungerer generelt fint som til tv lyd også film med action scener og den slags.

Det er værd at notere, at RS 175 kun understøtter digital stereolyd (PCM) op til 16-bit/48kHz. Der er ikke understøttelse af Multikanal-formater som f.eks. Dolby Digital og DTS.

Batteritiden er specificeret til op til 18 timer, alt afhængig af lydstyrken du lytter med også. Vi har ikke siddet med stopuret, men vi synes at batteritiden er god, man føler bestemt ikke, at man skal lade hele tiden.

Sennheiser RS 175 Konklusion

sennheiser-rs175Sennheiser RS 175 koster fra omkring 1500-1600,- og dermed måske ikke et produkt alle lige køber. Men til de penge, så får man altså også en produkt, der virkelig leverer på både rækkevidde og lydkvalitet. Skal vi finde lidt til forslag til forbedring, må det være i forhold til montering af høretelefonerne på senderen ved opladning, men så er vi også nede i detaljerne.

Den trådløse oplevelse giver en masse frihed både for én selv, og sine omgivelser kan man sige, såfremt de gerne vil have ro, f.eks. i det sene aftentimer. At kunne gå frit rundt uden ledning er super rart og praktisk, f.eks. også til god musik i ørerne, når der skal støvsuges.

Sennheiser RS 175 føles behagelige at have på og med den trådløse 2,4 Ghz teknologi, så får du en langt bedre lytteoplevelse end på trådløse FM sender produkter. Der er fin mulighed for tilslutning til både TV, computer og andre enheder, så længe der ikke er krav om flerkanals lydkilder, og det kan jo som regel slås fra eller konverteres til stereo på din signalkilde.

Pricerunner logo

Tags

Relaterede artikler

Back to top button
Close
Close