Branche-Nyt

Salget af fladskærme og DVB-T tv-bokse er for nedafgående

Efter de gode år med digitalisering, TV 2s overgang til betalings-tv kanal, så køber danskerne ikke længere så mange fladskærme og tv-bokse. Brancheforeningen BFE fremlagde på pressemøde på IFA messen i Berlin sit skøn for 2013 salget, og her fremgik det at tv-salget i 2013 vurderes til at blive på omkring 410.000 stk.

tv salg 2013

Som det kan ses på tabellen fra BFE, så er det antal en del lavere end de seneste år. Faktisk skal vi helt tilbage til 2006 for at finde et tilsvarende lavt antal solgte enheder. Fladskærme er næsten blevet landsdækkende i de danske husstande med 92% med mindst 1 fladskærm.

tv boks salg 2013

I forhold til DVB-T tv-bokse, så ventes salget i 2013 at komme til at ligge på 95.000, igen en del lavere end de seneste mange år, hvilket er naturligt nok. De fleste købte i forbindelse med digitaliseringen og mange i forbindelse med kodningen af TV 2. Harddiskoptagere er absolut heller ikke længere noget der langes ret meget over disken, nu hvor tv med optagerfunktion og tv-udbydernes egne tv-bokse har taget over. Når det er sagt, så var vores anmeldelse af Panasonic blu-ray/harddiskoptager dog en af de mest læste i 2012, så der er stadig en vis interessse fra nørderne 🙂 . Den bedste blu-ray/harddiskoptager på markedet pt er faktisk slet ikke til salg i de danske butikker.

Store skærm og Ultra HD

På pressemødet fredag fremgik det klart, at branchen tror på Ultra HD som vækstområde for ny salg af fladskærme, men både tv-udbydere og producenter lød måske lidt mere afventede end BFE’s direktør Laila Kelp Rasmussen, i forhold til hvor hurtigt Ultra HD vinder frem både på indholdssiden og salgsmæssigt.

tvsize_2013

Lige nu er det større skærme trenden går i mod, som det kan ses på tabellen ovenfor.

Online salg ikke dominerende

tv salg butikker 2013

Selv om mange af vores læsere formentlig handler en del elektronik på nettet, så køber flertallet stadig deres fladskærm i en fysisk butik. Fordelingen ifølge BFE’s tal ligger på 79 % i fysisk butik og 18 % online, 3% var usikre på om de havde købt online eller i en fysisk butik. 

Vi dropper ikke flow tv og de traditionelle tv-udbydere endnu

tv modtageform 2013

BFE fremlagde også tal for fordelingen i tv-modtage form. Som det kan ses, så er kabel-tv langt den mest udbredte modtagelsesform. BFE betonede også, at de ikke ser flow-tv som uddøende, som den ellers ofte gøres til i flere medier. Istedet mener man, at danskerne blot har øget deres forbrug. Der ses stadig mange timers traditionel fjernsyn, men nu ser danskerne så oveni ekstra indhold fra streamingtjenesterne på deres smartphone eller tablet.

I samme kategori

Back to top button