Søg
Generic filters
Exact matches only

Philips Fidelio B5 Soundbar

| mandag 01. dec, 2014 10:48 | opdateret 10. jan, 2017 kl. 9:09 | 0 Kommentarer

philips fidelio b5 Soundbar anmeldelse / testSoundbar produkterne startede som en løsning på, at lyden fra fladskærmene blev udfordret af det stadigt tyndere design, men producenterne er også begyndt at videreudvikle på soundbar produktet. Et godt eksempel på dette er Philips Fidelio B5. Philips Fidelio B5 er nemlig ikke bare en soundbar, men en fleksibel højtalerløsning både til TV brug i stuen eller som transportabel lydkilde. Der følger nemlig 2 trådløse batteridrevne højtalere med, som du også kan benytte som trådløse bluetooth højtalere, f.eks. i forbindelse med din smartphone.

Philips Fidelio B5 har en vejledende pris på 6,499,- så der er altså tale om et produkt i den dyre ende af markedet.

DIGITALT.TV har som første danske medie fået lov til at teste Philips Fidelio B5, og du kan læse om vores oplevelser i denne anmeldelse.

Philips Fidelio B5 udpakning og design

I kassen finder du

  • Soundbar centerenheden
  • 2 x trådløse højtalere
  • 1 X subwoofer

Der medfølger en Quick Guide og en egentlig manual, begge er på dansk.

Designet på Fidelio B5 er enkelt og elegant med både aluminium samt stof der dækker højtalerne. Det specielle ved stoffet er i øvrigt, at det har fået en speciel behandling, som gør det mere modstandsdygtigt over for støv og flydende væsker, samtidig med at det lader lyden passere uden dæmpning.

Selve soundbaren måler 1035 x 70 x 156 mm med de trådløse højtalere monterede, mens bredden er 755 mm uden. Den medfølgende Subwoofer måler 200 x 510 X 200 mm.

Soundbarenheden kan placeres på et bord under fladskærmen, men det er også muligt at vægmontere den. Der er beslag med.

Displayet på soundbaren er placeret bagved stoffet, men er tydeligt nok trods dette. På en måde foretrækker vi også denne løsning fremfor et egentligt display, fordi det gør det mere diskret. Displayet fortæller dig om input kilde, indstillinger osv. Du kan sætte dette til at nedtone, så det er mere afdæmpet.

På selve soundbar enheden er der udelukkende en standby knap, al øvrig betjening sker via den medfølgende fjernbetjening, der har knapper til både input, lydstyrke og bas/diskant med flere. Den føles ganske let i hånden og bruger 2 x AAA batterier som medfølger.

På soundbar enheden finder vi følgende tilslutningsmuligheder på bagsiden:

  • 2 x HDMI indgange
  • 1 X HDMI Audio Return Channel
  • 1 x Coaxial lyd ind
  • 1 x Optisk lyd ind
  • Aux Audio ind (phono stik)
  • USB tilslutning (kun til software opgradering)

Altså et meget komplet udvalg af tilslutninger og rart med 2 HDMI indgange ud over HDMI ARC. USB tilslutningen er som nævnt kun til software opdateringer, som iøvrigt kan hentes her.

Subwooferen er forholdvis høj og aflang. Subwooferen er med trådløs forbindelse til soundbar centerenheden, så den kan gemmes lidt af vejen.

De 2 trådløse højtalere kan monteres på hver side af soundbarenheden, her lades de så også op. Batteritiden er omkring 5 timer til musik og op til 10 timer ved film og TV lyd. Det afhænger naturligvis en del af, hvor meget de skal arbejde, også i forhold til lydstyrken du afspiller med. En fuld opladning af de trådløse højtalere tager 2 timer. De er meget enkle at sætte på soundbarenheden, når du vil oplade, hvilket er rart.

Generelt giver alle enheder et godt indtryk, de virker solide og velbyggede, og generelt fremstår Fidelio B5 som en gennemtænkt løsning.

Installation og betjening

Det er super enkelt at installere soundbaren her fra Philips. Det kan klart anbefales, at du i forhold til TV-lyd benytter et HDMI kabel fra din fladskærms HDMI tilslutning med Audio Return Channel funktion (ARC) til HDMI ARC input’et på soundbar’en.

På den måde får du lyd fra din fladskærm over på soundbar’en automatisk, og TV’et slukker så selv dets egne indbyggede højtalere. Desuden tænder og slukker soundbar’en automatisk sammen med dit TV.

Har du ikke denne mulighed, kan du alternativt benytte f.eks. optisk lydkabel og selv manuelt slukke for højtalerne i din fladskærm.

Udover HDMI kabel fra soundbar til vores fladskærm, så koblede vi også en TV-boks og Apple TV boks direkte til soundbarenheden via de 2 HDMI indgange.

Subwooferenheden og de 2 trådløse højtalere parres automatisk op trådløst til soundbar’en, når du tænder for den første gang, så det er ligetil at komme i gang. Efter aktivering af Audio Return Channel funktion på vores fladskærm var der TV-lyd fra højtalerne.

Det kan af og til være lidt besværligt at finde funktionen til at sende lyd ud gennem Audio Return Channel funktionen, fordi de enkelte TV producenter sjældent er enige om et fælles navn for funktionen. Men kigger du din manual igennem for Audio Return Channel eller forkortelsen ARC, så burde du finde noget.

Betjeningen af input, lydstyrke osv. sker via den medfølgende fjernbetjening, der har en del knapper, når man sammenligner med andre soundbars vi tidligere har testet. Men der er med Philips Fidelio B5 også tale om et produkt med rigtig mange muligheder, så det giver mening. Det er dog ganske ligetil, og benytter du Audio Return Channel fra din fladskærm, så kan du naturligvis skrue op og ned for tv lyden via din normale tv-fjernbetjening.

Philips tilbyder på produktet også en auto-kalibrering, der måler på lyden og tilpasser signalerne, så de matcher rummet og højttalernes placering.

Få god lyd trådløst fra Smartphone eller Tablet

Som så mange andre soundbar producenter, så tilbyder Philips naturligvis også trådløs lyd fra smartphones og tablets via Bluetooth. Det er en simpel måde at få god lyd derhjemme i stuen og helt sikkert en ekstra gevinst. Centerenheden har support for både Bluetooth aptX til Android og AAC til Apple, ligesom den understøtter parring via NFC.

Men Philips tager med Fidelio B5 skridtet videre. De 2 trådløse højtalere, du får med, kan nemlig benyttes som selvstændige bluetooth højtalere. Du trykker ganske enkelt på bluetooth knappen på den trådløse højtaler, du ønsker at parre f.eks. din smartphone med, og så har du mulighed for at få meget bedre lyd fra Spotify, Wimp, YouTube, eller hvad du nu gerne vil afspille med god lyd. Du kan enkelt tage en af de to bluetooth højtalerenheder med rundt i huset eller haven for den sags skyld, bare smartphone og højtaleren er i rimelig nærhed af hinanden, så virker det.

Med Fidelio B5 løsningen kan man således sige, at du faktisk får både god lyd til dit tv samt 2 ekstra transportable højtalere til hjemmet, som kan anvendes, der hvor der er behov for det. Placer f.eks. den ene i børneværelset, så junior kan få god lyd fra det han lytter til, og tag den anden med i køkkenet, så du kan få musik til madlavningen fra din smartphone. Samles familien senere om aftenen i stuen omkring en god film, så kan man med fordel hente de to trådløse højtalere med ind og sætte dem til at være baghøjtalere, men du kan naturligvis også nøjes med soundbar og subwoofer lyden alene.

Uden tvivl giver denne mulighed Fidelio B5 en ekstra dimension rent brugsmæssigt.

På vores testeksemplar så tændte de trådløse højtalere i øvrigt ikke sammen med soundbarenheden, når vi brugte dem som baghøjtalere, vi skulle selv tænde dem enkeltvis. Philips fortæller os dog at de burde tænde automatisk, så det må være et problem med vores konkrete eksemplar og ikke et generelt problem, hvorfor vi ikke har trukket ned for dette i vores bedømmelse.

Lydoplevelse

Som forbedring til lydoplevelsen fra fladskærmen skuffer Fidelio B5 bestemt ikke. Der er en klar positiv forskel, når man går fra tv’ets indbyggede lyd til lyden fra Fidelio B5. Man fornemmer straks, at der er tale en mere fyldig og rummelig lyd, mens den på fladskærmen virker flad og indelukket.

Philips Fidelio B5 har ikke et væld af forskellige lydprogrammer, og det gør os bestemt ikke noget. Der er fokus på de 3 væsentlige lyd typer: Musik (Music), Film (Movie) og Dialog (Voice), med individuel indstillingsmulighed for diskant og bas.

Voice funktionen fremhæver dialogen fint og musikdelen klarer Fidelio B5 også rigtigt godt. Så der er tale om en god allround oplevelse. Subwoofer leverer en overraskende god bund og supplerer på fin vis lyden fra de øvrige højtalere.

Generelt fandt vi at de trådløse baghøjtalere var lidt for høje i lydstyrke også efter kalibrering, men du kan justere dem separat via fjernbetjeningen.  Typisk havde vi soundbar lydindstillingen sat til Music eller Voice også på film, vi synes det gav et bedre naturligt indtryk end Movie mode, som vi synes havde en lidt unaturlig rumklangseffekt.

Philips Fidelio B5 tilbyder gengivelse af både Dolby Digital samt DTS lydformaterne.

Konklusion

Philips Fidelio B5
89 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt

God lydoplevelse
Godt med tilslutningsmuligheder
Fleksibilitet med trådløse højtalere

Negativt

Movie lydprogrammet lyder lidt kunstigt

Prisen er i den høje ende vil mange nok mene

Lydkvalitet88
Design / Kvalitetsindtryk90
Tilslutninger89

Philips Fidelio B5 er en smart og fleksibel soundbar løsning, der på flere måder dækker den moderne families behov for god lyd i hjemmet. Den koster noget mere end flere andre soundbar løsninger, men giver også noget for pengene i form af fleksibilitet, muligheder og god lyd.

De 2 selvstændige transportable trådløse batteridrevne bluetoothhøjtalere giver en masse muligheder for at bruge dem, ikke bare som god lyd til dit TV, men i hele dit hjem i samspil med smartphones eller tablets. Vi benyttede os, under testperioden, mere og mere af muligheden for lige at snuppe en højtaler med, så vi lige kunne lytte videre på en podcast i køkkenet, eller mens der blev taget et bad.

Soundbaren leverer god lyd til dit TV, og via HDMI ARC systemet bliver det en integreret del af dit tv, og føles ikke besværligt. Med 2 HDMI inputs og en række andre tilslutningsmuligheder, så er Fidelio også på denne front ganske fleksibel.

Lydmæssigt så er Fidelio generelt en positiv oplevelse, og overbevisende, også til musik, hvilket ellers ikke altid er tilfældet på nogle soundbar produkter. Den kan ikke matche en fuldblodsløsning med AV-Receiver og gode højtaler, også fordi den trods alt ikke understøtter de mere avancerede biograf lydsystemer, men vi vurderer, at langt de fleste vil blive rigtig glade for produktet både i forhold til design, lydoplevelse og produktets fleksibilitet.

DIGITALT.TV takker Philips Danmark for at stille produktet til rådighed for denne anmeldelse

https://www.youtube.com/watch?v=

Del på:

Tags:

Gemt under:: Tilbehør

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked