Pas på dårlige antennekabler

| onsdag 07. dec, 2011 13:03 | opdateret 12. dec, 2011 kl. 13:12 | 2 Kommentarer

YouSee har lavet undersøgelser af antennetilslutnings-kabler tidligere og nu gør de det så igen med en test af hele 42 af de såkaldte antenne mellemkabler fra stikket i væggen til tv’et. Resultatet er temmelig nedslående. 75 procent af kablerne, der sælges i butikkerne kan nemlig give forstyrrelser hos kabel-tv-kunderne.

Af de 42 testede kabler var det kun 10 der levede op til kravene om beskyttelse mod udefrakommende signaler, skriver politiken.dk. Og netop udefrakommende signaler er høj aktuelt med flere og flere signaler såsom mobiltelefoner, trådløse telefoner, ja selv i forhold til kommunikationssystemet i en forbikørende bus.

Gode antennekabler vigtigt i 2013

Med de digitale signaler er problemet at billedet ikke blot bliver ringere ved forstyrrelser, men helt kan gå i sort eller pixelere/fryse i kortere eller længere tid. I 2013 bliver problemet endnu mere udtalt, når Folketingets beslutning om at skifte placering for signaler i det mobile bredbånd træder i kraft. Det vil nemlig betyde at der bliver sendt signaler i det mobile bredbånd i frekvenser, som ligger meget tæt op af de frekvenser, tv-signalerne anvender.

Omfanget af, hvor mange kabler der ikke var tætte over for radiobølger, overrasker produktchef i Yousee, Carl Henrik Sander. Derfor anbefaler både han og kabel-tv-konkurrenten Stofa, at man holder sig til at købe kabler, som er mærket enten af YouSee Ready eller Stofa Approved. Og disse godkendte kabler er ikke nødvendigvis dyrere end andre kabler der dumper YouSee’s test.

Stofa Approved

Så glem alt om antennekabler med guldbelagte stik og andet salgsgas og kig i stedet efter YouSee Ready eller Stofa Approved kabler.

Kilde: Politiken.dk

Læs mere her på DIGITALT.TV om antennekabler og stik her. 

Del på:

Gemt under:: Kabel-TV

Kommentarer (2)

  1. tom88 siger:

    sygt at blive ved med at gøre mobil signaler kraftigere, ingen kan vide om det også påvirker mennesker….i andre lande prøver man vist at stoppe det

  2. zgdk siger:

    Apropos salgsgas, så er YouSee Ready da et af de værst tilfælde. Kablet skal ikke være YouSee Ready, det skal bare være ordentligt skærmet.

Skriv et svar