Fladskærme

Panasonic TX-65DX900E Test

Anmeldelse

Panasonics 2016 topmodel hedder DX900 og findes i 2 størrelser 58″ og 65″. Panasonic TX-65DX900E har fuld HDR 10 support og opfylder UHD Alliances krav. Skærmen tilbyder naturligvis det bedste Panasonic har at byde på. Hvor godt er det så?

Vi har haft Panasonic TX-65DX900E inde til test i et par uger. Læs vores anmeldelse nedenfor.

Panasonic DX900 introduktion og teknik

Panasonic DX900
Panasonic DX900

Panasonic DX900 er et bagbelyst LED TV med hele 512 såkaldte local dimming zones. Det vil sige, at skærmen kan styre lyset i mange flere zoner end de fleste gængse LED TV. Det giver bedre sort værdier og skal mindske glorieeffekten som ses omkring lyse objekter på sort baggrund, altså mere præcis lyskontrol.

panasonic-dx900-faldPanasonic kalder deres dimming setup for Honeycomb, altså en form form for bikubestruktur i de forskellige lyszoner, så de enkelte zoner ikke påvirker hinanden. Vi kigger naturligvis nærmere på det i vores billedkvalitetsoplevelser senere i anmeldelsen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Som topmodel har DX900 naturligvis Twin Tuner, der giver en række muligheder. Du kan f.eks. se to programmer samtidigt, eller frit optage 1 program, mens du ser noget andet. Du kan f.eks. også sætte 2 ting til at optage samtidigt, mens du ikke er hjemme.

Med funktionen TV Anywhere kan du få adgang til TV-programmer og -optagelser, også selv om du ikke sidder derhjemme. TV Anywhere gør det nemlig muligt at streame tv fra skærmen på Smartphones og Tablets.

Panasonic fortsætter i 2016 samarbejde med Firefox, om at benytte deres Firefox OS som grundlag for en mere simpel, hurtig og brugervenlig Smart TV oplevelse. Den nye version hedder Firefox OS 2.0 og byder på lidt nyheder, men mere om disse senere. Der er support for 4K Youtube, men dog ikke den nyeste variant (VP9-Profile2), der også understøtter HDR. Det hele styres af en Quad-Core Pro processor.

Panasonic DX900 findes som tidligere nævnt i 2 størrelser 58/65″, prisen ligger lige her primo juni 2016 på den forkerte side af 30.000. Tjek dagspriser på Panasonic DX900 hos Pricerunner.dk her.

Design og tilslutninger

panasonic dx900 frontSelv om DX900 er topmodel, så er den egentlig rent designmæssigt afdæmpet, hvilket dog ikke gør os noget. Panasonic kalder designet for Art of Light Design.

DX900 designFokus er på selve skærmen, der er omgivet af en sort kant front og sølvkant i siden.

65″ modellen, som vi tester, er jo temmelig bred og kræver ved placering på et bord, at dette er stort set i fuld bredde med skærmen. Vi kunne måske godt have brugt lidt fleksibilitet, ligesom på DX780 modellen.

Panasonic DX900 fodFoden på skærmen er en solid og tung metalbøjle stander, der også er påkrævet til en sværvægter, der vægtmæssigt ligger på 42,5 kg inkl. stander (65″ modellen).

Skærmen er let tilbagelænet ved montering på den medfølgende stander, som man egentlig trods størrelsen ikke rigtigt lægger mærke til.

Panasonic DX900 tilslutningerPanasonic DX900 tilslutninger usbTilslutningerne er alle på bagsiden af skærmen bag en dækplade Her finder vi:

 • DVB-T2/C tunerindgang
 • 2 x DVB-S2 tuner indgange
 • 4 x HDMI
  alle 4 af disse er med HDMI 4K 60/50p with HDCP2.2 support
  Port 2 er med Audio Return Channel
 • 1 x Component Video ind
 • 1 x Phono lyd ind
 • 1 x Optisk digital lyd ud
 • 3 (1 port er USB 3.0, mens 2 er USB 2.0 tilslutninger)
 • 1 x LAN port til kablet netværk

Rart at se at alle HDMI indgange er med HDMI 4K 60/50p med HDCP2.2 support, men det ville vi nu også forvente på en topmodel som denne. Den DX780 model vi anmeldte tidligere på året, havde kun 2 ud af 4 HDMI porte med fuld 4K support.

Panasonic DX900 kortlæserePanasonic har også på denne model 2 porte til kortlæsermoduler, hvilket er et klart plus, for dem der anvender twin tuner funktion med kodede kanaler. Her skal der så monteres 2 kortlæser moduler og 2 kort i disse, ellers får du ikke fuld glæde af den dobbelte tuner med mulighed for at optage fra én kodet kanal, mens du ser en anden kodet kanal samtidigt. Modtager du ukodet kabel-tv gennem en almindelig tv-pakke, behøver du naturligvis hverken kortlæser modul eller kort.

Panasonic DX 900 bagsidePå bagsiden finder vi også, traditionen tro hos Panasonic, basale knapper til at betjene skærmen uden fjernbetjening.

TV’et har på bagsiden også køleblæsere, der kan høres, hvis du ikke rigtig har lyd på dit tv. Regner det spurgte kæresten på et tidspunkt under testen, men det var altså blæserne hun kunne høre 🙂 Er du meget følsom på dette punkt, så kan det være et issue, men for de fleste er det nok ikke noget man for alvor bemærker.

Reflektionsmæssigt så er DX900 som de fleste andre skærme slem til at fungere som spejl, hvis du har f.eks. sollys i stuen.

Fjernbetjening x 2

Panasonic DX900 fjernbetjeningerSom Panasonic topmodel så får du ligesom tidligere år 2 fjernbetjeninger med til DX900. Det er en high end normal fjernbetjening og en touch pad fjernbetjening med indbygget mikrofon.

Den store fjernbetjening er i det klassiske Panasonic design, og føles også som en kvalitetsfjernbetjening, når man holder den. Den har noget tyngde med aluminiumstop og funktionsvenlige knapper i en god størrelse, og for hjemmebio fans med mørklagte rum, så er der også mulighed for at få lys i knapperne.  Den er et High End TV som DX900 værdig og virker også til at levere et godt IR signal til tv’et, så man ikke behøver at pege så præcist for at betjene tv’et.

Touch pad fjernbetjeningen er naturligvis som altid med færre knapper. Du får ikke dedikerede talknapper, og personligt så synes vi de er svære at undvære, men det er jo individuelt. Touch pad fjernbetjeningen føles ikke helt så high end som den store. Du forbinder touch remoten via bluetooth. Har du behov for at benytte talekommandoer, så kan du udover Touch pad remoten også anvende Panasonics TV Remote 2 smartphone app i stedet. Personligt foretrækker vi den store fjernbetjening + Smartphone app’en som supplement frem for touch pad fjernbetjeningen.

Billedekvalitet

Panasonic DX900 hdr playbackDet primære punkt vi har glædet os til at teste med DX900 er naturligvis billedekvaliteten, så imodsætning til normalt, så har vi valgt, allerede at behandle det nu, inden de andre punkter vi normalt går igennem.

Lad os starte med overordnet at sige, at vi bestemt er imponerede. Panasonic DX900 leverer en rigtig flot billedeoplevelse. Faktisk den bedste oplevelse vi hidtil har haft, på de LED TV vi har testet. Det kræver dog, at du vælger den korrekte billedeindstilling.

Billedeopsætning / Kalibrering

Der er som sædvanlig hos Panasonic et stort udvalg af billedeindstillinger på Panasonics High End TV, men vi kan undre os over, at de ikke vælger at forud-indstille eller i det mindste foreslå noget andet end Normal indstillingen. Køber man et dyrt TV som dette, så ville det jo være synd og skam ikke at få det optimale ud af det, og det gør man bestemt ikke med normal indstillingen, der er langt væk fra at have korrekt farvetemperatur og farver generelt. THX billedeindstillingerne (THX Cinema og THX Bright Room) kan anbefales, disse giver et ganske korrekt billede uden du behøver at ændre andet. Husk dog som altid at slå 16:9 overscan fra under skærmindstillinger.

Autocal Panasonic DX900Eftersom vi benytter Calman’s kalibreringssoftware, og DX900 tilbyder autokalibrering i nyeste version af dette software, så gik det hurtigt at med at få kalibreret skærmen med vores i1Display Pro måler samt Calman’s MobileForge app med testbilleder.  Ved denne funktion benyttes Professional 1 og Professional 2 billedeindstillingerne til at lave en day og night indstilling. Ved 10 punkts gamma og general farvejustering kan skærmen, så selv gå ind og rette værdierne i samarbejde med Calman softwaren, uden vi selv behøver at gøre det manuelt, det sparer en del tid.

Panasonic DX900 Rec709 farvejustering
Rec 709 kalibrering

Gamma greyscale DX900 kalibreretFarvetemperaturen D65 rammes flot med Varm 2 indstillingen.

Vi kalibrerede skærmen til almindeligt TV med Rec.709 farverum, og i forhold til HDMI port med Ultra HD Blu-ray, til Rec.2020 som skærmen ligesom alle andre TV på markedet pt. dog langt fra understøtter fuldt ud, til gengæld har den næsten hele DCI-P3 spektrumet (96%). En decideret HDR kalibrering har vi ikke udstyret til at lave. Panasonic understøtter HDR10 og ikke Dolby Vision, vi anser dog ikke dette som et større problem.

Vi måler over 1200 nits i lysniveau ved testbillede i mindre vindue, over 1000 er påkrævet for at overholde UHD Premium kravene.

Så for at opsummere billedeopsætning

Anbefalede indstillinger TV generelt:

 • THX Cinema eller THX Bright Room f.eks. som aften og dag indstillinger, hvis Cinema er for mørk i dagtimerne.
 • 16:9 Overscan fra
 • Farverum Rec 709

Anbefalede billedeindstillinger ved Ultra HD Blu-ray:

 • THX Cinema
 • 16:9 Overscan fra
 • Farverum: Rec 2020
 • HDMI HDR indstilling: Til (for den HDMI indgang du har din UHD Blu-ray afspiller tilsluttet)

Billedekvalitet TV

Panasonic DX900 er nok et Ultra HD TV, men det betyder bestemt ikke, at der ikke også leveres rigtigt gode billeder fra almindelige tv-kanaler. HDTV kanaler gengives flot på skærmen og selv SD TV kanalerne kan faktisk godt tåle gengivelse, selv om man naturligvis godt kan se forskel. Generelt er Panasonic blandt de bedste på skalering af indhold.

Da vi testede DX780 modellen observerede vi et problem med kortvarigt billedehakken ved bestemte situationer typisk sport. DX900 er ikke helt fri for samme issue, omend vi synes, vi så det noget mindre. Det er f.eks. ved skift fra langsom gengivelse til live tv i sport, hvor den indbyggede framebuffer kan blive forvirret kortvarigt. Ved French Open tennis så vi mikro stutter i bestemte situationer ved Intelligent Frame Buffer (IFC) slået til. IFC er ellers til for at gøre tingene mere flydende, det synes at kunne bedres ved at sætte den til brugerbestemt med 5 i værdi ved slør. Tennis synes specielt at være et issue på skærmen, vi synes ikke, vi rigtig så det på fodbold. Vi har ikke set det nævnt i andre anmeldelser, så det er lidt sjovt at vi bemærker det, men måske tester de andre ikke rigtig tennis 🙂

Billedekvalitet HDR (Ultra HD blu-ray)

panasonic-dmp-ub900 frontPanasonic DX900 er første fuldblods HDR TV, vi har inde til test, og heldigvis falder det sammen med, at vi også har Panasonic UHD afspiller UB900 inde til test. Derfor kunne vi nyde filmen The Martian i dette format, og det er en stor oplevelse.

 

Ultra HD Blu-ray byder på et større farverum og naturligvis HDR, og det kan ses.

Panasonic DX900 HDR til

Det er vigitigt at man tjekker at HDR er slået til på tv’et. Det sker ikke automatisk. Tjek også du har REC 2020 som farverum slået til i menuen på den HDMI indgang du anvender til Ultra HD blu-ray.

Du får en klart større billedeoplevelse end ved almindelig blu-ray og mere dynamik i billedet netop takket være HDR. Med 512 dimming zoner, så leverer skærmen et fortrinligt sortniveau og præcision i de fleste scener, men der er også situationer, hvor man bemærker, at det ikke er perfekt. Mest åbenlys er åbningsscenen i The Martian med stjernehimmel. Her ville idealet være, at kun de enkelte stjerner lyste op, men det er altså mindre lyspletter, end der er dimming zoner til, så man oplever, at der kommer lysglorier omkring stjernepletterne. Her har OLED teknologien altså en klar fordel, også selv om Panasonic har gjort sit bedste for at rette på et af de grundlæggende problemer ved LED TV teknologien med de mange dimming zoner. Hvor meget du ser det, afhænger også af hvor mørklagt et rum du har. Også undertekster kan være en udfording i forhold til dimming zonerne.

Udover HDR indhold fra Ultra HD Blu-ray discs, så tilbyder Netflix også HDR indhold. Indtil videre er det dog kun serien Marco Polo, som slet ikke virker så imponerende som The Martian UHD Blu-ray. Så vil du have glæde af HDR på dit Panasonic DX900, så kan vi kun anbefale dig også at købe en Ultra HD Blu-ray afspiller. Så må vi ellers håbe på, at vi får et bredt filmkatalog i dette nye format, selv om de fleste nok efterhånden er mest til streaming. Man kan også håbe Netflix snart kommer med mere i HDR og i bedre kvalitet.

Generelt er der altså ikke meget at komme efter på billedesiden. Den såkaldte Dirty Screen effekt var knap synlig på skærmen. Skulle man fremhæve noget andet udover dimming problemer i meget krævende scener, så må det være betragtningsvinklerne. Man kan se en forringelse i kvaliteten, når man kommer ud til siderne, men vi har set slemmere tv end dette på dette punkt.

Lyd heller ikke dårlig

Skal vi kort vende lydoplevelsen på DX900, så er den bestemt også over gennemsnittet, men i denne prisklasse, så bør du altså have eller investere i et ordentlig anlæg, for at få lyd der kan matche skærmens kvalitet.

Installation / TV-Tuner opsætning

panasonic-cx750-tv-signal-valg

Installationen foregår naturligvis via en guide, hvor du vælger sprog/land, opsætter netværksforbindelse trådløst eller kablet, og vælger den eller de tv-tuner signaltyper, du ønsker at anvende. Der 2 stk. DVB-T/T2 (Boxer HD godkendt), 2 stk. DVB-C (YouSee godkendt) og 2 stk. DVB-S/S2 (Canal Digital godkendt) tunere. Desuden er der også DVB via IP support, mere om det senere.

Rent fysisk så er der 1 tuner indgang for tilslutning af enten kabel-tv eller alm. tv-antenne signal, dette gøres så internt i tuneren til twin tuner signaler.

Panasonic DX780 satellit signal setupDer er 2 tuner indgange til satellit-tv signaler. Du kan således tilslutte signaler fra twin tuner LNB, men der er også mulighed for at nøjes med et kabel, såfremt du benytter en SatCR LNB, hvilket skærmen også understøtter. Du kan således f.eks. forsyne tv’et med twin tuner signaler fra eksempelvis Canal Digital, uden at skulle trække 2 kabler fra parabolen ind til fladskærmen. Det er alternativt også muligt at benytte DiSEqC til flere forskellige satellitpositioner.

udbyder-kanalsogning

I forhold til kabel-tv signaler, så er der under opsætning mulighed for at vælge YouSee opsætning.

Der er ikke nogen automatisk kanalsøgningsoptimering i forhold til Stofa. Det kan som Stofa kunde anbefales at vælge 346.00 Mhz som start frekvens for kanalsøgning.

Både kablet og trådløst netværk er naturligvis muligt.

Panasonic Firefox OS, betjening og apps

Panasonic satser fortsat i 2016 på Firefox OS brugeroverfladen som Smart TV platform, og den fungerer på mange måder også ganske udmærket. Vi har i vores anmeldelse af DX780 været omkring denne og den er naturligvis identisk her på DX900, så billederne herunder er altså fra DX780 anmeldelsen.

Panasonic Firefox home

Hovedmenuen (Hjemmeskærmen) som du kommer ind på ved et tryk på Home knappen (My Homescreen) er som standard blot tre ikoner i midten af skærmen. Live TV, Apps og Enheder.

Der skulle desuden på 2016 modeller komme et punkt med Webapps, men softwaren er endnu tilsyneladende ikke klar i forhold til denne.

Som udgangspunkt er der altså 3 ikoner, men det smarte ved det nye Firefox OS er, at du valgfrit kan tilføje tv-kanaler, apps, enheder med mere. Du kan således lave præcis den hovedmenu, som du ønsker dig. F.eks. DR1, TV 2, Netflix, Viaplay. Men listen kan også hurtigt blive noget lang, hvis man tilføjer en masse.

Med Firefox OS er det således blevet hurtige at starte apps op, uden at man skal ind i apps menuen og finde dem først. Klikker du option knappen på en tilgængelig app, får du mulighed for at tilføje den til hovedmenuen, og det er muligt at flytte ikonerne i den rækkefølge du måtte ønske.

Hovedmenuen overtager hele billedet imodsætning til f.eks. LG’s webOS, og det synes vi er lidt synd, vi havde foretrukket det i bunden af skærmen.

Panasonic Firefox apps
Panasonic Firefox apps marketI forhold til udvalget af danske apps, så er Panasonic ikke helt med fremme. Youtube, Netflix, Viaplay, SF Anytime, Blockbuster er at finde, men vi savner TV 2 Play, HBO Nordic f.eks. Man kan dog diskutere om det gør så meget, når en Chromecast ikke er dyrere end den er.

Du kan multitaske med Firefox OS, altså f.eks. se noget på Netflix, skifte til live tv, og så senere genoptage Netflix, præcis der hvor du var.

Panasonic Firefox home edges

Panasonic Firefox home edges tv

Holder du Home knappen inde, så kommer du ind i en skærm med 4 forskellige kant muligheder; Vejr, Meddelelser, Anbefalet, Kanalliste med minibillede af live tv. Det er lidt ekstra funktioner ovenpå Firefox OS hjemmeskærmen.

Panasonic indstillinger menu

Indstillingsmenuerne til billede, lyd osv. ligner sig selv i det velkendte Panasonic design. Det er primært bare hovedmenuen, der er ændret og gjort mere brugervenlig.  Rent hastighedsmæssigt så virker betjeningen hurtig overalt.

Kanalskifte sker med fornuftig hastighed.

Pansonic DX780 TV-Guide

TV-Guiden ligner sig selv fra tidligere års Panasonic modeller. Vi kunne godt trænge til lidt nytænkning og en større designopdatering snart måske 🙂

DVB-C eller DVB-T er adskilt fra DVB-S kanaler. Du kan enten skifte mellem signaltyper via tv-startskærmen eller ved at skifte på tv input knappen, hver signaltype har sin egen kanalliste/favoritlister. Det er dog muligt at tilføje kanaler fra forskellige signaltyper på hjemmeskærmen.

Panasonic multi vindue pip

Billede i billede funktionerne er godt hjulpet af twin tuner muligheden. Du kan se 2 kanaler samtidigt på skærmen og tv-guide samtidigt. Eller to kanaler side om side.

Styr dit Panasonic DX900 med stemmen

Som vi tidligere har nævnt, så er der en touch pad remote med mikrofon med til denne model, så ønsker du at benytte dig af stemmestyring, så kan du benytte denne eller benytte dig af Panasonics Smart Phone app. En af de situationer, hvor vi faldt mest for funktionen var muligheden for at søge efter programmer i TV guiden via stemmestyring. Skal man sætte, lad os bare sige, Hammerslag til at optage, så er det hurtigere bare at sige det, end at give sig til at bladre eller søge ved at bogstavere. Og det virkede faktisk rimeligt godt, naturligvis er det dog ikke 100%. Du aktiverer stemmestyring ved at trykke på mikrofon knappen i app’en, og så kan du f.eks. sige kommandoerne.

 1. TV Guide
 2. Søg efter Hammerslag

Panasonic tvguide stemmestyringSå vises der kommende Hammerslagsprogrammer i TV-Guiden. Du kan også give kommandoen optag.

Siger du eksempelvis bare søg efter eksempelvis Hammerslag, uden at sige tv-guide først, så kommer der søgninger både fra TV-Guide, optaget TV, YouTube, sågar hvad der måtte ligge på eksterne DLNA enheder kunne vi se.

Stemmestyringen virker fortsat ikke i apps, så du kan ikke søge efter noget i streaming apps med stemmen.

SAT>IP TV via netværket

Panasonic er førende, når vi taler support for Sat>IP teknologien, og det har vi også haft lejlighed til at teste med DX900 modellen.

Kort fortalt så er Sat>IP en teknologi udviklet til at transportere tv-signaler over netværket også trådløst. Det betyder, at du kan have en netværks tv-tuner enhed stående f.eks. ved stikket til kabel-tv boksen i husstanden og levere tv trådløst til dit tv uden antennekabel.

dvbip

dvbip-setup

I vores tilfælde opdagede Panasonic skærmen her automatisk, at vi havde en Sat>IP kompatibel netværks tv-tuner enhed (Digital Devices Octopus Net – Læs vores anmeldelse her)

Så blev kanalerne scannet ind over netværket via denne, og fungerede som om vi havde tilsluttet et antennekabel til tv’et. Eneste begrænsning var at skærmen åbenbart ikke understøtter, at vi havde mere end en enkelt tunerenhed i vores netværks tv-tuner, så det var ikke muligt at optage et program og se noget andet på denne måde, ligesom det var tilfældet med signal på tv’ets indbyggede twin tunere.

TV’et indeholder desuden en DVB IP Server funktion, så du kan distribuere TV fra én af de indbyggede Twin tunere i skærmen  (DVB-S2/C/T2) til et andet TV med DVB IP support. Herefter vil DX900 dog så kun fungere som et tv med en enkelt tuner, så du kan altså med dette slået til ikke se et og optage noget andet samtidigt længere.

Optag TV med Panasonic TX-65DX900E

Panasonic USB harddisk formatering (2)Panasonic optag x2Panasonic_USB_HDD_recordingAt optage tv er oplagt på denne fladskærm. Ved at tilslutte en USB harddisk, og formatere denne til brug med tv’et, får du med de 2 tunere mulighed for at optage op til 2 ting samtidigt.

Dermed kan skærmen altså erstatte behovet for en separat tv-boks til at optage tv på, og det vil nok glæde mange.

Som nævnt skal der 2 kortlæsermoduler + kort til, for optimalt at kunne udnytte optage funktionen ved kodede kanaler.

Optagelser er låst, til det tv du optager det på, du kan således ikke afspille det på et andet tv eller en computer. Vi kunne godt via vores Windows 10 PC se TV USB harddisken under netværksenheder, men ikke optagelserne desværre, så det er ikke ligesom på Panasonics blu-ray optagere muligt at tilgå optagelser over netværket.

Du kan optage tv enten manuelt eller via TV-Guiden.

Panasonoc optag Rew live tvDer er automatisk timeshift mulighed, dog skal du selv slå det til i menuen, det er ikke aktiveret som standard. Med det slået til, kan du spole tilbage i det du har set.

Panasonic Rec x2 skifte kanalForsøger du at optage flere end 2 ting samtidigt, bliver du gjort opmærksom på det, og du kan ikke skifte kanal, mens der optages 2 ting samtidigt, uden at du annullerer en optagelse.


Panasonic TV Enheder

Panasonic TV medieafspiller indholdMedieafspilning er naturligvis også muligt med ganske god understøttelse af filformater. Nogle vil måske dog savne DTS understøttelse.

TV Anywhere

dual-screen-tv-anywhere

TV Anywhere er et af de stærke kort hos Panasonic i forhold til flere af konkurrenterne. TV Anywhere gør det muligt at streame dine tv-kanaler eller optagelser fra dit tv over Internettet til din Smartphone eller Tablet. Det virker med Android og iOS.

Du skal dog være opmærksom på, at TV Anywhere funktionen ikke er helt så relevant, såfremt du kun modtager kodede kanaler, eftersom denne funktion kun tilbydes med ukodede kanaler. Så funktionen er ikke anvendelig, såfremt du har tv fra f.eks. Boxer eller Canal Digital. Eller mere præcist, alle de kanaler der kræver programkort og kortlæser kan ikke ses gennem TV Anywhere.

Mediacenter intro

TV Anywhere leveres gennem Panasonics Mediecenter app, hvor du kan tilgå den med dit Panasonic login og adgangskode. Det tager noget tid at få forbindelse.

Mediacenter ipad epg

Mediacenter ipad view schedule

Live TV streamer du, ved at gå ind i TV guiden og finde det du vil se. Du klikker på programmet du vil se, og derefter vælger du View. Du kan også sætte ting til at optage, uanset hvor du måtte være, bare du har Internetforbindelse. Når du har fundet et program i tv-guiden i app’en, kan du klikke på det og sætte det til at optage.

Det er også muligt at oprette en manuel timeroptagelser i app’en.

Udover at streame live tv, så kan du også streame de optagelser, du måtte have liggende på den USB harddisk, du har tilsluttet til fladskærmen derhjemme. Bemærk at du kan skulle slå UPNP til i din router for at remote styring og streaming virker.

Mediacenter ipad streamingMaks video kvalitet er 360p ved 1.5Mbps. Vi havde gerne set en bedre kvalitetsmulighed, ligesom Panasonic faktisk har på deres bluray/harddiskoptagere. Har du i forvejen mulighed for at se tv via app fra din tv-udbyder, så er det formentlig bedre kvalitet.

Du kan ikke streame live tv, såfremt alle tunere er optaget af optagelse eller live tv visning på selve tv-skærmen.

Remote App

Panasonic TV Remote app2Er du hjemme i stuen foran dit Panasonic DX900, så kan du benytte Panasonics Remote App, der er tilgængelig til Android og iOS. Med denne kan du fjernstyre dit tv med din smartphone eller tablet, og som vi nævnte tidligere, er det også her, du kan bruge stemmestyring.

Panasonic TV Remote app streamDet er her også muligt at streame live tv mere bekvemt end med den tunge TV Anywhere funktioner i Panasonic Mediacenter.

Panasonic TV Remote app swipe shareDu kan desuden dele video, billeder og musik fra din smartphone/tablet direkte op på skærmen på en enkel måde.

Konklusion

Panasonic DX900 leverer den bedste billedeoplevelse, vi hidtil har haft på et LED TV. Skærmen har de kvaliteter der kræves for en fuldblods High Dynamic Range oplevelse via Ultra HD Blu-ray, og leverer også et flot billede på almindelige tv-kanaler både HD og SD kanaler.  Man kan godt se, at skærmen har et avanceret local dimming system med mange zoner, men selv med 512 zoner, så er der situationer, hvor det kommer til kort. Med et farvespektrum på 96% af DCI, så er du også rigtigt godt dækket ind, selv om der stadig er et stykke vej for tv generelt til vi når 100% af Rec 2020, men generelt ser Panasonics ud til at være rigtig godt kalibreret fra fabrikken, men husk at bruge THX indstillingerne og ikke normal.

Til omkring 40.000,- så er 65″ modellen af DX900 ikke et billigt TV, men fortsat sparer du noget i forhold til LG’s billigste 2016 OLED skærm, der står i 55.000,-. Er man feinschmecker, så skal man således gøre op med sig selv, om man vil give merprisen for at få mere præcist sortniveau og bedre betragningsvinkel. Der er primært, der man kan finde forskellene.

Panasonic DX900
85.7 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt
 • Fantastisk flot billedekvalitet både på UHD, HD og SD
 • HDR 10 support med god local dimming funktion
 • Glimrende præcise billedeindstillinger (THX/Pro)
 • Negativt
 • Local dimming ikke altid præcis nok
 • Begrænsede betragtningsvinkler
 • Intelligen Frame Creation kan blive forvirret i visse billedesituationer
 • Billedkvalitet92
  Funktioner80
  Betjening85
  2016 TV anmeldelser
  A Billedkvalitet
  B Funktioner
  C Betjening
  91 DIGITALT.TV Score
  97
  86
  90
  ABC
  84 DIGITALT.TV Score
  85
  77
  90
  ABC
  83.3 DIGITALT.TV Score
  86
  80
  84
  ABC
  73.3 DIGITALT.TV Score
  74
  70
  76
  ABC
  85.7 DIGITALT.TV Score
  92
  80
  85
  ABC
  83.7 DIGITALT.TV Score
  86
  80
  85
  ABC

  Pristjek Panasonic DX900E

  Tjek dagsprisen på Panasonic DX900 her hos pricerunner.dk

  Video

  Bemærk video er fra 2015 modellerne men det meste er identisk med 2016 modellerne.

  Specifikationer

  Display Panel 4K ULTRA HD/Professional Cinema Display
  Bright Panel Ultra Bright Panel
  Screen Resolution 3,840 (W) x 2,160 (H)
  Panel Drive 4K 3000 Hz BMR IFC
  Picture Mode Dynamic/Normal/Cinema/True Cinema/THX 4K (Cinema/Bright Room)/Custom/Professional1/Professional2 (isfccc)
  HDR*1 Y
  Contrast Ulitimate Contrast
  Colour Space Wide Colour Spectrum
  4K Studio Master HCX+/HCX Y (HCX+)
  Local Dimming Y (ULTRA)
  Adaptive Backlight Dimming
  THX Certified Display Y
  4K Pure Direct Y
  isf Mode Y
  3D Y (Active)
  Sound Quality Surround VR-Audio Master Surround 2.1
  Speakers Squaker x 2, Woofer x 2, Quad Passive Radiator
  Speaker Output 40 W (10 W x 2 + 10 W x 2)
  Dolby Audio*2 Y
  Sound Mode Standard/Music/Ambience/User
  Smart Features my Home Screen Y (2.0)
  Info Frame Y
  my Stream*3
  Voice Assistant Voice Assistant Y
  Voice Guidance Y
  EPG Y
  On Screen Display Menu Languages 26 Languages*11
  Twin HD Tuner / HD Triple Tuner Y / Y
  Unique Processing Engine Quad-Core Pro
  Wireless LAN Built-in Y
  Panasonic Media Center (App) Panasonic Media Center (App) Y
  TV Anywhere*4 Y
  In-House TV Streaming Y (Server / Client)
  Panasonic TV Remote Apps Panasonic TV Remote Apps Y
  Swipe & Share Y
  Smart Calibration Y
  Internet Apps Internet Apps Y
  Web Browser*5 Y (Firefox)
  Easy Mirroring Y
  DLNA Y (RUI2.0/DTCP-IP/DMP/DMR/DMS)
  Bluetooth*6 Y (Keyboard/Mouse)
  APT-X*7
  Media Player Media Player Y
  Support Format AVCHD 3D/Progressive, AVI/HEVC/MKV/WMV/MP4/M4v/FLV/3GPP/VRO/VOB/TS/PS, MP3/AAC/WMA Pro/FLAC/Apple Lossless/WAV, JPEG/MPO
  HbbTV Y
  Teletext Reception 2000P
  USB-HDD Recording (w/ Rewind live TV) Y
  Multi Window 2T PAP/PIP/PAT
  Hotel Mode Y
  Game Mode Y
  VIERA Link (HDMI CEC) Y
  Energy Data Suppliers Trademark Panasonic
  Model ID TX-65DX900E
  Energy Efficiency Class B
  Visible Screen Size (diagonal) 164cm
  On mode Average Power Consumption*8 226W
  Annual Energy Consumption*9 314kWh
  Standby Power Consumption 0.50W
  Off mode Power Consumption 0.30W
  Power Supply AC 220 – 240 V, 50/60 Hz
  Rated Power Consumption 531W
  Ambient Sensor (CATS) Y
  Design Design Concept Art of Light Design
  Terminal Digital Tuner Reception DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
  Analogue Tuner Y
  HDMI HDMI 2 (side), 2 (bottom)
  HDMI (4K 60/50p with HDCP2.2) 4
  Support Feature Audio Return Channel (Input 2)
  USB 3 (3 side; USB 3.0 x 1, USB 2.0 x 2)
  LAN Port 1 (rear)
  CI (Common Interface) 2 (CI Plus, Version 1.3)
  SD Card Y
  Scart Connector
  Component Video Input shared with Composite RCA phono type x 1 (rear)
  Digital Audio Output (Optical) 1 (bottom)
  Headphone Output 1 (side)
  GENERAL Included Accessory*10 Touch Pad Remote / TV Remote
  Dimensions (W x H x D) (w/o stand) 1457 x 844 x 64 mm
  Dimensions (W x H x D) (with stand) 1457 x 888 x 334 mm
  Weight (w/o stand) 34.5kg
  Weight (with stand) 42.5kg
  VESA Compatible Y
  VESA Dimension 400 x 400
  Outer Boxed Unit (W x H x D) 1608 x 940 x 303 mm
  Total Boxed Weight 51kg
  NOTE *1 ST2084 and ST2086 SMPTE standards *2 Dolby, Dolby Audio, and the double-D symbol are trademarks of Dolby Laboratories. *3 Viewable contents may vary depend on regions and services. *4 Due to network conditions or certain broadcaster restrictions, this function may not be available. *5 The Web Browser cannot display some web pages correctly. And viewable contents by VIERA Web Browser are subject to the following conditions; – viewable contents may vary depend on models, – viewable contents may differ from those for PC, – viewable contents may be limited. *6 HID (Human Interface Device Profile) compliant keyboards are available. “*7 aptX® software is copyright CSR plc or its group companies. All rights reserved. The aptX® mark and the aptX logo are trademarks of CSR plc or one of its group companies and may be registered in one or more jurisdictions.” *8 Based on IEC 62087 Ed.2 measurement method. *9 Energy consumption XYZ kWh per year, based on the power consumption of the television operating 4 hours per day for 365 days. The actual energy consumption will depend on how the television is used. *10 Not all the accessories are listed here. *11 26 Languages (English / German / Italian / Spanish / French / Danish /Finnish / Swedish / Dutch / Hungarian / Czech / Romanian / Bulgarian / Polish / Norwegian / Estonian / Latvian / Lithuanian / Portuguese / Turkish / Greek / Croatian / Slovak / Slovenian / Serbian / Macedonian)

  I samme kategori

  Back to top button