Lyd og andet tilbehør

Panasonic Soundbar SC-HTB680

Efter overgangen fra billedrørs-tv til fladskærme er der primært blevet fokuseret på billedet, og det at gøre selve tv-skærmen tyndere, men det har også haft en negativ effekt, nemlig den at der ikke længere er plads til store ordentlige kvalitets højtalere. Dermed oplever man ofte en noget flad lyd oplevelse og besvær med f.eks. at høre dialogen i de populære danske dramaserier. Musik og filmoplevelsen kan også virke noget tam på de indbyggede højtalere i en fladskærm.

Løsningen for nogle kan være et rigtigt surround højttaler-system og en AV-forstærker, men det er ikke alle husstande, hvor det falder i god jord rent indretningsmæssigt, eller måske virker opgaven med at trække en masse kabler uoverskuelig. Kan du ikke lokke den bedre halvdel med på en rigtig hjemmebiograf, så kan en Soundbar være et brugbart kompromis.

3205 585xfloat=center sc htb680 front

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Panasonic har lånt os deres bud på en soundbar løsning, der imodsætning, til den her på siden tidligere anmeldte model fra Denon, både byder på tilhørende subwoofer og mulighed for at tilslutte via HDMI stik. Det er også muligt at streame musik via Bluetooth fra mobile enheder som også kan parres via NFC.

Panasonic SC-HTB680 udpakning og design

I kassen finder du udover soundbar, subwoofer samt manual på dansk:

sc htb680 medfoelger

 

sc htb680 bardesign

Selve soundbaren er med sølvgitter og er ret flad men aflang. Den måler 950 x 53 x 110 mm.

3208 585xfloat=center sc htb680 wall

Den kan praktisk nok placeres enten på et bord under fladskærmen eller hænges på væggen.

I forhold til bordplacering undrer det os lidt, at Panasonic ikke har lavet en vippefunktion så højtalerne peger ud i rummet mod lyttepositionen og ikke nærmest op i loftet, som er tilfældet.

sc htb680 display

I midten af soundbar enheden er der et display, der fortæller dig om input kilde, indstillinger osv. Du kan sætte dette til at nedtone, så det er mere afdæmpet.

sc htb680 buttons

De grundlæggende betjeningsmuligheder som strøm, volume, valg af signalkilde samt aktivering af Bluetooth er tilgængelige på højre side af soundbar enheden.

sc htb680 remote

Derudover medfølger der en lille fjernbetjening til at styre enheden med.

På soundbar enheden finder vi følgende tilslutningsmuligheder i bunden:

sc htb680 forbindelser

Der er således ingen muligheder for at tilslutte analoge lydkilder.

Der medfølger ingen lydkabler til at forbinde enheden til din fladskærm, så det skal du selv stå for. Der er naturligvis plads i soundbar’en til at HDMI og strømkabler kan trækkes ud.

sc htb680 subwoofer

Subwooferen minder på mange måder om et gammeldags stationær PC kabinet. Subwooferen er med trådløs forbindelse til soundbar enheden, så den kan gemmes lidt af vejen. Den måler 180 x 408 x 306 mm.

Installation og betjening

Det er super enkelt at installere soundbar’en her fra Panasonic. Det mest optimale er at koble HDMI kabel fra din fladskærms HDMI tilslutning med Audio Return Channel funktion (ARC) til HDMI input’et på soundbar’en.

På den måde får du lyd fra din fladskærm over på soundbar’en automatisk og tv’et slukker selv dets egne indbyggede højtalere. Desuden tænder og slukker soundbar’en automatisk sammen med dit tv.

Har du ikke denne mulig kan du alternativt benytte optisk lydkabel og selv manuelt slukke for højtalerne i din fladskærm.

Subwooferenheden koblede automatisk op trådløst til soundbar’en, da vi tændte for den første gang, indikeret ved at det røde lys på denne blev grønt.

Alt i alt så er det enkelt at komme i gang med denne løsning fra Panasonic.

Du kan som nævnt tilkoble en ekstra enhed f.eks. en Blu-ray, DVD-afspiller eller spillekonsol til denne soundbar fra Panasonic, hvilket også er et plus.

Lydoplevelse

Vi har testet soundbar’en her, samtidigt med at vi testede Panasonics AS750 fladskærms model, og der er da også en klar forskel, når man går fra tv’ets indbyggede lyd til lyden Panasonic Soundbar SC-HTB680.

Soundbar’en tilbyder en noget mere rummelig lyd. Vi synes bedst om SC-HTB680 til almindelige tv-programmer, film, tv-serier, hvor dialogen står mere klart end på dem i fladskærmen.

I forhold til musikoplevelsen på enheden, så synes vi at der mangler noget mellemtone. Der er en overvægt af diskant og bas. Er musik et meget vigtigt element for dig, så findes der bedre løsninger end denne, fokus på SC-HTB680 synes at være tv-lyden.

Der er følgende lydprogrammer tilgængelige:

  • Standard
  • Stadium
  • Music
  • Cinema
  • News
  • Stereo

Desuden er der også indstillinger for bas, dialog

Panasonic SC-HTB680 tilbyder understøttelse af DTS / Dolby Digital lydformaterne.

Nem trådløs lyd fra dine mobile enheder

sc htb680 bluetooth

Du kan også bruge Panasonics løsning her til at høre musik fra din smartphone, tablet eller bærbare computer, bare disse har Bluetooth teknologien indbygget. Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) understøttes.

3212 585xfloat=center sc htb680 bluetooth htc

Vi havde ingen problem med at tilslutte vores HTC One til soundbar’en, og så kunne vi efterfølgen lytte til musik helt trådløst derhjemme i stuen. Denne mulighed er ganske praktisk i dag, hvor megen af vores musik typisk ligger på nettet.

Konklusion

Panasonic Soundbar SC-HTB680
75 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt

HDMI ARC + HDMI in
Streaming via Bluetooth

Negativt

Mellemtone kunne være bedre

Lydkvalitet65
Design / Kvalitetsindtryk75
Tilslutninger85

Panasonic Soundbar SC-HTB680 er praktisk bud på en løsning, der imødekommer de nye behov der er for bedre lyd, end den der tilbydes fra fladskærmene.

Mange synes sikkert også, at det er smart at kunne få bedre lyd fra sin smartphone derhjemme i stuen.

Tilslutningen er meget enkel, så alle kan være med.

Lyden fra Panasonics Soundbar SC-HTB680 overbeviste ikke 100% specielt i forhold til musik. Der mangler noget mellemtone synes vi, men den er absolut et fornuftigt bud på et mere enkelt alternativ end store surround systemer, og det er plus at det hele kan styres via HDMI ARC systemet samt at den derudover også tilbyder en HDMI input også.

DIGITALT.TV takker Panasonic Danmark for at stille produktet til rådighed for denne anmeldelse

I samme kategori

Back to top button