MånedsguidesPrime Video

Nyt på Prime Video i maj 2023

Prime Video nævner den nye film Air blandt som under deres maj premierer.

25 James Bond film er klar på tjenesten allerede 30. april, så dem inkluderer vi lige i maj listen herunder.

Filtrér oversigten

søndag 30. april
60 Years of Bond | Prime Video
30 apr 2023
09:02

25 James Bond-film

Film | Action
Læs omtale

Prime Video melder at 25 James Bond-film vil være tilgængelige på Prime Video i Norden. Den legendariske filmserie fejrede for nyligt 60 års jubilæum og de 25 film fra Bond-serien vil være tilgængelige fra d. 30. april.

Du kan altså fra 30. april se:

 1. Dr. No
 2. From Russia with Love
 3. Goldfinger
 4. Thunderball
 5. You Only Live Twice
 6. On Her Majesty’s Secret Service
 7. Diamonds Are Forever
 8. Live and Let Die
 9. The Man with the Golden Gun
 10. The Spy Who Loved Me
 11. Moonraker
 12. For Your Eyes Only
 13. Octopussy
 14. Never Say Never Again
 15. A View to a Kill
 16. The Living Daylights
 17. Licence to Kill
 18. GoldenEye
 19. Tomorrow Never Dies
 20. The World Is Not Enough
 21. Die Another Day
 22. Casino Royale (2006)
 23. Quantum of Solace
 24. Skyfall
 25. Spectre

No Time to Die er ikke på Prime Video endnu

fredag 12. maj
AIR
12 maj 2023
09:02

Air

Film | Drama | 7.7 | 2023
Læs omtale

Fra den prisvindende instruktør Ben Affleck og med Matt Damon i hovedrollen viser AIR fortællingen om det utrolige og banebrydende partnerskab mellem den unge rookie Michael Jordan og Nikes dengang spæde basketafdeling, som revolutionerede sport og kultur med Air Jordan-brandet.

Det er en bevægende fortælling, der følger en karrieredefinerende satsning med alt på spil, den kompromisløse vision fra en mor, der kender værdien af sin søns enorme talent, og basketballfænomenet, som ville blive det største nogensinde.

Matt Damon spiller den ustyrlige talentspejder, Sonny Vaccaro, og Affleck spiller Nikes medstifter, Phil Knight, med Jason Bateman som Rob Strasser, Chris Messina som David Falk, Matthew Maher som Peter Moore, Marlon Wayans som George Raveling, Chris Tucker som Howard White, Viola Davis som Deloris Jordan og Gustaf Skarsgård som Horst Dassler, blandt andre.

AIR er blevet rost af publikum og anmeldere, og er i øjeblikket 92% ”Certified Fresh” på Rotten Tomatoes ”Tomatometer” med en 98% verificeret publikumscore samt en ”A”-score på CinemaScore.

Filmens uforglemmelige soundtrack, der består af 80’er-hits af Bruce Springsteen, Cyndi Lauper, REO Speedwagon, The Clash, Night Ranger, Dire Straits, Grandmaster Flash & The Furious Five, Squeeze og mange andre— er digitalt tilgængeligt af Legacy Recordings, katalogafdelingen i Sony Music Entertainment.

fredag 19. maj
Take a Chance Trailer Prime Video
19 maj 2023
09:02

Take a Chance

Dokumentar
Læs omtale

Prime Video har annonceret at den nordiske dokumentar Take a Chance bliver lanceret eksklusivt den 19. maj i Danmark. Med unik og ufiltreret adgang undersøger filmen sindet hos en af de mest berygtede stalkere i verden, Gert van der Graaf. Filmen følger van der Graaf, mens han udpensler, hvordan hans barndomsforelskelse i ABBA-superstjernen, Agnetha Fältskog, blev til en besættelse, der kom til at forme resten af hans liv. Med eksperter, psykologer, venner og interviews med van der Graaf undersøger filmen, hvordan tvangsmæssig fanatisme kan blive til forbrydelse.

“Filmen giver hidtil uset adgang til en vigtig og næsten ufattelig historie,” siger Andreas Hjertø, head of content for Prime Video i Norden “Vi er forbløffede over de medvirkende både foran og bag kameraet, som har gjort et stort og omfattende stykke arbejde.”

Take a Chance udspiller sig ved ABBAs store succes og starter med van der Graafs opdagelse af ABBA som kun 8-årig. Den opdagelse udvikler sig hurtigt til en besættelse af – og dyb kærlighed til – Fältskog, der motiverer van der Graaf til at spare op, lære svensk og til sidst flytte til Sverige for at finde hende, mens hun er på toppen af sin karriere. Efter flere tilfældige møder sker det ufattelige, og de to finder på den ene eller den anden måde sammen. For Fältskog ville deres historie i sidste ende nå en brat afslutning, men for van der Graaf var det kun begyndelsen.

“Besættende fankultur og stalkere kan føles fremmed fra vores hverdag, men det er virkelighed for nogle,” siger Maria Thulin, instruktør på Take a Chance. “Ifølge det Nationale Kriminalpræventive Råd i Sverige er hundredtusindvis af svenske kvinder blevet chikaneret eller forfulgt af stalkere, og vi mener, at det er vigtigt at kaste lys over. Dokumentarfilmen giver publikum adgang indefra til en hårrejsende historie om stalking.”

“Vores udvalg af lokalt indhold vokser, og med Take a Chance tilføjer vi en genrebøjende dokumentarfilm, der spænder over kriminalitet, musik, mystik og fankultur,” siger Martin Backlund, managing director for Prime Video i Norden. “Vores mål er at tilbyde vores nordiske kunder relevant indhold med lokal historiefortælling og filmproduktion bag, og vi tror, at denne lokale historie vil interessere mange.”

Take a Chance er en 85-minutters dokumentarfilm produceret af Kreativ Inc., A Rabbit Hole og Bunim Murray Productions, en afdeling ved Banijay Americas. Banijay Rights håndterer international distribution uden for Europa. Joel Karsberg (Surviving R. Kelly, The Prize of Silence) og John Mork (Rørelsen, Balkongfallet) er executive producers og Maria Thulin instruerer.

onsdag 24. maj
James May: Oh Cook! - Sæson 2 Prime Video
24 maj 2023
09:02
Læs omtale

James May fortsætter sine gastronomiske eventyr rundt i forskellige verdenskøkkener i anden sæson af Oh Cook! Oh Cook! beviser endnu en gang, at du ikke behøver at være en gastronomisk haj for at kunne lave lækker mad. Serien fortsætter Mays rejse fra køkkenkvaj til kompetent kok, da han kaster sig ud i mundvandsfremkaldende retter og mestrer tricks, der gør god mad fremragende ved hjælp af de samme ingredienser, du kan købe i dit lokale supermarked

fredag 26. maj
The Gryphon Prime Video
26 maj 2023
09:02

The Gryphon

Serie | Fantasy | Seriepremiere
Læs omtale

De tre outsidere Mark, Memo og Becky opdager en overnaturlig verden ved navn The Black Tower, hvor et ødelæggende monster, kaldet Gryphon, dominerer alle levende væsner. Mark er den eneste, der kan overvinde Gryphon, men han er ingen helt, og han vil heller ikke være det. Mark har nok at slås med i sit eget liv, i skolen og med den første kærlighed. Men da Marks bror, Thomas, forsvinder, begiver vennerne sig ind i den anden verden for at stå ansigt til ansigt med rædslen.

ANDRE UDVALGTE PREMIERER PÅ PRIME VIDEO


12 YEARS A SLAVE | 1. MAJ | 
MERE INFORMATION HER
GHOSTBUSTERS II
| 1. MAJ | MERE INFORMATION HER

HUSTLERS | 1. MAJ | MERE INFORMATION HER
OFFICE CHRISTMAS PARTY | 1. MAJ | 
MERE INFORMATION HER

GHOSTBUSTERS (2016) | 1. MAJ | MERE INFORMATION HER

A BAD MOMS CHRISTMAS | 2. MAJ | MERE INFORMATION HER
3:10 TO YUMA | 3. MAJ | MERE INFORMATION HER

ONE TRUE LOVES | 3. MAJ | MERE INFORMATION HER

SNAKES ON A PLANE | 4. MAJ | MERE INFORMATION HER

BAD MOMS | 5. MAJ | MERE INFORMATION HER
ALL THE MONEY IN THE WORLD | 6. MAJ | MERE INFORMATION HER

DRIVE | 17. MAJ | MERE INFORMATION HER
LIBRE DE REIR S1 [DUB] | 24. MAJ | 
MERE INFORMATION HER
THE IDES OF MARCH | 28. MAJ | 
MERE INFORMATION HER

Månedens øvrige igangværende serier med ugentlige episoder

The Power - Official Teaser | Prime Video
fredag

The Power

Serie | Drama Fantasy
Sidste afsnit: 12/05/23
Læs omtale

Den internationale thriller, The Power, er baseret på New York Times’ bestseller af Naomi Alderman, og har global premiere den 31. marts på Prime Video.

Serien komme fra produktionsselskabet SISTER, der blandet andet står bag seriehittet Chernobyl. Den får premiere eksklusivt på Prime Video fredag den 31. marts med nye afsnit hver fredag frem til sæsonfinalen den 12. maj.

The Power – det handler den om

I The Power ser verden ud, som vi kender den, bortset fra én enkelt ting: Ud af det blå begynder teenagepiger at udvikle evnen til at give elektrisk stød. I serien møder man en række bemærkelsesværdige karakterer fra London til Seattle og Nigeria til Østeuropa, mens The Power udvikler sig fra en prikken i teenageres kraveben til en fuldstændig omvendt magtbalance i verden.

I serien medvirker Toni Collette borgmester Margot Cleary-Lopez sammen med John Leguizamo som Rob Lopez, Auli’i Cravalho som Jos Cleary-Lopez, Toheeb Jimoh som Tunde Ojo, Josh Charles som Daniel Dandon, Eddie Marsan som Bernie Monke, Ria Zmitrowicz som Roxy Monke, Zrinka Cvitešić som Tatiana Moskalev, Halle Bush som Allie Montgomery og flere andre.

The Marvelous Mrs. Maisel Season 5 - Official Trailer | Prime Video
fredag

Marvelous Mrs. Maisel – Sæson 5

Serie | Drama
Sidste afsnit: 26/05/23
Læs omtale

Den femte og sidste sæson af Prime Video serien får premiere 14. april. Prime Video frigiver 3 afsnit på premieredatoen, mens de resterende afsnit frigives ugentligt.

I den femte og sidste sæson befinder Midge sig tættere end nogensinde på den succes, hun har drømt om, kun for at opdage, at tættere end nogensinde er langt væk.

Citadel - Ny Trailer | Prime Video Danmark
fredag

Citadel

Serie
Sidste afsnit: 26/05/23
Læs omtale

Prime Video er på vej med en ny serie med titlen Citadel. Serien får premiere på Prime Video fredag den 28. april med to afsnit efterfulgt af et nyt afsnit hver fredag frem til den 26. maj. Danske Roland Møller er en del af den hårdtslående rolleliste, mens Richard Madden og Priyanka Chopra Jonas er i hovedrollerne.

Citadel – det handler den om

For otte år siden faldt Citadel. Det dengang uafhængige og globale spionbureau havde til opgave at sørge for alle menneskers sikkerhed og tryghed, men blev ødelagt af agenter fra det magtfulde forbrydersyndikat, Manticore.

Med Citadels fald fik eliteagenterne Mason Kane (Richard Madden) og Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) slettet deres hukommelse, da de med nød og næppe undslap med livet i behold. Siden da har de levet i skjul og opbygget nye liv under nye identiteter uden at kende deres fortid. Lige indtil en aften, hvor Mason bliver opsporet af sin tidligere Citadel-kollega, Bernard Orlick (Stanley Tucci), som desperat har brug for hans hjælp for at forhindre Manticore i at etablere en ny verdensorden. Mason opsøger sin tidligere partner, Nadia, og de to spioner begiver sig ud på en mission, der fører dem verden rundt i et forsøg på at stoppe Manticore.

Richard Madden spiller hovedrollen som Mason Kane sammen med Priyanka Chopra Jonas som Nadia Sinh. Stanley Tucci har rollen som Bernard Orlick, Lesley Manville som Dahlia Archer, Osy Ikhile som Carter Spence, Ashleigh Cummings som Abby Conroy og danske Roland Møller som Anders Silje og Davik Silje med flere andre.

Citadel er produceret af Amazon Studios og brødrene Russos AGBO. Serien produceres af Anthony Russo, Joe Russo, Mike Larocca, Angela Russo-Otstot og Scott Nemes for AGBO, med David Weil som showrunner og executive producer. Josh Appelbaum, André Nemec, Jeff Pinkner og Scott Rosenberg er executive producers for Midnight Radio. Newton Thomas Sigel og Patrick Moran er også executive producers.

Bemærk at vores system kun kan vise ugentlige serier, hvor vi kender antallet af episoder / slut dato. Visse tv-serier vises ikke fast hver uge, men holder pause af og til.

Kilde: Prime Video presse

Læs også

I samme kategori

Back to top button