MånedsguidesDRTV

Nyt på DRTV i oktober 2023

Der er flere serier og dokumentarer klar på DRTV i oktober, hvor du blandt andet kan se den nye sæson af Carmen Curlers og danske Jens Albinus i den tyske serie 37 Sekunder.

Filtrér oversigten

søndag 1. oktober
Huse med hemmeligheder DR TV
1 okt 2023
06:00
Læs omtale

I en villa tæt på Fredensborg Slot bor Henrik og Maria. I 1891 var det Europas royale elite, der havde deres gang i huset. Ruslands sidste zar og Englands kong Georg den 5. ridsede deres navne ind i en rude. Arkitekt Ane Cortzen hjælper de nuværende ejere med at bevare den skrøbelige rude. Journalist Morten Brink Iwersen undersøger dét liv, zaren og den danske kejserinde Dagmar havde i huset.

Mordet på journalisten
1 okt 2023
06:00
Læs omtale

I 2018 bliver den undersøgende journalist Ján Kuciak og hans forlovede brutalt myrdet i deres hjem i Slovakiet. Mordet udløser massive protester. Premierministeren udlover en dusør på en million euro for oplysninger om morderne. Men så modtager journalistens kollegaer information fra en hemmelig kilde. Sporene peger på den selvsamme premierminister, mafiaen og omfattende korruption i samfundets øverste lag.

mandag 9. oktober
I seriemorderens samling DR TV
9 okt 2023
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentarserie fra 2022.

I 1976 bliver 16-årige Pam Maurer brutalt dræbt og hendes lig smidt i vejkanten i Lisle, Illinois. Sagen har været uopklaret lige siden. Politibetjenten Chris Loudon genåbner sagen, og dna-spor peger i retning af Bruce Lindahl, der i sin tid var mistænkt for mordet. I 1980 blev han også mistænkt for voldtægt og en ung kvindes forsvinden. Så finder Chris en kasse med fotos af unge, nøgne kvinder, der ser påvirkede ud –en kasse, som tilhørte Bruce Lindahl.

tirsdag 10. oktober
Min ødelagte hjerne DR TV
10 okt 2023
06:00
Læs omtale

Sanne og Kaspar er to af de 230.000 danskere, som er blevet ramt af en hjerneskade. De har overlevet, men skaderne har fået store konsekvenser – både for dem selv og for deres nærmeste pårørende. DR har fulgt Sanne, Kaspar og tre andre familiers kamp for at holde sammen på deres nye liv med ødelagte hjerner. For hvad gør man lige, når alt det, der før var normalt, pludselig ikke kan lade sig gøre mere?

Nak & Æd - en fjæsing i Sæby DR TV
10 okt 2023
06:00
Læs omtale

Solen bager over Nordjylland. Jørgen og Nikolaj er draget til Sæby for at fange Danmarks farligste fisk. Men de to venner opdager hurtigt, at det ikke kun er den giftige fjæsing, de skal vogte sig for i det nordjyske. Farerne lurer nemlig alle vegne. Med en blanding af forberedelse og mod kan fiskeriet begynde. Og hvis ikke det lykkes at få en fjæsing på krogen, står menuen på torskehoveder.

Top Dog DR TV
10 okt 2023
06:00

Top Dog

Serie | Drama Thriller
Læs omtale

Juristen Emily vil frem i verden. Den nyligt løsladte Teddy vil ud – ud af kriminaliteten og væk fra sit gamle liv. De to har absolut intet til fælles. Men snart hvirvler en gådefuld kidnapning den umage duo ind i en beskidt sammensværgelse, hvor intet er, hvad det synes at være.

onsdag 11. oktober
Misbrugt af træneren DR TV
11 okt 2023
06:00
Læs omtale

Britisk dokumentar fra 2021.

Den britiske tv-vært Charlie Webster har forsøgt at løbe fra en hemmelighed i årevis. Nu vil hun kende sandheden. Da hun var 12 år, meldte hun sig ind i en løbeklub i Sheffield. De andre piger var hendes bedste venner. Men træneren misbrugte hende. Da hun var 19 år, blev han anholdt og idømt ti års fængsel. Hun fandt ud af, at hun ikke var den eneste. Men hvem anmeldte ham? Hvad skete der med de andre piger? Og kan det stadig ske?

Outside DR TV
11 okt 2023
06:00

Outside

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Den 13-årige gadedreng Roma, der er forsømt af både sin familie og staten, bliver i 2014 maskot for den ukrainske revolution. Hans historie strækker sig over årene, han tilbragte i Kyivs revolutionære gader, til efter han må forlade børnehjemmet, da han fylder 18 år. Hvorefter han uden en krone på lommen er overladt til at imødegå verden på må og få. I takt med at Roma sætter sig for at skabe et voksenliv, bliver det tydeligere og tydeligere, at hans fremtid er forudbestemt. Gennem en række samtaler med filmens instruktør reflekterer han over et af hovedspørgsmålene: Er det nogensinde muligt at undslippe sin barndom?

fredag 13. oktober
Carmen Curlers Sæson 2 DRTV
13 okt 2023
06:00

Carmen Curlers – Sæson 2

Serie | Drama | Ny Sæson | Ugentlige afsnit | 7.5 | 2022–
Læs omtale

DR har sat premieredato på anden sæson af deres danske dramaserie Carmen Curlers. Der er premiere den 13. oktober på DRTV og den 15. oktober på DR1 klokken 20.00.

Da vi forlod ’Carmen Curlers’ i sæson 1, var året 1964 og Carmen Curlers-fabrikken var netop for alvor blevet en realitet.

I 1965, hvor anden sæson begynder, står ’Carmen Curlers’ overfor at vokse eksplosivt, da et amerikansk skønhedsfirma lægger en uhørt stor ordre. Axels ambition er at sælge sine curlere til hele verden, og han lægger sig derfor i selen for at alt skal gå godt med amerikanerne. Et scenarie, der for serieskaber Mette Heeno er et godt spejl på den udvikling, som det generelle danske samfund gennemgik.

– Det er netop i disse år, at vi ser, hvordan påvirkningen og bevidstheden om USA for alvor slår igennem og drømmen om den lokale succes bliver afløst af drømmen om international succes. En drøm, som Axel i stor stil jagter i 2. sæson med store omkostninger for både ham selv, Carmen Curlers og alle fabrikkens ansatte, siger Mette Heeno.

Mens Axel optages af det store salg, skal Birthe tage hånd om en alvorlig arbejdsulykke på fabrikken, der gør, at en flok oprørske medarbejdere kræver bedre arbejdsvilkår og forståelse fra ledelsen. Birthe må træffe nogle hårde beslutninger og bliver upopulær. Derhjemme knirker ægteskabet med Jørgen, og det bliver efterhånden sværere og sværere for Birthe at jonglere arbejde og familieliv.

Dejligt gensyn
For DR’s fiktionschef Henriette Marienlund er gensynet med det populære ’Carmen Curlers’-univers, ekstra glædeligt, fordi det på mange måder har været skelsættende for hendes tid som fiktionschef.

– Det var ikke uden sommerfugle i maven, at vi satte første sæson i søen med ambitionen om, at vi gennem den lille curler kunne fortælle en underholdende og vigtig del af vores fælles historie. Heldigvis står vi nu et sted, hvor første sæson blev knuselsket af danskerne, og jeg tror fuldt ud på, at folk igen vil omfavne eventyret om curleren, og de store omvæltninger, der var i samfundet i 60´erne, siger Henriette Marienlund.

‘Carmen Curlers – En ekstra krølle’
Hvis du ikke kan få nok af ’Carmen Curlers’, vil det hver fredag, når det nyeste afsnit er tilgængeligt på DRTV, også være muligt at dykke yderligere ned i universet med podcasten ’Carmen Curlers – En ekstra krølle’ på DR LYD. Her vil vært Signe Muusmann sammen med skuespillerne, serieskaberen Mette Heeno og markante danskere dykke ned i de vigtigste scener og give indblik i alle de skøre historier fra tilblivelsen af serien.

Hugo og Drømmemasken DR TV
13 okt 2023
06:00

Hugo og Drømmemasken

Serie | Børn
Læs omtale

Magisk og mystisk ny fiktionsserie til børnenes efterårsferie.

Hugo er flyttet til en ny by, og han savner sine gamle venner. Hans drømme er præget af utrygheden ved det nye sted og ikke mindst af områdets tyran, Storm. Da Hugo får adgang til en mystisk drømmemaske, bliver hans liv med ét spændende igen. Men måske er det ikke helt ufarligt at åbne grænserne mellem drømme og virkelighed?

lørdag 14. oktober
Prins Christian 18 år DR
14 okt 2023
19:00
Læs omtale

Når Hans Kongelige Højhed Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober, får danskerne en unik mulighed for at komme helt tæt på prinsen.

DR har fået lov til at følge Prins Christian på en unik rejse. Som tronarving følger der et særligt ansvar med at blive voksen. Derfor tager han på en dannelsesrejse for at blive klogere på de institutioner, Danmark bygger på. Men prinsen er ikke alene, for med på turen har han sin far, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen. Sammen er de afsted med en klar mission – at gøre Prins Christian klogere på det land, han engang skal være konge for.

Dokumentaren ‘Prins Christian – en kongelig rejse’ kan ses fra lørdag den 14. oktober klokken 6.00 på DRTV og klokken 19.00 på DR1. Dokumentaren sendes også søndag klokken 9.00 – inden fejringsprogrammet, der starter klokken 10.00 på DR1.

– Prins Christians 18-års fødselsdag er historieskrivning lige for øjnene af os, og en stor dag til arkiverne. Det er en tronarving, der bliver voksen, og en dag skal være konge i Danmark. Samtidig er det et helt unikt generationsportræt, fordi 200 unge fra hele rigsfællesskabet kommer for at feste sammen på Christiansborg Slot. Vores ambition med dækningen er at samle danskerne med en stor og ambitiøs dækning af fødselsdagen over en hel uge på tværs af vores programmer og kanaler. Og så glæder vi os til at vise danskerne den helt nye dokumentar med Prins Christian, som vil gøre dækningen af hans 18-års fødselsdag helt særlig, siger ledende redaktionschef i DR Nyheder Kirsten Marie Svendsen.

søndag 15. oktober
Apolonia
15 okt 2023
06:00

Apolonia, Apolonia

Dokumentar
Læs omtale

Prisvindende dokumentarfilm fra 2022.

Et usædvanligt nært og eksistentielt portræt af billedkunstneren Apolonia Sokol fortalt over hele 13 år af den danske dokumentarist Lea Glob. En af det seneste års helt store sensationer og en film af en sjælden dybde og styrke.

Prins Christian 18 år DR
15 okt 2023
10:00

Prins Christian 18 år

DR1
Underholdning
Læs omtale

På selve fødselsdagen 15. oktober kan du følge festlighederne på tætteste hold på DR1 fra klokken 10.00. Ulla Essendrop og Kåre Quist er værter, mens DR’s historie- og kongehuskorrespondent Cecilie Nielsen er med i studiet.

– Jeg glæder mig til en festlig dag, hvor vi markerer hovedpersonen, men i virkeligheden også kongehusets fremtid. Det er livsbekræftende af fejre en 18-årig, siger vært Kåre Quist.

– Det er jo et helt særligt kig ind i fremtiden at fejre Danmarks kommende konge, Prins Christians 18-års fødselsdag. Jeg er spændt på at se, hvordan de nye generationer indtager slottet, og hvordan Kongehuset får fornyelsen og historien til at gå hånd i hånd ind i fremtiden. Det bliver en interessant dag med altid veloplagte Kåre og en stime af behagelige og begavede gæster, siger vært Ulla Essendrop.

Dagens program

  • Dokumentaren ’Prins Christian – en kongelig rejse’ klokken 9.00 på DR1
  • Direkte fra festlighederne fra klokken 10.00 og helt til det slutter på DR1
  • Prins Christian vinker fra balkonen på Frederik VIII’s Palæ klokken 12.00
  • DR er med når gæsterne begynder at ankomme til Christiansborg Slot, hvor Hendes Majestæt Dronningen er vært ved et gallataffel, hvor op mod 200 unge 18-årige fra rigsfællesskabet er inviteret til at deltage i fejringen
  • Gallataflet, hvor gæsterne afspejler Prins Christians egen generation, starter klokken 17.00, og DR er selvfølgelig med.
tirsdag 17. oktober
37 sekunder DR TV
17 okt 2023
06:00

37 sekunder

Serie | Drama | Seriepremiere | 2023–
Læs omtale

Tysk dramaserie med danske Jens Albinus i en hovedrolle.

Var det voldtægt – eller var det frivilligt? Den unge advokat Clara holder fest for sin far, musikeren Carsten Andersen. Hendes veninde Leonie – Carstens hemmelige elskerinde – dukker også op. Under festen slår Leonie og Carsten op. De har sex med hinanden en sidste gang – eller var det i virkeligheden et overgreb? Leonie ved ikke, hvordan hun skal reagere. Men da hun fortæller om den mulige voldtægt, vender det op og ned på familien Andersens verden.

Volvorøveren DR TV
17 okt 2023
06:00

Volvorøveren

Dokumentar
Læs omtale

Volvorøveren er titlen på en ny DR dokumentarserie i tre dele tager seeren med ind i fascinerende univers af natlige smuglertogter, groteske maskeringer, oversavede jagtgeværer, smarte biler og hurtige penge.

Den unge historieblogger Regitze opdager tilfældigt en stor hemmelighed i sin familie. Hendes oldefar, Erik, var en del af det farverige smuglermiljø i København i slut-1960’erne. Og hans nære ven, Matti, der ofte sad med ved middagsbordet, var Nordens mest berygtede bankrøver.

Begge mænd kom i fængsel stort set samtidig, og siden har der hersket total tavshed om de kriminelle forviklinger i familien.

Regitze sætter sig for at undersøge, hvem hendes smugler-oldefar og Matti, med kaldenavnet ’Volvorøveren’, egentlig var. Undervejs bliver hun både klogere på sin egen familiehistorie og på tiden i 1960’erne, hvor nogle forbrydelser stadig blev opfattet som sjove og lidt hyggelige. Hun får samtidig en forståelse for, hvordan de to mænds kriminelle liv har påvirket de mennesker, der var tæt på dem.

– ’Volvorøveren’ er en både fængslende og oplysende rejse ind i 1960’ernes smugler- og bankrøver-kriminalitet – krydret med et spændende familiemysterie, siger Lisbeth Langwadt, der er chef for bred kultur og fakta hos DR.

Hun fortsætter:

– Serien giver et billede af en helt anden tid, hvor medierne dyrkede kriminelle som blandt andre ’Volvorøveren’ som en slags snu helte. Men den illustrerer også tydeligt bagsiden af medaljen – ikke mindst de menneskelige konsekvenser for de pårørende. Det er ikke overraskende, at der er forlydender om, at Volvorøverens vilde historie har været med til at inspirere til Olsen-Banden.

’Volvorøveren’ kan ses tirsdag den 17. oktober klokken 6.00 på DRTV og på DR2 den 17. oktober klokken 21.00

torsdag 19. oktober
Papa DR TV
19 okt 2023
06:00

Papa

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarfilm 2023.

En rørende og hjerteskærende fortælling om filmskaberne Andreas og Leas kærlighed til hinanden og det barn, de får sammen. Om flygtighed, om at miste og om troen på, at kærligheden vil sejre, også når livet er allersværest.

Slædepatruljen DR TV
19 okt 2023
06:00

Slædepatruljen

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2023.

Der har aldrig været en kvinde i Slædepatruljen Sirius. Det vil Anika Tronier, tidligere ansat ved Forsvaret, lave om på. Sammen med en række Sirius-veteraner samler hun en gruppe særligt udvalgte stærke kvinder for at se, om de har, hvad der skal til for at kunne klare de hårde fysiske og mentale krav.

Troldspejlet special - Troldspejlet elsker troldmænd og orker DR TV
Læs omtale

Fantasybøger er tykke, fordi de rummer hele verdener af arter, lande og natur. Jakob Stegelmann undersøger, hvilken fantasiverden der ville være mest underholdende at bo i. Og ligger Tolkiens Midgård virkelig i Jylland?!

fredag 20. oktober
DR Guld 2023
20 okt 2023
21:30

P3 Guld 2023

DR1
Underholdning
Læs omtale

Siden 2001 har DR hyldet talentmassen i dansk musik ved P3 Guld. I år er ingen undtagelse, når P3 Talentet, P3 Lytterhittet og P3 Prisen uddeles den 20. oktober i Koncertsalen i DR Koncerthuset.

P3 Talentet modtager hele præmiesummen på 100.000 kroner, mens modtageren af P3 Prisen får overrakt den eftertragtede P3 Guld-statuette og vil gå i fodsporene på blandt andre Tobias Rahim, The Minds Of 99, Jada og Drew Sycamore. Derudover er det op til lytterne, hvem der vinder P3 Lytterhittet. De nominerede i kategorierne afsløres løbende på P3’s platforme.

Direkte på P3, DRTV og DR1
Andrew Moyo er vært ved showet, som kan ses direkte på DR1 og DRTV klokken 21.30, mens P3 ligeledes sender direkte i radioen og på DR Lyd. Til showet kan man blandt andet opleve Pil, Guldimund og Saint Clara. Flere navne kommer til, og de afsløres løbende de kommende uger på P3’s platforme.

For første gang siden 2020 sender P3 Guld direkte på tv – og til det siger vært Andrew Moyo:

– En af de ting jeg synes er mest spændende i år, er, at showet er live. Det er både fedt og lidt uhyggeligt, fordi alt kan jo gå galt. Det tror jeg nu ikke, det gør, men det kommer da til at kilde lidt ekstra i maven, når vi går på scenen – både på mig og på de kunstnere, der skal optræde, siger Andrew Moyo.

Den Gyldne Løber og opvarmning i DR Koncerthuset
Allerede klokken 19 begynder festen i DR Koncerthusets foyer og Studie 1, hvor der vil være Den Gyldne Løber og opvarmning med vinderne af årets KarriereKanonen, Kris og Dahlin. Samtidig spiller dj og P3-vært Ena Cosovic op til dans i foyeren, inden showet i Koncertsalen skydes i gang klokken 21.30. Fra klokken 22.30 er der efterfest i Studie 1.

– P3 Guld er et værdifuldt fællesskab, hvor vi både hylder den danske musik, talentmassen og ikke mindst fællesskabet med lytterne. Derfor er ambitionen at skabe en fest, hvor alle i det danske musikfællesskab får en aften med god musik og velfortjent fejring af et flot dansk musikår anno 2023, siger chef for Kultur, Debat og Musik i DR, Gustav Lützhøft.

 

lørdag 21. oktober
Ditte har en plan: Det delte Danmark DR TV
21 okt 2023
21:00

Ditte Hansen har en plan

DR2
Underholdning | Ugentlige afsnit
Læs omtale

Med satire, reportage, og en humoristisk nysgerrighed på sin egen og andres adfærd forsøger skuespilleren Ditte Hansen i fire programmer at blive klogere på nogle af de kulturbestemte og samfundsmæssige udfordringer, som vi står over for i dag.

Hvordan kan det være, at der ikke er flere, der søger optagelse på pædagoguddannelsen? Hvorfor stiger den kulturelle og økonomiske polarisering mellem land og by? Hvorfor ændrer vi ikke ved vores ’brug og smid væk’-kultur, når den står i så hård kontrast med vores klimamål? Og hvordan hænger vores stigende optagethed af skønhed og perfekthed, og dermed større brug af kosmetiske operationer, sammen med unges stigende usikkerhed og utilfredshed med dem selv?

I programmerne møder Ditte Hansen forskellige personer, som skal hjælpe hende med at belyse nogle af udfordringerne. Hun møder blandt andre forfatter Glenn Bech, stifter af Danmarksdemokraterne Inger Støjbjerg, forretningskvinde, model og influencer Mascha Vang, forfatter og terapeut Jytte Vikkelsøe, stylist og designer Pernille Rosenkilde og andre eksperter, der alle har en klar holdning til problematikkerne, og som deler dem med Ditte.

Producent på DR Peter Gren Larsen siger:

– Med Ditte Hansens personlige indignation, men også nysgerrighed og mod på at flytte sin egen opfattelse, har vi med programmet ’Ditte Hansen har en plan’ mulighed for sammen med Ditte Hansen at undersøge væsentlige samfundsrelaterede emner med betydning for rigtig mange.

Første afsnit af ’Ditte Hansen har en plan’ kan ses på DRTV lørdag den 21. oktober fra klokken 6.00 og på DR2 samme dag klokken 21.00. Programmerne sendes løbende hver lørdag over fire uger.

søndag 22. oktober
Divaen Joan Collins DR TV
22 okt 2023
06:00

Divaen Joan Collins

Dokumentar
Læs omtale

Ligesom sit alter ego Alexis i ‘Dollars’ er den britiske skuespiller Joan Collins et ikon. Da hun var ung, ville hun ikke være filmstjerne, men teaterskuespiller i England. Hendes far advarede hende mod branchen og mod mændene. Hun blev voldtaget som teenager – og giftede sig med overgrebsmanden. Her fortæller hun selv om, hvordan hun overlevede og fik succes i løbet af syv årtier i Hollywood – med ærlighed og humor.

På rejse med Griff - New Zealand DR TV
22 okt 2023
06:00
Læs omtale

Den britiske skuespiller Griff Rhys Jones begynder sin episke rejse i New Zealand nær Cape Reinga, hvor han møder en af maoriernes ældste, Abbey. På hver del af turen får Griff en udfordring. Denne gang er det at føle sig hjemme. Landet har kun været beboet i ca. 1.000 år, med indvandringsbølger fra bl.a. Polynesien, Europa og Asien. Alle betragter sig selv om som newzealændere. Men hvad vil det sige at være en ‘kiwi’ i dag?

tirsdag 24. oktober
Colosseums blodige historie DR TV
24 okt 2023
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentarserie fra 2022.

Kejser Titus indvier i 80 e.Kr. Colosseum. Festlighederne består af 100 dages spektakulære lege, herunder en af de mest berømte gladiatorkampe i Roms historie. To gladiatorer, barbaren Priscus og Roms mester, Verus, er blevet venner trods den barske træning. Nu skal de kæmpe til døden foran 50.000 tilskuere. Den romerske digter Martial har overleveret deres historie. Uegnet for børn.

Hormoner DR TV
24 okt 2023
06:00

Hormoner

Serie | Komedie | Seriepremiere
Læs omtale

Finsk komediedramaserie fra 2023.

Elena har nogle mærkelige symptomer og tror, at hun er ved at dø. Patrik kæmper med en depression, og da hans kone laver et afslørende interview i et magasin, synker han endnu dybere ned i afgrunden. Da Elena og Patrik prøver at finde løsninger på deres problemer, havner de begge i Lapland. Her mødes de på dramatisk vis om natten på en tilfrossen sø.

onsdag 25. oktober
Nanna Ditzel - Den legesyge designer DR TV
25 okt 2023
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2023.

Nanna Ditzel udfordrede dansk design med vilde former, klare farver og møbler uden ben. Hun blev én af Danmarks mest anerkendte designere med organiske møbler og smykker. I år ville hun være fyldt 100 år.

torsdag 26. oktober
Grønlands Stemme DR TV
26 okt 2023
06:00

Grønlands Stemme

Dokumentar
Læs omtale

ansk dokumentarfilm fra 2022.

Et portræt af Rasmus Lyberth som sanger, sangskriver, performer og repræsentant for den grønlandske kultur og identitet. Omdrejningspunktet er et interview med Lyberth, hvor han fortæller om sin barndom, sin tidlige debut som sanger og sit liv i Grønland. Filmen tager afsæt i den grønlandske natur og i Lyberths tidlige beslutning om at blive sanger, da han som sømand besøger Nordfinland. I filmen medvirker bl.a. Julie Berthelsen, Lars Lilholt, Teitur, Niels Hausgaard, Jørgen de Mylius og Frederik Elsner.

fredag 27. oktober
Salsa su00e6son 2 | Officiel trailer
27 okt 2023
06:00

Salsa – Sæson 2

Serie | Dansk Drama | Ny Sæson | Ugentlige afsnit | 2022–
Læs omtale

DR serien Salsa om om sex, venindeskab og søskendeforhold vender tilbage med sin anden sæson fra 27. oktober. Seriens sidste fire afsnit lægges til binge 3. november.

Safina Coster-Waldau og Filippa Navarana Coster-Waldau spiller hovedrollerne som søstrene Uma og Victoria, der står på tærsklen til voksenlivet. Alt i mens den norske sex-app “DRIFT”, tager de unge i Danmark med storm. Hos Uma og hendes venner er der stor fascination af DRIFT. Victoria er forarget over de etiske dilemmaer, der følger med DRIFT. Kan de to søstre holde fast i deres relation, til trods for deres holdninger og forskelligheder?

søndag 29. oktober
Hjælp! Satan kommer DR TV
29 okt 2023
06:00
Læs omtale

Canadisk dokumentar fra 2023.

Sataniske ritualer, blod og panik. I 1980 skriver psykiateren Lawrence Pazder og hans patient Michelle Smith bestselleren ‘Michelle Remembers’. Via kontroversiel terapi husker Michelle fortrængte barndomsminder om at være blevet bortført af satanister i Canada. Men i kølvandet følger massehysteri, uretmæssige domme og ødelagte familier. Hvad er sandhed, og hvad er løgn? Og hvordan kan konspirationsteorier om en satanisk kult sprede sig så nemt?

mandag 30. oktober
Hjemsøgt DR TV
30 okt 2023
06:00

Hjemsøgt

Dokumentar
Læs omtale

Britisk dokumentarserie fra 2022.

I 1977 tog politiet ud til et hus i Enfield, London, til et rapporteret indbrud – møbler var blevet flyttet, og der havde været høje bankelyde. De to betjente kunne nu ikke finde tegn på indbrud, men de så bl.a. en stol glide flere meter hen ad gulvet af sig selv. Det var blot den første af mange ekstraordinære hændelser, der kulminerede med spøgelsesagtige stemmer og leviation. Den dag i dag er de mystiske aktiviteter i huset svære at forklare.

Min far slog min familie ihjel DR TV
30 okt 2023
06:00
Læs omtale

Ida var kun 7 år gammel, da hendes far slog hendes mor, lillebror og mormor ihjel. Nu tager Ida på en rejse ind i fortiden i håb om at finde svar. For hvorfor skulle Ida overleve, og hvad fik hendes far til at begå drabet?

tirsdag 31. oktober
Fifteen-Love DR TV
31 okt 2023
06:00

Fifteen-Love

Serie | Drama | Seriepremiere
Læs omtale

Teenage-tennisstjernen Justines karriere ender brat i semifinalen i French Open. Fem år senere bliver der igen vendt op og ned på Justines verden. Det sker, da hendes gamle træner, Glenn, vender hjem efter at have vundet French Open med en ny spiller. Da Justine kommer med en chokerende beskyldning mod Glenn, ændrer det alles liv.
”Skuespillet i dette upåklageligt højspændte drama er fuldstændig tryllebindende”, skrev avisen The Guardian.

Månedens øvrige igangværende serier med ugentlige episoder

Gift ved første blik 2023
torsdag

Gift ved første blik 2023

Reality
Sidste afsnit: 12/10/23
Læs omtale

DR fortsætter med at forsøge at få nye par til at fungere, når Gift ved Første Blik er tilbage 24. august. med flere ændringer.

Seerne kan se frem til tre nye eksperter, som tager nye metoder i brug. I år bruges blandt andet matchmetoden NEO-PI-3, der er en af de mest benyttede tests i verden for at afklare personlighedstype. Denne metode i kombination med samtaler og hjemmebesøg har dannet grundlag for denne sæsons match.

Derudover har eksperterne besluttet at sænke presset på de medvirkende, som for eksempel ikke længere skal overnatte sammen på bryllupsnatten. Derudover er der desuden indlagt pauser undervejs og de medvirkende kan se frem til en getaway med de øvrige deltagere sidst i forløbet, hvor de kan søge sparring fra de andre medvirkende.

Deltagerne i ‘Gift ved første blik 2023’

Fotos: Snowman Productions

De tre nye eksperter i ‘Gift ved første blik 2023’

Eivind Johansen

I det nye eksperthold er en af Danmarks førende eksperter på personlighedstestning og NEO-PI-3, Eivind Johansen Foto: Snowman Productions

I det nye eksperthold er en af Danmarks førende eksperter på personlighedstestning og NEO-PI-3, Eivind Johansen. Eksperten, der også er psykolog, matcher personlighedstyper på baggrund af metodens resultater.

– Jeg sagde først og fremmest ja, fordi jeg er tiltrukket af selve eksperimentet, og også så en mulighed for, hvordan jeg kunne bidrage med min faglighed. Dertil, er det jo også utroligt givende at kunne hjælpe nogle mennesker på vej mod noget som for de fleste er utrolig betydningsfuldt: At finde kærligheden. Mit bidrag til ‘Gift ved første blik’ har været fokuseret på udvælgelse og sammensætning af parrene på baggrund af deres individuelle egnethed, og hvordan de matcher hinanden personlighedsmæssigt og ud fra deres personlige dealbreakers og dealmakers. Denne analyse har været et af benene i vores samlede matchmaking, siger Eivind Johansen.

Trine Hjorth Bønnerup
Trine Hjorth Bønnerup Foto: Snowman Productions

Hvor Eivind Johansen matcher personlighedstyperne på baggrund af NEO-PI-3-metoden, bliver det den nye ekspert, Trine Hjorth Bønnerup, som afholder alle samtaler med de medvirkende deltagere i denne sæson – individuelt såvel som sammen. Hun er uddannet psykolog med speciale i parterapi og underviser i kommunikation og konflikthåndtering.

– Som fagnørd i relationer, der brænder for at formidle det komplekse, er der ingen tvivl om, at jeg gerne vil være med til at sætte mit præg på ‘Gift ved første blik’. I processen har det været vigtigt for mig, at parrene får god hjælp til at have sig selv med følelsesmæssigt, da det er ret intenst at date på denne måde. Mit ønske har været at støtte de medvirkende med at se de blinde vinkler hos sig selv, og arbejde med deres reaktioner, så det kan stå stærkest muligt i relationen med deres match. Samtidigt håber jeg også, at seerne vil få blik for noget nyt og værdifuldt i forhold til egne mønstre i relationer ved at følge med, siger Trine Hjort Bønnerup.

Sarah Holst Kjær
Etnolog med speciale i parforhold, Sarah Holst Kjær forsker i kærlighed og matcher på kulturelle koder Foto: Snowman Productions

Ekspertholdet fuldendes af etnolog med speciale i parforhold, Sarah Holst Kjær. Hun forsker i kærlighed og matcher på kulturelle koder. Sarah Holst har mange års erfaring med forskning af parforhold. I denne sæson har hun analyseret og undersøgt, hvordan par klarer sig godt, det vil sige har en høj grad af ‘ægteskabskvalitet’ og hvad der, i hverdagen, styrker eller forstyrrer relationen.

– Det, jeg har været optaget af at følge i processen, er de praktiske tiltag. De konkrete brug af hverdagens ting og ‘rekvisitter’, som parrene har anvendt, når de skulle skabe en ideel date, planlægge og dele en god hverdag og skabe et dejligt hjem sammen. Hvordan ville parrene vise, hvad der var vigtigt for dem, hvem de var, og hvor de gerne ville hen med relationen? Hvordan skabte de følelsesmæssige forbindelser med hinanden gennem hverdagsting og hverdagsplaner? Hvor gik det godt og hvad gik galt i dagligdagen? ‘Hverdagens laboratorium’ hvor ønsker, drømme og behov skal balanceres og doseres mellem to mennesker, er noget vi alle kan lære noget af, siger Sarah Holst Kjær.

Huset | Ny dansk dramaserie
fredag

Huset

Serie | Dansk Drama
Sidste afsnit: 06/10/23
Læs omtale

Huset er titlen på en ny, stor DR-dramaserie som er skrevet af Kim Fupz Aakesen, og som har premiere 1. september 2023 på DRTV, mens tv-premieren er 3. september på DR1. Serien er på seks afsnit af en times varighed.

Serien handler om fængslet ’Huset’ og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid. I bærende roller ses blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik. Ud over de nævnte skuespillere medvirker også blandt andre Laura Christensen, Bjarne Henriksen, Gustav Dyekjær Giese, Sami Darr, Dan Boie, Mads Rømer og Ida Cæcilie Rasmussen.

Huset – det handler den om

Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt), Henrik (David Dencik), Miriam (Sofie Gråbøl) og Gert (Charlotte Fich) er fængselsbetjente og kollegaer i et nedslidt, dansk fængsel, kendt som ‘Huset’.

Deres arbejdsmiljø er råt og fjendtligt, men alligevel med en form for overenskomst mellem indsatte og ansatte. De fire betjentes liv udenfor fængselsmurene er samtidigt af forskellige grunde fyldt med konflikter, hemmeligheder og ensomhed. Hemmeligheder, der snart vil afsløres og få store konsekvenser, ikke alene for dem selv, men for alle både indenfor og udenfor murene.

Historien i ’Huset’ udspiller sig over tre måneder, og begynder da man får at vide, at fængslet vil blive lukket, medmindre man får bugt med den dårlige omtale, hierarkiet og handlen med stoffer, som dominerer arbejdspladsen. Den melding skaber hurtigt to fløje blandt betjentene. Der er dem, der mener, at det er bedst at opretholde status quo, og dem der hilser en strammere kurs over for de indsatte velkommen. For de fire betjente bliver det samtidig startskuddet til at deres personlige udfordringer smelter sammen med livet i fængslet.

Bemærk at vores system kun kan vise ugentlige serier, hvor vi kender antallet af episoder / slut dato. Visse tv-serier vises ikke fast hver uge, men holder pause af og til.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button