DRTV

Carmen Curlers – Sæson 2

- Begynder i oktober på DR

DR har sat premieredato på anden sæson af deres danske dramaserie Carmen Curlers. Der er premiere den 13. oktober på DRTV og den 15. oktober på DR1 klokken 20.00.

Da vi forlod ’Carmen Curlers’ i sæson 1, var året 1964 og Carmen Curlers-fabrikken var netop for alvor blevet en realitet.

I 1965, hvor anden sæson begynder, står ’Carmen Curlers’ overfor at vokse eksplosivt, da et amerikansk skønhedsfirma lægger en uhørt stor ordre. Axels ambition er at sælge sine curlere til hele verden, og han lægger sig derfor i selen for at alt skal gå godt med amerikanerne. Et scenarie, der for serieskaber Mette Heeno er et godt spejl på den udvikling, som det generelle danske samfund gennemgik.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Det er netop i disse år, at vi ser, hvordan påvirkningen og bevidstheden om USA for alvor slår igennem og drømmen om den lokale succes bliver afløst af drømmen om international succes. En drøm, som Axel i stor stil jagter i 2. sæson med store omkostninger for både ham selv, Carmen Curlers og alle fabrikkens ansatte, siger Mette Heeno.

Mens Axel optages af det store salg, skal Birthe tage hånd om en alvorlig arbejdsulykke på fabrikken, der gør, at en flok oprørske medarbejdere kræver bedre arbejdsvilkår og forståelse fra ledelsen. Birthe må træffe nogle hårde beslutninger og bliver upopulær. Derhjemme knirker ægteskabet med Jørgen, og det bliver efterhånden sværere og sværere for Birthe at jonglere arbejde og familieliv.

Dejligt gensyn
For DR’s fiktionschef Henriette Marienlund er gensynet med det populære ’Carmen Curlers’-univers, ekstra glædeligt, fordi det på mange måder har været skelsættende for hendes tid som fiktionschef.

– Det var ikke uden sommerfugle i maven, at vi satte første sæson i søen med ambitionen om, at vi gennem den lille curler kunne fortælle en underholdende og vigtig del af vores fælles historie. Heldigvis står vi nu et sted, hvor første sæson blev knuselsket af danskerne, og jeg tror fuldt ud på, at folk igen vil omfavne eventyret om curleren, og de store omvæltninger, der var i samfundet i 60´erne, siger Henriette Marienlund.

‘Carmen Curlers – En ekstra krølle’
Hvis du ikke kan få nok af ’Carmen Curlers’, vil det hver fredag, når det nyeste afsnit er tilgængeligt på DRTV, også være muligt at dykke yderligere ned i universet med podcasten ’Carmen Curlers – En ekstra krølle’ på DR LYD. Her vil vært Signe Muusmann sammen med skuespillerne, serieskaberen Mette Heeno og markante danskere dykke ned i de vigtigste scener og give indblik i alle de skøre historier fra tilblivelsen af serien.

Carmen Curlers – Sæson 2

Serie | Drama | 2022–
7.5
13 okt 2023
DR TV

Stream her på DR TV
Ugentligt frem til 24. november 2023

Medvirkende (ALFABETISK)
Maria Rossing, Morten Hee Andersen, Nicolai Jørgensen

Se alle medvirkende på IMDB
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button