TV-Nyt

Huset

- DR har sat premieredato på ny Sofie Gråbøl serie

Huset er titlen på en ny, stor DR-dramaserie som er skrevet af Kim Fupz Aakesen, og som har premiere 1. september 2023 på DRTV, mens tv-premieren er 3. september på DR1. Serien er på seks afsnit af en times varighed.

Serien handler om fængslet ’Huset’ og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid. I bærende roller ses blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik. Ud over de nævnte skuespillere medvirker også blandt andre Laura Christensen, Bjarne Henriksen, Gustav Dyekjær Giese, Sami Darr, Dan Boie, Mads Rømer og Ida Cæcilie Rasmussen.

Huset – det handler den om

Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt), Henrik (David Dencik), Miriam (Sofie Gråbøl) og Gert (Charlotte Fich) er fængselsbetjente og kollegaer i et nedslidt, dansk fængsel, kendt som ‘Huset’.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Deres arbejdsmiljø er råt og fjendtligt, men alligevel med en form for overenskomst mellem indsatte og ansatte. De fire betjentes liv udenfor fængselsmurene er samtidigt af forskellige grunde fyldt med konflikter, hemmeligheder og ensomhed. Hemmeligheder, der snart vil afsløres og få store konsekvenser, ikke alene for dem selv, men for alle både indenfor og udenfor murene.

Historien i ’Huset’ udspiller sig over tre måneder, og begynder da man får at vide, at fængslet vil blive lukket, medmindre man får bugt med den dårlige omtale, hierarkiet og handlen med stoffer, som dominerer arbejdspladsen. Den melding skaber hurtigt to fløje blandt betjentene. Der er dem, der mener, at det er bedst at opretholde status quo, og dem der hilser en strammere kurs over for de indsatte velkommen. For de fire betjente bliver det samtidig startskuddet til at deres personlige udfordringer smelter sammen med livet i fængslet.

Huset | Ny dansk dramaserie
Huset | Ny dansk dramaserie

Huset

Serie | Dansk, Drama | 2023–
1 sep 2023
DR TV

Stream her på DR TV
Ugentligt frem til 6. oktober 2023

Medvirkende (ALFABETISK)
Bjarne Henriksen, David Dencik, Sofie Gråbøl

Se alle medvirkende på IMDB
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button