TV-Nyt

Huset

- ny dansk DR serie på vej

Huset er titlen på en ny, stor DR-dramaserie som er skrevet af Kim Fupz Aakesen, og som har premiere i efteråret 2023. Serien er på seks afsnit af en times varighed.

Serien handler om fængslet ’Huset’ og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid. I bærende roller ses blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik. Ud over de nævnte er blandt andre også Bjarne Henriksen, Laura Christensen og Gustav Giese på rollelisten.

Huset – det handler den om

I ’Huset’ følger vi livet for fire fængselsbetjente. Fængslet står over for en mulig lukning, hvis man ikke får styr på magtbalancen og det interne hierarki, hvor det reelt set er fangerne, der er i kontrol.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vi følger i serien de fire fængselsbetjente Miriam, Sammi, Henrik og Gert og deres forsøg på at få bragt ’Huset’ i orden. Enhedschef Gert (Charlotte Fich) har det overordnede ansvar, mens Miriam (Sofie Gråbøl), Henrik (David Dencik) og den nyuddannede Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt) har hver deres indgang til udfordringen.

Betjentene finder dog hurtigt ud af, at det ikke er omkostningsfrit at rykke ved den magtbalance, der styrer fængslet. Før de ved det, slås de ikke kun for fængslets overlevelse, men også for deres eget liv på begge sidder af fængslets mure.

Menneskes frihed er noget af det mest dyrebare, vi har, og at tage det fra den enkelte er et af de tungeste værktøjer, vi har i vores samfund. I ’Huset’ ser vi konsekvenserne af straf, rehabilitering, hævn og ideen om retssikkerhed. Huset vinder altid, men spørgsmålet er, hvor det efterlader den enkelte?

DR TV

Huset DR TV
Dansk, Drama Serie

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kilde: DR presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

Back to top button