Månedsguides

Nyt på DRTV i maj 2022

Der er masser af at se frem til på DR TV streaming i  maj måned. Krag & Virkner er en helt ny dramadokumentar om Jens Otto Krag og Helle Virkner. Statsministeren og filmstjernen. Søren Vester er tilbage i haven og Hammerslag går i gang med endnu en sæson.

Filtrér oversigten

søndag 1. maj
Magpie Murders | The Official Trailer | Streaming exclusively on BritBox from 10th February 2022
1 maj 2022
06:00

Hvem myrdede Alan Conway?

Serie | Krimi | Seriepremiere
Læs omtale

Britisk krimiserie fra 2022.

Redaktøren Susan Ryeland ser frem til endnu en bestseller fra den bryske krimiforfatter Alan Conway. Forlaget tjener gode penge på hans bøger, og firmaets fremtid afhænger af ham. Men da han pludseligt dør og efterlader sig både et selvmordsbrev og et ufærdigt manuskript, bliver Susan mistænksom. Hvorfor er der store lighedspunkter mellem manuskriptets fiktive personer og Alans omgangskreds? Hvorfor skulle Alan Conway dø?

Se alle seks afsnit fra den 1. maj kl 06:00 på DRTV.

Kulturelt DR TV
1 maj 2022
06:00

Kulturelt

Underholdning
Læs omtale

Dansk kulturprogram fra 2022.

Gode historier fra kulturens kreative slagmarker, hvor passionen, de store personligheder og de skæve detaljer bor.
DR2's journalistiske kulturprogram med vært Jonathan Herrik går hver uge bag om en aktuel kulturhistorie, der tåler en særlig vinkel.
Programmet er nysgerrig på, hvad der rør sig og går ikke af vejen for at stille uhøjtidelige og drillende spørgsmål til dronninger, fodfolk eller helt almindelige brugere af både finkultur, pop og plat.

Se programmet fra den 1. maj kl 06:00 på DRTV.

mandag 2. maj
Hvor går grænsen? DR TV
2 maj 2022
06:00
Læs omtale

Personlige grænser bliver konstant overskredet online, hvad enten der er tale om groft sprogbrug eller krænkende billeddeling. Den digitale mobning er lige så virkeligt, som det man oplever i den fysiske verden – og konsekvenserne er lige så alvorlige! I uge 18 sætter Ultra digital dannelse på dagsordenen og zoomer ind på nogle af de mest markante eksempler på digital mobning. Vi undersøger hvor groft og grænseoverskridende det er, selvom det ikke foregår ansigt til ansigt, men bag en skærm. Vi sætter fokus på, hvorfor man skal tænke over, hvor egne og andres grænser går. Det er okay at sige fra!

Min hemmelige familie DR TV
2 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Olivia er donorbarn og forventer, at hun har over hundrede halvsøskende. Hun har indtil videre fundet tolv af dem.

Se alle afsnit fra den 2. maj kl 06:00 på DRTV.

tirsdag 3. maj
Nadia Nadim DR TV
3 maj 2022
06:00

Nadia Nadim

Dokumentar
Læs omtale

Fransk dokumentar fra 2022.

Da hendes far bliver henrettet af Taliban, flygter Nadia Nadim med sin mor og søstre til Danmark. Her kaster hun sig over fodbold, som bliver hendes billet til en professionel karriere. Nu, 20 år efter, vil hun vende tilbage til sit tidligere hjemland for at finde ud af mere om sin fars skæbne. Men det uroplagede land er sønderrevet af terrorisme. Og hendes mor gør alt for at forhindre Nadia i at begive sig ud på den livsfarlige rejse.

Se dokumentaren fra den 3. maj kl. 06.00 på DRTV.

torsdag 5. maj
Krypto DR TV
5 maj 2022
06:00

Krypto

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

I programserien Krypto, hægter vi os på nogle af dem, der satser alt på kryptovaluta og blockchainteknologi. Den flamboyante Niklas Nikolajsen, der går under navnet Bitcoinpiraten, er blevet milliardær på investeringer i bitcoins og kæmper nu for at udbrede kryptovalutaen, da han tror, at det vil skabe en bedre og friere verden. Vi forsøger at forstå, hvad den nye teknologi kan, og vi ser, hvordan folk fra den danske finansverden prøver at tage blockchainteknologien til sig, når de udgiver en ny kryptovaluta. Men ikke alle er lige begejstrede. Er krypto fremtiden?”

Se alle afsnit fra den 5. maj kl. 06.00 på DRTV.

lørdag 7. maj
Sanditon, Season 2: Official Preview
7 maj 2022
06:00

Sanditon – Sæson 2

Serie | Drama
Læs omtale

Britisk dramaserie fra 2022 efter Jane Austens ufuldendte roman.

Charlotte Heywood vender tilbage til Sanditon, hvor hun skal træffe en vigtig beslutning. Samtidig ankommer et kompagni soldater til byen, med de muligheder, det fører med sig: Romantik for Charlotte og hendes søster Alison, og forretningsforbindelser for Tom. Georgiana Lambe møder en usædvanlig kunstner, og Esther Babington løber ufrivilligt ind i en person fra fortiden.

Serien starter fra den 7. maj kl 17:00. Alle afsnit er tilgængelige fra den 22. maj kl. 17.00 på DRTV.

søndag 8. maj
Ingen kender Casper DR TV
8 maj 2022
06:00

Ingen kender Casper

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarfilm fra 2022.

Den selverklærede største drengerøv på YouTube-karakteren Spørg Casper har stor succes med sine grænseoverskridende og selvudstillende videoer. Men i takt ed at følgerne strømmer til, vokser Caspers indre uro også, og minderne fra en opvækst med en skizofren far presser sig på. Gennem ni år følger vi Casper, mens han i takt med den stigende internetberømmelse forsøger at finde sit ståsted i det hurtige internetliv.

Se dokumentaren den 8. maj fra kl. 06.00 på DRTV.

mandag 9. maj
Mr. Graversen - Genfødt i Grindsted DR TV
9 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Fri fra et årelangt misbrug af sløvende piller er Svend-Aage pludselig fuld af energi og fast besluttet på at vinde sin kones kærlighed tilbage. I årenes løb er hun dog blevet mere optaget af hunden Lexus og har svært ved at lukke sin mand ind i sit liv igen. Men da huset sættes til salg og et helt livs sirligt arkiverede minder pakkes i kasser, træder konturerne af et familietraume frem. Svend-Aage øjner chancen for at tage hånd om fortidens svigt og griber muligheden for en ny chance i livet.

Se dokumentaren fra den 9. maj kl 06:00 på DRTV.

tirsdag 10. maj
Søren Vesters Have - 2022 Sæsonpremiere DR TV
10 maj 2022
06:00
Læs omtale

Søren Vester er tilbage med nye inspirerende projekter i haven i Thise. Første projekt er at fælde den store birkeallé og efterfølgende lave gyngestole til drivhuset af træet. Det skal gøres med en speciel teknik, hvor stolene samles helt uden søm og skruer, og til det får han hjælp af sin nabo Peter, der er ekspert i den teknik.

Se første afsnit fra den 10. maj kl 06:00 på DRTV.

Upload - 2022 DR TV
10 maj 2022
06:00

Upload – 2022

Reality
Læs omtale

Seks håbefulde deltagere kæmper om at blive Danmarks næste store YouTube-talent. I hvert program stiller YouTube-dommerne Alexander Husum og Tine Maria deltagerne en videoudfordring, som de har én uge til at producere – lige fra en challengevideo til en musikvideo.
Se med for at finde ud af, hvad der skal til for at blive den nye YouTube-stjerne!

onsdag 11. maj
Blitzen - Luftkrigen over England DR TV
11 maj 2022
06:00
Læs omtale

BBC-dokumentarserie fra 2021.

Huse i flammer, døde og døende på fortovene og desperate forældre, der leder efter deres børn. Under Anden Verdenskrig sønderbombede tyskerne britiske storbyer i et otte måneder langt stormløb kendt som Blitzen. 44.652 mennesker omkom under murbrokkerne, i undergrundsstationerne, i bombeskjul, i deres baghaver og i deres egne senge. Gennem seks stærke vidnesbyrd afsløres det, hvordan det virkelig var at gennemleve den blodige og skræmmende luftkrig over England.

Se begge afsnit fra den 11. maj kl 06:00 på DRTV.

Hammerslag - 2022 Sæsonpremiere DR TV
11 maj 2022
06:00
Læs omtale

Hammerslag er tilbage. Havudsigt kan koste millioner. Men hvor meget skal man betale for et hus i første række til Limfjorden? Det skal eksperterne gætte, når Tina Müller inviterer dem indenfor i to boliger med fjorden i baghaven. Denne gang dyster Mira Lie Nielsen og Christian Torp mod Lena Schmüser og Jacob Carlsson. De besøger først en usædvanlig arkitekttegnet bolig med ridestald og indendørs pool. Dernæst skal de gætte prisen på et charmerende stråtækt hus med havestue og fjordkig, naturligvis.

fredag 13. maj
Én mod én DR TV
13 maj 2022
06:00

Én mod én

Serie | Drama
Læs omtale

Svensk dramaserie fra 2022.

Både på fodboldbanen og udenfor hænger brødrene Ousman og Malik sammen som ærtehalm. Sammen med deres forældre er de flygtet fra Gambia, men har fået afslag på asyl i Sverige. De gemmer sig i Stockholm og frygter at blive udvist. Da talentspejdere får øje på brødrene, og tilbyder dem en prøveperiode i en storklub, ændrer deres liv sig. De opdager dog hurtigt, at de kæmper om den samme plads på holdet. Før var det Ousman og Malik mod alle andre, nu er det én mod én.

Se alle otte afsnit fra den 13. maj kl 06:00 på DRTV.

Vennerne og det grønne lys - Sæson 3 DR TV
13 maj 2022
06:00
Læs omtale

Der er dømt nervepirrende spænding, når fiktionsserien Vennerne og det grønne lys er tilbage med en ny sæson i Ramasjang. Pludselig dukker en mystisk pige op på vejen blandt vennerne. Hvem er hun? Og hvorfor bryder hun pludselig ind på Anders’ værelse midt om natten? Få svaret på mysteriet om det grønne lys og den anden dimension i tredje sæson.

Se med på DRTV fra fredag den 13. maj kl 06.00.

lørdag 14. maj
Sådan bliver du bodyguard DR TV
14 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Se med ind i en ellers lukket verden, hvor vi møder livvagterne på arbejde, og følger danske Sascha Stork på 29 år, som er ved at uddanne sig til bodyguard. En uddannelse, der er både krævende og ekstremt udfordrende psykisk og fysisk. Vi kommer tæt på de mennesker, som må leve med bodyguards for deres sikkerheds skyld. Sammen med tidligere PET-livvagt i kongehuset Jesper Lundorf gennemgår vi virkelige scenarier, hvor bodyguards har været i aktion for at redde liv.

Se dokumentaren fra den 14. maj kl 06:00 på DRTV.

søndag 15. maj
Stories for millioner DR TV
15 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Internettet er fyldt med influenter. Det kan virke let – men det er det ikke. For bag selfies, cupcakebilleder og dyrt design står agenterne, som ned til mindste detalje styrer, hvad der ender i dit feed – og i din indkøbspose.

Se alle fem afsnit fra den 15. maj kl 06:00 på DRTV.

Annonce - listen forsætter nedenunder
mandag 16. maj
Vores livs ønskeliste DR TV
16 maj 2022
20:00

Vores livs ønskeliste

DR1
Dokumentar
Læs omtale

Dokumentaren ’Vores livs ønskeliste’ følger ægteparret Rikke og Sten i tre år fra 2019 til 2022.

Flyve med luftballon i Burma, se nordlyset på Island, løbe maraton i Nordkorea og holde en fest for venner og familie.

Det er bare nogle af punkterne på Sten og Rikkes ønskeliste. De har fået travlt med at udleve deres største drømme i livet, før Sten forsvinder.

Diagnosen, der ændrer alt
Sten og Rikke bor i Roskilde og har været gift i mere end 12 år. Sten har haft en travl karriere som ingeniør og har blandt andet været med til at udvikle Danmarks største havvindmølle. Men i slutningen af 2018 har familiens liv taget en ulykkelig drejning.

Som 50-årig har Sten fået diagnosen pandelapsdemens, der har sat en brat stopper for ingeniørens arbejdsliv og ægteparrets fremtidsudsigter.

Men i stedet for at lade sig slå ud af sygdommen, har Sten og Rikke besluttet sig for at få det mest mulige ud af deres sidste tid sammen.

Inspireret af Hollywood-filmen ’The Bucket List’ med Morgan Freeman og Jack Nicholson, har ægteparret lavet deres egen liste over oplevelser, de vil have sammen.

Nu er spørgsmålet så, om de når det hele, inden Sten bliver alt for syg?

– Dokumentaren er et unikt og gribende indblik i, hvordan et ægtepar forsøger at få det bedst mulige ud af den værst tænkelige situation. Men det er mindst lige så meget en livsbekræftende fortælling om at huske at udleve sine drømme, og leve livet, før det er for sent, siger redaktionschef i DR, Niels Jacob Schøtt.

’Vores livs ønskeliste’ kan ses på DRTV fra søndag den 15. maj klokken 6.00 og på DR1 mandag den 16. maj klokken 20.00.

tirsdag 17. maj
Desert One: Gidseldramaet i Teheran DR TV
17 maj 2022
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2019.

Det er en af de mest vovede redningsaktioner i amerikansk historie. I 1979 besatte militante islamiske studerende USA's ambassade i Teheran og tog 52 amerikanere til fange. Gidseldramaet varede i 444 dage, mens præsident Jimmy Carter forhandlede og bag kulisserne igangsatte en ambitiøs redningsmission. Her er historien om den hemmelige militære operation, der stadig hjemsøger de overlevende – og forandrede forholdet mellem USA og Mellemøsten.

Se dokumentaren fra den 17. maj kl 06:00 på DRTV.

onsdag 18. maj
Hitlers danske soldater - Sæson 2 DR TV
18 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Tusindvis af dokumenter om danskere, der kæmpede for Hitler, er blevet stjålet fra Rigsarkivet. DR2 undersøger, hvad det er for en historie, der blev stjålet? Og hvorfor dokumenterne forsvandt?

Se alle afsnit fra den 18. maj kl 06:00 på DRTV.

torsdag 19. maj
Rosenmeiers rejse DR TV
19 maj 2022
06:00

Rosenmeiers rejse

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Paraatlet Peter Rosenmeier tager ud i verden for at undersøge handikappedes muligheder og mangel på samme andre steder end i det priviligerede Danmark.

Se alle afsnit fra den 19. maj kl 06:00 på DRTV.

I hjernen på stjernen DR TV
19 maj 2022
20:00

I hjernen på stjernen

DR1
Underholdning | Ugentlige afsnit
Læs omtale

I et nyt DR1-program kommer psykologisk manipulator Jan Hellesøe og vært Josefine Høgh helt tæt på fem kendte stjerner. Gennem konstruerede eksperimenter og samtaler vil vi opleve nye sider af stjernerne, som vi normalt ikke ser i klassiske interviews.

Mads Langer, Annika Aakjær, Jacob Risgaard, Remee og Søs Egelind har alle sagt ja til at deltage i en række nøje konstruerede eksperimenter, hvor minder, følelser og personlige relationer vækkes til live.

Jan Hellesøe og Josefine Høgh er sammen med programmets deltagere i to dage. Dagene byder både på hypnose, berøring af tidligere traumer, minder og dybe samtaler om deltagernes oplevelser. Forud for optagelserne har de desuden hver især fået en opgave, som indgår i eksperimenterne.

De pointer, som Jan Hellesøe finder frem til, tager medværten Josefine Høgh, der er uddannet psykolog, med ind i portræt- og reportagedelen af programmet, hvor der spørges ind til den kendtes liv, fortid og fremtid. Gennem den samtale gives et portræt af den kendtes liv og der samles op på de eksperimenter, som Jan Hellesøe har lavet med gæsten.

– Vi vil gerne lave et anderledes portrætprogram, der går et skridt dybere og finder frem til nye sider af gæsten, som vi normalt ikke ser i klassiske interviews. I ’I Hjernen på Stjernen’ går vi tæt på oplevelser i kendte danskeres liv for herigennem at give mulighed for refleksion over deres eget liv. Det hele foregår på en underholdende og vild måde, hvor hypnose og illusionisme går hånd i hånd. Vi håber, at disse ærlige fortællinger kan være med til at give seerne perspektiver på deres eget liv, og på hvordan de selv kan håndtere livets udfordringer, siger DR-redaktør Jan Lagermand Lundme.

I Hjernen på Stjernen Mads Langer
Mads Langer er den første gæst i programserien. Her sammen med Jan Hellesøe. (Foto: Jeppe Melchiorsen © Tiki Media ApS)

I første episode af ’I Hjernen på Stjernen’ oplever Mads Langer i et af eksperimenterne at være gæst til sin egen begravelse. Han udtaler om sin medvirken i programmet:

– Jeg kan godt lide, at man laver et portrætprogram, der tager fat på en helt anden måde. Jeg synes, vi bruger så meget tid på ting, der kun kradser i overfladen. Her tager man fat i mange af livets store spørgsmål, følelser og ikke mindst den usikkerhed, som bor i os alle. For mig har det altid være en drivkraft at kende mig selv i mine yderpunkter – og i dette program kom jeg tættere på mig selv.

I Hjernen på Stjernen’ får premiere torsdag den 19. maj på DRTV og klokken 20.00 på DR1.

fredag 20. maj
American Song Contest DR TV
20 maj 2022
06:00

American Song Contest

Underholdning
Læs omtale

Amerikansk sangkonkurrence fra 2022.

56 sangere, duoer og bands – fra nye talenter til internationale navne som Sisqó, Michael Bolton og Macy Gray – dyster om at vinde den amerikanske version af Melodi Grand Prix. Rapperen Snoop Dogg og Kelly Clarkson er værter ved showet.

Se programmet fra den 20. maj kl 06:00 på DRTV.

Jan og Morten og de flyvende tallerkener DR TV
20 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

De amerikanske efterretningstjenester har offentliggjort en rapport, der konkluderer, at jagerpiloter har observeret uidentificerede fysiske objekter. Betyder det, at jorden får besøg fra det ydre rum? Det vil Jan Elhøj og Morten Kirckhoff finde svaret på. På en rejse i USA møder Morten en af de piloter, der har set de meget omtalte objekter, og han møder whistlebloweren Luis Elizondo, som har ledet Pentagons afdeling for sikkerhed i luftrummet over Amerika. Herhjemme møder Jan en række prominente eksperter, der prøver at forklare, hvor de gådefulde objekter kan stamme fra? Og han møder Frederik Dirks Gottlib fra DR-podcastsuccesen Flyvende Tallerken.

Se dokumentaren fra den 20. maj kl 06:00 på DRTV.

søndag 22. maj
Tværs – Shayla er en kælling DR TV
22 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

19-årige Shayla har fået nye kindben, ny næse og større læber og elsker livet som en boss bitch i Vejles natteliv. Men om dagen i skolen vælter ensomheden og usikkerheden frem. Hvad skal hun gøre for at føle, hun er god nok, som hun er?

Se afsnittet fra den 22. maj kl 06:00 på DRTV.

Krag & Virkner DR TV
22 maj 2022
20:00

Krag & Virkner

DR1
Dokumentar | Dansk | Seriepremiere
Læs omtale

DR har efterhånden lavet flere dramadokumentarserier der blander dokumentar med drama spillet af skuespillere. Nu kommer der endnu en af slagsen, nemlig et historisk dramadokumentar om Jens Otto Krag og Helle Virkner. Statsministeren og filmstjernen, der bliver et par – måske århundredets største danske kærlighedshistorie.

Sammen får de stor betydning for danskerne i tre vigtige årtier i vores historie – velfærdsstaten vokser, mens verden er i kold krig. Handlingen udspiller sig fra sidst i 1940’erne og frem til Krags død i 1978.

Krag & Virkner DR TV

Serien ’Krag & Virkner’ beskæftiger sig med en begivenhedsrig periode i danmarkshistorien, hvor den velfærdsstat, vi har i dag, blev formet. ’Krag & Virkner’ er baseret på historiske kilder, arkivoptagelser samt eksklusive interviews med nogle af de mennesker, der stod Jens Otto Krag og Helle Virkner nærmest.

Dramaet spilles af Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal som henholdsvis Jens Otto Krag og Helle Virkner. Desuden møder vi Mads Knarreborg som tidligere statsminister H.C. Hansen, Bjarne Henriksen som Bent Schønberg og mange flere. Thure Lindhardt står også bag instruktionen, der er hans første opgave som instruktør.

– Det har været en helt særlig oplevelse at få lov til at fortælle et stykke danmarkshistorie fra en tid, som jeg ikke selv har oplevet, men som jeg har hørt så meget om. At få et særligt indblik i nogle helt utroligt spændende mennesker, som har haft en stor betydning for vores historie, siger Thure Lindhardt og fortsætter:

– Det har været helt naturligt for mig at arbejde i instruktørrollen på dette projekt. Og en fantastisk mulighed for at præge den dramatiske fortælling, som vi har haft store ambitioner for.

I ’Krag & Virkner’ møder vi nogle af det 20. århundredes største og vigtigste personligheder og oplever flere historiske fikspunkter, der har formet vores land og resten af verden. Vi møder en lang række personligheder fra både den politiske og kulturelle scene og mennesker, der kendte Jens Otto Krag og Helle Virkner både professionelt og privat.

Her kan nævnes Helle Virkners veninder Malene Schwartz og Lone Hertz, tidligere kollegaer og venner af Jens Otto Krag, tidl. minister Kjeld OIesen, tidligere organisationssekretær Søren Hansen, forfatter og journalist Lise Nørgaard samt Jens Otto Krags søn og nuværende borgmester på Ærø Peter Hansted.

Det er historiker Bo Lidegaard, der tager os gennem historien sammen med kulturskribent Jakob Steen Olsen.

”Krag & Virkner” får premiere søndag den 22. maj, hvor alle fire afsnit kan streames på DR TV. Første episode vises på DR1 samme dag kl. 20:00.

mandag 23. maj
flugten 37b20e4ceb82 nkjgi3qpb9pmhkd9ulgv
23 maj 2022
06:00

Flugten fra Ukraine

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

To danske mænd træffer skæbnesvangre valg, da Rusland invaderer Ukraine. Nikolaj bor i Kyiv og tager flugten mod Danmark med sin ukrainske familie. Lars bor i Danmark og har hele sit liv været imod herboende flygtninge, men da han ser rædslerne på tv og har et anneks, der står tomt, tager han en rask beslutning og sætter sig ind i sin bil.

Se første afsnit fra den 23. maj kl 06:00 på DRTV.

kongeskibet 2e6da86d xo1djiv5j0g6ljcferlq
23 maj 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

I 90 år har Kongeskibet Dannebrog bragt kongehuset og dets besætning sikkert rundt i dansk og internationalt farvand. I denne serie følger vi unge værnepligtige som marineelever i søværnet, frem til de skal på sommertogt med kongeskibet i 2021. De unge konfronteres med hårde fysiske og mentale udfordringer, mens de bliver klogere på sig selv. Dronningen mindes sin egen barndom, alt imens kongeskibet klargøres til det længe ventede togt i Nordatlanten.

Se alle afsnit fra den 23. maj kl 06:00 på DRTV.

krible krable 9e1043 jyteknbxgng9rkksgcs4
Læs omtale

Det kribler og krabler i Ramasjang

I den sidste uge i maj vrimler det med insekter ude i naturen og i Ramasjang, når vi traditionen tro holder Krible Krable Uge i samarbejde med naturvejlederne.
Mød blandt andre MikroMakkerne Emilie og Frede, som ved de utroligste ting om de sejeste insekter.

Krible Krable-tema ligger klar på DRTV fra mandag d. 23. maj kl. 06.00.

phillips vej 4cd0441 voxjrfvje0xbmhvyrg2b
23 maj 2022
06:00
Læs omtale

Norsk dokumentarserie fra 2021.

Den 10. august 2019 rammer et højreekstremistisk terrorangreb Bærum i Norge. Gerningsmanden er den lokale 21-årige Philip Manshaus. Gennem tre afsnit dykker vi ned i historien.

Se alle afsnit fra den 23. maj kl 06:00 på DRTV.

fredag 27. maj
broer c8dc2e4e481dca nfhcfzrnlhbdlohezx2i
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Danmark har rockstjernestatus ude i verden, når vi taler om brobygning – og danske arkitekter og ingeniører står bag en lang række internationale brosucceser. Men hvad skal der til, når man skal bygge de gigantiske konstruktioner? Hvordan ser verdens længste hængebro ud fra toppen af pylonerne? Og hvad sker der, når man samler 30 lærlinge til en konkurrence i brobygning over en kanal i Danmark? Svaret får du i denne Temalørdag, hvor værten Morten Brink Iwersen undersøger, hvordan Danmark er blevet en brobyggernation med stjernestatus.

Se dokumentaren fra den 27. maj kl 06:00 på DRTV.

grace 2 d5fc935a151e cytkxyl5vepvy2ogghfr
27 maj 2022
06:00

Grace – Sæson 2

Serie | Krimi | Ny Sæson
Læs omtale

Britisk krimiserie fra 2022 efter romaner af Peter James.

Den pligtopfyldende kriminalkommissær Roy Grace og makkeren Glenn Branson efterforsker brutale mord i den britiske kystby Brighton. Samtidig plages Grace af sin kones mystiske forsvinden for seks år siden.

Grace har givet sit liv til politiet, men alligevel har hans sammenstød med sin chef, ACC Vosper, holdt hans karriere tilbage gennem årene.

Der er 4 nye sager der skal løses i den nye sæson 2, der altså har premiere på DRTV fra 27. maj.

Læs mere om de sager herunder:

Looking Good Dead opens with a young woman’s body being found butchered in Brighton, reminding Roy Grace of his own missing wife and her unsolved fate. Elsewhere in the city, when Zack Bryce finds a USB stick left on a train, he simply tries to do the right thing and return it to its owner. But this attempted act of kindness makes him the sole witness to that same vicious murder. Learning that Zack has made a statement to Grace’s team, the killers have to act. But when they plan the murder of the Bryce family, it’s not just revenge — it’s entertainment.

Not Dead Enough sees Grace and Branson investigating the murder of wealthy socialite and patron of local charities, Katya Bishop, wife of a prominent Brighton entrepreneur, played by ex Doctor Who actor Arthur Darvill, who becomes the main suspect in the investigation. The Bishops seem to have a charmed life until Grace digs deeper behind the respectable facade and discovers all is not what it seems. Doing so, however, places him unknowingly in grave danger.

In Dead Man’s Footsteps, Grace leads the inquiry into the discovery of a woman’s skeletal remains in an old storm drain, believed to be the wife of a failed Brighton conman, who died several years prior in a plane crash. Grace must retrace the man’s steps in the years before his death, which leads him on a murky trail through the world of Brighton’s oldest crime families but it’s not only on the professional front that Roy is chasing ghosts.

When in Dead Tomorrow a body is dredged up from the seabed of the English Channel it initially appears a burial at sea gone wrong, but a strange incision on the victim soon points to something very sinister. When two more bodies are found, news spreads like wildfire through Sussex and Grace begins to unearth that this is part of an altogether more chilling design, one which forces him to confront the question of just how far anyone would go to save the ones they love.

søndag 29. maj
Uden samtykke DR TV
29 maj 2022
06:00

Uden samtykke

Dokumentar
Læs omtale

Tvang, manipulation og seksuelle overgreb. Bagsiden af den danske LGBT+-kultur er til at tage at føle på. I denne dokumentarserie står otte mænd frem og fortæller om, hvordan de har oplevet seksuel grænseoverskridende adfærd.

Se alle afsnit fra den 29. maj kl 06:00 på DRTV.

mandag 30. maj
Drabet på Per Vålnes DR TV
30 maj 2022
06:00
Læs omtale

Norsk dokumentarserie fra 2022.

Per Vålnes forsvinder sporløst i 2011. Ingen har set ham siden, og der er ikke fundet noget lig. Hvad skete der med ham? Denne serie dykker ned i den uopklarede sag.

Se alle afsnit fra den 30. maj kl 06:00 på DRTV.

Der mangler endnu lidt titler for slutningen af måneden da DR sender info for tre uger frem og ikke hele måneden. Vi opdaterer naturligvis senere.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button