Månedsguides

Nyt på DRTV i februar 2022

Der er noget til de fleste på DRTV streaming her i februar. Ikke mindst med en ny sæson af Borgen, som mange nok ser frem til. Du får blandt andet også en ny sæson af den norske serie Lykkeland og en ny britisk krimiserie med Martin Freeman i hovedrollen. Det bliver også festligt, når der er MGP 2022.

Filtrér oversigten

torsdag 3. februar
Frank Hvam: Make Badminton Great Again DR TV
3 feb 2022
06:00

Frank Hvam: Make Badminton Great Again

Dokumentar | Ugentligt Afsnit
Læs omtale

I snart 80 år har Danmark været helt i front inden for badminton. All England, VM og OL. Vi har vundet alt, hvad der kan vindes og fostret adskillige verdensstjerner: Lene Køppen, Camilla Martin, Peter Gade, Flemming Delfs, Poul Erik Høyer – og selvfølgelig Viktor Axelsen.

Men badminton har ikke længere den prestige og får ikke længere den opmærksomhed, som den fortjener. Det vil Frank lave om på i programserien, ’Frank Hvam: Make Badminton Great Again’, der har premiere 3. februar på DRTV og DR2.

Over tre episoder følger vi med Frank Hvam, når han folder historien ud og undersøger, hvordan Badminton sporten og dens udøvere kan få fornyet shine. Seerne er med, når Frank Hvam på sin vej møder for eksempel Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Morten Frost, Camilla Martin, Peter Gade og Flemming Delfs. Undervejs søger han også råd og hjælp hos vennerne Jan Gintberg, Jonatan Spang og Simon Kvamm.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Frank Hvam brugte timevis af sin barndom og ungdom på en badmintonbane, der resulterede i flere mesterskabstitler. I dag mindes han tiden i 70’erne, hvor badminton fik enorm opmærksomhed og den helt særlige stemning, der herskede, når nationen samledes om at se de danske badmintonstjerner spille de store kampe. Men på trods af, at Danmark stadig er helt i front, har han bemærket, at sportsgrene som fodbold og tennis løber med meget af opmærksomheden.

– Jeg har simpelthen så svært ved at forstå, hvorfor badminton ikke længere er helt lige så cool, som i min barndom, når Danmark stadig leverer nogle af de bedste spillere i verden. Han fortsætter:

– Når jeg i dag på stand-up scenen siger, at jeg har spillet badminton i 11 år, så griner folk lidt. Badminton er næsten en joke i selv sig. Hvorfor smiler folk? Ingen griner, når jeg siger, at jeg har spillet tennis i syv år. Hvad er der sket med min elskede sport? Jeg har nu sat mig for at finde ud af, hvordan man får bling bling-værdien i badminton et par nyk opad, så sporten ikke bliver ved med at få baghjul af tennis og fodbold, siger komiker Frank Hvam.

Se første afsnit fra den 3. februar kl 06:00 på DRTV. Herefter følger afsnit ugentligt.

fredag 4. februar
Benzin i blodet III DR TV
4 feb 2022
06:00

Benzin i blodet III

Serie | Drama
Læs omtale

Norsk dramaserie fra 2022.

"Noget af det stærkeste siden Skam", skrev avisen Aftenposten om den norske ungdomsdramaserie 'Benzin i blodet'. Venskab, kærlighed og biler er seriens omdrejningspunkt.

Se alle otte afsnit fra den 4. februar kl 06:00 på DRTV.

Kandis for livet DR TV
4 feb 2022
06:00

Kandis for livet

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

På godt og ondt går filmen bag facaden på den ikoniske dansktop-sanger Johnny Hansen, der er frontfigur i Skandinaviens største danseorkester, Kandis. Filmen kommer ind på livet af en særlig gruppe fans, der i livets svære stunder finder trøst og mening med livet gennem musikken og deres unikke forhold til forsangeren. Gennem almenmenneskelige fortællinger om ulykkelig forelskelse, sorg og kærlig, får vi et særligt indblik i både Kandis-Johnnys og fansenes liv. I dette overraskende portræt står det klart, at ingen kan klare sig alene.

Se dokumentaren fra den 4. februar kl 06:00 på DRTV.

lørdag 5. februar
Mary 50 år
5 feb 2022
20:00
Læs omtale

Kronprinsesse Mary fylder 50 år, og i den anledning går hun og Johannes Langkilde på opdagelse i DR’s arkiver. Sammen ser de tilbage på nogle af de store øjeblikke og begivenheder, der har formet Kronprinsessens liv i Danmark.

Kronprinsessen tager under samtalen med Johannes Langkilde seerne med bag om de store begivenheder fra sine næsten 20 år i Danmark og fortæller om dem fra sin synsvinkel, og hun delagtiggør os i nogle af de anekdoter og tanker, som tv-billederne ikke viser.

For eksempel er der scenen, som også har inspireret til udsendelsens titel, hvor Kronprinsessen og Johannes Langkilde taler om, hvordan hun udadtil kan virke så rolig og fattet, når hun indeni er smaddernervøs som for eksempel, da hun første gang skulle møde den danske presse sammen med Kronprins Frederik.

Kronprinsesse Mary forklarer, at hun kommer fra en familie, der har ’begge ben plantet på jorden og er gode til at omgås alle mennesker’. Og så tilføjer hun:

– Mine forældre har altid sagt, at man kan kun være sig selv, og det giver på en eller anden måde ro.

De temaer, som klippene og samtalen især dvæler ved, er mødet med kronprins Frederik i forbindelse med OL i Sydney i 2000, ankomsten til Danmark og forlovelsen, brylluppet samt børn og forældreskab.

Brylluppet mellem Kronprins Frederik og Mary Donaldson i 2004 er naturligvis et af højdepunkterne i fødselsdagsportrættet, som DR viser på selve dagen, lørdag den 5. februar.

søndag 6. februar
Tværs på DR3 - Matilde bliver altid ghostet DR TV
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Matilde vil gerne have en kæreste, men alle de fyre, hun dater, ender med at ignorere, ghoste eller blokere hende. Hvad foregår der? Matilde vil have et svar!

Se dokumentaren fra den 6. februar kl 06:00 på DRTV.

mandag 7. februar
Flugt DR TV
7 feb 2022
06:00

Flugt

Dokumentar
Læs omtale

Dansk prisvindende dokumentarfilm fra 2021.

Amin er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit karrierejob. Alt kører. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Ingen kender nemlig hele sandheden om Amins fortid. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et endeligt opgør med den hemmelighed, han som barn fik ordre om aldrig at afsløre. En hemmelighed, han har båret på i mere end 20 år. Opgøret med fortiden sender Amin tilbage til en lykkelig barndom i 80’ernes Kabul i Afghanistan, hvor a-ha brager igennem hans walkman, og hvor Jean-Claude Van Damme hænger på drengeværelset i familiens hus. Men han sendes også tilbage til den nådesløse borgerkrig, der forvandler den trygge og kærlige hverdag til en krigszone og splitter hans familie. En krig, der sender 11-årige Amin på en farefuld flugt, som først slutter fem år senere, da han ankommer helt alene til Danmark.

torsdag 10. februar
DNA Detektiven - ny sæson DR TV
10 feb 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

På trods af talrige advarsler kaster Eske sig ud i at lave et DNA-studie af det 9.500 år gamle, nordamerikanske skelet Kennewick Man, som indianske stammer har kæmpet om retten til at genbegrave i over 20 år. Studiet medfører, at stammerne endelig får lov at genbegrave skelettet, hvilket åbner dørene for, at Eske kan studere andre gamle indianske skeletter. Men hans møde med den myteomspundne Spirit Cave-mumie ender med at vende op og ned på ikke bare hans forskningsresultater, men også hans barnetro.

Se alle afsnit fra den 10. februar kl 06:00 på DRTV.

søndag 13. februar
Pludselig boede jeg hos Sussi og Leo: Valentine's Special DR TV
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Sussi og Leo holder jubilæumsfest med smørrebrød og stripshow. Leo ved ikke, at Sussi har forberedt noget romantisk – de skal giftes igen! Lukas’ kærlighedsliv står helt stille. Eller gør det?

Borgen I Teaser trailer I DR1
Borgen I Teaser trailer I DR1
13 feb 2022
20:00

Borgen – Ny sæson

DR1
Serie | Dansk Drama | Ny Sæson | Ugentligt Afsnit
Læs omtale

Borgen er tilbage. Det bliver fra 13. februar 2022, at serien vises på DR1. Sæsonen på 8 afsnit er blevet til i samarbejde med Netflix.

Borgen – det handler 2022 sæsonen om

Næsten 10 år er gået – også i det fiktive Borgen univers. Når vi møder Birgitte Nyborg igen, er hun nyligt udnævnt udenrigsminister efter en længere periode i opposition og her udfordres hun af en række begivenheder, der vokser i betydning og som ender med at true både hendes position i regeringen, men også Danmarks relation til sine nære allierede. Sagen viser sig hurtigt også at få alvorlige indenrigspolitiske og ikke mindst klimapolitiske konsekvenser.

Et boreselskab pludselig nemlig finder olie i Grønland. En begivenhed, der bliver begyndelsen på det, der i løbet af seriens otte afsnit udvikler sig til en international kamp om Arktis.

Katrine Fønsmark har fortsat sin karriere indenfor journalistikken og lander i begyndelsen af den nye sæson en af de vigtigste lederstillinger som nyhedschef for en stor, landsdækkende tv-station. Chefrollen udfordrer hende både privat og professionelt; nu mærker hun for første gang, at hun som leder er nødt til at træffe en række meget politiske beslutninger omkring nyhedsdækningen i Danmark. Hendes upartiskhed i forhold til sin gamle chef, Birgitte Nyborg, kommer her til at spille en stor rolle.

De er med i den nye sæson af Borgen

Borgen skuespillere 2022 DR1
Foto: Mike Kollöffel

Udover Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen, så vender andre kendte ansigter også tilbage.

Søren Malling som Torben Friis, Signe Egholm Olsen som Anne Sophie Lindenkrone, Mikael Birkkjær som Philip Christensen, Lisbeth Wulff som Pia Munk, Lars Mikkelsen som Søren Ravn, Laura Allen Müller Smith som Nadia Barazani, Jens Albinus som Jon Berthelsen, Lars Knutzon som Bent Sejrø, Peter Mygind som Michael Laugesen, Morten Kirkskov som Niels Erik Lund, Gitte Siem Christensen som Kirsten Sejrø, Angunnguaq Larsen som Jens Enok Berthelsen, Freja Riemann som Laura Nyborg Christensen og Kasper Lange som Dan Vestergaard.

Også nye navne på rollelisten

Mikkel Boe Følsgaard får en central rolle som souschefen Asger Holm Kirkegaard, der arbejder tæt sammen med Birgitte Nyborg. Lucas Lynggaard Tønnesen, der høster stor international opmærksomhed netop nu, ses som Nyborgs søn, Magnus Nyborg Christensen. Og også Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og Özlem Saglanmak får afgørende roller.

Sådan vises den nye Borgen sæson på DR / Netflix

DR har de eksklusive rettigheder til premieren på den nye sæson. Først efter DR’s visning af serien vil Netflix have rettigheder til at gøre serien tilgængelig globalt på sin tjeneste. Herefter vil serien i et år være tilgængelig hos både Netflix og DR, hvorefter serien vil være tilgængelig hos Netflix i resten af den 5-årige aftaleperiode. I denne periode har DR forsat mulighed for at vise serien i afgrænsede perioder på både flow og DRTV.

Borgen – Riget, Magten og Æren’ er skrevet af Adam Price og har Per Fly som konceptuerende instruktør.

For DR’s fiktionschef Henriette Marienlund er serien noget helt særligt:

– ‘Borgen’ er for mig virkelig DR-arvesølv, og derfor er det også en sand fornøjelse, at vi nu igen kan glæde os til at følge Birgitte Nyborg i hendes forsøg på at balancere både at holde fast i magten og sig selv. Det bliver samtidig også en meget ny version af ‘Borgen’, fordi universet udvides fra et dansk fokus til at handle om hele verdens magtspil, når forholdet til Grønland bliver sat på prøve, og både USA og Kina bliver centrale aktører, siger Henriette Marienlund.

De nye afsnit kan ses allerede fra fredag morgener på DRTV før søndagens visning på DR1.

fredag 18. februar
Lykkeland sæson 2
18 feb 2022
06:00

Lykkeland – Sæson 2

Serie | Drama | Ny Sæson | Ugentligt Afsnit
Læs omtale

Den norske serie Lykkeland er tilbage med sin anden sæson og er på DRTV her fra 18. februar.  Den nye sæson består af 8 afsnit og alle afsnit kan streames fra den 18. februar.

Lykkeland handler om det norske olieeventyr, der ændrede den norske økonomi, landets selvopfattelse og landets muligheder radikalt. I seriens anden sæson følger vi fortsat de fire unge mennesker, der står midt i begivenhederne, og de muligheder, olien og den nye tid bringer.

Da vi møder de fire hovedpersoner i den nye sæson, står de fortsat midt i begivenhedernes gang, men der er gået 5 år, og vi er nået til år 1977.

Nu er den ambitiøse Anna (Anne Regine Ellingsæter) færdiguddannet som civiløkonom, og hun er blevet gift med den amerikanske advokat Jonathan (Bart Edwards), mens Toril (Malene Wadel), der har en baggrund i det stærkt troende Norge, er blevet gift med rederisønnen Christian (Paal Herman Ims).

Den rasende udvikling og de nye muligheder, som olien bringer med sig, har sat et uigenkaldeligt præg på Stavanger, Klondyke-stemningen er til at tage og føle på, og pengene strømmer i den nye oliehovedstad.

Byen rider på en succes så glat som olie, og trods alarmklokker og faresignaler bliver der hele tiden skruet op for tempoet på boreplatformene.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
Rekrutterne II DR TV
18 feb 2022
06:00

Rekrutterne II

Serie | Drama
Læs omtale

Norsk dramaserie fra 2021.

Blomsten af Norges ungdom tropper op for at aftjene deres værnepligt i den gale komedieserie 'Rekrutterne'. Serien er et kæmpe hit i hjemlandet og satte streamingrekord på NRK.

Se alle otte afsnit fra den 18. februar kl 06:00 på DRTV.

søndag 20. februar
Min første million DR TV
20 feb 2022
06:00

Min første million

Dokumentar
Læs omtale

I ’Min første million’ møder vi 11 unge kandidater, der alle kæmper om en investering på én million kroner i jagten på at blive Danmarks næste store iværksætter. Gennem otte programmer må kandidaterne en efter en forlade programmet, indtil der til sidst står en enkelt kandidat tilbage, der kåres som vinder og kan løbe med den ene million.

Investeringen kommer fra iværksætterne Mads Andreas Olesen og Vasilij Brandt, der undervejs fungerer som kandidaternes mentorer og begge har en plads på Forbes ’30 under 30’-liste. Mentorerne tester kandidaternes salgsevner, ideudvikling, markedsforståelse og ikke mindst evnen til at samarbejde. Fra opgave til opgave vurderer de, hvem af kandidaterne der skal forlade programmet – og hvem, der til sidst står tilbage med millioninvesteringen.

Se alle otte afsnit fra den 20. februar kl 06:00 på DRTV.

MENTORERNE I ‘MIN FØRSTE MILLION’
Mads Andreas Olesen (tv.) er 30 år og stifter af investeringsselskabet ’MXNEY’, som investerer i webshops. Han er tidligere direktør i energivirksomheden Blue Energy, som han i 2017 solgte for over 100 millioner kroner.

Vasilij Brandt er 31 år og er sammen med bl.a. Christian Arnstedt medstifter af ’Blazar Capital’, som investerer i virksomheder indenfor e-handel. Vasilij Brandt har registreret ejerskab af i alt 22 danske selskaber.

’Min første million’ er startskuddet på et bredt iværksætteri- og investeringstema på tværs af DR’s platforme, som særlig henvender sig til de danske unge, der har en drøm om at skabe noget selv.

mandag 21. februar
Det store postrøveri DR TV
21 feb 2022
06:00
Læs omtale

Svensk dokumentarserie fra 2020.

Brændende biler, bombeattrapper og drømmen om millioner. Denne serie fortæller historien om en vennegruppe, der planlagde og udførte et spektakulært røveri i Göteborg i 2008 og skabte totalt kaos i byen.

Se alle afsnit fra den 21. februar

tirsdag 22. februar
Kender Du Typen? - Med sylte og store selskaber DR TV
22 feb 2022
06:00
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Hvilken kendt dansker laver 18 kilo sylte hver jul og holder store selskaber med karnevalstema? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når de besøger en farverig femværelses lejlighed midt på Frederiksberg i København.

fredag 25. februar
The Responder | Trailer – BBC
The Responder | Trailer – BBC
25 feb 2022
06:00

The Responder

Serie | Krimi | Komplet Serie | Seriepremiere
Læs omtale

The Responder er titlen på en ny BBC-krimiserie fra 2022. Serien har Martin Freeman i hovedrollen som politibetjenten Chris kører natpatrulje i Liverpool.

Han føler, at jobbet har ødelagt ham. Han går til psykolog, tager antidepressiver og prøver at være en god far for 7-årige Tilly. Indeni er alt kaos. Ægteskabet til Kate er ved at falde fra hinanden, og han kan ikke se meningen med sit arbejde. På en natpatrulje presser vennen Carl ham til at finde junkien Casey. Da Chris finder ud af hvorfor, øjner han chancen for at gøre noget godt til en forandring. Men det, der i første omgang virker som en god gerning, bringer i virkeligheden Chris ud, hvor han ikke kan bunde.

Se alle afsnit fra den 25. februar kl 06:00 på DRTV.

Upload DR TV
25 feb 2022
06:00

Upload

Underholdning
Læs omtale

Ny Sæson.

Seks håbefulde deltagere kæmper om at blive Danmarks næste store YouTube-talent. I hvert program stiller vores to YouTube-dommere Alexander Husum og Tine Maria deltagerne en videoudfordring, som de har én uge til at producere – lige fra en challenge-video til en musikvideo. Gennem deltagernes vlogging indvies seerne undervejs i deltagernes sejre og nederlag. Og de løber ind i mange udfordringer: Når der skal laves det perfekte ild-effektskud, når tidspresset er stort, når teknikken ikke spiller, og når de skal løse, hvordan man får en fremmed med i ens video.
Se med for at finde ud af, hvad der skal til for at blive den nye YouTube-stjerne!

Se alle afsnit den 25. februar kl. 06.00 på DRTV.

lørdag 26. februar
MGP 2022 Showet DR TV
26 feb 2022
19:00

MGP 2022 Showet

DR1
Underholdning
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Lørdag den 26. februar klokken 19 kan børn og familier landet over se frem til en brag af en fest direkte på DR1 og fra Jyske Bank Boxen i Herning.

Signe Aggerholm, ledende redaktionschef for Børn og Livsstil i DR, siger:

– MGP er et fællesskab, der hviler på børnenes præmisser, og som samler familier og venner på tværs af alder, generationer og geografi. Det er sang, musik og dans, men det er også som altid vores ambition at inspirere til kreativ udfoldelse, og desuden skabe et trygt fællesskab, hvor børn kan spejle sig i hinanden, siger Signe Aggerholm og tilføjer om årets show:

– Vi er glade for, at der kommer til at være en masse forventningsfulde børn i salen, der sammen kommer til at skabe en kæmpe fest. Det samme ved jeg sker til de mange MGPfester i hjemmene landet over. Jeg er sikker på, at der er mange børn, som længe har haft brug for en aften, hvor man bare giver den gas og hygger sig med hinanden, slutter Signe Aggerholm.

Nyt værtspar

Årets værter er Stephania Potalivo og Anna Lin, der står klar til at byde seerne hjemme i stuen og publikum i salen velkommen. Anna Lin, der debuterede som MGP-vært sidste år, siger:

– Det er så fantastisk at få lov at være vært på årets fedeste musikfest én gang til! Jeg glæder mig helt vildt til at opleve suset fra publikum i Herning og sprede den gode stemning helt ud i stuerne. Min mave er fyldt med sommerfugle og jeg er så klar til at lave det bedste MGP sammen med skønne Stephania, siger Anna Lin.

Stephania Potalivo supplerer:

– Jeg har altid været kæmpe MGP-fan. Jeg kan stadigvæk mange af sangene udenad og for mig er det årets musikfest. Jeg har i mange år drømt om at være vært på showet og det er så dejligt, at jeg skal lave det sammen med dygtigste Anna. Vi glæder os helt vildt til at fyre op for den fedeste musikfest sammen med de sejeste børn.

Hør alle sangene her.

MGP 2022 de otte finalister i MGP er…

7even: Min mobil

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2F7even
7even synger sangen ‘Min mobil’. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Bag kunstnernavnet 7even gemmer sig sangeren Sofia på 12 år. Hun kommer fra Hvidovre, og til efternavn hedder hun Seven, derfor kalder hun sig selvfølgelig 7even, når hun optræder. Hendes sang hedder ‘Min mobil’ og handler om, hvor højt hun elsker sin mobiltelefon, og hvad hun bruger den til. Sofia har stillet op til MGP to gange tidligere, hvor hun kom hele vejen til auditions, men først i år lykkedes det at komme gennem nåleøjet og med i MGP-showet. Sofia elsker musik, og hun spiller på både trommer og klaver, ligesom hun også går til kor. Når hun ikke spiller musik, går hun til gymnastik, chiller med sine veninder og ser en masse TikTok. Med sig på scenen, har hun danserne Cecilia, Leonora, Sigrid, & Smilla.

Jonas Funk: Ud til verdens ende

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2Fjonasfunk
Jonas Funk synger ‘Ud til verdens ende’. (Foto: Agnete Schilchtkrull)

12-årige Jonas Funk kommer fra Virum ved København. Jonas’ sang hedder ‘Ud til verdens ende’ og handler om at være forelsket i en person, der ikke gengælder ens kærlighed. Jonas går til teater i sin fritid og drømmer om at blive skuespiller. Han er nemlig helt vild med at optræde og glæder sig til at stå på den store MGP-scene. Jonas er dog ikke alene på scenen til MGP, da han har tre superseje musikere med sig. Det er Villads, der spiller trompet, Elise, der spiller saxofon, og Julie, der spiller trækbasun.

Alohomora: Drenge & piger

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2Falohomora
Alohomora synger ‘Drenge og piger’. (Foto: Agnete Schilchtkrull)

Tvillingerne Gerd og Sally og veninden Vilma danner sammen gruppen ALOHOMORA. Pigerne, der alle er 8 år gamle, kender hinanden fra haveforeningen Sundbyvester, hvor de bor på samme vej. De har skrevet sangen ‘Drenge & piger’, der handler om, at der ikke er forskel på drenge og piger, lige meget om det er tøj, farver, legetøj eller sport. Gerd, Sally og Vilma synes alle, at det er vigtigt, at man kan være præcis den, man vil. Kunstnernavnet, ALOHOMORA, har de fundet på, fordi de elsker Harry Potter, hvor ‘alohomora’ er en trylleformular, der kan låse døre op. Udover at læse ‘Harry Potter’, elsker de også at lytte til ‘The Beatles’. ALOHOMORA har tre dansere med på scenen, de hedder Alma, Harald og Liam.

Isso: Mamacita

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2Fisso
Isso synger ‘Mamacita’. (Foto: Agnete Schilchtkrull)

Isso hedder rigtigt Ismael, men alle hans venner kalder ham Isso. Han er 14 år gammel og kommer fra Odense på Fyn. Issos sang, ‘Mamacita’, handler om en pige, som han gerne vil lære bedre at kende. Desværre er der en masse, som er misundelige og prøver at forhindre ham i at snakke med hende. I sin fritid elsker Isso at spille fodbold, styrketræne og være sammen med vennerne. Modsat mange andre teenagere, kan Isso godt lide at gøre rent på sit værelse, stå tidligt op og drikke en kop sort kaffe. Med sig på scenen har Isso sin DJ, William, der kommer fra Aarhus.

Emma: Hater

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2Femma
Emma synger ‘Hater’. (Foto: Agnete Schilchtkrull)

Emma er 14 år gammel, kommer fra Brande i Midtjylland, og har skrevet sangen ‘Hater’. Den handler om, at man skal opføre sig ordentligt overfor hinanden og komme med god energi, i stedet for at være en hater. Emma er født i Sydafrika og blev adopteret sammen med sin bror, da hun var 1 år gammel. Hun elsker at synge og får sangundervisning i sin fritid. Hun går også til håndbold flere gange om ugen, og spiller ofte kampe i weekenderne. Hun har tidligere gået til skating på rulleskøjter, hvor hun vandt guld til DM, da hun var 11 år gammel. Med sig på scenen har Emma danserne Casandra og Lea.

Luma: Fri

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2Fluma
Luma synger ‘Fri’. (Foto: Agnete Schilchtkrull)

Lucca og Maja på 9 år, kommer begge fra Støvring i Nordjylland, og kalder sig tilsammen for LUMA. De har skrevet sangen ‘Fri’, der handler om at ville slippe for kedelige pligter, som at gå ud med skraldet og rydde op på sit værelse. I stedet vil de have lov til at lege, slappe af og gøre, hvad de har lyst til. Udenfor MGP er pigerne også bedste veninder, og de elsker at bruge tid sammen og finde på alle mulige skøre lege. Udover at hænge ud sammen, går pigerne også til håndbold og crossfit sammen. Med sig på scenen har de danserne Freja og Jacobine, som også går på Lucca og Majas skole.

The Raptiles: Popcorn

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2Ftheraptiles
The Raptiles synger ‘Popcorn’ (Foto: Agnete Schlichtkrull)

12-årige Eskil og Fridtjof danner sammen rap-duoen The Raptiles. Deres gruppenavn er sammensat af to ord. Rap, fordi de rapper, og Reptiles, fordi Fridtjof har en bamse, der er et reptil. Drengene kommer fra Nørrebro i København og har skrevet sangen ‘Popcorn’, der sjovt nok handler om popcorn. Eskil og Fridtjof skrev deres sang, mens de så MGP sammen sidste år, hvor de undervejs løb tør for popcorn. Når drengene ikke synger om eller spiser popcorn, går de begge to til klaver. Eskil går også til springgymnastik og svømning, mens Fridtjof går til bratsch, der er et strygeinstrument i violin-familien.

The Specials: Som vi er

?protocol=https&server=www.dr.dk&file=%2Fimages%2Fother%2F2022%2F02%2F10%2Fthespecials
The Specials synger ‘Som vi er’. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Bandet The Specials består af forsangeren Pelle, der også spiller guitar, trommeslageren Viggo, der synger kor og bassisten Ivan. De er alle tre 11 år gamle og går på samme skole i Brønshøj, hvor de alle bor. Deres sang hedder ‘Som vi er’, og den handler om, at man ikke skal lytte til, hvad andre siger om én, for man er god nok, som man er. Når de ikke spiller sammen i The Specials, elsker de at hænge ud og dyrke forskellige slags sport. Pelle både ser og spiller en masse fodbold, Ivan går til basketball og cykler på racercykel, mens Viggo, der også går til fodbold, bruger meget af sin tid på at skate og lave fede tricks.

søndag 27. februar
Dødens drenge DR TV
27 feb 2022
06:00

Dødens drenge

Dokumentar
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

"Hvis ikke vi havde startet et bedemandsfirma, var vi nok blevet skudt eller havde været døde af en overdosis". Det mener Albert i hvert fald. Albert er 18 år. Han har været på stoffer og i det hele taget ude i en masse lort. Han lider af galopperende ADHD, og så har han en IQ på 142. Eller 146. Det kan han ikke huske, men det er så høj en begavelse, at han har papir på at være et geni.

Se alle afsnit fra den 27. februar

Marthas quickfix til at blive rig DR TV
27 feb 2022
06:00
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Norsk reality-serie fra 2021.

Hun er 26 år og norsk YouTube-stjerne. Men pengene forsvinder mellem hænderne på Martha, og det er hun træt af. Nu vil hun være rig! Hvad gør man? Det kan ikke være så svært. Der MÅ være et quickfix!

Se alle afsnit fra den 27. februar på DRTV.

mandag 28. februar
Pengejægerne - Fakturafabrikken fra Kolding DR TV
28 feb 2022
06:00
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

"Hvidvask er det nye sort". Det konkluderer specialanklager Nathalie Elias, efter hun har fået dømt bagmændene i en hvidvask-sag til i alt 28 års fængsel. Pengejægerne afdækker sagen, hvor kriminelle bagmænd overtager en gammel maskinfabrik i Kolding og bruger den til at hvidvaske mere end 200 millioner kroner. Jens Langhorn møder nogle af dem, der har fået fiktive fakturaer for millioner af kroner fra fakturafabrikken. Firmaer, der til dagligt lever godt af offentlige skattekroner.

Se første afsnit fra den 28. februar kl 06:00 på DRTV.

Vores børnehjem DR TV
28 feb 2022
06:00

Vores børnehjem

Reportage
LoadingTilføj Favoritlisten
Læs omtale

Unikt indblik i livet på et børnehjem

På ”Vores børnehjem” bor børn, som ikke kan være hos deres forældre, fordi de ikke kan passe godt nok på dem. Selvom intet er normalt, når man som barn er ramt af det allerværste, er der alligevel meget i Skovgårdens børns liv, som ligner alle andre børns: De børster tænder om morgenen, går i skole, har lektier og glæder sig til iPad-tid som alle andre. Så selvom livet egentlig burde være helt anderledes, er der også plads til leg og gode stunder i denne danske dokumentarserie fra et børnehjem.

Se hele serien på DRTV fra mandag d. 28. februar kl 06.00.

Kilde: DR

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button