Månedsguides

Nyt på DR TV i november 2022

DR byder i november på masser af dokumentar titler og Julekalendernostalgi. Titler for den sidste uge af måneden mangler da DR kun udsender nyheder tre uger frem.

Filtrér oversigten

tirsdag 1. november
Julekalendernostalgi DR TV
1 nov 2022
06:00

Julekalendernostalgi

Serie | Dansk Julekalender
Læs omtale

DR tæller ned til 1. december med en vifte af de hyggeligste julekalendere gennem tiden. Så varm op til årets nye julekalender Julehjertets hemmelighed med lidt tv-nostalgi.

Pr. 1. november er disse titler tilgængelige: Tidsrejsen, Absalons Hemmelighed, Nissebanden, Nissebanden i Grønland, Jul på slottet, Jullerup Færgeby, Vinterbyøster og Jul i Gammelby, mens der pr. 1. december vil blive publiceret en række andre julekalendere.

onsdag 2. november
Bedst & Bedster DR TV
2 nov 2022
06:00

Bedst & Bedster

Børne-TV | Animation
Læs omtale

Skøre finske tegnefilm.

Hovedpersonerne i denne finske serie er tvillingeparret Bedst og Bedster, som har helt særlige evner: De kan omforme sig til alt. Og det gør de i hver episode, hvor de prøver at finde en form, der passer til det aktuelle problem. Som regel betydet det dog, at de rammer skævt og i stedet får flere problemer end de havde i forvejen.

Serien er et godt eksempel på, at nordiske tegnefilm har nået en international standard, der sagtens kan måle sig med de bedste internationale producenter – både på originalitet, humor, opfindsomhed og tegnemæssig sprælskhed.

Se alle 26 afsnit af Bedst & Bedster i Ramasjang på DRTV fra den 2. november kl 06:00.

fredag 4. november
Dyttelidyr DR TV
4 nov 2022
06:00

Dyttelidyr

Børne-TV | Animation
Læs omtale

Prisvindende animation til de mindste.

Den første sæson af den tyske animationsserie uden dialog tog danskerne med storm, og nu er Minisjang klar med en ny sæson af Dyttelidyr. I hvert afsnit kommer et nyt dyr ud for et sært og absurd eventyr, der lærer dem lidt om verden og livet – med masser af grin undervejs.

Se de første 13 afsnit af Dyttelidyr sæson 2 i Minisjang på DRTV fra den 4. november kl 06:00.

Hunden Ib - Sæson 2 DR TV
4 nov 2022
06:00

Hunden Ib – Sæson 2

Børne-TV | Animation
Læs omtale

Ny dansk animation.

Hunden Ib er tilbage i en ny sæson med mere af den underfundige, hyggelige og charmerende stemning, der har gjort den lille hund med den muntre tilgang til livet så elsket blandt de allermindste. Og det er stadig Peter Nordahl og Rasmus Bregnhøi, der står bag den danske succes.

Se de første 13 afsnit af Hunden Ib sæson 2 i Minisjang på DRTV fra den 4. november kl 06:00.

Jan Magnussen er flyvende DR TV
4 nov 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Racerkøreren Jan Magnussen drømmer om at blive pilot og opleve verden fra cockpittet i sin egen flyvemaskine. Men har Jan hvad der skal til for at få drengedrømmen til at gå i opfyldelse? Og bliver han igen overhalet af sønnen Kevin, der også vil være flyvende?

Se dokumentaren fra den 4. november kl 06:00 på DRTV.

lørdag 5. november
Elsker
5 nov 2022
06:00

Elsker, elsker ikke

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2021.

I et badekar taler to kvinder sarkastisk om “den der klassiske Disney-kærlighed”. Et andet sted i byen sidder en ung mand ved køkkenbordet, og genoplever sin største kærlighedssorg. “Elsker, elsker ikke” går bag om Disney-forestillingen og viser alt det smukke og grumme ved at være kærester, at leve alene, åbne forhold, sex, dating og knuste hjerter. Et generationsportræt, der dykker ned i en moderne, poetisk og realistisk fortælling om kærlighed i 2021 – for hvad er ægte kærlighed?

Konprinseparret priser DR1
5 nov 2022
21:00
Læs omtale

Skuespiller Jakob Oftebro er vært, når Kronprinsparrets Priser uddeles lørdag den 5. november klokken 21.00. Komiker Heino Hansen optræder til showet, og han får fint musikalsk selskab af Swan Lee, Lukas Graham og Artigeardit. Showet bliver sendt live på DR1 og DRTV.

Jakob Oftebro har modtaget Robert Prisen for mandlige birolle både i 2018 og 2022, og hans CV tæller blandt andet ’Broen’, ’Margrete den første’ og ’1864’.

I år danner Ringsted Kongrescenter rammen for prisuddelingen, hvor Kronprinsparret uddeler de fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris og to Stjernedryspriser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kroner, og ved hver af Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kroner.

Det er første gang at Heino Hansen skal optræde for Kronprinsparret. Komikeren får lov til næsten at underholde på hjemmebane, da han kommer fra Næstved.

Flere musikalske indslag

Publikum kan se frem til et glædeligt gensyn med Swan Lee, der giver deres første live-optræden, siden de blev gendannet som band tidligere på året. Publikum kan ligeledes nyde Lukas Graham, som blandt andet optrådte i anledning af Kronprinsens 50-års fødselsdag i Royal Arena. Det musikalske line-up afsluttes med optræden fra Artigeardit, der er et af de største navne på den danske rap-scene lige nu.

søndag 6. november
Mor
6 nov 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

‘Kasper’ er i starten af 20′-erne. Han ligner sine jævnaldrende venner; studerer, fester og arbejder. Men indvendig føler han sig tom, for ‘Kasper’ er anderledes. ‘Kasper’ er pædofil. Selvom han aldrig har handlet på sine lyster, hader ‘Kasper’ sig selv – for findes der noget værre man kan være? ‘Mor, jeg er pædofil’ er en personlig beretning om et ungt menneske, der siden teenageårene har tiet sit inderste ihjel, i frygt for at blive afsløret. Men at leve på en løgn har store konsekvenser. Derfor fortæller ‘Kasper’ nu sin historie for første gang.

mandag 7. november
Konspirationskulten QAnon DR TV
7 nov 2022
06:00
Læs omtale

BBC-dokumentar fra 2021.

De stoler ikke på myndighederne, og FBI betegner dem som terrorister. Her går instruktør Ben Zand bagom QAnon – én af de mest fremtrædende konspirations-kulter i moderne tid. Hvem er QAnon-tilhængerne? Hvorfor er de så fanatiske? Og hvad vil der ske, hvis der ikke bliver sat en stopper for bevægelsen?

Stephen Hawkings hemmelige liv DR TV
7 nov 2022
06:00
Læs omtale

Britisk dokumentar fra 2021.

Geni, ikon og verdenskendt forsker. Stephen Hawking opnåede rockstjernestatus efter udgivelsen ‘En kort historie om tid’ i 1988. Han arbejdede utrætteligt på at afdække de ultimative svar på Universet og finde ‘en teori om alting’, men blev også ramt af den livstruende sygdom ALS, der lænkede ham til en kørestol. Her giver hans børn og tætteste familie et helt unikt og ærligt indblik i livet med den ekstraordinære fysiker.

Verdens bedste VM DR TV
7 nov 2022
21:25

Verdens bedste VM

Dokumentar
Læs omtale

“Det her bliver verdens bedste VM”. Så klar var meldingen, da FIFA’s præsident, Gianni Infantino, i foråret bød velkommen til lodtrækningen til VM i herrefodbold 2022. Men de mange kritiske historier om Qatar skygger for folkefesten.

DRs nye dokumentarserie ”Verdens bedste VM” viser, hvordan vi allesammen står i et dilemma, når VM i Qatar skal spilles i skyggen af korruption, brudte menneskerettigheder og stadionbyggerier, der har kostet tusindvis af migrantarbejdere livet.

Serien ”Verdens bedste VM” følger over tre afsnit et større persongalleri af mennesker på tværs af landegrænser. Selvom de lever vidt forskellige steder på kloden, har de alle det tilfælles, at de er påvirket af forholdene omkring VM i Qatar.

Vi følger den danske fagforeningsleder Gunde Odgaard rundt i Qatar, hvor han kæmper for bedre forhold for migrantarbejderne.

Vi følger nogle af de mennesker, der lever helt nede på bunden af samfundet i Qatar. Ligesom vi følger en familie i Nepal, hvor faderen er taget afsted som migrantarbejder for at forsørge familien.

Og vi følger de danske fodboldfans Jesper og Arne, der begge har fulgt det danske herrelandshold i årtier. Jesper vil ikke afsted, men Arne har planer om at tage til Qatar for at støtte landsholdet. Spørgsmålet er så, om han ender med at tage afsted?

  • Episode 1: ”Verdens bedste VM”: Korruption og store drømme

  • Episode 2: ”Verdens bedste VM”: Overflod og underklasse

  • Episode 3: ”Verdens bedste VM”: Afmagt og prestige

Se alle afsnit fra den 7. november kl 06:00 på DRTV.

fredag 11. november
Bad Bitch DR TV
11 nov 2022
06:00

Bad Bitch

Serie | Dansk Drama | Seriepremiere
Læs omtale

Dansk fiktionsserie fra 2022.

For Nikki skal hver dag være en fest med cornrows, cocktails og casual sex. Hun arbejder som frisør på afrosalonen Crown med sine to bedste venner Pascal og Gaia. En dag møder Nikki sin barndomsven Ade, og en mulig romance cockblocker hendes ellers frigjorte liv. Mødet puster samtidig til nogle undertrykte følelser. For selv om Nikki har totalt styr på sit job, sit hår og sit sexliv, er der kaos indeni.

Jagten på regnbuens guld DR TV
11 nov 2022
06:00
Læs omtale

Regnbuen er igen ved at gå i stykker! Så Motor Mille og Hr. Skæg må igen på mission for at redde verden.
Men de er blevet hypnotiserede og vågner op i Tunesien i Afrika, hvor de hurtigt finder ud af, at de er eftersøgt og oppe imod en grådig skurk.
Følg dramaet om Motor Mille og Hr. Skæg i Tunesien over tre fredage i november.

Professor T - Sæson 2 DR TV
11 nov 2022
06:00

Professor T – Sæson 2

Serie | Krimi | Ny Sæson | 6.9 | 2021–
Læs omtale

Britisk krimiserie fra 2022.

Ben Miller er tilbage i rollen som den arrogante, neurotiske kriminolog professor T i krimiserien af samme navn. I det første af seks nye afsnit er en ung kvinde blevet slemt forbrændt efter en brand i en lejlighed. Efterforskningen afslører, at kvinden var blevet bedøvet, og at branden var påsat. Politiet har svært ved at få hul på sagen og kontakter professor T for at få hjælp.

Se alle afsnit fra den 11. november kl 06:00 på DRTV.

Sådan lever du for evigt DR TV
11 nov 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Kan vi leve evigt? Lige om lidt kan svaret på det spørgsmål meget vel være et “JA”. En revolution er nemlig i fuld gang i den medicinske verden. Det lyder som science fiction. Men den mulighed er faktisk langt tættere på, end du aner. Og måske bliver det allerede i vores generation, at vi selv bestemmer, hvornår vi dør. Ny forskning viser helt utrolige resultater, og nu er også de helt seriøse forskere i branchen begyndt at anse en pille, der stopper ældningen, som en mulighed, der er helt reel.

søndag 13. november
Ørnedræberne DR TV
13 nov 2022
06:00

Ørnedræberne

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

På det ellers så fredfyldte Tåsinge syd for Fyn er fem havørne blevet forgiftet med pesticidet carbofuran. Giften er så kraftigt, at bare en knivspids kan slå et voksent menneske ihjel. Sagen er et mysterie for Fyns Politi, som efter to års efterforskning måtte arkivere sagen som uopklaret. Men hvem kan dog finde på sådan noget? Og hvorfor? Det har journalist og fugleentusiast Zissel Kjertum-Mohr sat sig for at opklare. Som sin makker har hun hyret den tidligere drabschef i Københavns politi, Jens Møller Jensen. Han har stået i spidsen for efterforskningen af ikke mindre end 123 drab. De første spor leder dem ud i morgendisen på de små lystbådehavne rundt omkring på øen.

Se alle afsnit fra den 13. november kl 06:00 på DRTV.

VISION - Baum und Pferdgarten: fra konkurs til tocifret millionomsætning DR TV
Læs omtale

Kan man vende en konkurs til en millionforretning? Ja, det kan man – hvis man tør lære af sine fejl. Det er designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave et klart eksempel på. De har med tøjbrandet Baum und Pferdgarten formået at skabe en virksomhed, der i dag er blevet en absolut sværvægter i dansk mode.

mandag 14. november
Bluey - ny sæson DR TV
14 nov 2022
06:00

Bluey – ny sæson

Børne-TV | Animation
Læs omtale

Ny sæson om livet i den animerede hunde-familie.

Serien om hundehvalpen Bluey, lillesøster Bingo, far Bandit og mor Chili er et morsomt og ærligt indblik i det moderne familieliv og en hyldest til fantasiens og legens rolle i skabelsen af sunde børn.
Den fine australske serie blev øjeblikkeligt en favorit i Ramasjang, og nu er vi klar til at forvandle hverdagen til nye eventyr i sæson to.

Se et nyt afsnit på DRTV hver morgen fra 14. november.

På flugt fra Danmark DR TV
14 nov 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Han flygtede som barn fra krigen i Syrien. Nu flygter han igen – væk fra Danmark, som har de strammeste regler i Europa. Hundredvis af flygtninge risikerer at miste deres ret til ophold i Danmark, men tør ikke vende tilbage til diktaturet i Syrien. De bliver sendt ud på en ny desperat rejse – Abdullah er en af dem.

Se dokumentaren fra den 14. november kl 06:00 på DRTV.

tirsdag 15. november
48 timer i Tunesien DR TV
15 nov 2022
06:00
Læs omtale

Dansk ungdomsserie.

Jonas Madsen fra Ultra Nyt er taget til Tunesien for at opleve så meget som muligt af landet på 48 timer. Og som hjælp har han taget de to største rejseyoutubere Paluch og Momme med, og det går ikke stille af sig. Jonas tager Paluch og Momme ud til forladte huler, hvor beduiner overnattede i gamle dage. Her skal de sove, men inden da står programmet på hockeykamp med stave lavet af palmeblade, en festmiddag med kamelkød og Momme viser også sine talenter som trommeslager.

Serien er støttet af Udenrigsministeriet og Danida, i forbindelse med Børnenes Ulandskalender.

Se alle afsnit fra den 15. november kl 06:00 på DRTV.

onsdag 16. november
Klostrets mørke hemmeligheder DR TV
16 nov 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Straf, censur og sekterisk ledelse. Det er den virkelighed flere, tidligere nonner fortæller foregik gennem årtier på Sostrup Kloster på Djursland. Beskyldningerne rettes mod lederen af klosteret, Theresa Brenninkmeijer, som i dag fortsat er abbedisse i Peru. Hvad skete der egentlig på klosteret dengang, og hvorfor skulle der gå mere end 25 år, før den katolske kirke greb ind?

Se alle afsnit fra den 16. november kl 06:00 på DRTV.

fredag 18. november
At køre er at leve - Motorcyklens magi DR TV
18 nov 2022
06:00
Læs omtale

Temalørdag.

Motorcyklen kan sætte dig fri! Tag med stjernefotograf Thomas Skou på hans odyssé gennem det danske motorcykellandsskab, hvor han på egen krop mærker, hvad motorcyklen kan gøre for mennesker, og også for ham selv. Tag med landets sejeste kvinder på camping, hop nøgen i Vesterhavet, slip din indre farts djævel løs med Ducati fans, hav dybe samtaler i mandeskurefællesskabet, og opdag hvordan vores allerstørste kunstner Michael Kvium, har fundet sin vej til at male…. For som Thomas Skou siger: “Motorcyklen er et flyvende tæppe med gummi under. Hop på frihedsmaskinen og kør med!”

Se programmet fra den 18. november kl 06:00 på DRTV.

Gidseltagningen DR TV
18 nov 2022
06:00

Gidseltagningen

Serie | Thriller | 2022
Læs omtale

Finsk thrillerserie fra 2022.

Elektrikeren Elias Karo tager en hel avisredaktion som gidsler. Avisen har netop modtaget retsdokumenterne fra en konkurssag fra 90’erne. Sagen fik store konsekvenser for Elias og hans familie. Nu mener han, at det er på tide, at journalisterne gransker sagens baggrund og finder frem til de skyldige.

Se alle afsnit fra den 18. november kl 06:00 på DRTV.

På skuldrene af Bohr DR TV
18 nov 2022
06:00
Læs omtale

Er det rigtigt, at tid ikke eksisterer? Kan man teleportere i Danmark og er universet i virkeligheden endeligt? Alle er store spørgsmål, som udspringer af de idéer og tanker, den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet for kvantefysikken. En teori om de allermindste ting i universet.

Se alle afsnit fra den 18. november kl 06:00 på DRTV.

lørdag 19. november
Den Store Veganske Bagedyst DR TV
19 nov 2022
06:00
Læs omtale

Fire af de dygtigste bagedystlegender mødes i én ultimativ styrkeprøve: de skal bage kager udelukkende med veganske råvarer. Det vil sige nul fløde, nul smør og nul æg! Kageinfluenceren Frederikke Wærens sætter deltagerne på en svær vegansk opgave, som kræver både teknik og kreativitet. Og særligt én deltager kommer i store vanskeligheder.

Se programmet fra den 19. november kl 06:00 på DRTV.

søndag 20. november
Max Kapacitet DR TV
20 nov 2022
06:00

Max Kapacitet

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Krypto, oprør og frihed. For mange er krypto forbundet med svindel, usikkerhed og risiko, for andre er det fremtiden. I MAX KAPACITET møder vi de unge, som kæmper for at finde deres plads i den nye krypto-virkelighed. Fyldt til randen med drømme, rebelskhed og idealisme tager seriens karakter os rundt i en ny verden, hvor tankerne er store, risikoen endnu større, og intet er, som det plejer.

mandag 21. november
Kettys kamp DR TV
21 nov 2022
06:00

Kettys kamp

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Da Ketty Hjøllund mister sin mand Thorkild til den dødelige nervesygdom ALS finder hun ud af, at hun ikke er alene. Flere mistænkelige sygdomstilfælde dukker op i den midtjyske by Grindsted, som huser en af Danmarks største forureningsskandaler. Ketty mistænker en sammenhæng mellem Thorkilds død og forureningen og starter sin egen undersøgelse. Alt imens hun finder flere nye tilfælde, konkluderer myndighederne fejlagtigt, at man ikke bliver mere syg af at bo i byen, og byens borgere beder Ketty om at tie stille. Men Ketty giver ikke op før hun får vished om forureningen er skyld i hendes mands død.

Se dokumentaren fra den 21. november kl 06:00 på DRTV.

Verdens rigeste milliardærer DR TV
21 nov 2022
06:00
Læs omtale

Britisk dokumentarserie fra 2022.

De er megarige og har forandret verdensøkonomien, vores personlige liv, samfund og demokratier. Men hvem er mændene bag Tesla, Amazon, Google og Facebook? Og er deres indflydelse udelukkende positiv?

Se alle afsnit fra den 21. november kl 06:00 på DRTV.

fredag 25. november
Guru - Sæson 2 DR
25 nov 2022
06:00

Guru – Sæson 2

Serie | Dansk Komedie | Ny Sæson | Ugentlige afsnit | 7.7 | 2021
Læs omtale

Simon Kvamm og holdet bag Guru er klar med en ny sæson af komediedramaet om lifecoachen Anders Mertz, der forsøger at forbedre andre menneskers liv, men som er fortabt i sit eget.

Guru II har premiere 25. november på DR1 og DRTV. På DR1 sendes serien som dobbeltafsnit tre fredage i træk klokken 21.25.

Fra ’Gå Selv’ til ’Gå Sammen’
Siden sidst har Anders Mertz udtænkt et nyt koncept. I stedet for ’Gå Selv’ er overskriften nu ’Gå Sammen’, hvor hans budskab er, at man som menneske får langt mere succes igennem fællesskabet. Inspireret af Kasper Hjulmands ledelsesstil og arbejde med bløde værdier på det danske fodboldlandshold, drømmer Anders om at stå i spidsen for et kursuscenter, hvor man bliver ”En Større Del Af Noget Vigtigt”. Så han åbner ’Lets Go Academy’ sammen med sin ven Ralf Aulum (Brian Lykke), forretningspartner Allan Dinesen (Kasper Nielsen) og væbneren Vandela Yerst (Kirsten Lehfeldt).

Anders’ projekt kommer dog i stormvejr, da han uventet bliver kontaktet af sin far Erik Mertz (Finn Nørbygaard) med hvem han ikke har haft kontakt i flere år. Erik, der er arkitekt og lokal kendis, har noget vigtigt han vil bede sin søn om. Anders ser sig nødsaget til at gå ind i farens projekt, og det bliver en fatal beslutning.

Alt sammen forsøger Anders at bearbejde hos sin egen terapeut Master Fenn (Frederik Cilius), som dog er mere optaget af at forklare om østlig filosofi og buddhisme, som han for nylig er konverteret til.

Udover Finn Nørbygaard er Alexander Clement også ny mand på rollelisten som yogalæren Sune. Serien er efter idé af Simon Kvamm og produceret af The Bunch for DR. Hvert afsnit varer cirka 28 minutter.

søndag 27. november
Matchet på Mælkevejen - Sæson 2 DR TV
27 nov 2022
06:00

Matchet på Mælkevejen – Sæson 2

Underholdning | Ny Sæson
Læs omtale

Otte singler har endnu engang sagt ja til at se, om stjernerne kan hjælpe dem med at finde kærligheden. De fire par er blevet matchet ud fra deres fødselshoroskoper og skal date i tre uger. Det er dog ikke helt let at finde ind til kærligheden på så kort tid, for hvor ærlig tør man være overfor en blinddate, man lige har mødt? Undervejs bliver de små følelser derfor kæmpestore, hvilket skaber både konflikter og flirt. Til sidst skal parrene beslutte, om de stadig vil date deres match, og her vil det vise sig, om der er opstået kærlighed mellem to fremmede, som er Matchet på mælkevejen.

Se afsnittene fra den 27. november kl 06:00 på DRTV.

MGP: Børnefesten der gik amok - En skræmmende idé DR TV
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

Den nye chef i B&U har en skræmmende idé: Et melodi grand prix for børn, der skal konkurrere mod hinanden. Børnene bliver kæmpestjerner og showet bliver et kæmpe hit hos familier i hele landet. Men hvordan er det for stjerner som Razz, Anne Gadegaard, Morten Fillipsen og Sisse Marie at være de første børn af MGP, og er det et skred i de børneværdier, DR ellers har opretholdt siden 60’erne?

Se afsnittet fra den 27. november kl 06:00 på DRTV.

mandag 28. november
Danske mord - Sæson 4 DR TV
28 nov 2022
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2022.

En augustaften i 1971 bliver den 8-årige Conny stukket ned og dræbt i en opgang på Nørrebro. Conny har ikke været udsat for voldtægt eller forsøg på voldtægt og politiet er på bar bund. Hvem kan finde på at myrde et barn uden tilsyneladende motiv? Politiet mistænker en ung mand med en mistænkelig plet på bukserne og usammenhængende forklaringer, men manden har et vandtæt alibi, og sagen henlægges. Fem år senere bliver endnu en pige ved navn Connie brutalt knivdræbt – denne gang i Randers. Den mistænkte dukker op igen, og for første gang i danmarkshistorien skal politiet profilere en seriemorder.

Se tre afsnit fra den 28. november kl 06:00 på DRTV.

Djævelens advokat - manden
Læs omtale

Britisk dokumentarserie fra 2022.

Giovanni Di Stefano har forsvaret Saddam Hussein og var ven med Slobodan Milosevic – siger han. Men da britisk politi begynder at efterforske ham, dukker en mørk fortid op. Er han overhovedet advokat?

Se alle afsnit fra den 28. november kl 06:00 på DRTV.

tirsdag 29. november
Alene i vildmarken USA - Winter is coming DR TV
Læs omtale

Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2022.

Brutale storme, hård regn og bidende frostgrader. Seks hårdføre deltagere fra tidligere sæsoner kaster sig ud i den koldeste udfordring nogensinde. Med kun lidt udstyr skal de overleve 50 dage i det barske vinterterræn i Labrador, Canada. Hvem klarer sig længst i vildmarken og vinder de eftertragtede 500.000 dollar?

Se alle afsnit fra den 29. november kl 06:00 på DRTV.

Dårlig timing DR TV
29 nov 2022
06:00

Dårlig timing

Serie | Børn
Læs omtale

Ny svensk ungdomsserie.

Katta, eller Katta Katastrofe, som hun også kaldes, formår som regel at gøre sig selv til grin. Nu vil bedstevennen Lily ikke være sammen med hende mere – Katta er for pinlig! Da Katta kommer til at prutte til en opvisning foran hele skolen, ønsker hun sig på sin 13-års fødselsdag, at hun kan spole tiden tilbage og fortryde alt. Hun kan ikke tro sine egne øjne, da en magisk tidsapp pludselig lander på hendes telefon.

Få tre nye afsnit hver tirsdag fra den 29 november på Ultra på DRTV.

Frank & Kastaniegaarden - Julemirakel og Pay back DR TV
29 nov 2022
06:00
Læs omtale

Så blev det endelig jul på Kastaniegaarden og den gås, som har terroriseret alle, skal slagtes og plukkes. Den gamle Singer symaskine skal repareres, og får en fremtrædende plads i juleværkstedet. Til Franks store overraskelse sker der et julemirakel: Koen Anna nedkommer med en velskabt julekalv.

Se programmet fra den 29. november kl 06:00 på DRTV.

Gledelig jul | Norsk Komedie | Film Trailer 2020
29 nov 2022
06:00

Glædelig jul

Film | Julefilm | 6.0 | 2020
Læs omtale

Norsk komedie fra 2020. (Gledelig jul) Annemor og Frank glæder sig over, at børn og børnebørn skal fejre jul sammen for første gang i ti år. Men der må manøvreres mellem små og store katastrofer for at holde familien samlet, og netop som juleroen sænker sig, kommer der en gammel hemmelighed frem i lyset. Bliver det familiens sidste jul sammen?

Medvirkende: Bjørn Floberg, Anne Marit Jacobsen, Nils Jørgen Kaalstad m.fl. Instruktion: Henrik Martin Dahlsbakken.

onsdag 30. november
Nul Julestjerner DR TV
30 nov 2022
06:00

Nul Julestjerner

Underholdning
Læs omtale

Jan og Morten kaster igen rygsækken over skulderen. Denne gang for at se nærmere på de mange juletraditioner, der gemmer sig rundt om i Europa.

Se afsnittet fra den 30. november kl 06:00 på DRTV.

På tirsdag skal jeg dø DR TV
30 nov 2022
21:25

På tirsdag skal jeg dø

DR1
Dokumentar
Læs omtale

For tre år siden blev Preben Nielsens liv ændret for altid. En voldsom og tragisk arbejdsulykke gjorde ham lam fra skuldrene og ned. Nu har han besluttet sig for, at han vil dø. Problemet er bare, at han ikke selv er i stand til at tage sit eget liv, og at aktiv dødshjælp ikke er lovligt i Danmark. Anders Lund Madsen følger Preben i hans kamp for selv at kunne bestemme over sit eget liv – og sin egen død.

I Danmark er aktiv dødshjælp ulovligt og strafbart. Preben Nielsen har indvilliget i at lade DR’s seere få indblik i de sidste måneder af sin levetid, inden han rejser til Belgien, hvor det er lovligt at modtage aktiv dødshjælp. Prebens historie efterlader en række vanskelige spørgsmål og dilemmaer om menneskers værdighed, integritet og selvbestemmelse i forhold til det levede liv.

– Det kan være nærmest umuligt at sætte sig ind i, hvad et menneske gennemgår af tanker og eksistentielle kriser, når det fra det ene øjeblik til det andet mister al førlighed, får kognitive skader og sanser, der svigter. I dokumentarserien ’På tirsdag skal jeg dø’ viser Preben og hans familie en forbilledlig generøsitet ved at lukke seerne ind i de ekstrem vanskelige overvejelser og gribende øjeblikke, som Preben har med sin familie, inden han rejser til Belgien for at få hjælp til at dø, siger journalist og tilrettelægger Jonas Damstrup Fried fra DR Livsstil & Fakta, der står bag serien.

Anders Lund Madsen udfordrer Prebens ønske

Efter flere måneders indlæggelse og behandlinger fik Preben den nedslående prognose fra lægerne. Han kunne se frem til et liv i kørestol og afhængighed af andres hjælp døgnet rundt. Men han lovede sin kone at fokusere på genoptræning minimum et år – derefter ville han tage stilling til, hvad der skulle ske.

Anders Lund Madsen prøver at forstå, hvorfor Preben ikke længere vil livet og forsøger at udfordre Prebens ønske om at vælge livet fra. Vi møder Prebens kone Brit og søsteren Dorte, der beskriver, hvordan de som pårørende først oplever de fatale konsekvenser af ulykken for deres mand og bror – og sidenhen Prebens ønske om at ville herfra.

Anders Lund Madsen rejser med til Belgien, hvor en uvildig læge skal overbevises om, at Prebens ønske om at dø også er reelt.

-’På tirsdag skal jeg dø’ tilfører nuancer til debatten om, hvad et værdigt liv er, og hvilke muligheder og begrænsninger vores samfund giver os borgere. Aktiv dødshjælp er et tilbagevendende debatemne, hvor grænserne hele tiden flytter sig, og hvor individuelle, pårørendes og samfundsmæssige hensyn ikke altid går hånd i hånd. Jeg håber, at Prebens historie vil bidrage til en nuanceret debat om retten til liv og død, siger DR-redaktør fra DR Livsstil & Fakta, Anders Roholt.

Se alle afsnit fra den 30. november kl 06:00 på DRTV og første afsnit på DR1 21:25 samme dag.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button