MånedsguidesBritBox

Nyt på BritBox i april 2023

BritBox er klar med nyt om deres april nyheder, der blandt andet tæller en ny sæson af Sister Boniface Mysteries og krimidramaet The Light in the Hall.

Filtrér oversigten

onsdag 5. april
Forgive and Forget Britbox
5 apr 2023
00:04

Forgive and Forget

Film | Drama | 6.2 | 2000
Læs omtale

David O’Neil ligner en, der har det hele – et forbløffende godt udseende, en familie, der elsker ham, og et job hos hans fars byggefirma. Men lykken vender, idet en konflikt mellem den macho, gammeldags verden, han lever og arbejder i, og hans livsstilsvalg begynder at rive ham fra hinanden. Det stærke drama: Forgive and Forget, har Steve John Shepherd (fra bl.a. This Life og Maisie Raine) som David, John Simm (fra The Lakes og Human Traffic) som Theo og Laura Fraser (fra Virtual Sexuality) som Hannah – tre unge mennesker, hvis håb om lykke er truet af seksuel spænding, jalousi og længe skjulte hemmeligheder.

Half Broken Things Britbox
5 apr 2023
00:04

Half Broken Things

Film | Drama | 7.3 | 2007
Læs omtale

Den professionelle ”house-sitter” Jean (fra bl.a. Penelope Wilton – After Life og Downton Abbey) skal snart pensioneres, men lige inden tager hun sit sidste job på et smukt landsted. Selvom alt virker tilforladeligt, sker der noget ved ankomsten af to fremmede; tyven Michael (fra Daniel Mays – Line of Duty og Good Omens) og hans gravide kæreste Steph (fra Sinead Matthews – Chewing Gum og Hullraisers). I dem finder Jean den familie, som hun altid har manglet. Men efterhånden som deres tidligere liv indhenter dem, trues den drømmefamilie, de har skabt, og grænserne mellem godt og ondt bliver udvisket.

Sister Boniface Mysteries - Sæson 2 Britbox
5 apr 2023
00:04

Sister Boniface Mysteries – Sæson 2

Serie | Komedie | Ny Sæson | Ugentlige afsnit | 7.0 | 2022–
Læs omtale

Lorna Watson er tilbage som Sister Boniface, så de kriminelle på landet har god grund til at være nervøse, da hendes tro på retsmedicinen kun konkurrerer med hendes passion for efterforskning. Vi er i 1960’erne, og politiets efterforskning er er gået i stå. Heldigvis har beboerne i landsbyen, Great Slaughter, et hemmeligt våben – nemlig Sister Boniface. Hun er godt nok nonne og sat i verden for at tilgive, men hun er også en rigtig god amatørdetektiv. Så hvis der findes beviser, , vil Boniface finde dem. I sæson 2 vil denmodige knallertkørende nonne tvinge en morder i skakmat under en skakturnering, tage en tur gennem en piratradiostation samt forsvare sit omdømme til det sidste. Derudover kommer The Pear Tree Poisoner i spil. Birollerne i denne underholdende Father Brown-spin-off inkluderer bl.a. Max Brown (fra Downton Abbey og The Tudors) og Jerry Iwu (fra Sex Education og Halal Daddy)

onsdag 12. april
The Light in the Hall  (Y Golau)  2022 Teaser   S4C YouTube | Drama Thriller Movie
12 apr 2023
00:04

The Light in the Hall

Serie | Drama Krimi | Seriepremiere | 7.0 | 2022–
Læs omtale

The Light in the Hall følger tre karakterer, som alle er tæt forbundet med mordet på en teenagepige i en lille by i Wales. Joe Pritchard, en stille og beskeden gartner, blev arresteret for mordet på Ela efter, at hendes DNA blev fundet ved hans campingvogn. Atten år senere bliver han løsladt på en prøveløsladelse, og for den undersøgende journalist Cat Donato giver dette hende en chance for at afsløre de sande begivenheder omkring hendes barndomsvens død. For Sharon, Elas mor, som aldrig er holdt op med at sørge over tabet af sin teenagedatter, er løsladelsen en mulighed for at konfrontere manden, der dræbte hendes barn, og prøve at give hende en ordentlig begravelse. Men hvis Joe Pritchard myrdede Ela, hvorfor gjorde han det, og hvor er liget? The Light in the Hall er en mørk thriller, der foregår i et tæt sammentømret fællesskab. I hovedrollerne møder man skuespillerne Alexandra Roach (fra bl.a. Killing Eve og Sanditon), Iwan Rheon (fra Misfits og Game of Thrones) samt BAFTA-vinderen Joanna Scanlan (fra After Love og The Larkins).

onsdag 19. april
Run Britbox
19 apr 2023
00:04

Run

Serie | Drama Krimi | 7.4 | 2013
Læs omtale

Run samler historierne om fire tilsyneladende uforbundne mennesker, som alle står over for livsændrende beslutninger i en verden, hvor ethvert valg er en luksus. Carol (Olivia Colman fra bl.a. Rev, Broadchurch og The Crown) er en hård enlig mor, der stræber efter at holde sin familie sammen. Da hendes teenagesønner begår en tilfældig voldshandling, der ender med en fremmedes død, står hun over for det umulige valg at beskytte sine børn – eller at gøre det rigtige. Ying (Katie Leung fra bl.a. Harry Potter og Wild Swans) er en illegal kinesisk immigrant, som sælger pirat-dvd’er og stjålne telefoner på caféer og pubber omkring Brixton. Da en immigrationsrazzia efterlader hende uden venner, intet hjem og ingen penge, finder hun tilflugt hos Jamal, ejeren af en lokal barberbutik, og der opstår et usandsynligt bånd mellem dem. Richard (Lennie James fra bl.a. Line of Duty og The Walking Dead) er en heroinmisbruger i bedring, som bruger hver dag på at kæmpe for at holde sig fra stofferne. Kun én ting påvirker ham; muligheden for at genetablere kontakten til sin teenagedatter. Stillet over for udsigten til aldrig at se hende igen, er han splittet mellem at vende tilbage til afhængighedens verden eller redde det eneste forhold, der betyder noget for ham. Kasia (Katharina Schüttler fra The Promise) er en ung polsk kvinde, der kom til London fyldt med håb, men år senere arbejder hun stadig som rengøringsassistent og kæmper for at få enderne til at mødes. Da hendes kæreste bliver dræbt i et ondskabsfuldt angreb, opdager hun hans hemmelige forhold til en anden kvinde (Jaime Winstone fra True Love), og hun befinder sig nu i alvorlig fare. Rå og kompromisløs, men samtidig fuld af medmenneskelighed og håb, er Run et kraftfuldt bud på storbyernes indre liv, og hvordan ethvert valg, vi træffer, har konsekvenser for dem omkring os.

onsdag 26. april
Vera - sæson 11 Britbox
26 apr 2023
00:04

Vera – sæson 11

Serie | Krimi | Ny Sæson | 8.1 | 2011–
Læs omtale

Vera sæson 11 består af seks episoder, som alle får premiere den 26. april.

I 11. sæson kaster Vera og kollegaerne sig over seks drabssager. Den knivskarpe Vera efterforsker bl.a. drabet på en læge, der bliver fundet død i en udbrændt bil. Der er også sagen om en respekteret lokal kvinde, der bliver skyllet død op på en flodbred samt de mystiske omstændigheder under hvilke en socialarbejder findes myrdet. Det viser sig, at den myrdede havde mange hemmeligheder.

Den populære krimiserie er baseret på en af Englands mest elskede og anerkendte krimiforfattere, Ann Cleeves, bøger. I marts mødte C More hende til årets Krimimesse i Horsens og her udtrykte hun stor glæde over, hvor populær serien er blandt C Mores kunder.

– Det glæder mig utroligt meget at høre, hvor populær Vera er og man kan godt begynde at glæde sig, for der kommer meget mere Vera, sagde Ann Cleeves.

Ann Cleeves er også forfatteren bag en anden populær britisk krimiserie. Nemlig den prisbelønnede krimiserie Shetland, der foregår i det nordlige Skotland. Samtlige seks sæsoner kan ses på C More. En syvende er på vej.

Ingen Vera uden den prisbelønnede skuespillerinde Brenda Blethyn, der har brilleret i titelrollen siden 2011. Hun får da også tit spørgsmålet om, hvorvidt hun har tænkt sig at fortsætte i endnu en sæson og de senere år er hun begyndt at svare, at det måske er på tide at stoppe, mens legen er god. Alligevel glæder hun sin enorme fanskare med flere nye sæsoner. C Mores kunder kan derfor godt glæde sig til, at Veras 12. sæson kommer senere på året. For nylig offentliggjorde Blethyn, at hun snart starter optagelserne til sæson 13.

Selv om Vera er skarp, så kan hun ikke undvære sin hårdtarbejdende gruppe. Ikke mindst sin kollega Aiden (Kenny Doughty), der følger hende overalt, manden der skal finde sig i lidt af hvert – Kenny (Jon Morrison), strukturelle og nysgerrige Jac (Ibinabo Jack) og selvfølgelig Mark (Riley Jones) der af og til må stå for skud for Veras hjertelige men bestemte kommentarer.

Kilde: Britbox presse

I samme kategori

Back to top button