Branche-Nyt

Melodi Grand Prix seertal – 1.704.000 seere fulgte sejren i Malmø

Seertal Melodi Grand Prix 2013Seerne fulgte med i stort tal, da Emmelie de Forest lørdag nat forvandlede tårer til guld og sang Danmark til den tredje sejr på 50 år i Det Europæiske Melodi Grand Prix med sangen ’Only Teardrops’.

Ifølge Gallups TV-Meter fulgte 1.704.000 seere sejren. Det svarer til, at næsten 80 procent af alle med fjernsynet tændt lørdag aften mellem klokken 21.00 og 00.30 fulgte med på DR1 – direkte fra scenen og pointtavlen i Malmø. Til sammenligning blev sidste års Grand Prix-finale i Aserbajdsjan set af 990.000.

”Det Europæiske Melodi Grand Prix i lørdags blev det mest sete i 11 år. Sidst vi nåede højere tal var i 2002, hvor 2.081.000 så med, da Malene Mortensen sang for Danmark i Estland,” forklarer medieforsker Signe Villumsen fra DR Medieforskning. Hun fortæller endvidere, at Det Europæiske Melodi Grand Prix samlede seere i alle aldre og lagde op til fællessening hjemme i stuerne.

Alle aldersgrupper
Blandt fjernsynsseere lørdag aften var det over 75 procent i alle aldersgrupper og begge køn, der valgte det store show, og mere end tre ud af fire så showet sammen med andre.

Det mest sete Europæiske Melodi Grand Prix nogen sinde i den tid, der er blevet målt seertal, var da DR sidst var vært for konkurrencen – nemlig i Parken i København i 2001. Her kiggede 2.667.000 seere med.

DR1’s underholdningschef Jan Lagermand Lundme glæder sig både over den danske sejr og over de pæne tal.

”Det var så flot af Emmelie de Forest i lørdags, og det er helt fantastisk, at en begivenhed som Melodi Grand Prix , 56 år efter at DR var med første gang, fortsat har den helt eventyrlige evne til at samle seerne om skærmen og være det helt store samtaleemne i mange dage. Jeg glæder mig så meget til, at showet næste år skal sendes fra Danmark, og til at DR1 skal vise det,” siger han.

Også mange på nettet
Også semifinalen i tirsdags, hvor Emmelie de Forest sang Danmark videre til finalen. Her fulgte 929.000 med på DR1, hvor der sidste år var 798.000 seere til semifinalen, hvor Soluna Samay sang Danmark videre til finalen i Baku.

Også på nettet var der massiv interesse for Melodi Grand Prix. Sitet dr.dk/grandprix havde i sidste uge 407.000 besøg, og dermed blev det et af de mest besøgte programsider på dr.dk nogen sinde.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button