Arkiverede Tests

Maximum S-600 FTA

De færreste tv har endnu en satellit-tv tuner indbygget, men kunne du tænkte dig at modtage ukodede satellit-tv kanaler via din parabol nærmest som om dit tv havde en indbygget satellit-tv tuner, så er Maximum S-600 FTA det rette valg for dig. Maximum S-600 FTA er nemlig en ultra kompakt HDTV satellit-tv tuner, du kan tilslutte din fladskærms HDMI indgang, og dermed helt undgå at have en egentlig boks stående under fladskærmen.
Læs mere i denne anmeldelse af Maximum S-600 FTA.

Maximum S-600 FTA – intro

Maximum S-600 er en såkaldt FTA tuner, altså en enhed til at modtage ukodede kanaler fra din parabol. Det gælder både almindelige og HDTV kanaler.  Der er  ukodede kanaler på f.eks. 19,2 øst, hvor du finder en række tyske og også lidt engelske kanaler. Har du mulighed for at modtage 28,2 øst, så er der en række interessante engelske kanaler tilgængelige ganske gratis, og dem kan tuneren naturligvis også modtage, og det samme gælder naturligvis de gratis kanaler, der sendes på andre positioner f.eks. 13 grader øst.

I forhold til den tidligere testet egentligt FTA boks Maximum S-2000 FTA PVR,
så må du på Maximum S-600 FTA undvære mulighed for at optage tv og afspille video fra USB enhed, men ellers så ligner den meget S-2000 modellen rent funktionelt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Maximum S-600 FTA – design og tilslutninger

Maximum S-600 FTA er altså et HDMI stik med tilhørende tuner del.  Stikket kan vippes så tuner delen kan være der, såfremt du ikke har fladskærmen helt tæt på væggen. Har du problemer med at få plads, så er der et kort HDMI forlængerkabel med og mulighed for at montere tuneren med velcrotape.

Der skal 7 cm til ca. fra bagpladen på din fladskærm der hvor du monterer HDMI stikket til væggen mindst for at der er plads umiddelbart.

På siden af tuner delen er der LNB ind og LNB udgang samt tilslutning for den medfølgende IR modtage enhed, altså den enhed der modtager fjernbetjenings-signaler. Desuden strømstik for tilslutning af 12 volt fra den medfølgende strømadapter. På den anden side af tuner enheden finder du USB tilslutning, der tillader afspilning af musik eller billeder.

Der er ingen knapper på tuneren, alt betjenes via fjernbetjening.

Maximum S-600 FTA – installation

Tuneren er monteret og gemt af vejen

Maximum S-600 FTA monteres til en HDMI tilslutning på din fladskærm. Du kobler dit kabel fra din LNB ude på parabolskærmen til LNB ind. For at kunne fjernbetjene tuneren skal du montere det medfølgende IR øje f.eks. ovenpå dit tv, hvor du uden hindringer kan pege den medfølgende fjernbetjening  i mod når du vil betjene den.

Herefter er det bare at tilslutte strømmen. Efter at have indstillet din fladskærm på den HDMI indgang du har tilsluttet tuneren til, så bliver du præsenteret for en installationsguide. Her kan du vælge sprog og der er også opsætningsmulighed i forhold til dine LNB/DiSEqC indstillinger.

Fuld DiSEqC support inklusive GOTOX motorstyring

HDMI tuneren tilbyder understøttelse af DiSEqC 1.0, 1.1 og 1.2 motorstyring, og imodsætning til S-2000 modellen så er der også her support for USALS (GOTOX), hvilket er en forbedring af brugervenligheden på motorstyringsdelen.

Det kan anbefales at lave en ny kanalsøgning også på 19,2 øst, da den præinstallerede kanallisten ikke er helt up to date.

Jeg fik umiddelbart sat 19,2 øst og 28,2 øst korrekt op og fik scannet kanaler ind uden problemer.

Tuneren er som standard opsat til 1080i via HDMI, men kan ændres til 720p, 576p eller 576i.

 

Maximum S-600 FTA – dagligt brug

Alle menuer er låst med kodeord uden mulighed for at slå dette fra

Tuneren er størrelse og notationsmæssigt oplagt til brug i udlejnings-sommerhuse eller i campingvognen, og hvor du ellers kan nøjes med de ukodede kanaler.  Der er  lås på alle menuer og indstillinger med kodeord. Ved alt i menuen skal du angive dette kodeord, der som standard er sat til 000000. Det bliver man hurtigt træt af som almindelig bruger, og desværre tilbydes der ikke en mulighed for at slå kodeord fra, hvilket er ret irriterende. Men til brug i udlejnings-sommerhuse er funktionen smart nok.

Tuneren zapper  mellem kanalerne i kanallisten i en fornuftig hastighed og har du rigtig mange kanaler, så der kan sorteres mellem flere forskellige parametre og laves egen favoritliste. Tekst-tv kører hurtigt med sidehukommelse.

EPG informationerne vises pr. kanal. Der er desværre ingen mulighed for at se EPG for flere kanaler samtidigt.  I modsætning til den netop anmeldte Maximum S-2000 FTA PVR, så oplevede jeg på denne ingen problemer med at få EPG informationer hentet ind. Der er som nævnt ikke mulighed for at optage med denne tuner, men du kan sætte timere til for automatisk at skifte kanal til et givent tv-program.

Der er mulighed for at overføre kanaler frem og tilbage mellem USB medie og modtageren, hvilket kan være praktisk for installatører.

Fjernbetjeningen tilbyder flere knapper end tuneren har funktion til, eftersom man har valgt at bruge samme fjernbetjening som anvendes på Maximum S-2000.

 

Maximum S-600 FTA – Multimedia

Maximum S-600 FTA tilbyder også afspilning af foto og musik fra USB enhed med understøttelse af formaterne JPEG, BMP, MP3 og WMA. Du må altså undvære mulighed for afspilning af video.

 

Maximum S-600 FTA – Konklusion

Maximum S-600 FTA er med sin størrelse en oplagt kandidat til udlejnings-sommerhuse og campingfolket med parabol på tur i Europa. Den kan naturligvis også anvendes af derhjemme i stuen, f.eks. som supplement til dig, der modtager almindelig tv fra egen tv-antenne og gerne vil supplere med gratis satellit-tv via en parabol. Hvor det er et plus med kodeordsbeskyttelse af menuindstillinger i forhold til brug i sommerhuse, så trækker det dog ned, at man ikke kan slå det fra, hvis man ikke har brug for denne beskyttelse af indstillingerne.

Det er positivt og lidt overraskende, at der på denne er bedre support for motorstyring end på den tidligere testede Maximum S-2000, og også EPG delen synes at fungere bedre. Man skal selvfølgelig være indstillet på at undvære mulighed for at optage tv med denne HDMI DVB-S2 tuner, men kan man det, og ønsker man en “usynlig” parabol tv tuner, så er Maximum S-600 FTA et oplagt valg.

 

I samme kategori

Back to top button