Arkiverede Tests

Maximum S-2000 FTA PVR

Det behøver ikke at være dyrt  at se satellit-tv via egen parabol, i hvert fald ikke hvis du kan nøjes med de gratis kanaler, der findes på f.eks. 19,2 øst og 28,2 øst. DIGITALT.TV tester en prisgunstig PVR ready boks til formålet, der er set til fra 700,- på nettet.

Maximum S-2000 FTA PVR – intro

Maximum S-2000 er en såkaldt FTA boks, altså en boks til at modtage ukodede kanaler fra din parabol. Dem er der ikke rigtig nogle af på de skandinaviske satellitpositioner, men på f.eks. 19,2 øst finder du en række tyske og også lidt engelske kanaler. Har du mulighed for at modtage 28,2 øst, så er der en række interessante engelske kanaler tilgængelige ganske gratis, og dem kan boksen naturligvis også modtage.

Jeg har set boksen i danske netbutikker fra 699,- og opefter, og for den pris får du også endda mulighed for at optage tv. Boksen tilbyder nemlig optagelse af programmer på en USB nøgle eller USB harddisk, du dog selvfølgelig selv skal købe eller have i forvejen.

Maximum S-2000 FTA PVR – design og tilslutninger

Maximum S-2000 FTA PVR er i sort med 2 sølvfarvede knapper på fronten. De anvendes at slukke og tænde for boksen samt skift af kanal op og ned. Derudover betjenes boksen med den medfølgende fjernbetjening som er ok, men naturligvis prisen taget i betragtning ikke er topkvalitet. Der er også display i fronten med kanalnummer eller i ur standby.

Stikket til tilslutning af USB enhed er også placeret på fronten, hvilket nogle måske synes er knap så pænt, men der er i hvert fald let adgang til det i forhold til, hvis det havde været placeret på bagsiden.

På bagsiden finder du:

  • LNB indgang
  • LNB gennemsløfningsudgang
  • Analoge video og lydugange
  • Coaxial digital lydudgang
  • 2 Scart udgange
  • 1 HDMI udgang

 

Maximum S-2000 FTA PVR – installation

Umiddelbart bliver du præsenteret for en installationsguide. Imidlertid viser det sig dog, at det kun er sprogvalg denne guide hjælper dig med at vælge. Derefter går boksen bare ind på kanal nummer 1, helt uden at man skal justere LNB indstillinger eller søge efter kanaler. Skulle du bare have tilsluttet Astra 19,2 som eneste satellit så er det også ok, men eller så skal du ind i antenneindstillinger og sætte DiSEqC op.

Boksen tilbyder understøttelse af DiSEqC 1.0, 1.1 og 1.2 motorstyring, men desværre er der ikke support for USALS, hvilket ville have forbedret brugervenligheden på motorstyringsdelen.

Det kan anbefales at lave en ny kanalsøgning også på 19,2 øst, da kanallisten der er forinstalleret ikke er helt up to date. 

Jeg fik umiddelbart sat 19,2 øst og 28,2 øst korrekt op og fik scannet kanaler ind uden problemer. 

Boksen er som standard opsat til 1080i via HDMI, men kan ændres til 720p, 576p eller 576i.

 

Maximum S-2000 FTA PVR – dagligt brug

Boksen synes dedikeret til brug i udlejningssommerhuse, hvor der kan være behov for at låse menuer og indstillinger med kodeord. Ved alt i menuen skal du angive dette kodeord, der som standard er sat til 000000. Det bliver man hurtigt træt af som almindelig bruger, og desværre tilbydes der ikke en mulighed for at slå kodeord fra, hvilket er ret irriterende.

Boksen zapper hurtigt mellem kanalerne i kanallisten, der kan sorteres mellem flere forskellige parametre, og du kan lave din egen favoritliste. Tekst-tv kører hurtigt med sidehukommelse.

EPG informationerne vises pr. kanal. Der er desværre ingen mulighed for at se EPG for flere kanaler samtidigt, og navigeringen i EPG’en er mangelfuld i forhold til at hoppe frem f.eks. 24 timer. Jeg oplevede i forhold til EPG på det tyske kanaler, at der kunne være problemer med at hente EPG data ind. Specielt i forbindelse med kanalskift inde i EPG listen var dette problem tydeligt.

Betjeningen og menuoversættelserne er ikke altid helt logiske. Der er mulighed for at overføre kanaler frem og tilbage mellem USB medie og modtageren.

Fjernbetjeningen har nogle knapper, der sidder temmelig tæt, men har du ikke for store fingre går det nok. 

 

Maximum S-2000 FTA PVR – PVR og multimedia

Boksen tilbyder som tidligere beskrevet, at man kan optage programmer på en ekstern USB enhed. Jeg tilsluttede en ekstern USB harddisk 2,5″ af typen, der ikke skal bruge ekstern strømforsyning. Harddisken blev genkendt af boksen og eftersom den allerede var formatteret i FAT32 formatet, så kunne jeg straks optage og tidsforskyde indhold til disken. Optagelser og tidsforskydning er lidt langsomt til at starte op men er til at leve med.

Når der optages fra en kanal, har du mulighed for at se en anden kanal, såfremt denne sender på samme frekvens, som den du optager fra. 

Timer optagelser kan oprettes via EPG eller manuelt. Via EPG skal man dog lidt irriterende huske at sætte funktion til optag og ikke standarden funktion vis, som altså kun tænder boksen på den kanal, man sætter timeren til. Man savner også en standardindstilling med mulighed for at lægge et antal minutter til i slutningen til optagelser.

Optagelser kan ses via tryk på list knappen på fjernbetjeningen, men gemmes bare som kanalnavn og dato og klokkeslet og ikke med EPG informationer, så det kan være uoverskueligt at finde frem til det, man vil se.

Boksen tilbyder også afspilning af film, foto og musik fra USB enhed. Jeg testede kort med mkv, mov filer som virkede fint. Der er desuden i denne forbindelse tilsyneladende support for undertekst visning med valg af blandt andet undertekst farve. En 1080p avi fil ville boksen dog ikke afspille, men alt i alt ganske fint med mediemuligheder på en boks i denne prisklasse.

 

Maximum S-2000 FTA PVR – Konklusion

Maximum S-2000 ligner på mange måde den Faval Mercury HS 100, vi tidligere har testet her på DIGITALT.TV. Den kan omtrent det samme, omend jeg dog savner USALS og blindscan support på denne boks fra Maximum. 

Maximum S-2000 FTA PVR virker som en oplagt kandidat til udlejningssommerhuse, med sit krav om kodeord på næsten alt, men samme krav trækker ned i forhold til den mere almindelig forbruger, der ikke burde skulle behøve at skulle døje med dette.

PVR delen og virker stabilt, men forvent ikke samme betjeningskomfort som på noget dyrere modeller.

 

Maximum S-2000 FTA PVR – Videoanmeldelse

Jeg har denne gang at lave en videoanmeldelse, efterhånden som jeg prøver det hele første gang. Så bliver det mere tydeligt, hvad der måske ikke fungerer logisk, og det er ikke farvet af jeg har brugt den og kender den i forvejen. Håber i synes om det, selv om det så er lidt mere uredigeret og temmelig langt.

Maximum S-2000 FTA PVR – Alle billeder

 

Maximum S-2000 FTA PVR – bedømmelse

I samme kategori

Back to top button