Lyd og andet tilbehørArkiverede Tests

Maximum MR-2000

Produktanmeldelse af Maximum MR-2000

Maximum MR-2000 er en internet radio med både FM, DAB, DAB+, Podcast og medie afspiller i en enhed. Distributøren kjaerulff1 har været så venlig at udlåne et eksemplar til DIGITALT.TV til en test.

Fakta

Producent: Maximum
Produkt: Maximum MR-2000
Distributør: Kjaerulff1 www.kjaerulff1.com
Pris: Omkring 1800 kr.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning og tilslutninger

Med i pakken får du sammen med Maximum MR-2000:

1 x fjernbetjening med batteri

1 x strømadapter

1 x dansk manual

1 x analogt lydkabel

1 x digitalt coaxial kabel

1 x væg/stander

Selve radioen er fremstillet af aluminium og designet af en dansk designer. Displayet der er uden farver kan læses på 2-3 meters afstand. Alt i alt et vellykket design der gør sig fint enten på væggen eller på standeren på en reol. På forsiden finder du diskrete knapper til at betjene radioen med.

På tilslutningssiden finder vi Ethernet tilslutning, desuden er der indbygget trådløs WLAN. Lydmæssigt kan du tilslutte analogt eller via den coaxiale digital lydudgang. Der er også USB indgang for tilslutning af ekstern media.

Der er desværre ikke tilslutning for ekstern antenne, så man må nøjes med den medfølgende ledningsantenne og evt. forsøge sig med noget kobling på denne, såfremt man ikke kan få DAB kanalerne ind.

Fjernbetjeningen er forholdsvis stor antallet af knapper taget i betragtning, men den ligger fint nok i hånden.

Installering

Jeg startede med at afprøve radioen med netværkskabel.  Her var der ikke noget problem at blive koblet på vores router og komme på nettet. Der blev automatisk hentet en ny firmware opgradering. Derefter indstillede vi vores ønskede tidsvisning og tidszone samt ændrede menu sprog til dansk.

Der er også indbygget WiFi i Maximum MR-2000. Har du beskyttet dit trådløse netværk via MAC adresser er der også mulighed for at se MAC adresse i menuen. WiFi understøtter krypteringsmoduserne WEP, WPA og WPA2.

En scanning efter DAB radiokanaler gav desværre intet resultat. Eftersom jeg ikke bor i gunstige forhold, kunne den medfølgende antenne simpelthen ikke fange nogle kanaler. FM kanaler fandt den dog med hørbar støj. Det er ærgeligt, at der ikke er en indgang for ekstern antenne på radioen, men DAB kanalerne kan også høres på nettet, så det er ikke som sådan, fordi jeg savnede nogle kanaler.

Daglig brug

Der er et væld af radio stationer på nettet i dag, så der er rig lejlighed til at finde den musik, eller det indhold man ønsker alt lytte til. Under Internet radio kan du høre radio fra nettet. Der er en række kanaler tilgængelige sorteret efter f.eks. land eller kategori. Podcasts er der også mulighed for at finde frem til.

Har du musikfiler liggende på din computer eller et NAS drev som understøtter UPNP eller DLAN kan Maximum MR-2000 også afspille musik filer derfra. Det gør man under musik afspiller. Vi afprøvede selv fra vores netværks harddisk, og det var ligetil at afspille musik derfra.

Via hjemmesiden wifiRadio-frontier.com kan du søge efter dine favorit radio stationer. For at få adgang til siden kræves en kode, som du kan aflæse på din MR-2000. Det er under Hjælp (hjælp ser dog underligt ud i menuen rent stavningsmæssigt) man kan finde den. Herefter er det bare at registrere sig på hjemmesiden.

Når du har fundet dine kanaler, kan du oprette dine favoritter så overføres de automatisk til din radio. Du kan også overføre dem til en anden radio, sådan at du kan dele dine favorit internet radio stationer med venner. Du kan på hjemmesiden tilføje dine egne kanaler eller foreslå nye i databasen, såfremt de ikke er på listen. Vi afprøvede med at oprette vores egen favoritliste og det virkede uden problemer.

Konklusion

Maximum MR-2000 er endnu et fint eksempel på sammensmeltning af flere produkter i ét, og en øget sammensmeltning mellem Internettet og elektronik. Det er enkelt at få den til at virke, og designmæssigt har den også en god portion WAF (Woman Acceptance Factor). Den store styrke i produktet var for os Internet Radio og netværks musikafspilning, eftersom vi ikke kunne få et brugbart signal på DAB, og FM kun var velfungerende for enkelte kanaler. De 2 sidste vil naturligvis være afhængigt af, hvor man bor, men en tilslutning for ekstern antenne havde været rart.

Maximum MR-2000 leverer en enkel løsning, der er velfungerende og designet til at dække et stigende behov.

DIGITALT.TV takker Kjaerulff1 www.kjaerulff1.com for at stille denne produktet til rådighed til denne test.

I samme kategori

Back to top button