Arkiverede Tests

Maximum flat-1 twin LNB flad parabol

Producenten Maximum er klar med et bud på en diskret og enkel parabol med twin lnb. Netto-Sat.dk har været så venlig at udlåne et eksemplar til DIGITALT.TV til en test af produktet. Produktet distribueres i Danmark af Kjaerulff1.

Med de nye twin tuner PVR modeller fra Canal Digital, og flere og flere kunder med 2 bokse i samme hustand, er behovet for alvor opstået for at forsyne ens boks med 2 uafhængige signaler fra samme satellitposition. Dette behov imødegår den nye Maximum twin LNB dish, flat-1. Som navnet antyder så er der her tale om en flad parabol. Det er set før, men nu fåes det altså også med dobbelt LNB udgang.

Udpakning

Maximum twin LNB dish, flat-1 kommer fint pakket i en kasse.

I pakken finder du:

  • 1 parabol
  • 1 manual på dansk, engelsk, svensk, finsk
  • Monteringsbeslag, skruer og møtrikker til montering

Med det flade design slipper du altså for en lang parabolarm, og parabolen er dermed ganske kompakt og neutral også udsendemæssigt. Den samlede antenne vejer 3,5 kg og har følgende mål: bredde: 535 mm, højde: 288 mm og dybde 89 mm.

Montering

Vi startede med at følge brugsanvisningen for monteringen af parabolen. Brugsanvisningen forklarer ganske godt de få trin der skal til for grundmonteringen. Derefter skal afhængigt af ens ønskede monteringssted vælge, hvordan den afsluttende montering skal ske.

Der angives følgende muligheder:

  • Montering på altan (maste)
  • Montering på væg
  • Montering på vindueskant
  • Fritstående antenne

Altså er denne parabol også ganske fleksibel i måden, den kan monteres på, og det er ganske enkelt at finde en måde, der passer på ens egne forhold.

Vi monterede parabolen på vores masterør som beskrevet i vejledningen til montering på altan. Først beslag bag og foran masten og dernæst montering af selve holdearmen til parabolen i mastebeslaget. Det var ganske enkelt.

Justering

Justeringen af parabolen starter med at indstille hældningen på den rette værdi. I Danmark for 5 øst eller 1 vest er det omkring de 25. Der er en tabel med i brugsanvisningen for en række danske byer. Montering bør om muligt nok ske på et sted, hvor man har mulighed for at komme til at fjerne evt. liggende sne om vinteren.

Såfremt parabolen ellers vender mod syd og der er frit udsyn skulle det i teorien være til at finde satelitten.  Og det var det også. Efter 1 minut var vi pejlet ind på 1 vest, kunne vi se på vores satellitreceiver og dertil tilsluttede transportabelt tv. En skift på receiveren til en 5 øst og en let drejning af parabolen mod øst gav også signal herfra. For evt. at optimere signalet 100% kan man ud over hældning og drejning også justeres parabolen skrå justering.

Vi er positive overfor justeringsegenskaberne på denne parabol. Netop det at den er så kompakt og er til at styre, gør det enkelt at få pejlet sig ind. Men det er naturligvis fortsat et præcisionsarbejde.

Vi har prøvet parabolen på 1 vest, 5 øst, 19,2 øst, 13 øst og 28,2 øst. Det er en miniparabol, og derfor anbefaler vi den udmiddelbart til 1 vest, 5 øst og 19,2 øst positionerne. Den vil dog også fungere ok på 13 og 28,2 øst (minus Astra 2D).

Signalkvaliteten skulle være som på en 60 cm. parabol Altså skal du ikke forvente at du helt kan undgå udfald i meget svære vejrsituationer.

Konklusion

Maximum twin LNB dish, flat-1 er en smart og kompakt antenne, der egner sig fint til modtagelse fra 1 grad vest og 5 grader øst positionerne. Med dobbelt lnb udgang kan enten 2 set top bokse eller en twin tuner PVR set top box forsynes. Den er ganske enkel at samle og giver også mulighed for forskellige måder at montere den på.

DIGITALT.TV takker Netto-Sat for lån af parabol til denne test.

I samme kategori

Back to top button