Marshall Major hovedtelefoner

| mandag 16. dec, 2013 15:50 | opdateret 06. feb, 2017 kl. 11:17 | 1 kommentar

Marshall er nok et mærke der forbindes mest med guitar- og basforstærkere, som går helt tilbage til 1960’erne. Imidlertid har de også produceret et sæt hovedtelfoner, som vi tester her.

Marshall Major hovedtelefoner er med kabeltilslutning og har også en mikrofon på ledningen, så du kan bruge den til telefonopkald.  Der medfølger et adapterstik 3,5 / 6,3 apdapterstik, så de kan anvendes direkte til mobil eller musikanlæg. Vi har her testet modellen i sort, men den fås også i hvid.

Marshall Major hovedtelefonerne koster 745,- og kan købes hos Coverme.dk

Design og komfort

Det første indtryk af Marshall Major hovedtelefoner er at de lever op til Marshall navnet ved anvendelse af lækre materialer og et stilfuldt design. Ikke mindst Jim Marshalls påtrykte autograf på undersiden af remmen er et fint touch. Hovedtelefonerne virker generelt solide og læderremmen giver dem et lidt old-school look, som passer fint til Marshall brandet. Ledningen på ca. 1 meter kan virke lidt kort, men har en ledningsspiral, som gør den meget fleksibel i længden.

Hovedtelefonerne er meget kompakte og kan klappes yderligere sammen så de ikke fylder så meget i f.eks. en taske. Da det er on-ear hovedtelefoner betyder pudernes kvalitet selvsagt meget. Her kunne jeg godt have ønsket mig lidt mere fyld i puderne, da de virker lidt for bløde. Generelt sidder hovedtelefonerne solidt fast på hovedet og højtalerdelens placering kan selvfølgelig justeres efter behov.

Størrelsen på puderne og højtalerdelene betyder at hovedtelefonerne hviler på selve ørerne. Det resulterer desværre i en lidt skidt komfort ved længere tids brug, både når det gælder varmeudvikling og pres på ørerne. Efter ca. en times brug måtte jeg lige have lidt luft til ørerne igen. Dette er selvfølgelig den pris man betaler for det kompakte design, og er nødvendigvis heller ikke et problem, hvis du ikke forventer at bruge hovedtelefonerne i flere timer ad gangen.

Lydkvalitet

Vi har testet lydkvaliteten både gennem en Denon receiver samt via en mobiltelefon (Samsung Galaxy S2). På begge systemer var der en god power i både bas og mellemtoner omend jeg nogen gange syntes at diskanten manglede at blive fremhævet lidt mere i lydbilledet. Jeg fandt dog ud af at placeringen af hovedtelefonerne på ørerne også havde en betydning her, som nok igen hænger sammen med størrelsen og formen på højtalerdelen. I de hovedtelefoner jeg tidligere har prøvet, er det generelt svært at genskabe en godt bredt lydspektrum i et sæt hovedtelefoner, så det må man nok forvente. Prisklassen taget i betragning er lydkvaliteten i Marshall Major da også fuldt ud tilfredsstillende.

Specifikationer

  • Transducer: 40mm Moving coil dynamic speaker
  • Impedans: 32 Ohm
  • Følsomhed: [email protected] = 98.9dB SPL
  • Frekvens respons: 20-20000 Hz
  • Stik: 3,5 / 6,3 mm

Konklusion

Hvis du er til god lyd og ikke nødvendigvis lytter i halve dage ad gangen så kan jeg godt anbefale Marshall Major. Foretrækker du mere komfort vil jeg nok anbefale et sæt med større ”bøffer” som ikke sidder direkte på øret, men hvis du er vant til denne type hovedtelefoner får du god kvalitet i et stilfuldt design.

+ Kompakte og sammenklappelige
+ Lækkert design
+ God lydkvalitet

– Ukomfortable ved flere timers brug
– Måske lidt tynd på diskanten

DIGITALT.TV takker Coverme.dk for at stille Marshall Major hovedtelefonerne til rådighed til denne anmeldelse.

Del på:

Gemt under:: Tilbehør

Kommentarer (1)

  1. btylle siger:

    Fed test! Jeg har selv hovedtelefonen fra Monacor MD-370 de spiller super godt og er rigtig smarte, prøv at tjekke dem ud på http://wwww.tec-connect.dk/md-370.html

Skriv et svar