Lynhurtigt kanalskifte på kabel-tv – alternativ til YouSee boksen

| tirsdag 18. jul, 2017 09:18 | 16 Kommentarer

Vi har tidligere testet YouSee’s nyeste tv-boks fra 2016, der blandt andet byder på super hurtigt kanalskifte, når du zapper mellem kanalerne. Er du ikke lige typen, der har lyst til at betale boksleje, eller måske har en anden kabel-tv udbyder, så er der et alternativ.

DIGITALT.TV tester i øjeblikket den lynhurtige High End tv-boks Vu+ Ultimo 4K, der blandt andet har mulighed for super hurtigt kanalskifte på kabel-tv og satellit via Full Bandwith tunerteknologien.

Denne tuner typer har mulighed for samtidig modtagelse af op til 8 kanaler, og når du zapper op og ned i kanallisten, så fortunes den næste kanal automatisk, så du ikke skal vente ved kanalskifte. Et lækkert alternativ til tv’s indbyggede tv-tuner, der ofte er temmelig sløv. Her kan det betale sig at droppe tv’et tuner og i stedet benytte boksen som signalkilde både til live tv og optagelser.

Se en video herunder på, hvor hurtigt du kan zappe uden ventetid.

Video Thumbnail

Vu+ ultimo 4k FBC zapping demo

Med en indbygget harddisk installeret, så får du naturligvis også mulighed for at optage en masse programmer samtidigt. Fordelen ved Vu+ Ultimo 4K er desuden, at du kan trække optagelserne frit ud f.eks. over på en computer, imodsætning til de gængse udbyder bokse. Også den billigere model Vu+ Uno 4K fås med FBC DVB-C tuner.

Del på:

Tags:

Gemt under:: Kabel-TV

Kommentarer (16)

 1. miri siger:

  Spændende Bo!
  Vil du ikke teste boksens evne til at udnytte FBC Tuneren i forbindelse med streaming. Hvor mange samtidige kanaler kan den streame samtidigt? Og hvordan er det med krypterede kanaler – Kan der fortsat kun dekrypteres en kanal med standard CAM?

  • Bo Kjærgaard siger:

   Skal jeg nok prøve at få testet en af de kommende dage.

   Med standard cam typisk kun en kanal. Eneste cam jeg har liggende med mulighed for flere end en er et ældre Alphacrypt modul.

  • Bo Kjærgaard siger:

   Jeg tror du i princippet kan streame op til 8 forskellige ting på samme tid, såfremt boksen ikke er brug også.

   Jeg har testet 4 forskellige streams på 2 computere, 2 android enheder samtidig med en 5. kanal kørte på boksen. Tror dog at man kan overanstrenge sit trådløse netværk, hvis der streames her samtidigt, mit kunne ikke helt følge med, når jeg var et stykke fra routeren i hvert fald. Der kan køres op til 2 transcode streams, altså hvor boksen konverterer til lavere kvalitet samtidigt så vidt jeg ved.

 2. Kasper Mohn siger:

  Lyder spændende.
  Evt en forklaring af Unicable funtioner? Tuner/LNB osv.
  Synes det er lidt svært efter at have læst diverse tyske sider 🙂

 3. Palleba2000 siger:

  Yes, dette ligner sku’ de gode gamle analoge PAL dage på Astra. :)) VideoCrypt kanalerne kom også hurtigt frem, men EuroCrypt var langsommere.

  VideoCrypt I var BSkyB
  VideoCrypt II var MultiChoice / FilmNet
  EuroCrypt M/S Var ViaSat / FilmNet / MultiChoice (i D-/D2-MAC)

  Denne nye Vu+ boks skifter sku’ hurtigt kanaler 😀

  MVH
  Palleba

 4. Per M siger:

  Jeg ligger lige ind med et tip ang. Vu+ Uno 4K
  Tyske HM-Sat-Shop har sænket priserne på den, så man nu kan få sådan en for 229 Euro (1703 kr).
  https://www.hm-sat-shop.de/vu-topseller/vu-uno-4k/

Skriv et svar