Branche-Nyt

København bliver værtsby for Det Europæiske Melodi Grand Prix

København bliver værtsby for Det Europæiske Melodi Grand PrixSiden Emmelie de Forest og Danmark vandt Det Europæiske Melodi Grand Prix (Eurovision Song Contest) i Malmø har forberedelserne til næste års Grand Prix-fest været i fuld i gang. Ikke mindst i en række danske byer, som har ønsket at lægge by og arena til den store begivenhed.

Nu er afgørelsen faldet. Det bliver København, som bliver værtsby og skal tage imod de mange tusinde gæster fra hele Europa. B&W-hallerne på Refshaleøen bliver rammen om tre fantastiske musikshows den 10. maj næste år og to semifinaler den 6. og 8. maj.

De gamle og historiske skibsværftshaller på Refshaleøen i Københavns Havn er en enestående mulighed for at skabe nogle nye rammer for showet og revitalisere det med respekt for traditionerne. Netop rammerne har været afgørende for valget. Tanken er, at Refshaleøen bliver omdannet til Eurovision Island, hvor alle danskere, deltagere og europæiske gæster kan mødes om Eurovision Song Contest.

Folkefest både ude og hjemme
DRs generaldirektør ser valget som en enestående mulighed for at samle både danskere og europæere om en fælles begivenhed og skabe begejstring omkring verdens største musik-show.

“Vi har den målsætning, at alle de gæster, som kommer hertil, skal føle sig velkomne. Eurovision Song Contest skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget, vi kan samles om, begejstres over og glædes ved – både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover,” siger generaldirektør i DR Maria Rørbye Rønn.

Københavns overborgmester Frank Jensen glæder sig også over, at afgørelsen nu er truffet:

“Jeg er glad for og stolt over, at det er lykkedes at trække Eurovision Song Contest til København. Vi glæder os til at vise Danmarks hovedstad fra sin bedste side. Sammen med resten af Danmark vil vi tage imod fans, journalister og alle andre besøgende med åbne arme. Med valget af Refshaleøen, er jeg sikker på, at vi får en spændende og nyskabende ramme for Eurovision Song Contest i 2014,” siger Frank Jensen (S).  

Københavns Kommune og Region Hovedstaden står sammen om at støtte Eurovision Song Contest, og om begivenheden siger Vibeke Storm Rasmussen, der er regionrådsformand:

“Det er en opgave, som hele hovedstadsregionen kommer til at løfte for at nå i mål. Et så prestigefyldt arrangement har stor betydning for hovedstadsregionens evne til fremover at tiltrække nye internationale arrangementer og dermed tiltrække turister og skabe nye job.    

En unik mulighed på Refshaleøen 
Ifølge Pernille Gaardbo, som er DRs hovedansvarlige på Eurovision Song Contest, har det først og fremmest handlet om at finde en arena, som er gearet til at rumme en international begivenhed af denne størrelse, og som samtidig er egnet til at lave et nyskabende show til cirka 170 millioner seere. Derudover skaber København og Refshaleøen det perfekte scenarie for at lave noget ganske særligt omkring showet:

“Med valget af B&W-hallerne på Refshaleøen er vi godt på vej til at folde den mest nyskabende arena ud nogensinde. Det er vores ambition at forny showet i både form og indhold, så det bliver en nutidig opdatering med respekt for traditionerne. B&W-hallerne på Refshaleøen giver os muligheden for at skabe et unikt show, fordi vi selv kan præge rammerne indenfor. Hallen giver os nogle kreative muligheder, der passer til vores ambitioner. Jeg håber, at vi kan engagere og involvere folk i hele Danmark til at tage del i vores fælles værtskab,” siger Pernille Gaardbo.

Om valget af arena, siger European Broadcasting Union (EBU), der er den europæiske sammenslutning af public service-tv- og radiostationer:

“København er en af ??Europas mest populære turistmål, og har hvad det kræver for at være vært for en begivenhed af denne skala, siger Jon Ola Sand, der er Executive Supervisor for Eurovision Song Contest på vegne af EBU/Eurovision.

Han tilføjer, at den valgte arena er et spændende og kreativt valg og er overbevist om, at det gode samarbejde mellem DR og Københavns Kommune vil resultere i tre shows, som Europa vil huske i lang tid.

Bag om den glittede facade
Én af de ting, DR arbejder på, er at finde den rette balance mellem at hylde Eurovision-traditionen og at skabe noget nyt.

Eurovision Song Contest er traditionelt forbundet med flotte sceneshows, store kjoler og glamour. Det vil det fortsat være. Men DR arbejder med et koncept, som vil søge at bringe Eurovision Song Contest meget tættere på seerne og publikum. Hvem er de medvirkende, hvad har de på spil for deres land, og hvad er deres musikalske afsæt?  

“Vi vil utvivlsomt holde fast i det, der gør Eurovision Song Contest til noget helt særligt. Men seerne vil også komme til at opleve, at vi går nye veje. Ud over at lave et flot show vil vi tage seerne med bag de glittede postkort fra deltagerlandene og i højere grad end tidligere portrættere kunstnerne og fortælle deres historier. Vi vil tage det mere alvorligt, at så mange mennesker sætter sig selv på spil for at vinde for deres land,” siger Jan Lagermand Lundme, der er chef for selve Eurovision-showet.   

Samtidig peger han på, at DR nu for alvor trækker i arbejdstøjet for – sammen med København – at finde den formel, som kan forløse ambitionerne og skabe nogle uforglemmelige aftener.

Det ligger allerede fast, at finalen afholdes lørdag den 10. maj 2014, mens de to semifinaler kommer til at foregå tirsdag den 6. og torsdag den 8. maj. 

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button