Her er de medvirkende i Badehotellet sæson 7
Bedehotellet er tilbage på TV 2 med sin 7. sæson fra 27. januar. Vi er i sommeren 1940 og der er krig i Europa. Hitlers hære tromler frem og har siden 9. april også besat Danmark. På det nordjyske badehotel venter Amanda spændt. Det er et år siden, hun overtog hotellet hjulpet af grev Ditmars penge. Selv om Danmark er besat, så er der gæster på vej.
Læs mere om alle karaktererne herunder. Vi starter med de nye ansigter i den kommende sæson.
Johan Ramsing, 51 år
(Rasmus Botoft)
Johan Ramsing er farmaceut og indehaver af Ramsings Kemiske Fabrik på Lyngbyvej ved København. Det skulle man dog ikke tro, når man lige møder ham, for Johan Ramsing ligger på alle måder langt fra billedet af en knastør videnskabsmand. Han er lattermild, fuld af overskud og med en smittende interesse for sine medmennesker. Denne sommer, hvor hans årlige biltur til væddeløbet på Le Mans er umulig på grund af krigen, har han valgt at henlægge ferien til Skagen. Da han i toget møder Alice Frigh, som han netop har læst om, betages han på stedet.
Rasmus Botoft (1972)
Rasmus er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1999. Vi kender ham fra satireduoen Rytteriet, og han har medvirket i flere tv-serier, blandt andet ‘Arvingerne’, ‘Juleønsket’, ‘Lykke’ og ‘Mercur. Rasmus har også spillet med i flere film som ‘Kvinden i buret’, Min søsters børn og guldgraverne’ og ‘Swinger’.
Bertha Frigh, 20 år
(Lucia Vinde Dirchsen)
Bertha var ikke med på ferie sidste år, da hun var på husholdningsskole. Men i år er hun taget med sin mor, Alice Frigh, til Jylland, mens hendes bror, Leslie, passer familiens tobaksfabrik. Bertha er absolut ikke enig med sin mor i, hvad der forventes af en ung kvinde, og det slår til tider gnister mellem mor og datter, for Bertha er en bestemt pige, der går egne veje. Og så har hun et godt øje til Jan Larsen, der arbejder i hallen på fabrikken.
Lucia Vinde Dirchsen (1993)
Lucia er uddannet i 2019 fra Den Danske Scenekunstskole i København. Under sin uddannelse har hun spillet med i ‘Richard III’ (Husets Teater 2018) i rollerne som Lady Anne, Richmond, Stanley m.fl. Hun har også medvirket i kortfilmene ‘Imens’ og ‘Hvad hvis alle farver var blå?’. I 2019/2020 medvirker Lucia i ‘Hobbitten’ og ‘Richard’ III på Det Kongelige Teater.
Jan Larsen, 22 år
(Aske Bang)
Jan Larsen arbejder nede i hallen på Frighs Tobaksfabrik. Han er en charmerende københavner, og desuden glødende kommunist, hvilket gør ham til lidt af en mundfuld for fabriksforvalteren, der gentagne gange klager sin nød til direktøren Alice Frigh. Direktørens 20-årige datter Bertha finder til gengæld Jan særdeles spændende. Måske fordi han er en fri sjæl, der spejler hendes egen lyst til at udforske en verden uden for Hellerup Sejlklub.
Aske Bang (1988)
Aske er uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2015. Han har medvirket som skuespiller i en række film og tv-serier og vandt for bedste fiktion med kortfilmen ‘Ladyboy’ (2011) samt en publikumspris for afgangsfilmen ‘Den fremmede’ 2015 ved Ekko Shortlist Awards i henholdsvis 2014 og 2016. Han har også været nomineret ved Oscar-prisuddelingen 2017 for sin kortfilm ‘Silent Nights’ (2016).
Folmer Gregersen, 46 år
(Troels Malling Thaarup)
Folmer Gregersen er politibetjent i Skagen. Han er loyal til døden over for etaten og ikke mindst den sindige, ligeså nordjyske stationsleder Alfred Jensen. Gregersen lever i fredelig sameksistens med den tyske garnison i Skagen, men ser samtidig sin rolle som danskernes beskytter i denne svære tid. Hans personlige møde med den beundrede Edward Weyse bliver skelsættende i Folmer Gregersens liv og demonstrerer en gang for alle, at selv de største uforskammetheder slynget mod ens person ganske preller af, når de rammer et enfoldigt hjerte.
Troels Malling Thaarup (1972)
Troels er uddannet fra Statens Teaterskole i 2001. Han har medvirket i flere film, blandt andet flere ‘Min søsters børn’-film, ‘Blå mænd’ og ‘Kunsten at græde i kor’. Han har også haft roller i flere tv-serier som ‘Grethe’, ‘Forbrydelsen’ og ‘Klovn’. Udover det har Troels været ansat på Aalborg Teater, hvor han har medvirket i blandt andet ‘Revisoren’, ‘Nøddebo Præstegård’ og ‘Erasmus Montanus’.
Uwe Kiessling, 32 år
(Anton Rubtsov)
Kiessling er i løjtnant i den tyske garnison i Skagen. Da Weyses drenge i kådhed fjerner tøjet fra to badende tyske soldater, bliver det løjtnant Kiesslings opgave at udrede trådene, og det involverer flere af hotellets gæster. Den unge løjtnants evne til på et sekund at skifte mellem venlighed og bestemthed gør ham vanskelig at tolke, og hotellets forhold til besættelsesmagten kompliceres yderligere, da den unge løjtnant fatter åbenlys interesse for Amanda.
Anton Rubtsov (1987)
Anton er tysk skuespiller og uddannet fra Ernst Busch University of Dramatic Arts i Berlin i 2014. Han har spillet teater og også medvirket i flere film og tv-serier, for eksempel ‘SOKO Leipzig’, ‘SOKO Wismar’ og ‘Sidste spor Berlin’. Under sin uddannelse havde han sit første teaterengagement på BAT Studiotheather Berlin og Volksbühne Berlin Rosa-Luxembourg-Platz i Berlin. I 2013 modtog han ensembleprisen for sin rolle i stykket ‘Den mærkelige kone og manden under sengen’. Anton Rubtsov er af russisk oprindelse og bor i dag i Berlin.
Grosserer Georg Madsen og fru Therese
(Lars Ranthe og Anne Louise Hassing)
Madsen har som en af de få i landet selvfølgelig tiltusket sig en køretilladelse, så han og fruen ankommer i egen vogn. Men krigen har desværre standset hans byggeri på Rügen, så han har sendt sin bestyrelsesformand til Tyskland for at redde nogle af pengene ud. Det lykkes desværre ikke. Til gengæld bliver Madsen tilbudt at hjælpe tyskerne med at udvide Aalborg Lufthavn som led i deres krig i Norge. Betalingen er ekstraordinær høj, og den danske regering opfordrer til at sige ja. Er der noget at betænke sig på? Det har Therese en meget klar holdning til.
Alice Frigh
(Anette Støvelbæk)
Alice Frigh er fortsat succesrig leder af tobaksfabrikken, som hun arvede efter sin mand. Kærlighed er der slet ikke tid til i fru Alices liv. Men så vil skæbnen, at en charmerende, hovedrig virksomhedsejer flytter ind på hotellet og slet ikke kan få øjnene fra hende. Fru Alice nyder opmærksomheden fra den velhavende mand uden for en gangs skyld at skulle frygte, at der ligger økonomiske motiver bag interessen.
Frigh-tvillingerne Leslie og Bertha
(Lue Støvelbæk og Lucia Vinde Dirchsen)
Frigh-tvillingerne Leslie og Bertha er nu blevet 20 år. Sidste sommer gjorde Leslie sin mor selskab på hotellet, mens Bertha var på husholdningsskole. I år er det omvendt. Leslie er blevet underdirektør og er blevet hjemme for at tackle problemerne, efter at et livsvigtigt parti Virginia-tobak er strandet i Rotterdam. Til gengæld slår Bertha så følge med deres mor i år, uden at man kan kalde mor-datter-forholdet voldsomt veninde-præget. Bertha har altid været den mest oprørske af tvillingerne og hader at være reduceret til dydsiret ungmø, der blot venter på den rette bejler af passende herkomst.
Edward Weyse og fru Helene
(Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil)
Edward Weyse og Helene er her i år sammen med sønnerne Severin og Leander på ti og otte år. Udmattet efter stor folkelig succes i sin seneste film ‘Solstrejf og Pigehjerter’ drømmer Weyse kun om at slappe af, men inden han får set sig om, er han spændt ud mellem tyske forventninger om loyalitet og den excentriske filminstruktør Gerhard Flügelhorns (Thure Lindhardt) ønske om at få ham med i en stærkt antitysk film. Et ganske urimeligt dilemma at sætte en mand i, der aldrig nogensinde har taget politisk stilling.
Fru Fjeldsø og Lydia Vetterstrøm Ploug
(Birthe Neumann og Sonja Oppenhagen)
Søstrene fru Fjeldsø og Lydia Vetterstrøm Ploug er også tilbage. Fru Fjeldsø er fuld af foragt for den manglende danske forsvarsvilje, da tyskerne løb landet over ende, mens Lydia er mere optaget af at se fremad og vise tyskerne vores nationale sindelag.
Hjalmar Aurland
(Peter Hesse Overgaard)
Hjalmar Aurland har i årevis talt mod den kommende krig og er gået helt i sort, nu den er kommet. Mest af alt havde han lyst til at blive hjemme med sit mismod, men Helene Weyse har overtalt ham til at tage med. I løbet af sommeren vil han erfare, at det ikke i længden er nok at tale. Der må også handles.
August Molin
(Søren Sætter-Lassen)
August Molin er Madsens bestyrelsesformand og medsammensvorne. I privatlivet har han forlangt skilsmisse fra sin anden hustru i håb om at få sin første hustru, den svenske skuespillerinde Alma Molin, tilbage. Men ak, søde Alma er i Sverige, og han er her, og der er en krig, der skiller dem. Molin har dog langt fra givet op.
Grev Ditmar
(Mads Wille)
Grev Ditmar nyder sin nye rolle som partner i hotellets nye ejerskab, ligesom han nyder sit samliv med Philip. Han er i det hele taget blevet mindre opsat på at skjule sin homoseksualitet, efter hans stedfar, redaktør Bruun (Ole Lemmeke), sidste sommer truede med at afsløre ham. Og da Ditmar erfarer, at stedfaren har inviteret de danske nazister til at afholde sommerstævne på Frijsenholm, vælger han nærmest stimuleret at sætte alt ind for at forhindre det.
Gerhard Flügelhorn
(Thure Lindhardt)
Den kendte danske filminstruktør Gerhard Flügelhorn mødte vi første gang i sæson III, hvor han på badehotellet optog de sidste afsnit af sit mesterværk ‘Fodspor fra Havet’ med Edward Weyse i hovedrollen som forsmåede ægtemand Oberst von Holzen. Flügelhorn kan indenfor ganske få øjeblikke svinge fra den største elskværdighed til raseri, og han kan lige så pludseligt blive grebet af modløshed og fortvivlelse, når omgivelserne ikke forstår hans geni.
Amanda
(Amalie Dollerup)
Amanda udfylder rollen som ny ejer af hotellet, som havde hun aldrig lavet andet. Hun har pigernes fulde tillid og samtidig en bedårende evne til at overhøre konflikterne mellem dem. Og når det så endelig går op for hende, har hun den sødeste måde at tackle det på. Ikke engang hendes temperamentsfulde forældres skænderier kan slå hende ud. Men da tyskerne begynder at interessere sig for stedet, og ikke mindst da den unge tyske løjtnant Kiessling fatter åbenlys interesse i Amanda selv, står hun pludselig midt i en udfordring, der truer med at stoppe eventyret, næsten før det er begyndt.
Philip Dupont
(Sigurd Holmen Le Dous)
Philip Dupont har indtaget chefpladsen i køkkenet med samme naturlighed som Amanda på kontoret. Men når det kommer til at være åben om homoseksualiteten, er det som om, han og Ditmar har byttet roller. Ditmar er blevet mere fandenivoldsk, mens Philip med rette frygter de nye politiske vinde, der blæser ind over landet. Han deler således slet ikke Ditmars lyst til at gå i konflikt med de danske nazister.
Otilia
(Merete Mærkedahl)
Otilia er stadig skolefrøken i Skørping, men har ladet sig overtale til at hjælpe til på hotellet denne sommer. Det giver god anledning til at rette på de andre piger, ikke mindst Edith. Kontorchef Aurland kommer i løbet af sommeren også til at opleve den mere kontante side af Otilia.
Edith
(Ulla Vejby)
Stuepigen Edith har godt styr på eget kærlighedsliv med mand og tre børn. Det giver overskud til at tage sig af andres, hvilket gøres med skiftende sans for situationsfornemmelse. Den eneste, der kan true Ediths humør, er Otilia. Det kan hun til gengæld også.
Ane
(Mia Helene Højgaard)
Stuepige på hotellet og Peter Andreas’ yngste datter. Hun bor sammen med sin datter Emma på otte år hos faderen og Molly på det lille husmandssted
Nana
(Laura Kjær)
Nana er stuepige igen i år. Hun blev i efteråret gift med barndomsvennen Anders, der var soldat i Haderslev, da tyskerne rykkede ind 9. april. Mødet med Leslie sidste sommer er helt glemt. Eller er det?
Molly Andersen og Peter Andreas
(Bodil Jørgensen og Kristian Halken)
Molly Andersen og Peter Andreas har for det meste trukket sig tilbage på det lille husmandssted, hvor de bor med Peter Andreas’ yngste datter Ane, der også i år er stuepige på hotellet, samt Anes datter Emma på otte år. Det plager de to gamle, at de på grund af krigen ikke kan høre nyt fra Morten og Fie i England, men så kommer der pludselig et livstegn derfra, der involverer husmandsstedet og alle, der bor der, i planer mod besættelsesmagten.
Morten Enevoldsen
(Morten Hemmingsen)
Morten Enevoldsen bor med Fie og sønnen Peter i Newcastle, hvorfra han driver sin skibsredervirksomhed. Han har deltaget med et af sine skibe i evakueringen af de engelske soldater fra Dunkerque i forsommeren, hvilket giver de engelske myndigheder den idé, at Morten med sit lokalkendskab måske også kan hjælpe med at indsamle oplysninger om tyskernes byggeri af Aalborg Lufthavn.