Udstyr

Julegave tips

Snart står julen for døren og så skal mange igen finde på noget at ønske sig. Vi har samlet lidt inspiration til billede og lyd ønsker fra dyrt til billigt.

Mest billedkvalitet for pengene

        

Hvis der skal gives store gaver, både i fysisk og finansiel forstand, så kunne et nyt tv måske være en mulighed. Vil du have mest billedkvalitet for pengene, så er det måske en også en god idé at slå til nu, for de meget roste Panasonic Plasma tv-skærme, der er på markedet nu, bliver også de sidste Plasma tv fra denne producent.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Med et Panasonic VT60 eller ST60 får du mest billedkvalitet for pengene lige nu, og VT60 udmærker sig ydermere ved at have 2 tunere, så dit tv også fungerer fint til at optage tv på, også mens du ser noget andet.  Selv om Panasonic ikke producerer nye Plasma modeller, så har de stadig lovet at servicere solgte modeller.

Tjek prisen på Panasonic VT60 
Tjek prisen på Panasonic ST60

Optag tv og gem det på DVD eller Blu-ray

 

Selv om vi går mod mere og mere tv on demand via streamingtjenester, så er der stadig mange, der gerne vil kunne optage tv og arkivere det f.eks. på DVD eller Blu-Ray. Det bedste produkt vi har testet indenfor denne kategori i 2013 er Panasonic BCT730. Læs vores anmeldelse her

Her får du en kombineret harddisk / bluray / DVD optager med 500 GB harddisk plads, 2 kabel-tv tunere, hvor du enkelt kan programmere tv-optagelser både direkte på tv-skærmen eller via din Smartphone eller Tablet, uanset om du er hjemme eller på farten.

Den model vi anbefaler er Panasonic BCT730, der egentlig er beregnet til det tyske marked, men den sælges også i flere danske butikker. Der findes også en nordisk model Panasonic BCT73, men denne mangler desværre muligheden for at sætte ting til at optage, når du er på farten, og så er den oven i købet noget dyrere. 

Tjek prisen på Panasonic BCT730

Bedre lyd til tv’et

 

Med stadigt fladere fladskærme, så har den gode tv lyd trange kår i disse år. Det er ikke altid, man kan få forhandlet sig frem til et fuldt surround anlæg med mange højtalere og en stor AV-forstærker derhjemme i stuen, i stedet kan en soundbar måske være et brugbart alternativ.

Det kunne f.eks. være en Denon DHT-T100, der kun består af én enkelt alt i én-højtalerbase, man så blot sætter skærmen oven på. DHT-T100 kan også afspille musik fra mobile enheder som smartphones og computere (kræver Bluetooth A2DP).

Naturligvis giver en soundbar ikke en fuld hjemmebiograf oplevelse, men det kan være et brugbart alternativ og er uden tvivl en opgradering i forhold til de højtalere, der sidder i din fladskærm.

Tjek prisen på Denon DHT-T100

Musik til køkkenet 

Der er masser af musikkanaler på DAB sendenettet, og det er altid rart med lidt musik f.eks. i køkkenet, så her kunne en DAB Radio være et oplagt julegave ønske. Et stilfuld lidt retro inspireret eksempel på en sådan er den nye Pure Evoke D4. 

Den nye Evoke-radio er blevet endnu mere brugervenlig og leveres med en fjernbetjening og en berøringsfølsom snooze-funktion i håndtaget, som gør det let at afbryde alarmen. Blandt de øvrige funktioner kan nævnes indgang til iPod/mp3-afspiller, ekstra genopladeligt F1-batteri til mobil afspilning, som giver 50 timers driftstid, 30 forudindstillede kanaler med fire hurtigadgangsknapper, køkkenur og sleeptimere, lyd- eller radioalarm samt stik til stereohovedtelefoner.

Evoke D4 koster 1.299 kroner, og kan fås med kabinet i enten ægte valnødde- eller egetræsfiner.

Apple TV – den enkle vej til Netflix og filmleje

Selv om der ikke er kommet nogen ny udgave af Apple TV her i 2013, så er den stadig vores favorit, når det gælder enkel betjening og adgang til Netflix og leje af premiere film. Apple TV har fået flere funktioner her i løbet af 2013, blandt andet med større mulighed for at tilpasse underteksterne efter sine egne ønsker.

Tjek prisen på Apple TV her

Giv et gavekort

 

Et gavekort er det sikre valg, og også her er der flere muligheder for lyd og billed interesserede.

Oplagte forslag kunne være et Netflix gavekort. Netflix popularitet er ikke til at tage fejl af, og der kommer meget mere originalt indhold i 2014.

Et iTunes gavekort kan også være et oplagt forslag, der kan bruges til både musik, de film eller apps, såfremt du har Apple smartphone, tablet eller måske en Apple TV medieafspiller. En Apple TV leverer noget af den bedste streaming kvalitet indenfor filmleje, som du naturligvis også kan bruge gavekortet på.

Det var nogle få forslag, der er sølvfølgelig mange andre muligheder. Ønsker du dig lyd og billede produkter til jul?, eller har du andre gode forslag så skriv gerne en kommentar.

I samme kategori

Back to top button