Nyheder

Guldmine mysterium på History

history channel logoI over 100 år har skattejægere forsøgt at finde en sagnomspunden guldmine i Arizonas ørken, som siges at indeholde værdier for 200 millioner dollars. Nu drager fem frygtløse mænd ud på en ekspedition for at opklare det gamle mysterium i Gold Hunters: Legend of the Superstition Mountains. Serien har premiere på HISTORY® onsdag den 5. august.

Superstition Mountains strækker sig over 650 kvadratkilometer i Arizonas nådesløse ørken og gemmer muligvis på guld for 200 millioner dollars – guld som er midtpunktet i et 500 år gammelt mysterium. Gennem årene er tusindvis af lykkejægere valfartet til bjergkæden øst for Phoenix, som har dannet ramme om en lang række mystiske og uforklarlige dødsfald.

Den oprindelige legende stammer helt tilbage fra conquistadorerne i 1500-tallet, men den mest berømte historie, der er fortalt om bjergene, handler om The Lost Dutchman’s Gold Mine.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

“The Dutchman” var Jacob Waltz – en guldgraver, som kom til området i 1860’erne. Det siges, at han opdagede en uudnyttet mine med nok guld til at gøre 20 mænd til millionærer. Nogle påstår, at Waltz dræbte fire mennesker for at finde minen og yderligere tre for at holde den hemmelig – en hemmelighed, han tog med sig i graven. På sit dødsleje i 1891 fortalte han dog en række kryptiske gåder om skattens placering, og i årenes løb har nye ledetråde holdt myten i live.

Nu fortsætter veteranen Wayne Tuttle sin 40 år lange søgen efter The Lost Dutchman’s Gold Mine, og han har slået sig sammen med den pensionerede politiefterforsker Frank Augustine, ekspert i folkesagn Woody Wampler, geologen Eric Magnuson og guldgraveren Eric Deleel.

De fem mænd beslutter sig for at følge et nyt spor: Et sjældent kort med vigtig information, som potentielt kan være med til at løse mysteriet om USA’s mest berømte og dødbringende skat.

Hver mand på holdet bidrager med vigtige brikker til puslespillet – men kan de stole på hinanden, når der står så meget på spil? Eller vil bjergenes forbandelse resultere i flere ofre?

Gold Hunters: Legend of the Superstition Mountains har eksklusiv premiere på HISTORY onsdag den 5. august kl. 22.00 og fortsætter de efterfølgende fem onsdage.

I samme kategori

Back to top button