Hjem Fora Antenne-TV Valg af TV-udbyder Re:Valg af TV-udbyder

#63723

reslfj
Participant

Sorenhawk sagde
Hejsa.

Jeg er lige flyttet i lejlighed, og står og skal vælge TV-udbyder. Valget står mellem Boxers FLEX8 pakke og Grundpakken fra YouSee. Jeg finder imidlertid klart FLEX8’eren mest attraktiv, man da der ikke er muglighed for udendørs antenne i mit kompleks, er jeg derfor nødsaget til at anskaffe mig en stueantenne.

Ifølge http://www.dr.dk/php/drmu/kortoverlay/danmarks_radio/html/ har jeg kun reduceret dækning, så jeg ville høre de kloge hoveder, da jeg ikke selv er den store tech-wiz, om det vil have stor indflydelse på billedkvalitet osv. Kan det betale sig? Eller skal jeg holde mig til YouSee?

Er der noget man kan gøre for at forbedre dækningen?

Den mest sandsynlige sender er vel Videbæk, der ligger ca 15 km vest for Herning. Skal du have en antenne til at virke i din lejlighed, skal den helst placeres i den side af huset, der vender mod senderen.  Signalet blive dæmpet af væggene men mindre af et vindue. Det bliver klart svagere, jo lavere du bor i huset (kælderen er nok helt umulig, 4 sal er næsten helt sikkert OK).   Men der gives tilfælde, hvor et godt signal er reflekteret fra  et nabo-/genbohus.

Du skal købe en almindelig tag-antenne med ‘pinde’, så stor som du kan anbringe i din stue. Den kan fx placeres på toppen af en reol.  I Herning anvendes kanal 59 fra Videbæk, så der skal være mulighed for at indsætte et 4G filter lige efter antennen.  Triax har antenner, der allerede har indbygget et sådant 4G filter.   

En forstærker kan være nødvendig, hvis signalet skal gennem lange kabler og især hvis mere end et fjernsyn skal modtage fra antennen.  Her er det det laveste  støjtal der tæller, samt en lav (regulerbar) forstærkning.   

Du kan downloade earth.google.com og finde Videbæksenderen og  din boligblok men din lejlighed.  Så kender du retning og

Det er let, men ikke helt billigt med youSee – og slet ikke med ekstrakanaler. YouSee giver dog mulighed for en internt adgang også med høje hastigheder, hvis nogen tror de har brug for det.

Lars   smile