Hjem Fora Antenne-TV tv freeview tuner virker i DK dvb-t net Re:tv freeview tuner virker i DK dvb-t net

#60129

reslfj
Participant

Henrik Cort Tranæs sagde

hej jeg er ved at købe tv via amazon i england, og ville høre om den indbyggede tuner fra freeview der kommer med virker til at se dvb-t kanler i det danske net??

Er du sikker på at Amazon vil levere elektronik i Danmark ?  Nå, det er dit problem, men til det du spørger om:

 

Selve elektronikke vil sikkert virke. Men det er ikke i alle tilfælde, at der også er installeret en firmware, som  passer til Danmark.

I England anvender man fx. MHEG-5 til interaktive funktioner. Det har du ingen brug for hos os, men det fylder i firmware hukommelsen og har muligvis erstattet noget som du har brug for.

Ligeledes har Freeview/FreeviewHD særlige regler for fx kanalnummerering. 

Køber du et produkt, som indtil sidste tegn/ciffer i varenummeret*  er det samme som her, så er det nok OK, men ellers ville jeg være yderst forsigtig – og bestemt ikke købe pga. pris – det kan blive dyrt.

Freeview er til UK FTA og har  normalt ingen kortlæser – det får du brug for, hvis du vil se TV2 i 2012 – og ikke vil deltage i en stille bojkot mod den tåbelige betalingsmåde som er valgt for TV2. 

 

Lars  smile

 

* Bemærk at fx Samsung ofte omtaler deres produkter med et kortere varenummer, men at der skal yderliger 2-4 tegn med, for at man ved hvad der er indbygget af tunere mv.