Re:Spørgsmål om DVB-T2 & C2

#58245
reslfj
Deltager

dkscan sagde:

KimKnutzen sagde:

Et uvist punkt er dog stadig DVB-C2.


 
DVB-C2 ligger formentlig endnu længere ude i fremtiden  
YouSee har f.eks. allerede masser af HD-kanaler og flere muligheder for at udvide bl.a. ved at lukke analoge kanaler eller ved at overgå fra MPEG2 til MPEG4 for SD-kanalernes vedkommende. 


 I Tyskland her Kabel Deutschland  kontaktet alle  IDTV leverandører for at gøre det helt klart, at der vil komme DVB-C2 produkter i kablerne fra midten af 2011 – dvs. om ca 12 mdr.   Medens der er rimelig kapacitet til ‘pakkekanalerne’ i DVB-C, så er der ikke rigelig kapacitet hvis/når   services som fx VOD, start forfra og internet (webspeed) bliver udbredte.   Der er i Tyskland også dele af kabelnettene som ikke understøtter de øverste kanaler.
Husk at kabelnettet flere steder også skal kunne afvise fibernet direktet til hjemmet.

/forum/kabel-tv/kabel-deutschland-vil-anvende-dvb-c2-fra-mid-2011

DVB-C2  har i modsætning til DVB-C mulighed for yderligere at øge kapaciteten, når der ikke længere skal tages hensyn til analoge kanaler på nærliggende frekvenser.  

I min optik er det næsten uden betydning om der faktisk bliver sendt med DVB-C2. Det vigtige er, at alle fabrikanter nu ser dette som et skriftligt krav fra kæmpen Kabel Deutschland, og naturligvis må sikre sig at have DVB-C2 produkter på markedet fra næste sommer.

Det er også vigtigt at holde sig klart, at de analoge satellitkanaler i Tyskland vil blive slukket og overgå til digitale (mest HD?) kanaler.  Her ser de tyske kabelselskaber en klar mulighed for nye kunder, men også en fare for at tabe kunder til en bedre (sat-HD) løsning.

 

Lars Smile

 

Back to top button