Re:Satellitposition i fokus – 9 øst

#60583
mail2suriyan
Deltager

Vi kan modtage den her position derhjemme. Vi har den koblet til samme parabolskål, hvor vi også modtager 13 grader øst. Man kan købe en LNB, som kan modtage både 9 grader øst og 13 grader øst. 

Nogle af de interessante kanaler her er bl.a. også CCTV 9 Documentary, der sender nogle dokumentarprogrammer fra Kina osv.

Vi modtager primært de tamilske kanaler på denne satellit. F.eks. sender Sun TV, KTV, Sun Music, Adithya TV, Surya TV og Gemini TV på denne satellit i MPEG4. Kanalerne er betalingskanaler, og sælger MPEG4 boks til modtagelse af deres kanaler med abonnement, som vi har derhjemme.

Udover det var det vidst meningen at 9 grader øst primært skulle være en platform for de asiatiske kanaler. Der var store planer om at bringe en masse indiske kanaler til denne position, og det var også forventet at mange af de tamilske/indiske kanaler på 13 grader øst, skulle flytte til denne position, men det gik lidt i vasken efter at Roots Global/Spize TV projektet mislykkedes og flere af kanalerne forsvandt igen.

Dog er der flere af de indiske kanaler, der tester af og til på den her position.

Senest læste jeg en nyhed om, at 9 grader øst skulle være en platform for HD-kanaler, som vi jo efterhånden ser flere af på 9 grader øst.  

Back to top button