Re:HDTV planeras i marknätet – SVT HD slutar sända 1 mars

#57375
Preben Pedersen
Deltager

Ja, en spændende udvikling, som også er igang i danmark, læs Mux 8 høringen https://www.borger.dk/Lovgivning/Hoeringsportalen/Sider/Fakta.aspx?hpid=2146001332&KommuneId=

DVB-T2 er en forholdsvis ny standard, der blev endeligt godkendt som fælleseuropæisk standard den 9. september 2009.  Så er det bare hvornår det bliver standarden i Danmark.

Kigger man på kortoversigten, så nævnes K5, K6, K7, K9, K10 på VHF båndet og kan man få fat på K8, så giver det jo hele 42Mhz lige efter hinanden og dermed burde der kunne med 8Mhz, ved at låne lidt fra nabo frekvensen = 5 nye Mux´er , så frem der ikke ligger nogen nabolands korrigeringer, som vil gøre krav på de samme frekvenser i VHF-båndet.

I nordig.org standarden nævnes jo 8Mhz på VHF båndet, som kaldes D9-D15 = 178Mhz  – 226Mhz, så det burde kunne lade sig gøre i luften også.

Men da alt dette jo kun vedrøre follk med egen antenne, så kan det jo være lige meget, da man jo via andre leveringsformer kan anvende sit allerede indkøbte DVB-T/Mpeg4 fjernsyn til mange flere HD tv-kanaler og SD tv-kanaler. Der kan nemlig samsættes på andre måder, således kan SVT HD/Mpeg4 + 2-3 SD/mpeg2 leveres på en 8Mhz frekvens. Antenneforeninger skal havde Respekt

Sammenhold giver muligheder, for at kunne leverer på flere formater, så allerede indkøbt udstyr kan få forlænget levetiden.

DKThumbs up

Back to top button