Hjem Fora Antenne-TV Første DVB-T2 boks under £100 = 820 kr. Re:Første DVB-T2 boks under £100 = 820 kr.

#57573

reslfj
Participant

Turbo sagde:

ja, du kan tro, Lars, at jeg sagtens kan vente med at skifte til MPEG4 DVB-T 2, da jeg ikke bruger andet end DR-kanalerne – en enkelt gang imellem, dog også “en go’ film uden afbrydelser“. Der er bare langt imellem disse film… Men 6 – 8 HD-kanaler… Det var da ellers ikke så lidt!!!Big Smile lad os da endelig få gang i noget DVB-T2 her i landet. Jeg synes ellers, at det førhen lød til, at der “kun” kunne være op til 3 HD-kanaler på én DVB-T2-MUX??


Det svenske forslag er at udbygge med MUX7 på VHF i Syd- og Vestsverige og anvende ledige UHF kanaler til MUX7 i det øvrige Sverige.  Herved skal kun 30-40% af seerne anskaffe  en VHF antenne.

Men desuden er det planen, at  den 6. nye UHF mux, som pt. kun sender 7 MPEG-4 SD-kanaler og endnu kun har 60% dækning, skal overgå til DVB-T2 /MPEG-4 HD. Både MUX6 og MUX7 skal udbygges til at dække hele Sverige ved årets udgang.

De 7 nuværende SD kanaler fra MUX6 skal så fordeles på de øvrige 5 muxer og uden tvivl skal et par eksisterende SD kanaler også overgå fra MPEG-2 til MPEG-4 for at skaffe plads.

SVT har søgt regeringen (den svenske) om tilladelse til at sende 2 HD kanaler og har foreslået, at svensk TV4 også får en HD licens.  Hvordan den yderligere kapacitet skal fordeles har jeg endnu ikke set info omkring – men det bliver vel Boxer og Pay, så det er vel de 3 gratis kanaler, som vi kan glæde os til her i Hovedstaden. 

Lars Smile