Hjem Fora Antenne-TV Antenne-TV i 2012 – Hvad sker der? Re:Antenne-TV i 2012 – Hvad sker der?

#60984

kram5610
Participant

Kenneth.Wenzel sagde

Kære Morten Hesseldahl

Jeg er overrasket over dit udbrud over at der nogle der informerer om DVB-T2.

Elektronikbranchen vil jo ikke informere forbrugerne om, at deres netop indkøbte settopboks og fjernsyn allerede er forældet.

DVB-T2 er den mest succesrige terrestrisk digital format, som til dags dato er lavet.

Det er utrolig vigtigt, at forbrugerne får at vide, at de kan købe i Elgiganten en 55”Philips DVB-T2 fjernsyn for ”kun” 8.500 kr. incl. moms, således at de har et valg. Det er da brand ærgerligt, at man køber et fjenrsyn med ”kun” en DVB-T tuner, hvis man ville have købt et fjernsyn med DVB-T2 tuner, hvis man var informeret om, at T2 er på vej

MUX 8 bliver nu sat i udbud, og det betyder, at DVB-T2 allerede næste år er en realitet i Danmark. Det er i hvert fald ikke først i 2016. DVB-T2 er en realitet i Danmark. Det er bare ikke meldt ud til befolkningen.

Desuden bliver der sendt DVB-T2 i Storkøbenhavn (MUXKBH-2) af Open Channel, som netop har modtaget en ny 500 watt kraftig tv-sender (= 2.000 Watt ERP sendestyrke) samt skrifter frekvens til UHF kanal 39 (fra UHF kanal 67) i løbet af september måned.

MUXKBH-2 kommer til at dække hele Storkøbenhavn og kommer til at få et større dækningsområde i forhold til vores nuværende DVB-T (MUXKBH), som ”kun” kan se af 700.000 husstande.

Mvh Kenneth Wenzel

Jeg har ikke noget imod information. Men hvem har brug for DVB-T2? Det er da fuldstændigt useriøst, at skifte format igen – inden at skiftet fra MPEG2 til MPEG4 er gennemført. Jeg er af den overbevisning, at den del af befolkningen som ser TV via antenne og ikke er kunder hos Boxer, ikke ønsker en masse kanaler. De ønsker at modtage de kanaler som de betaler licens til. 

 

Jeg interesserer mig selv meget for teknik, men jeg er først og fremmest et økonomisk tænkende menneske (er cand. merc) og hvor er den samfundsmæssige merværdi? Der skal investeres i nyt senderudstyr, nye bokse etc. Dette vil uden tvivl belaste den danke betalingsbalance. Endvidere vil det generere en masse affald. Er det rimeligt, at en lille gruppe teknik freaks tvinger en masse mennesker til at skulle skifte udstyr? Næppe

 

Mvh.

 

Morten Hesseldahl