Svar til: Kan kun finde nogen kanaler

#477518
Frank Damgaard
Deltager

En god antenne med flere elementer har en egenforstærkning, afhængig af model op til 15-17 dB (det er så ganske store “fiskebens-antenner”)
En god gitterantenne kommer nok op på ca. 9-12dB egenforstærkning, selvom sælgerne måske overdriver lidt 😉
Men gitterantenner giver et ganske ok signal  til digital TV.

Den passive Triax kan være et godt forsøg (forudsat du ikke har meget langt coax-kabel eller tv-antenne fordelere).  Og 20 meter god coaxial kabel giver maks. 4dB dæmpning undervejs.

Antennen sider vel ikke så lavt at den er i skygge af bakker, bygninger, træer/skov?

Nu sendes der ikke længere TV over 700 MHz, så antenne behøver ikke modtage over 700MHz.  Hvis du ikke har en mobilmast tæt på eller i antenneretning mod sender, er LTE 700/800 MHz næppe det store problem.  (GMS sender normalt ikke på 700/800, det er LTE/4G og måske 5G med tiden, dog sendes også på højere frekvenser til mobil)

Hvis du ikke vil eksperimenter lidt med antenner, så slipper du nok ikke for at få en antenneinstallatør ud og måle signalstyrken. Eller evt. se på naboernes antenner og spørg om det virker godt nok.

Afhængig af tagtype så kan en antenne på loftet være en mulighed, f.eks. med gammelt tegltag eller  eternit; og der bør være nok højde under taget så antennen ikke bare ligger på loftet. Men du får lidt mindre antennesignal igennem taget.

NB
Og du har efterkontrolleret alle kabler og samlinger at der ikke er sket skader/fugt med tiden.

Back to top button