Kan kun finde nogen kanaler

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #471551

  Hej

  Efter omlægning d. 2. juni, kan jeg kun finde 7 kanaler (tv3 puls, Paramount nerwork, tv3 sport, tv3 max, Xee, Nat. Geo., TLC), som alle ligger på MUX4

  Jeg har en Strong str ant 15 dvb-t/t2 antenne og et nyere samsung tv. Signalet på ovenstående går fint igennem. Jeg peger på Hedensted antennen og ligger ca. 25 km Nord-NordVest for antennen.

  Jeg har kontrolleret antenne retning og lavet både automatisk og manuel kanalsøgning. Manuel kanalsøgning dog kun på Kanal 41 (MUX1). Da jeg ikke betaler til boxer, er jeg kun interesseret i DR kanalerne.

  Har I nogen gode forslag til hvad jeg kan prøve ?

  Kan et træ dække for noget af signalet, så jeg ikke kan få signal på andet end MUX4?

  mvh Jens

   

   

  #477470
  Frank Damgaard
  Deltager

  Det gamle DVB-T signal på DR-MUX var med 8K / 64QAM  og 20 Mbit/s
  Det nye DVB-T2 på DR er med 32KE/256QAM , og 33 MBit/s
  Så det nye signal vil være mere følsom overfor støj og lign.

  Jeg formoder det er din pladeantenne med +45dB forstærkning der er problemet. Med skifte til T2-signalet ødelægger fortstærker-støjen lige nok til at det ikke lykkes.
  Forstærker skal kun levere nok forstærkning til at modvirke dæmpning af kabel og evt. fordeler ned til fjernsynet. Ofte er 10-12dB mere end rigeligt hvis der overhovedet er behov for fortstærkning. Mere forstærkning giver mere støj og intermodulation og kan ødelægge signalet.
  En god mekanisk antenne vil nok give være bedre resultat (helt uden elektronik).
  Den lille “plade” antenne har ikke nogen god antenne indbygget.

  Og bor du bag en bakke, eller i en lavning, eller midt/bag en skov kan det give udfordringer hvis signalet i forvejen er svagt, og  der skal måske tænkes over alternative sendere, eller højere antennemast.

  Hvad siger signalstyrke og signalkvalitet på Mux 4 (kanal46) og evt. Mux1 (kanal41). jeg formoder kvalitet på Mux4 heller ikke er god.

  #477492

  Jeg kan ikke se noget om signal styrken pp tv’et.  Jeg ville bare helst undgå at have en stor metalbunke siddende. Køn er den jo ikke og vi har rigeligt med fugle, til at det hurtigt bliver træls under den.

  mit bedste bud er en Triax DIGI Grid ellers skal jeg have den ind på loftet i stedet for.

  Hvad med signal støj fra GSM ? hvad er vigtigt der ? 700 og/eller 800 mHz ?

  #477518
  Frank Damgaard
  Deltager

  En god antenne med flere elementer har en egenforstærkning, afhængig af model op til 15-17 dB (det er så ganske store “fiskebens-antenner”)
  En god gitterantenne kommer nok op på ca. 9-12dB egenforstærkning, selvom sælgerne måske overdriver lidt 😉
  Men gitterantenner giver et ganske ok signal  til digital TV.

  Den passive Triax kan være et godt forsøg (forudsat du ikke har meget langt coax-kabel eller tv-antenne fordelere).  Og 20 meter god coaxial kabel giver maks. 4dB dæmpning undervejs.

  Antennen sider vel ikke så lavt at den er i skygge af bakker, bygninger, træer/skov?

  Nu sendes der ikke længere TV over 700 MHz, så antenne behøver ikke modtage over 700MHz.  Hvis du ikke har en mobilmast tæt på eller i antenneretning mod sender, er LTE 700/800 MHz næppe det store problem.  (GMS sender normalt ikke på 700/800, det er LTE/4G og måske 5G med tiden, dog sendes også på højere frekvenser til mobil)

  Hvis du ikke vil eksperimenter lidt med antenner, så slipper du nok ikke for at få en antenneinstallatør ud og måle signalstyrken. Eller evt. se på naboernes antenner og spørg om det virker godt nok.

  Afhængig af tagtype så kan en antenne på loftet være en mulighed, f.eks. med gammelt tegltag eller  eternit; og der bør være nok højde under taget så antennen ikke bare ligger på loftet. Men du får lidt mindre antennesignal igennem taget.

  NB
  Og du har efterkontrolleret alle kabler og samlinger at der ikke er sket skader/fugt med tiden.

  #477628

  Antennen sidder måske lidt lavt omkring 3 meters højde

  Jeg kunne godt prøve at sætte den direkte på tv’et på overetagen og derved få den løftet 2 meter højere op.

  Jeg siger mange tak for hjælpen, nu har jeg noget at arbejde med.

   

  mvh Jens

  #477645
  Preben Pedersen
  Deltager

  Der findes et sted på Samsung tv, som kan vise signalinformation, på tidligere modeller lå det under nederste menu , når man havde trykke menu, nogle af de nyere ligger det vist under Enhedslisten i menu punkt for kanalsøgning. Men for kunne hjælpe må du oplyse den korrekt model nummer af samsung

   

Login Registrer
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button