UKTV modtagelse på Channel Master 180 i DK

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #102750
  dbj
  Deltager

  Er der nogen der skulle ligge inde med monteringsbeslag til CM180 der er tilovers og kunne være til salg?

  Alternativt hvor man køber et CM beslag til rimelige penge – har set på engelske hjemmesider men pris ligger på ca. 3000,- !!

  #103162
  sparrow2
  Deltager

  Gå til den lokale smed og få en lavet.
  Jeg ville personligt få laser skåret noget i rustfrit stål.

  Mit beslag ser således ud :

  Og hvis det har en værdi på 3000kr er det da til salg 😉

  ophæng

  #103167
  dbj
  Deltager

  Tak Sparrow2 for din ide.

  Jeg prøver at kontakte den lokale smed. Det kan da kun blive billigere end 3k….

  //DBJ

  #103356
  st1
  Deltager

  De er faktisk urimeligt dyre, hvis man ser på det som et privat køb af tilbehør til en TV-parabol. (Fik mig i sin tid til at eksperimentere med at bruge et CM120 beslag med adapator – til hobbybrug).

  Men som en specialiseret reservedel udført til at holde i minimum 30 år, passende til en professionel antenne med begrænset udbredelse, så er det nok ikke helt urimeligt.

  (Det billigste jeg kan få det til hos mine leverandører er omkring 1900 m. moms for et helt nyt. Du siger bare til hvis du vil have et. Det er desuden fragt – det vejer godt til.)


  @Sparrow2
  : Dit beslag er den kraftige model fra en Rx/Tx antenne, men du har ikke den nederste del af bagbeslaget, eller armen foran. Din LNB-holder er fra en Rx-only antenne (samme beslag brugt over CM90, CM100, CM120 og CM180). Men som du har det, ser det ud til at fungere fint.

  Den lokale smed kan nok lave noget tilsvarende, men hvis det skal være galvaniseret, og med passende justeringsmekanismer, så løber timeprisen nok op…

  Så hvis @Dbj ikke mener at 2000 er til at betale for et nyt beslag, eller bare vil eksperimentere lidt, så vil jeg foreslå at lave et beslag i trykket træ udfra nogenlunde samme princip som metal-beslaget. Det har jeg selv prøvet, og det virker ganske fint til eksperimentering.
  Det giver sig lidt en gang i mellem (justering påkrævet en gang i mellem), og kan muligvis ikke tåle en god december-storm på vestkysten, men det er fint nok til hus-behov.
  Jeg tror jeg kan finde lidt billeder frem til inspiration, hvis det skal være.

  Alternativt, hvis man er så heldig at have adgang til et værksted/værktøj til metal-arbejde, så kan man også lave noget intermistisk ved blot at bruge L-profiler, og så samle det hele med bolte. Det er så til det mere permanente – jeg ville lave det i træ hvis det bare var “for at set om det virker”…

  #103357
  st1
  Deltager

  Her er lige et hurtigt billede til inspiration, det er en CM180 reflektor med et Prodelin polar-mount lagt i position, hvor jeg har optegnet med grønt hvor et par lægter kan gøre det ud for en adaptor til at holde parabolen.

  Har man man ikke et (polar) mount liggende, kan man også lave den del i træ, det kræver lidt mere lego-mekanik, men burde virke fint.

  Det vil som sagt ikke blive “industrial-strength”, men vil kunne gøre det til lidt eksperimentering.

   

  #103359
  dbj
  Deltager

  @st1 – Tak for fine input.

  Det er faktisk din gamle CM180 jeg nu er blevet ejer af.

  I første omgang vil jeg teste om jeg kan bruge den i sommerhuset på Holmsland Klit (vest for Ringkøbing) til at modtaget de svage signaler fra 2e & 2f/g.

  Hvis det ser ud til at give godt resultat vil jeg investere i et godt beslag samt et sæt rigtige arme/lnb holder.

  Kommer jeg dertil vil jeg meget høre nærmere om det du evt. vil kunne skaffe.

  Nu er jeg ny bruger herinde – findes der en PB (personlig besked) mulighed?

   

  #103360
  dbj
  Deltager

  Hvis resultaterne fra testen bliver for dårlige vil der være en meget billig CM180 skærm til salg…..

  #103363
  st1
  Deltager

  Det er faktisk din gamle CM180 jeg nu er blevet ejer af. I første omgang vil jeg teste om jeg kan bruge den i sommerhuset på Holmsland Klit (vest for Ringkøbing) til at modtaget de svage signaler fra 2e & 2f/g. Hvis det ser ud til at give godt resultat vil jeg investere i et godt beslag samt et sæt rigtige arme/lnb holder. Kommer jeg dertil vil jeg meget høre nærmere om det du evt. vil kunne skaffe. Nu er jeg ny bruger herinde – findes der en PB (personlig besked) mulighed?

  Ah! Så er det faktisk den, der er på billedet herover (inden den blev vasket).
  Til lykke med den – den lever sikkert fint et stykke tid endnu. 🙂

  Men så har du også fået mine selvgjorte LNB-arme med.
  De virker sådan set, men det er lidt bøvlet at ændre vinkelen på LNBen, eller flytte fokuspunktet.
  Hvis jeg skulle lave dem igen, ville jeg gøre det på en lidt anden måde, men nu havde jeg lige ved hånden flere af delene, som de består af i dag.
  (De blev lavet på forespørgsel af køber, så han havde noget at starte med.)

  Nye arme er ret dyre – men ikke så svære at lave. Du kan jo overveje at lave et nyt sæt selv hvis din første test er positiv, jeg skal gerne sende dig mål og en lille beskrivelse til inspiration.

  #103364
  st1
  Deltager

  Lidt illustration af opbygningen af de nuværende LNB-arme:

  Monteret på min anden CM180.

  Læg mærke til de oprindelige feed-arms i forgrunden – jeg benyttede mig under konstruktionen af den nye feed-arms af, at jeg allerede havde en CM180 der pegede præcis der, hvor der var godt signal. 🙂

   

  Her er så samlingen af LNB-holder og feedarms. Da det er tre-punkts ophæng er det forholdsvis nemt at justere LNB, så den peger på nogenlunde center (eller en anelse lavere end center).

   

  LNB orienteret rimeligt OK…

   

  Detalje fra monteringen af “feedarm stabilizers” til siden af reflektor.

   

  Færdigt system, med fuld modtagelse.

   

  Et blik fra siden…

  #103395
  sparrow2
  Deltager

  Det ser fint ud.

  Nu ved jeg ikke hvor godt et signal du har men jeg mangler en måde at dreje parabolen (flytte LNB’en), mellem 28,2 og 28,5.(ved a flytte LNB’en 7-8 mm)

  Jeg gør det med et koben og drejer pallen den står på, med ca 1 cm (på bagkanten af pallen, den drejer om et a hjørnerne på forkanten).

  Og det giver en mærkbar ændring. Jeg har den nomalt på 28,2 (2g/2f), og så snart jeg kan se et billede fra 2e (det er en ITV beam der kommer først), så ved jeg at jeg ved at dreje mod 28,5 kan se 3-4 beams, incl BBC.

  Angående modtager er der nogen der ved hvilke er er bedst, til div beams:

  1: DVB-S (kun H eller V på den freq).

  2:DVB-S (både H og V på samme freq)

  3:DVB-S2 (HD)

  Indtil fornyligt brugte jeg en billig modtager fra harald nyborg fordi det var den bedste af ca 5 forskellige modtagere. Og jeg bruger en god men gammel LNB.

  Så købte jeg en freesat modtager og lånte en Black ultra LNB.

  Først skiftede jeg både modtager og LNB, og var noget skuffet over at det ikke blev bedre, (meget tæt på det samme). Men med freesat modtageren og min gamle LNB er der meget bedre, dvs. hvis jeg lige akurat ikke kan fåe en lock med min gamle modtager, kan freesat modtageren vise fejlfrit et billede.

  og på 2f hvor der sendes H og V på samme freq er der endnu større forskel (mit skew er korrekt men her på kanten er der vel noget støj mellem kanalerne).

  Alt dette gælder for de lave bånd hvor de fleste UK beams ligger, men for de høje bånd er min gamle modtager mindst lige så god!

  Er der nogen der ved hvor mange dB forskel der på et fejlfrit SD signal (DVB-S) og så HD (DVB-S2) ? (for det virker ikke som om min freesat modtager er god til DVB-S2 men det er kun et gæt).

   

  #103396
  st1
  Deltager

  Det ser fint ud. Nu ved jeg ikke hvor godt et signal du har men jeg mangler en måde at dreje parabolen (flytte LNB’en), mellem 28,2 og 28,5.(ved a flytte LNB’en 7-8 mm) Jeg gør det med et koben og drejer pallen den står på, med ca 1 cm (på bagkanten af pallen, den drejer om et a hjørnerne på forkanten).

  Man kan godt flytte bare LNBen, men det du gør er det rigtige: Optimalt set må hele parabolen drejes. En 1,8m parabol har en relativt snæver åbnkingsvinkel, så den bliver mere retningsfølsom. En 1,2m er meget mindre følsom, og giver mere tolerance – hvis man altså har signal nok.

  For at flytte parabolen skal du ideelt set have et polarmount, da er lavet til præcis det formål (at dreje parabolen). CM har desværre ikke solgt polar mounts i mange år – der kommer fra tid til tid nogle til salg i England, men de er meget sjældne (og ofte rustne).

  Eneste nemt tilgængelige “after-market” PM, der passer direkte på en CM180, er det fra sattelitesuperstore.com i england, men det koster 13.000 DKK

  http://www.satellitesuperstore.com/dishes-motors2.htm#andrews18mot

  Hvis man vil eskperimentere kan man lege med polar mounts, der egentlig er designet til andre mærker.
  Det kræver dog en adapter i form af en stålplade med passende huller og nogle bolte.
  Laminas (igen) laver et polar mount til deres 1800 serie, som kan bruges til en CM180.

  http://www.laminas.com.pl/page_eng/asp1800_eng.html

  Det koster meget mindre, men dog stadig nogle tusinde kroner.
  Og så skal du have aktuator, V-box, og en STB der understøtter at man sender en “goto” kommando for hver enkelt kanal i kanal-listen (og det duer ikke med en Freesat box!).
  Medmindre du bare stiller manuelt, det kan gøres med en “DiSEqC controller” som f.eks. den fra Stab.

  https://www.hm-sat-shop.de/motoren-positionierer/781/stab-mini-pos-02?c=22

  Og det giver en mærkbar ændring. Jeg har den nomalt på 28,2 (2g/2f), og så snart jeg kan se et billede fra 2e (det er en ITV beam der kommer først), så ved jeg at jeg ved at dreje mod 28,5 kan se 3-4 beams, incl BBC.

  Selv med fast monteret CM180 har jeg signal på stort set det hele.
  Jeg har så også fordelen af at være i Nordsjælland, hvor signalet er noget af det bedste i DK.
  På de fleste 2E har jeg 8-11 dBuV C/N forhold, nogle af de svære er lidt lavere.
  Jeg har indtil videre optimeret modtagelse ved at pege på (hvad jeg gætter på er) omkring 28.3, så jeg rammer lidt under optimal modtagelse på både 2E og 2F/G, men får nok signal til det meste.

  MEN

  dit forslag er interessant. Måske er det “godt nok” bare at flytte LNBen!

  Selv en CM180 kan bruges til multi-feed, især når vi taler en forskel på blot 7-8 mm.
  Fokuspunktete er lidt større med et par mm’s offset, men det burde stadig være stort set det samme.

  Til det skal man bare have en meget lille (lineær) aktuator til at skubbe en LNB højre-venstre, og en V-box til at drive den med, og så en mekanisk anordning til at montere det hele for enden af feed-armene. Det kan nok bedst realiseres med ny “feed-support arm”, dvs. den nederste arm, der bærer vægten af LNB+feed (kompression).

  Jeg har faktisk set sådan et aggregat monteret på en (større) Prodelin antenne, men jeg skal lige rode igennem gemmerne for at finde en reference.

  #103397
  st1
  Deltager

  @webmaster: Hej Webmaster (Bo)!

  vi er ved at gå ud af en tangent her i forhold til den oprindelige tråds emne.
  Kan du ikke splitte alt efter post 102750 (inkl)

  Parabol størrelse i ulfborg

  af til en ny tråd, fx med titlen “UKTV modtagelse på Channel Master 180 i DK”?

  Tak

  #103398

  Det er hermed splittet til ny tråd

  #103496
  sparrow2
  Deltager

  Hej Bo er der en måde at lave PM ?

  Hvis ikke, er der så en mulighed for at du giver St1 og Dbj min email.

  (Jeg er ikke meget for at have for meget info på nettet.)

  #103498

  Jeg har lagt en Privat besked plugin ind. Ved ikke om det kan bruges? Så vidt jeg kan se er der et Send a Message link i tråden nu ud for de enkelte deltagere.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 20 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button