Hotbird, 19.2 og 28.2 på en Gibertini 100cm?

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #614294
  Ebbe
  Deltager

  Hej folkens

   

  Primær fokus (tøhø!) er at fange 19.2 (Astra) og 13 (Hotbird) godt. Men jeg overvejer, om jeg mon også kunne fange 28.2 godt med en  Gibertini SE 100cm skål?

  https://www.gibertini.it/index.php/en/antennas-uk/se-series

  https://www.hm-sat-shop.de/empfang/antennen/sat-antennen/496/gibertini-op-75-se-alu-antenne-antrazit?number=12615-001

   

  Jeg bor ved Roskilde. Jeg ved godt, at jeg ikke kan fange BBC spotbeam på 28.2, men det ser ud til at der er nogle interessante kanaler alligevel på 28.2 på Europa-beam.

   

  Tænker I det er “håbløst” at forsøge at fange de tre nævnte satellitter på én 100cm skærm?

  Vil det være bedre at “nøjes” med at sætte næsen op efter Hotbird + Astra? Og er en 100cm så overkill og kan jeg få ligeså godt resultat med en 80cm Triax?

  Hvis jeg går efter at fange alle 3, skal  jeg så have et beslag (polarmount?) hvor hele parabolen kan skewes til den ene side for at de “ligger på række” – eller bør det være tilstrækkeligt at hæve/sænke LNBerne?

   

  På forhånd mange tak for gode bud!

  #616941

  Hvor meget satellitnørd er du? Hvis du er RIGTIG meget nørd, hvorfor tager du så ikke en T90? Det kræver en del tålmodighed og viden på området, men den kan tage 13,19 og 28ø med et flot signal. Når du nu alligevel har tænkt på en stor skærm.

  https://www.hm-sat-shop.de/empfang/antennen/sat-antennen/487/wave-toroidal-t90-p-anthrazit

   

  #616942
  Ebbe
  Deltager

  Har kigget på de der T90, men det har taget godt et halvt år at få overtalt hustruen til at  vi overhovedet skal have en parabol, så sådan en “klods” kommer næppe op :-S

  Jeg er lidt nørdet (og meget fascineret af hele konceptet med satellit-TV), men også lidt for doven… vil helst gerne sætte tingene op én gang og så skal de blot spille.

  Måske på sigt, når/hvis jeg bliver bidt og hustruen får øje for satelliternes lyksaligheder vil jeg gå efter en T90. Indtil da må jeg nok nøjes med en almindelig offset 🙂

  #616943

  Det er op til dig, men en 100cm skærm og en T90er er næsten lige store.

  Er der mulighed for at fruen vil acceptere to skærme? Så er det endnu lettere? Har du fundet et sted hvor der er godt udsyn mod syd?

  #616944
  Ebbe
  Deltager

  Er heldig at have godt med udsyn mod syd!

  Påtænker at sætte parabolen fast på et plankeværk der kører næsten rent øst-vest mellem mig og min nordlige nabo. De første 20 meter mod syd (i min egen have) er der således frit udsyn – og min sydlige nabo har blot et træ på 5-6 meter.

  Det betyder også, at parabolen placeres så den har overkant under plankeværket (så naboen mod nord ikke kan se den), men samtidigt så højt, at græsset kan slåes under den uden problemer 🙂

  Men egentligt er din idé om to skærme ret god – på sigt. På den måde kan man have en “permanent god” til de satelitter man hele tiden gerne vil have – og så en til at eksperimentere lidt med.

  #616945

  ja også det, men det med at have 10 graders spænd, det kræver en god skærmstørrelse. Så det bedre med et 5 graders beslag på en skærm på måske 90-100cm  (til 19ø og 13ø) og en seperat til 28ø.

  Du er heldig med god udsigt, jeg holder meget af træer, så derfor er det lidt besværligt med min skærm.

  Der findes nogle apps som kan give dig et praj om at der er frit nok, men stol ikke for meget på dem. Jeg taler af erfaring, nu har jeg en satmåler og en 60cm skærm jeg render rundt og måler med.

  Fik du min PM?

Login Registrer
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button