Det sydlige Afrika vælger DVB-T2 / MPEG-4 som anbefalet standard.
Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.
- Dette emne er tomt.
-
ForfatterIndlæg
-
25. november 2010 kl. 18:39 #55836reslfjDeltager
SADC – et udviklingssamarbejde for landene i det sydlige Afrika – 14 lande fra Congo Tanzania og sydpå – er enedes om at anbefale brugen af DVB-T2 / MPEG-4 og at omstille til digitalt fjernsyn inden udgangen af 2013.
Der har været et meget voldsomt forsøg fra Brasilien og Japan på, at overbevise især Sydafrika til at anvende den japanske ISDB-T standard istedet for DVB-T. DVB-T og ISDB-T er omkring lige gode – noget er den ene lidt bedre til, noget den anden – men DVB-T er langt mere udbredt og vigtigt den er fra starten udviklet til at sende i 8MHz UHF kanaler. ISDB-T er kun udviklet til 6 MHz kanaler og skal derfor tilpasses for at kunne sende i 8 MHz kanaler, som er basis for frekvensaftalen for hele Afrika – GE06 som i øvrigt også er gyldig i Danmark.
DVb-T2 er derimod uhyre meget bedre end både DVB-T og ISDB-T og passer direkte ind i vort 8 MHz kanal-raster.
De enkelte lande kan vælge andet end DVB-T2. Enkelte steder, hvor der er forsøg med DVB-T simulcast (fx i Johannesburg), forventes det at en-to DVB-T muxer vil overleve en tid. I alle områder uden digitalt antenne-tv vil nok vælge at gå direkte til DVB-T2.
Lars
http://www.sadc.int/index/browse/page/817
http://www.techcentral.co.za/sadc-spurns-brazil-adopts-dvb-t2/19468/
29. november 2010 kl. 17:56 #59316reslfjDeltagerDet er godtnok et lille kort, men SADC sammenslutningen dækker altså over et enormt område.
Kenya (det hvide område nø for Tanzania) vil også gå direkte til DVB-T2 og har allerede indkaldt ansøgninger om prekvalifikation til at byde på det digitale DVB-T2 net.
Lars
14. januar 2011 kl. 23:38 #59651reslfjDeltagerreslfj sagde
Det er godtnok et lille kort, men SADC sammenslutningen dækker altså over et enormt område.
Kenya (det hvide område NØ for Tanzania) vil også gå direkte til DVB-T2 og har allerede indkaldt ansøgninger om prekvalifikation til at byde på det digitale DVB-T2 net.
Lars
Nu har kommunikationsministeren i Sydafrika meldt ud, at regeringen har besluttet at følge SADC anbefalingen og vælge DVB-T2. I praksis betyder det også at MPEG-4 skal anvendes.
Det analoge sluk skal være fuldført i løbet af 2013 i hele Sydafrika. Der er mange i Sydafrika der modtager via satellit, men brugen af DVB-T2 vil gøre det muligt at sende med meget høj kvalitet og god dækning.
Det er forvententningen at kombinationen af SADC's anbefaling og Sydafrikas endelige tilslutning hetil, vil betyde at hele det sydlige Africa begynde omstillingen fra analogt til DVB-T2. Enkelte mindre lande anvender allerede DVB-T og her vil omstillingen forløbe over længere tid.
Endelig er der vist lidt tvivl om Angola og Mozambique, hvor man taler portugisisk som i Brazilien. Her synes der stadigt at være en vis sympati for den japansk/brazilianske ISDB-T standard (på trods af at den er klart teknisk/økonomisk ringere).
Hele området omfatter ca 250 millioner mennesker. heraf ca 35 millioner i Sydafrika.
Lars
http://www.businessday.co.za/Articles/Content.aspx?id=131556
15. januar 2011 kl. 06:45 #59652langkawiDeltagerHvor høj en mast skal jeg have, for at modtage disse kanaler? 😉
15. januar 2011 kl. 13:41 #59659reslfjDeltagerlangkawi sagde
Hvor høj en mast skal jeg have, for at modtage disse kanaler? 😉
En stueantenne skulle være OK i Soweto.
Det der kan have betydning for os, der forbliver i Danmark, er at markedet i de kommende få år udvides med yderliger 250 millioner mennesker. Rigtigt mange i Afrika vil anskaffe en DVB-T2 enhed og det vil fremskynde det tidspunkt, hvor alt nyt udstyr med en antenne-tuner vil have en DVB-T2 tuner. Faktisk vil det ske allerede i 2011, hvis forbrugerne blot undlader at købe andet. Det er næsten udelukkende profitoptimering når DVB-T2 enheder har lidt højere pris.
Det helt store marked vil naturligvis blive Indien med 1.3 milliarder mennesker. Her er man allerede i gang med at planlægge og prekvalificere leverandører, der skal bygge DVB-T2 sendere i de 19 største indiske byer.
Selv om der indlysende vil være mange flere omkring hvert fjensyn i Indien, vil markedet alligevel være enormt Leverandørene har forstået budskabet og produkterne vil hurtigt komme.
Men hvis man bruger MPEG-2 erfaringen, kan mange kunder blive lokket til at købe de gamle modeller og den korte levetid.
Lars
18. januar 2011 kl. 22:49 #59673reslfjDeltagerreslfj sagde
Endelig er der vist lidt tvivl om Angola og Mozambique, hvor man taler portugisisk som i Brazilien. Her synes der stadigt at være en vis sympati for den japansk/brazilianske ISDB-T standard (på trods af at den er klart teknisk/økonomisk ringere).
Lars
http://www.businessday.co.za/Articles/Content.aspx?id=131556
Så kom der en klar udmelding for Mozambuque om overgang til DVB-T2 også der. Det synes at gå ganske hurtigt i den sydlige Afrika lige nu.
Mozambique adopts European digital DVB-T2 broadcasting model
Lars
-
ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.