PeterJ

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • PeterJ
    Deltager

    Hej St1.

    Mange tak for dit svar.

    Vi har tidligere haft antenne og Canal Digital. Tanken var, at man måske kunne samle alle signaler i én antennedåse i stuen, så uanset om vi i fremtiden ønskede Canal Digital, Waoo eller Boxer, så var ethvert tænkeligt signal til disse allerede klar, uden at der ville skulle foretages ændringer i installationen. Realistisk set vender vi nok aldrig tilbage til fortiden med Canal Digital, men tanken om at have alle tænkelige signaler samlet, var alligevel sjov. Omvendt er det nok ikke så hensigtsmæssigt ift. støj fra hvad jeg tænker er vidt forskellige frekvenser, der ville skulle samles i et signal, uden at jeg ved noget som helst om radio.

    Fibias lille boks er ikke jordet, men vi har et rackskab med vores egen switch, der er jordet. Installation med CATV fra fiberboksens CATV-udgang til en antennedåse i stuen, kræver vel ikke nogen switch, men jeg har bemærket at de fleste Triax-antenneudtag har en lille jordklemme, hvor jeg tænker, at jeg kunne jorde installationen, så den får samme potentiale som rackskab, Ethernet-installation og alt andet.

    Kan du anbefale antennedåse, konnektor og kabel? Jeg har en forkærlighed for Triax, men der udover ved jeg intet om produkterne. Gerne fire-lags skærm med solid kobber og gerne et højt tværsnit, hvis det giver en bedre forbindelse. Jeg går ud fra, at jeg skal bruge en F-konnektor, kabel og en dåse til udtag i stuen og et “antennepatch”-kabel (bruges det udtryk?) mellem udtag i stue og TV.

    PeterJ
    Deltager

    Tak for dit svar, Preben.

    Det letteste er nok bare, at jeg opgiver tanken om at kombinere signalerne og holder mig til at trække CATV fra fiberboksen til antenneudtaget i stuen.

    I dag skal man jo bruge godt dobbeltskærmet kabel og tætte konnektorer. Hvis jeg trækker et kabel direkte fra fiberboksens CATV udgang til antenneudtaget i stuen, hvor bør jeg så jorde skærmen? Jeg formoder, at skærmen skal jordes et sted, nu hvor jeg adskiller den helt fra den gamle antenne/parabol-installation.

    PeterJ
    Deltager

    Hej Morten.

    Tusind tak for dit svar.

    Sagen er den, at vi har en antenne og en parabol på taget. Før i tiden har vi bare set “almindelig antenne-tv” samt Canal Digital (beklager de manglende fagudtryk). Nu har vi så fået fiber (Waoo). På fiberboksen er der en udgang til F-connektor (CATV, kalder de det).

    I stuen har vi et ganske almindeligt antenneudtag med almindelig antenne samt F-konnektor, hvor der står “SAT” på. Disse har hidtil fungeret til alm. antennetv og Canal Digital.

    Min tanke var, om man på nogen måde kan få det signal der nu kommer fra fiberboksens udgang til F-konnektor med over i antenneudtaget i stuen, sådan at det egentlig er ligemeget om vi i fremtiden bruger antenne, Canal Digital eller TV fra vores fiberudbyder, så har vi signalet i udtaget i stuen.

    Som jeg forstår dit svar, kan vi vælge, om vi enten vil kombinere antennesignalet eller satellit-signalet med signalet fra fiberboksen (CATV), men ikke alle tre på en gang. Er det rigtigt forstået?

    Såfremt vi skal vælge, formoder jeg, at vi kan tage kabel fra parabolen samt CATV-udgang på fiberboks og samle til et enkelt signal til vores antenneudtag i stuen?

    (Se evt. denne PDF-vejledning fra Fibia: https://www.fibia.dk/media/2747817/fibia_installationsguide_icotera_i5851_med-kabel-tv_web_apr18.pdf)

Login Registrer
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
Back to top button