Samle signal fra parabol, antenne og fiberboks til et udtag

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #104275
  PeterJ
  Deltager

  Hej.

  Er det muligt at samle signaler fra en antenne, en parabol og en coaxial kabeltv-udgang på en fiberboks til ét fælles coaxial-signal videre til et udtag?

  Jeg forestiller mig en “samler” med tre indgange og en udgang, hvor antenne, parabol og coaxudgang på fiberboks går ind og hvor der kommer et samlet signal ud, der går til et udtag i stuen.

  Hvis det er muligt, hvad vil det så kræve af udstyr?

  #104294
  kram5610
  Deltager

  Hej

  Jeg antager at du med “coaxial kabeltv-udgang på en fiberboks” mener DVB-C (+ evt. analogt signal).

  Det er ikke muligt, at kombinere DVB-C/analogt kabel tv med et terrestisk signal. Dermod kan man blande enten terrestisk (DVB-T) eller kabel (DVB-C) med et satellit signal.

  Det kan gøres med et simpel filter som fx dette: https://www.voelkner.de/products/675057/Spaun-Einspeiseweiche-SEW-123-F.html?ref=11&utm_source=billiger&utm_medium=CPC&utm_campaign=A766571

  også en antennedåse som denne i den anden ende:

  https://www.triax.dk/produkter/stikdaser/fuga-stikdaser/td-254e-stikdase-slojfe-fm-tv-sat-dab

  Med venlig hilsen
  Morten Hesseldahl

   

  #104614
  PeterJ
  Deltager

  Hej Morten.

  Tusind tak for dit svar.

  Sagen er den, at vi har en antenne og en parabol på taget. Før i tiden har vi bare set “almindelig antenne-tv” samt Canal Digital (beklager de manglende fagudtryk). Nu har vi så fået fiber (Waoo). På fiberboksen er der en udgang til F-connektor (CATV, kalder de det).

  I stuen har vi et ganske almindeligt antenneudtag med almindelig antenne samt F-konnektor, hvor der står “SAT” på. Disse har hidtil fungeret til alm. antennetv og Canal Digital.

  Min tanke var, om man på nogen måde kan få det signal der nu kommer fra fiberboksens udgang til F-konnektor med over i antenneudtaget i stuen, sådan at det egentlig er ligemeget om vi i fremtiden bruger antenne, Canal Digital eller TV fra vores fiberudbyder, så har vi signalet i udtaget i stuen.

  Som jeg forstår dit svar, kan vi vælge, om vi enten vil kombinere antennesignalet eller satellit-signalet med signalet fra fiberboksen (CATV), men ikke alle tre på en gang. Er det rigtigt forstået?

  Såfremt vi skal vælge, formoder jeg, at vi kan tage kabel fra parabolen samt CATV-udgang på fiberboks og samle til et enkelt signal til vores antenneudtag i stuen?

  (Se evt. denne PDF-vejledning fra Fibia: https://www.fibia.dk/media/2747817/fibia_installationsguide_icotera_i5851_med-kabel-tv_web_apr18.pdf)

  #104626
  Preben Pedersen
  Deltager

  Problem med blande DVB-T/T2 og DVB-C fra fiberboksen er at der kan være sammenfald på nogle frekvenser og dermed vil der blive forstyrrelser på disse.

  Så man skal vide, hvilken der benyttes på DVB-C inden man laver en kombination af alle 3 typer, som godt kan lade sig gøre, når man ved hvilken frekvenser, som der evt. Kan blive problem med og så udelukke dem fra enten DVB-T/T2 eller DVB-C via nogle filter, så må man jo afgøre hvilken leverandør, som skal igennem kablet.

  De link til produkter kan man enten vælge sætte DVB-T/T2 eller DVB-C på indgangen til Teridisk. Og har man styr på frekvenserne, så kan en 2 fordeler bruges imellem, så kan både DVB-T/T2 og DVB-C komme med – dog kræves nok nogle HPF eller LPF filter imellem DVB-T/T2 og DVB-C

   

  #104635
  PeterJ
  Deltager

  Tak for dit svar, Preben.

  Det letteste er nok bare, at jeg opgiver tanken om at kombinere signalerne og holder mig til at trække CATV fra fiberboksen til antenneudtaget i stuen.

  I dag skal man jo bruge godt dobbeltskærmet kabel og tætte konnektorer. Hvis jeg trækker et kabel direkte fra fiberboksens CATV udgang til antenneudtaget i stuen, hvor bør jeg så jorde skærmen? Jeg formoder, at skærmen skal jordes et sted, nu hvor jeg adskiller den helt fra den gamle antenne/parabol-installation.

  #104642
  st1
  Deltager

  Hej Peter,

  før vi graver os for meget ned i mulige løsninger, så skal jeg lige forstå hvorfor du både vil have CATV *og* antenne-signal?

  Indeholder dit CATV signal ikke alle de kanaler, som du kan tage på antennen?

  Eller har du f.eks. sverige på antennen, som du ikke kan tage på Waoo?

  #104643
  st1
  Deltager

  I dag skal man jo bruge godt dobbeltskærmet kabel og tætte konnektorer.

  Ja, helt almindeligt dobbeltskærmet. Du kan også få tre- og fire-lags-skærmet kabel, men det er som regel ikke nødvendigt til almindelæig indendørs installationer i villa / rækkehus. Det bedste er det med solid kobber-kerne, snarere end forkobret stål. Men det er mere hvis du har svagt signal osv.

  Hvis jeg trækker et kabel direkte fra fiberboksens CATV udgang til antenneudtaget i stuen, hvor bør jeg så jorde skærmen? Jeg formoder, at skærmen skal jordes et sted, nu hvor jeg adskiller den helt fra den gamle antenne/parabol-installation.

  Det vil sandsynligvis ikke være nødvendigt at jorde skærmen eksplicit. Den bliver jordet til stel i apparterne. Hvis du absolute vil have jordet installationen, så er et godt sted at gøre det der, hvor signalet kommer ind i huset og distribueres rundt (forstærker / switch / fiberkonverter). Du bør dog tale med en elektriker for at sikre dig at det bliver gjort ordentligt.

  #105363
  PeterJ
  Deltager

  Hej St1.

  Mange tak for dit svar.

  Vi har tidligere haft antenne og Canal Digital. Tanken var, at man måske kunne samle alle signaler i én antennedåse i stuen, så uanset om vi i fremtiden ønskede Canal Digital, Waoo eller Boxer, så var ethvert tænkeligt signal til disse allerede klar, uden at der ville skulle foretages ændringer i installationen. Realistisk set vender vi nok aldrig tilbage til fortiden med Canal Digital, men tanken om at have alle tænkelige signaler samlet, var alligevel sjov. Omvendt er det nok ikke så hensigtsmæssigt ift. støj fra hvad jeg tænker er vidt forskellige frekvenser, der ville skulle samles i et signal, uden at jeg ved noget som helst om radio.

  Fibias lille boks er ikke jordet, men vi har et rackskab med vores egen switch, der er jordet. Installation med CATV fra fiberboksens CATV-udgang til en antennedåse i stuen, kræver vel ikke nogen switch, men jeg har bemærket at de fleste Triax-antenneudtag har en lille jordklemme, hvor jeg tænker, at jeg kunne jorde installationen, så den får samme potentiale som rackskab, Ethernet-installation og alt andet.

  Kan du anbefale antennedåse, konnektor og kabel? Jeg har en forkærlighed for Triax, men der udover ved jeg intet om produkterne. Gerne fire-lags skærm med solid kobber og gerne et højt tværsnit, hvis det giver en bedre forbindelse. Jeg går ud fra, at jeg skal bruge en F-konnektor, kabel og en dåse til udtag i stuen og et “antennepatch”-kabel (bruges det udtryk?) mellem udtag i stue og TV.

Login Registrer
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button