Peter Haldbæk

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Opsætning med 2 antenner og MANGE stik #331008
    Peter Haldbæk
    Deltager

    Tak for svar. I mit eksisterende setup samler jeg netop mine 2 antenner med en omvendt fordeler som så går over i en 4-vejs fordeler, så godt at høre jeg er på rette vej. Jeg kommer så til at splitte det ene af de kabler med en ekstra fordeler, sikkert en 4-vejs igen. Jeg antog at signalet ville blive svagere hver gang man splittede det, men det er måske så lidt at det ikke burde betyde det store? Og er der nævneværdig forskel på fordelerne, de ser jo rimelig ens ud, når man kigger på udvalget.

    Mvh. Peter

    Peter Haldbæk
    Deltager

    Jeg har også udviklet en version til iPhone, som kan findes her: https://itunes.apple.com/app/id759184885. Jeg har valgt at gøre den gratis for en periode, så I er meget velkomne til at prøve den af og give feedback.

    Det samme gælder for Android versionen, som kan hentes her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.briskbee.master&hl=en.

    Begge apps understøtter i øjeblikket sendemaster for landene Danmark, Sverige, Tyskland, Polen, Storbritannien, Irland og Australien. Der er planer om at udvide listen med Frankrig, Tjekkiet og forhåbentlig USA. Hvis nogle har kendskab til data fra andre lande er jeg meget interesseret i dette. Jeg har fokuseret på at gøre app’en så simpel som mulig for at gøre det let for hr. og fru Danmark at sætte antennen op. Det betyder at der i app’en ikke er detaljeret information om frekvenser, effekt og den slags. Jeg har dog overvejet at tilføje dette for avancerede brugere, hvis der skulle være stor efterspørgsel på det.

    Hvis I oplever problemer med app’en er jeg meget interesseret i en mail, så jeg har en chance for at rette eventuelle fejl fremfor en 1-stjernet anmeldelse. Jeg vil selvfølgelig blive glad for positive anmeldelser og tilkendegivelser.

    som svar til: Antenne i loftrum? #58119
    Peter Haldbæk
    Deltager

    Jeg bor i Vanløse og har placeret min antenne under loftet. Det er en Televes DAT-45 (http://www.znappi.dk/shop/televes-dat-45-antenne-203p.html), som jeg har forstærket med en Triax forstærker. Jeg tager danske (minus Gaming TV og Kanal København, sikkert pga. for meget signal) og svenske kanaler fint. Antennen er grim som bare pokker, så jeg er sikker på at mine naboer sætter pris på at den bliver under taget. Big Smile

    Jeg er på ingen måde ekspert i montering af antenner på taget, men vil mene at selvom antennen er placeret korrekt med kappe og det hele, så slipper man vel ikke for kondens og deraf en risiko for fortsatte vandskader?

    Peter

    som svar til: Samle to antenner #58118
    Peter Haldbæk
    Deltager

    Jeg tænkte jeg lige ville give en opdatering på mit lille projekt. Jeg kravlede op på loftet og drejede antennen lidt for at se om det gav et bedre signal og det gjorde det rent faktisk, både til danske og svenske kanaler. Det var dog stadig ikke helt tilfredsstillende, så jeg prøvede at sætte en forstærker på antennen, som jeg alligevel havde liggende. Det gav mærkbart bedre resultater og jeg kan nu modtage danske og svenske kanaler uden problemer. Approve

    Jeg tror dog også nogle af problemerne ligger i de digitale modtagere jeg bruger. Jeg har en Denver DMB 107HD, som klarer alle kanaler fint, mens min HTPC med Hauppauge Nova T-500 modtager stadig har en lille smule problemer med de danske kanaler. Men alt i alt er jeg godt tilfreds med resultatet og jeg betragter min opsætning som VM-klar! DK

    Der skal ihvertfald ikke pilles mere før VM er slut.

    Tak for hjælpen til alle i tråden.

    Peter

    som svar til: Samle to antenner #57683
    Peter Haldbæk
    Deltager

    Ok. Så tager jeg en tur på loftet og drejer lidt på antennen i første omgang. Det skal dog siges at det svenske signal ikke er superstærkt, men dog godt nok til at jeg sjældent oplever udfald. Det sker noget oftere med de danske kanaler. Dette varierer dog også alt afhængig af hvilken digital modtager jeg bruger (bare for at besværliggøre det hele).

    Hvis det ikke virker kigger jeg på 2-vejs splitteren og en ekstra antenne og ser hvad det giver.

    Tak for hjælpen. 🙂

    som svar til: Samle to antenner #57679
    Peter Haldbæk
    Deltager

    Det regnede jeg også med. Spørgsmålet gik mere på hvad det er jeg så skal bruge. Jeg havde håbet på en lavpraktisk løsning a la en omvendt 2 vejs splitter, men jeg ved ikke om det findes (eller om det overhovedet vil virke).

    Jeg faldt lige over den her: http://www.netto-sat.dk/dvbt_t…..igpdvt6gb2

    Og den her: http://www.av-connection.dk/?P…..mp;ML=1099

    Det ligner unægteligt det jeg kigger efter, men er der nogen der kender alternativer til dette (og om disse forslag er tilstrækkelige til formålet)?

    Min nuværende antenne er en Televes DAT45 og jeg regner med at anskaffe en lille UHF antenne (11 elementer eller mindre) til at pege mod en dansk sender. Min Televes er ikke forstærket (men det kunne måske godt blive aktuelt på et tidspunkt).

    Peter

Login Registrer
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
Back to top button