Opsætning med 2 antenner og MANGE stik

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #319144
  Peter Haldbæk
  Deltager

  Jeg er ved at trække en masse nye antennestik i huset og har brug for lidt hjælp/indspark til hvordan det hele skal strikkes sammen.

  På loftet har jeg en aktiv UHF antenne indstillet på Malmø samt en lille DVB antenne/boks (som jeg er lidt i tvivl om effekten af, da jeg vist fik sat en for kraftig forstærker på på et tidspunkt og den derfor kan være brændt af). Jeg vil gerne samle signalet fra de to antenner og fordele det til resten af huset. Fra loftet splittes kablet i 4. 3 af kablerne går til hvert værelse på 1. sal, samt et kabel går hele vejen i kælderen, hvor det igen skal splittes til ihvertfald 4 stik.

  Jeg er lidt af en amatør, når det kommer til forstærkere og splittere, så hvordan vil et ideelt setup se ud og hvilke forstærkere/splittere kan anbefales? Jeg døjer også lidt med forstyrrelser på mit eksisterende setup, sikkert pga. svagt signal, men måske også pga. dårligt isolerede kabler, så hvilket kabel kan anbefales for god isolation?

  Peter 🙂

  #331001

  Jeg vil foreslå en antennefordeler der gÅr fra en fordelerstik  fra antenne til de antenneudtag i dine rum, så træk kabler fra loftet, ned.

  hvis antennekablet ikke er F-stik i enden, skal du have et sådan et, for at undgå ekstra stik, til at fastmontere på Fordelerdåsen.

  sådan en kan du både købe hos AvXperten, AV-Cables og AV Connection.

  Anslået pris er ca. 300+ kr. Afhængig af antennekablet størrelse

  #331002
  Preben Pedersen
  Deltager

  Du burde kunne bruge en 2 fordeler omvendt, så hver af de 2 antenner går ind i denne og udgangen sætter du så ind i indgangen til enten en antenneforstærker eller direkte ind i den 4 fordelere – du har til de øvrige værelser.

  Skal der strøm til de 2 antenner, så skal det indsættes før, du sætter 2 fordeleren ind imellem.

   

  #331008
  Peter Haldbæk
  Deltager

  Tak for svar. I mit eksisterende setup samler jeg netop mine 2 antenner med en omvendt fordeler som så går over i en 4-vejs fordeler, så godt at høre jeg er på rette vej. Jeg kommer så til at splitte det ene af de kabler med en ekstra fordeler, sikkert en 4-vejs igen. Jeg antog at signalet ville blive svagere hver gang man splittede det, men det er måske så lidt at det ikke burde betyde det store? Og er der nævneværdig forskel på fordelerne, de ser jo rimelig ens ud, når man kigger på udvalget.

  Mvh. Peter

  #331114
  Kim Dyre
  Deltager

  Jo da. Hver gang du splitter, mister du nogle dB, da den til rådighed værende effekt fordeles på to eller flere ledere. Teoretisk mistes 3 dB ved en 2-splitter. En 4-splitter er sat sammen af 3 stk 2-splittere, så dér er den teoretiske reduktion 6 dB fra ind til ud.

  I praksis er tab lidt højere – jeg ville regne med 4 dB pr trin for gode splittere.

  Dine fire stik i kælderen vil derfor hver have 16 dB lavere signal end der kommer ind på den første splitter på loftet.

  Husk at montere slut-modstand i ubrugte stik: Hvis der f.x. ikke lige står et TV i ét af værelserne, hvortil du ellers har trukket et antennekabel, så sæt en slut-modstand i stikket. Hvis ikke man gør det, så risikerer man problemer med signalerne i anlægget. Det gælder alle udgange – også i kælderen 😉

   

Login Registrer
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button