Kim Dyre

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Har jeg for meget signal? #331116
    Kim Dyre
    Deltager

    NB: Jeg har regnet med 0 dB for sende-antennens forstærkning og forudsætter vel dermed, at signalet udsendes i ‘kugle-form’? Hvis Hove på en eller anden måde styrer de 50 kW nogenlunde vandret ud, så skal jeg måske regne med nogle dB’s forstærkning?

    En anden tvivl: Fra Hove udsendes flere MUX’er der har hver sin frekvens. Det angives at Hove sender med 50 kW, men er det så 50 kW på hver frekvens eller 50 kW for de forskellige MUX’er til sammen?

    som svar til: Opsætning med 2 antenner og MANGE stik #331114
    Kim Dyre
    Deltager

    Jo da. Hver gang du splitter, mister du nogle dB, da den til rådighed værende effekt fordeles på to eller flere ledere. Teoretisk mistes 3 dB ved en 2-splitter. En 4-splitter er sat sammen af 3 stk 2-splittere, så dér er den teoretiske reduktion 6 dB fra ind til ud.

    I praksis er tab lidt højere – jeg ville regne med 4 dB pr trin for gode splittere.

    Dine fire stik i kælderen vil derfor hver have 16 dB lavere signal end der kommer ind på den første splitter på loftet.

    Husk at montere slut-modstand i ubrugte stik: Hvis der f.x. ikke lige står et TV i ét af værelserne, hvortil du ellers har trukket et antennekabel, så sæt en slut-modstand i stikket. Hvis ikke man gør det, så risikerer man problemer med signalerne i anlægget. Det gælder alle udgange – også i kælderen 😉

     

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Back to top button