Har jeg for meget signal?

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #331115
  Kim Dyre
  Deltager

  Jeg har 17 km fri sigt til Hove, der sender med 50 kW, og jeg havde påtænkt at montere en antenne med forstærkning på 11 dB (Triax DIGI 14 LTE 700). Baseret på Friis’ transmissions-formel for ideelle forhold:

  Friis formel

  …finder jeg, at det giver omkring 85 dBuV ud fra antennen.

  Er der nogen, der har en idé om det lyder rigtigt? Hvor meget tabes der, fordi forholdene ikke er ideelle (det er jo fx ikke vacuum)?

  Den nye masteforstærker (Triax MFA 656), som skal samle signaler fra tre antenner, har variabel forsærkning 20-35 dB for UHF-indgangen, men en maks ud på 103 dBuV. Så det er lige på (over) grænsen

  Meeen, hvis nu der i virkeligheden tabes et par dB eller mere på grund af ‘ikke-idelle forhold’, så klarer jeg lige frisag…

  Eller hva’ ?

  #331116
  Kim Dyre
  Deltager

  NB: Jeg har regnet med 0 dB for sende-antennens forstærkning og forudsætter vel dermed, at signalet udsendes i ‘kugle-form’? Hvis Hove på en eller anden måde styrer de 50 kW nogenlunde vandret ud, så skal jeg måske regne med nogle dB’s forstærkning?

  En anden tvivl: Fra Hove udsendes flere MUX’er der har hver sin frekvens. Det angives at Hove sender med 50 kW, men er det så 50 kW på hver frekvens eller 50 kW for de forskellige MUX’er til sammen?

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button