JAJE

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Adgang til flere nordiske kanaler? Hvad kan gøres? #601215
    JAJE
    Deltager

    Ved nogen om der aktivt arbejdes på at få dette til at ske?

    som svar til: Justering af parabol til 28,2Ø, 19,2Ø og 13,0Ø #601197
    JAJE
    Deltager

     

    Min parabol hedder faktisk Triax TD88, kan jeg se, beslaget er Triax FlexiBlock, helt præcist dette: https://www.av-connection.dk/?PNo=TX-300827

    Som jeg læser specifikationer så kan det bruges til satelitter med op til 20 graders spredning, jeg når kun op på 15,2 grader.

     

     

     

    som svar til: Adgang til flere nordiske kanaler? Hvad kan gøres? #458910
    JAJE
    Deltager

    Jeg er også meget interesseret i dette. At se nabolands-tv hjælper virkelig meget på forståelsen af vores fælles nordiske sprog kultur. Jeg kan ikke tale godt svensk og norsk, men jeg forstår rigtigt meget, og det har jeg primært lært via TV. Det samme gør sig gældende med tysk, men det er en anden snak.

    som svar til: 13 grader øst #365159
    JAJE
    Deltager

    Jeg har fundet fejlen. Mit LNB-hoved må have givet delvist op. Jeg prøvede med et andet hoved og får nu over 1900 services ind som jeg bør. Gad vide om det overhovedet var nødvendigt at købe en større skål…
    Tak for hjælpen

    som svar til: 13 grader øst #356965
    JAJE
    Deltager

    Jeg sad lige og holdt øje med søgningen på min modtager (blindscan på Dreambox DM900) det ser ud til at det er vertikale frekvenser over 11996 hvor der ikke findes nogle transpondere.

    som svar til: 13 grader øst #356947
    JAJE
    Deltager

    Jeg mangler denne med spansk tv

    som svar til: 13 grader øst #356931
    JAJE
    Deltager

    Jeg har nu haft tid til at sætte en større parabol op (Triax TD 88). Jeg har dog stadigvæk problemer med at få alle transpondere med. Jeg får aktuelt 77 ind, men der er omkring 100 på Hotbird 13 grader øst så jeg mangler en del endnu.

    Hvilken frekvens bør jeg justere ind efter for at få det hele med?

     

    NB: Jeg Triax Flex beslag som skal modtage 19 grader øst også.

     

    MVH

     

     

     

    som svar til: 13 grader øst #323603
    JAJE
    Deltager

    @Kasper

    Jeg er ikke erfaring med andre multistream-kanaler end et par stykker af dem på 5 grader vest.
    Der en lille liste med multistream-kanaler her http://en.satexpat.com/mis/

    Men generelt så bruger jeg kingofsat.net til at se frekvenser da jeg synes den giver en bedre oversigt end lyngsat.com, og så liveonsat.com til at se hvor det sport jeg vil se sendes henne.


    @tlk
    er et Tivusat CAM og kort en engangs investering? Hvor ofte skal kortet fornyes?

    som svar til: 13 grader øst #323591
    JAJE
    Deltager

    Tak for tippet

    Jeg kan også give et tip retur. Mange af de italienske Tivusat kanaler, også Canale 5, findes også på 5 grader vest og kan modtages gratis med en satellit-modtager der understøtter multistream.

    som svar til: 13 grader øst #307719
    JAJE
    Deltager

    Jeg bruger blindscan når der søges efter kanaler, så der bør ikke være problemer med det.

    Jeg er især på jagt efter Euronews HD og så ellers hvad der er af gratis-kanaler med nyheder og sport.

    Jeg vil gerne have muligheden for at hente alt FTA ned fra positionen. Jeg har samme setup med 19 grader øst som dog er væsentligt nemmere at fange.

     

    som svar til: 13 grader øst #307544
    JAJE
    Deltager

    Jeg har finindstillet endnu mere og nu findes der 61 transpondere. Dog stadigvæk ikke dem jeg har listet ovenfor, og ifølge kingofsat er der over 100 transpondere på 13 grader øst. Jeg må finde en større parabol på dba – brugte paraboler er heldigvis ret billige for tiden da mange skifter til streaming.
    Tak for svar.

    som svar til: Quad PIP på Enigma2 Dreambox DM900 boks #91987
    JAJE
    Deltager

    Jeg kan ikke finde funktionalitet/plugin (extension) til Quad PiP på nogle af de image jeg har prøvet og jeg var i går aftes igennem 4 forskellige.
    Findes den som ipk et sted? Jeg har ikke kunnet finde det i hvert fald.

    At det virker på nogle VU+ modeller hjælper mig kun så langt at jeg må overveje at sælge min Dreambox DM900 og købe en VU+ med den funktionalitet jeg ønsker.

    Jeg tror det er en tuner-ting. Altså at image detekterer hvilken tuner der sidder i enheden og giver funktionalitet derefter. Det vil også give en form for mening da tuneren jo skal vise 4 kanaler samtidigt.

     

    som svar til: DVB-T fra Tyskland (Flensborg) på Nordvestfyn #57492
    JAJE
    Deltager

    Jeg kan selvfølgelig godt se, at hvis alle jeres fjernsyn har indbygget digital-tuner er det nemmest og billigst med den løsning du selv foreslår.

    Med en 8 m høj mast er jeg temmelig sikker på, at du har gode betingelser for god modtagelse, selvfølgelig afhængig af hvor du bor. Her tænker jeg på, om du bor nede i “et hul” eller om du bor højt oppe? Men mit råd er ihvertfald, at købe en god antenneforstærker samt selvfølgelig netdel til denne, så antenneforstærkeren bliver strømforsynet igennem antennekablet.

    Det er rigtigt, ifølge tabellen du linker til, at “ARD-mux'en” og “NDR-mux'en” sender med 50 kW og ZDF-mux'en” kun sender med 20 kW. Hvorfor ved jeg faktisk ikke, men som du kan se ifølge tabellen, bliver der fra Bungsberg-senderen sendt med 50 kW fra alle tre “mux'er”. Da der bliver sendt i et Single Frequency Network (SFN) betyder det faktisk, at du ikke præcist ved hvilken sender du modtager fra. Når du retter antennen ind mod Flensburg-senderen kan du også få noget signal fra Bungsberg-senderen på ihvertfald “ZDF-mux'en”.

    Da du bor forholdsvis tæt på Tommerup-senderen vil du uden problemer kunne modtage derfra selvom du montere antennen lodret. Det er dét, der er det gode ved digitalt tv, at det ikke er følsomt på samme måde som det analoge var. Enten har du signal eller så har du ikke. Ved det analoge signal var der jo stor risiko for dobbelt-skygning m.m. hvis antennen ikke var rettet ordentlig ind mod senderen. Sådan er det heldigvis ikke med det digitale signal.

    Jeg kan nævne mig selv. Jeg bor i Skårup tæt ved Svendborg på Sydfyn og har monteret en mindre UHF-antenne der kunne minde lidt om denne her til venstre.

    Jeg har selvfølgelig sat antenneforstærker på og antennen er monteret vandret, da jeg gerne vil modtage de “private mux'er” fra Kiel-senderen. Antennen er monteret på loftet og det fungere bare perfekt. Jeg har godt signal fra de tyske kanaler samt fra Svendborg-senderen som antennen overhovedet ikke peger mod. Da TV2 sendte analogt var signalet ikke det bedste, da antennen jo ikke peger mod senderen, men det digitale signal er iorden.

    Derfor tror jeg du roligt kan gå igang med dit projekt. Held og lykke!

    Mange tak for et yderst uddybende og brugbart svar. Jeg vender tilbage med en status når projektet er blevet ført ud i livet. Det bliver nok først i påsken!

    Lige til sidst, hvilken antenneforstærker og netdel bør jeg investere i hvis jeg vælger Triax 100 element antennen?

    som svar til: DVB-T fra Tyskland (Flensborg) på Nordvestfyn #57486
    JAJE
    Deltager

    Én ting der undre mig lidt er, hvorfor du ikke blot køber en billig “free-to-air”-satellitmodtager i f.eks. Harald Nyborg? Så er du sikker på at modtage de tyske kanaler (og mange flere end på det tyske DVB-T-net) i god kavalitet døgnet rundt.

    Tak for svar

    Jeg har et ønske om at kunne se tysk tv på alle familiens tv (4 stk.) og der er det besværligt og bekosteligt at investere i udstyr til så mange rum (quattro-LNB osv), dér kommer DVB-T ind billedet, og masten står i baghaven i forvejen (ca. 8m). Jeg håber bare den er høj nok.

    Ifølge: http://www.dvb-t-nord.de/empfangsgebiete/media/hhshkiflparameter.pdf sender Flensburg-Engelby-senderen vertikalt, og ZDF-mux endda kun med 20kW. Vil ZDF kunne nå helt til Nordvestfyn?

    Ifølge: http://www.boxertv.dk/Global/Danish/PDF-filer/Sendemaster_og_frekvenser_pr_1november09.pdf sender Tommerup-senderen horisontalt.

    Kan jeg stadigvæk bruge den samme antenne (fx. Triax 100 elements)??

    Mvh.

    som svar til: DVB-T fra Tyskland (Flensborg) på Nordvestfyn #57467
    JAJE
    Deltager

    Tak for svar.

    Godt at høre at jeg ikke er på en umulig mission.

    Hvilken 100-elements antenne kan anbefales?, de er jo ikke just billige!

    Og vil jeg kunne nøjes med den til Tommerup også?

    Hvor højt tror I sådan en tysklandsantenne skal placeres?

    Der må da være nogen der har praktisk erfaring med sådan et setop.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
Back to top button