Adgang til flere nordiske kanaler? Hvad kan gøres?

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 26 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #405582

  Hej forum.

  Er der nogen som ved, hvad og hvem man kan prikke til for at få adgang til flere nordiske kanaler. Canal Digital DK har 3 svenske og 1 norsk? Hvorfor denne mærkelige ubalance?

  Hvorfor kan vi ikke få adgang til Kunstskabskanalen, SVT24 fra Sverige? Og hvorfor ikke NRK2, NRK3, TV2 Norge?
  De bliver jo alle sendt på fuld styrke over norden på parabol, det er jo “bare” at åbne for kodningen.

  Der må være en dybere mening bag, ellers er det da bare om at tryne Canal Digital om at åbne. Det kunne give langt mere guld til deres tv-pakke uden det er dyre kanaler.

  #405584
  Anonym
  Inaktiv

  Ophavsret på en masse af indholdet, hvor de kun ønsker at betale for indholdet i det pågældende land de sender fra. Det er eks. derfor at DR’s kanaler også er kodet via satellit, så at hverken Svenskere eller Nordmænd kan se kanalerne.

  Via 19.2Ø kan man også opleve det med eks. de Østrigske ORF kanaler, som egentlig ekstremt mange uden for Østrig gerne ville have lov til at kunne se.

  #405585
  kram5610
  Deltager

  Hejsa

  Uden at jeg helt ved det, kunne jeg forstille mig at Copydan spiller ind her. En nordisk kanal koster typisk 2-3 kr pr måned pr husstand. Antager vi at Canal Digital har 75.000 abonnementer koster hver kanal 2.700.000 kr i afgift til Copydan. Spørgsmålet er hvor meget den enkelte abonnement er villig til at betale for nordiske kanaler.

  I princippet kunne Canal Digital, Viasat og Boxer udsende alle de skandinaviske public service kanaler (altså alle de kanaler du nævner) – men mon ikke lige netop de kanaler Canal Digital sender er de mest populære i Danmark (af historiske grunde).

  I Norge udsender Canal Digital DR1, DR2 TV2 fra Danmark og SVT1, SVT2, Kunskabskanalen fra Sverige (men ingen TV4).

  Hos Canal Digital i Sverige ligger de danske og norske kanaler i tillægspasser der skal tilkøbes.

   

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  #405586
  kram5610
  Deltager

  Via 19.2Ø kan man også opleve det med eks. de Østrigske ORF kanaler, som egentlig ekstremt mange uden for Østrig gerne ville have lov til at kunne se.

  Det skyldes primært at RTL og Sat1 ofte får filmrettighederne til Tyskland og ORF til Østrig. Af samme grund har man skruet kraftigt med for DVB-T signalet på sendere tæt på Tyskland og kunne derfor få ORF1 ud af kabelnettet i bla. München. Bl.a. sendes søndags filmen kl 20:15 parallelt på ORF1 og RTL eller Sat1 – forskellen er bare at på ORF1 er der ingen reklamer.

  #405596
  C. Johansen
  Deltager

  Vi har det samme problem med manglende nordiske kanaler hos YouSee.

  Det opleves nærmest, som om der bevidst satses på at holde antallet af nordiske kanaler så langt nede som muligt. Og der er ingen mulighed for at købe kanalerne som ekstra-kanaler, selv om de fleste allerede ligger i YouSee’s net, da enkelte antenneforeninger paradoksalt nok modtager dem – netop fra YouSee.

  Der må ligge andre taktiske overvejelser bag – ikke bare noget med Copydan afgifter, da det tilmed skulle være særlig billigt at tilbyde nabolandskanaler til abonnenterne. De nøjagtige priser kender jeg ikke, men det har været nævnt, at prisniveauet er i en størrelsesorden 25 øre pr. kanal pr. måned. Men måske tjener YouSee for lidt på disse kanaler???

  #405599
  Anonym
  Gæst

  Jeg skrev med Nabolandskanalerne for noget tid siden, da jeg savner flere nordiske kanaler i min antenneforening i Sønderborg. De oplyser, at det koster 1 kr. pr. husstand. pr. nabolandskanal.

  I mine øjne burde det være en smal sag at tilføje et par ekstra nordiske kanaler, når de koster så lidt. Og der er jo frigjort plads efter DR3 og DR K lukkede. Og vi har i løbet af de sidste par år kun fået mere og mere kommercielt reklameafbrydelses-tv i grundpakken. Bl.a. Kanal 4 og Paramount Network, som nok ikke kan/vil nøjes med at tage 1 kr. pr. kanal.

  #405622

  Giver god mening at Canal Digital har valgt de mest populære kanaler.

  Er der nogen som ved om Canal Digital har samme planer som Sverige og Norge og sætte flere nabolandskanaler med som tilvalg? Skal man kontakte nabolandkanalerne.dk?

  Betaler gerne mere for flere svenske/norske og evt. finske (hvis der er svensk tekst). Synes de er med til stadigvæk at give tv-pakkerne noget tyngde, når nu filmkanalerne/dokumentar(savner gammeldags Discovery)/musikkanalerne(desværre nu reality) ikke har længere har så meget at komme efter.

  #405624
  C. Johansen
  Deltager

  Hele sagen stinker, for den dokumenterer tydeligt, at YouSee for alt i verden vil undgå, at kunderne kan få behovet dækket med billige programpakker.

  En konstruktion med 10 norske/svenske kanaler for en 10’er om måneden. Var det ikke en god idé, YouSee? Det var jo den holdning, der var, da antenneforeningerne startede i tidernes morgen. Billige reklamefrie kvalitetskanaler,  der allerede var betalt af nabolandene!

  Nej, det må endelig ikke ske. Tænk hvis behovet for dyre sport- og filmkanaler blev dækket langt hen ad vejen af nabolandskanaler. Så kunne man risikere, at det kun var ægte fodboldfans til at betale for fodbold på fx Tv3-kanalerne. Det ville aldrig komme til at hænge sammen.

  Det er bare surt, når man ved, at der meget let og tilmed meget billigt kunne gives adgang til en lang række nordiske kanaler. Men det passer ikke ind i YouSee’s koncept. Så kunderne må finde sig i det. Indtil videre.

  #410965
  kram5610
  Deltager

  Mon ikke de fleste danskere kan “nøjes” med SVT1, SVT2, TV2 og NRK1?

  Personligt kan jeg godt lide NRK2 også – men ikke noget must.

  Igennem Canal Digital Danmark havde jeg i ca 2,5 år også adgang til TV2 Norge (tænker ikke de kunne åbne for NRK1 uden at åbne for TV2 også – begge kanaler blev ihverfald åbnet samtidigt). Jeg har aldrig set andet et end ét afsnit af Badehotellet på TV2 Norge… NRK1 derimod bruger jeg fra tid til anden.

  Hilsen

  Morten Hesseldahl

  #424184
  tlk
  Deltager

  Der har været et politisk ønske fra flere kulturordfører at de nordiske public Service kanaler skal være gratis i norden sandsynligvis på dvb-t.                                                                                                                                         Et Boxer abonnement giver adgang til Boxer Play med svt1-2, tv4, nrk1 tv2 norge

   

  #426558
  ephram
  Deltager

  Det är viljan till dom olika tv leverantörer, inget annat som är orsaken – ni kan se nedan va som erbjuds till er grannländers kunder.

  I Norge har Canal Digital och Viasat erbjuder följande grannländers tv kanaler – detta är inkluderad i Canald Digital + Underholdning och kostar 149 nkr pr månad  och Viasat Basis som kostar 510 kr pr mnd. Vet inte varför dom inte erbjuder TV 4 Sverige i Norge – den är tillgänglig på kabel-tv och ip-tv.

  SVT 1
  SVT 2
  Kunnskapskanalen (Sverige)
  SVT 24 / Barnkanalen
  DR 1
  DR 2
  TV 2 Danmark

  I Sverige erbjuder Canal Digital tilläggs paket Norge till 49 skr per månad  och Danmark till 49 skr per månad. Canal Digital erbjuder samma paket där Norge kostar 49 skr och Danmark koster 59 skr.

  NRK 1
  NRK 2
  NRK 3 / NRK Super

  DR 1
  DR2
  DR Ramasjang
  TV 2 Danmark

  Rekommenderar att ni ställer frågan på sociala medier till dom olika tv- leverantörer – jo flera som ställer frågan ökar chansen till det kommer flera grannländers TV kanaler.

  #436333
  tlk
  Deltager

  Har forsøgt at få en kommentar fra kulturministeriet om free to air nordiske tv kanaler uden held. De har selvfølgelig også andet at tænke på med covid 19 virus.

  Det med at kontakte tv udbyder direkte eller via de “asociale medier” om flere nordiske tv kanaler er spild af tid. Det eneste de retter sig efter er en lovændring som gør de nordiske kanaler skal udbydes gratis som flow kanal.

  Man kunne med en engangsbetaling på ca 300 kr få et kort til alle nordiske kanaler hos sin tv udbyder. Skulle der være et program som på grund ophavsret skal sendes kodet,så er det ikke noget problem.

  #436383
  Bobo
  Deltager

  Hej! Jeg ved denne del af forummet er for parabol, men vil alligevel gøre opmærksom på, at der er en masse norske, svenske og finlandssvenske TV-programmer  tilgængelige som streaming på SVTs, NRKs og YLEs hjemmesider.

  #436395
  kram5610
  Deltager

  Man kunne med en engangsbetaling på ca 300 kr få et kort til alle nordiske kanaler hos sin tv udbyder. Skulle der være et program som på grund ophavsret skal sendes kodet,så er det ikke noget problem.

  300 kr – hvem skulle så betale de andre ekstra omkostninger? Kanalerne er kun på satellit fordi Viasat og Canal Digital udsender dem. Det kan vel ikke være deres ansvar at distribuere nordiske kanaler uden betaling?

  Jeg tror også at interessen for sådan et kort vil være ret lille.

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  #436411
  tlk
  Deltager

  Ved kun at der fra politisk side har været et ønske om at man gerne vil have at nordiske kanaler skal være free to air som i de lande som er medlem af nordisk råd for at styrke det nordiske samarbejde og kultur. Det syntes jeg er en god ide. man kunne f.eks se et Finsk eller svensk program med danske undertekster. Man kunne samarbejde om større begivenheder.

   

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 26 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button