carst

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Signalafbrydelser i Vendsyssel? #60359
    carst
    Deltager

    Hej Per og alle I andre, I har sandsynligheds vis ret, men når jeg ikke lige bøjer mig, skyldes det flere ting.

    1. jeg scannet i perioden efter andre kanaler og fandt ingen, nu er det en Triax boks og jeg er ikke klarover hvor god den er, plus at antenne ikke var vendt, så det kan være en del af forklaringen.
    2. jeg satte antenne direkte i TV, for at se om mux’ne så normale ude, analogt set, nu er der nok nogle der ryster på hovedet, men man kan godt, hvis man er trænet, finde muxnes’s bære bølge og modulation, de så normale ud, og så ikke forstyrret ud, derudover kunne jeg manuelt ikke finde flere(end dem jeg plejer), og ikke noget der lignet, så hvis der har været andet, har det ved undertegnet været meget svagt.
    3. jeg stod på en af bærebølgerne fra Nibe, mens jeg kunne høre pc’en falde ud, der var ikke ændring på bærebølgerne eller modulation, hvilket underbygger at det enten var forstyrrelse fra andre sender, eller det jeg tror på, nemlig at der har været noget galt med det/de data, sendere sendte ud. Jeg har før set på kabel tv, at et mux/frekvens kan have fint signalstyrke, med sende noget ud, der ikke kan ”læses” fordi selve dataene der bliver sendt ud er defekte, så hvorfor skulle det ikke kunne ske på DVB-T, der ligger jo et stort fiber netværk med router og switche bagved, som fint kan blive defekte. Specielt fordi jeg oplevede at udfaldene skete på samme tid, på alle Mux, tror jeg stadig meget på denne forklaring, det kan også godt være forklaring på, at Tolne har været mere væk end Nibe eller måske en kombination.
    4. Nu måler du på et tidspunkt, hvor det sandsynligheds vis er gået i orden, lig med ”ingen problemer med Nibe og Tolne”, men hvad har du målt på, det er vel blot bære bølgen, og ikke indhold, har du set, at du også kan se programmer uden hak, og hvad er den reale signal styrke, grunden til jeg spørger om dette, kommer jeg tilbage til senere.

     

    At Norske DVB sendere, på samme tid, skulle sætte alle danske mux ud på en gang, tror jeg ikke helt på, men vil dog heller ikke afvise(er der nogle der kender en bedre frekvens oversigt end denne http://app.fleximap.com/Norkring/live/SenderMap.aspx for den bliver man træt af at skulle holde musen over(svenskere har en komplet oversigt man bare kan søge i), vi har jo før set ”bølger” andre steder fra (selv fra Italien) hvor alt nærmest bliver fejet væk, dog plejer DR’s radio og tv program sammen med TV2 dag altid at kunne modtages, evt. med forstyrrelse på.

    Jeg kan eks. huske tilbage i TV2’s barndom, hvor man igennem aftenen kunne se fine bølger på skærmen(TVAalborg var allerede blæst helt væk af en tysk station), da TV2 slukkede sendere ved 0.30 tiden stod ZDF fuldstændigt klart på skærmen. Men det stærke signal fra Nibe kunne altså godt holde andre sendere væk, og det er vel det det handler om, jo stærke sendere er, jo mere sikkert signal, modtager vi, også under ekstreme forhold.

     

    Jeg har hørt om problemer med kanal 29 Vendsyssel og at Borås senderen i Sverige også sender på Kanal 29, samme som Mux1 i Nordjylland, men at den sommetider slår det meste af Vendsyssel omkuld, er nyt for undertegnet, jeg har kun hørt om Skagen og Læsø, og det egentlige problem er vel, at kanal 29 aldrig skulle ha været brugt i Tolne/Vendsyssel men var til brug for analogt DR1 fra Nibe. Kikker man på de sydlige frekvenser der er i brug i Norge og de vestlige fra Sverige er der jo ellers ikke noget de giver store problemer, og det var det jeg mente med, at hvis det var Norge, må det være nogle sendere langt oppe i Norge der giver problemer.

    Jeg syntes godt siden her, kunne undersøge om der har været problemer for Teracom (de ny Broadcast Service Danmark), eller om man må gi højtryk skylden og dermed atmosfærisk forstyrrelser, også for at man kan tage sine forbehold med en evt. bedre antenne. Jeg har en 32 Unix antenne liggende, som jo er meget bedre beskyttet mod indstråling bagfra end den lille gamle Triax 10 element, jeg syntes bare det burde være nok med den lille Triax, og den må da være væsentligt bedre en de flade digitale antenner der efterhånden sidder mange steder, derudover er der ikke så meget vind belastning som 32 Unix antenne, tilbage i 90’erne hvor jeg havde adgang til en fletstyrkemåler var der ca. 70 dB styrke på TV2 Nibe, med min installation, hvilket må siges at være ret pænt.

     

    Også tilbage til nutiden og et lille problem jeg har her i sommerhuset, og har haft lige siden omlægningen i 2009. Mux 1 (K29) og Mux 2 (K57) går flot ind(set på Triax boksen, men er også set på flere andre bokse), Boxer Mux 3 (K35) går ind med samme styrke, men Mux 4 (K37) går lidt svagere ind(dog ikke noget problem), Mux 5 (K50) går meget svagt ind, og her bliver signal kvaliteten periodevis gul, og sikkert derfor der engang imellem er udfald her.

    Nu er spørgsmålet: hvorfor er Mux 5 Kanal 50 så dårlig, antenne installation er som skrevet før meget enkelt, en Triax 10 element antenne, ingen filtre, ca. 13 meter ledning, en enkelt F-splitter deler signalet til 2 enheder, men det er prøvet at fjerne denne uden nævneværdig bedre resultat. 32 Unix antenne har også været prøvet med direkte ledning, uden bedre resultat, med andre ord, er det ikke direkte et antenne problem, hvilket vel også underbygges af at K57 går fint igennem.

    Andre der har denne oplevelse?, og ud fra dette kan man vel ikke andet end konkluderer at Nibe ikke sender alle Mux lige kraftigt ud, og hvorfor ikke det?

    Jeg vil skynde mig at sige, at jeg ikke direkte kan genskabe problemet på hjemme adresse i Aalborg, men her er man jo også meget tætte på senderen, men hvad siger du Per, sendes K50 svagere ud?, noget der måske kun opleves når man er langt fra sender og evt. kun mod nordvest.

     

    Mhv

    Carsten

    som svar til: Signalafbrydelser i Vendsyssel? #60351
    carst
    Deltager

    antenne.dk sagde

     admin sagde

    Tak for tilbagemeldingen Carsten. Godt at vide at det så ikke er min installation der er noget galt med.

    Eneste der pt. går ordentligt igennem her er MUX'en med DRHD. 

    admin sagde

    Tak for tilbagemeldingen Carsten. Godt at vide at det så ikke er min installation der er noget galt med.

    Eneste der pt. går ordentligt igennem her er MUX'en med DRHD. 

    Jeg har lige prøvet at måle på div. antenner i masten her i Brovst

    Nibe ingen problemer

    Tolne ingen problemer

    Gøteborg går halvdårligt igennem

    Greipstadt(Kristianssand) går virkelig kraftig ind

    så det kunne godt være noget atmosfærisk med at de norske kanaler giver indstråling, som forstyrer i perioder,ved at dvb-t modtageren ikke kan låse udelukkende på det Danske signal.

    Mvh Per

    http://www.antenne.dk

     

     

    Som jeg skrev lige før, kunne jeg godt tænke det med atmosfærisk forstyrrelser og specielt de norske kanaler har i de analoge dage før stået meget flot, men det undre mig, er at det ser ud til at ramme alle frekvenser på en gang,
    Havde det været en enkelt eller to frekvenser, den var gal med havde jeg mere troet på den, det undre mig også, at koordineringen af frekvenser skulle være skulle være dårlig, at selv om man ligger ud til vestkysten så ikke skulle se TV, på grund af højtryk, frekvenserne bruges jo helt op til Skagen.

     

    Men da der her 13.50 ser ud til at være kommet ro på og stabilt billede, for vi måske ikke opklaret det i denne omgang.

    Har du en ide om hvad det er for nogle norske sendere der evt. kan forstyrre, det kan jo ikke være dem tæt på(jeg syntes ikke den norske side er let og overskuelig), men det undre mig bare stadig, at vi ikke har oplevet problemet før, der har jo været højtryk en del gange siden overgang til digitalt tv.

     

    Carsten

    som svar til: Signalafbrydelser i Vendsyssel? #60350
    carst
    Deltager

    admin sagde

    Tak for tilbagemeldingen Carsten. Godt at vide at det så ikke er min installation der er noget galt med.

    Eneste der pt. går ordentligt igennem her er MUX'en med DRHD. 

    Det med installation var også min første tanke, det næste var så, at jeg er ca. 45 km nord for Nibe, og højtryks vejr før har ”lavet sjov”, jeg har dog ikke prøvet med digitalt TV, men i de gamle analoge dage, var norsk og svensk tv en hyppig gæst lige som tv fra Tyskland, Holland og England og kunne ses.

     

    Men hvis jeg scanner finder, jeg ikke andet, hvorfor jeg ikke tror på dette(har dog ikke udstyr til lang distance modtagelse, i dag sidder der kun en lille Triax 10 element).

     

    Også for en god ordens skyld, så har jeg ikke fuldstændig signal afbrydelse, men kun korte periodiske udfald (som p.t. er meget konstant), signal styrke falder til nul i kort tid, hvorved billedet fryser og der komme fejl. Det ser ud til, at udfaldene er synkrone på alle mux på en gang.

    Mux 2 med DR HD er også ramt, den er i hvert fald gal med DR Ramasjang.

     

    Har du ikke nogen kontakt personer ved Teracom eller Broadcast Service Danmark som det hed i gamle dage der kan kontaktes og gøres opmærksom på problemet.

     

    Boxer burde også gøres opmærksom på problemet, det er i hvert fald ikke god reklame for dem, at deres kanaler ikke virker.

     

    Carsten

    som svar til: Signalafbrydelser i Vendsyssel? #60347
    carst
    Deltager

    Yep det har jeg også, ser signal via Nibe og den er galt med stor set alle programmer.

     

    VH1 kørte i baggrunden og begyndte at falde ud, jeg kan via tv kort i pc se, at udfaldene sker på samme tid, eks. når VH1 falder ud, falder DR1 eller DR Ramasjang også ud, også så videre, udfald eller forstyrrelse er meget kortvarigt, men dog meget irriterende. frown

     

    Da fejlen rammer alle MUX og i hvert fald de fleste kanaler på både Boxer og DR, må det være noget med signal tilføjelsen(corrupted data signal) til Nibe/Tolne den er galt, forhåbentlig er der nogle der får kikke på det.

     

    Carsten

    som svar til: TV2 Hovedkanal betaling fra 2012 #60060
    carst
    Deltager

    Prisen for de 300.000 er indtil videre ca. 15 kr. + 2 gange halvårlig kortafgift fra Boxer 389 kr*2 = 778 kr., hvilket giver en pris på små 800 kr. om året. Jeg er meget sikker på, at det er meget få, der vil gi 800 kr. for at se TV2.

    Den uhørte meget høje kortafgift, er Boxers største problem.

     

    Derudover er det realt flere modtager det drejer sig om, vi ved fra anden debat om indførelse af DVB-T2, at det er ca. 1,2 millioner eller mere, der modtager via DVB-T, bl.a. findes der jo også modtager i sommerhuse, campingvogne, måske er det ekstra TV i huset ikke forbundet via parabol eller kabel tv, ligesom USB modtager til pc’en på arbejdsværelset. Da maget af dette udstyr sikker kan modtage betalings TV, er der også en stor udgift forbundet med anskaffelse af nyt udstyr.

     

    Ved den valgte løsning har TV2 dermed afskrevet sig for rigtig mange seer, og er dermed ikke længere Danmarks eneste rigtig landsdækken reklamestation, nu er man i kategori som TV3 og reklame indtægten styrtdykker derfor, så det der skulle være godt for TV2 er skidt og tro mig, prisen stiger hurtigt til 100 kr. og i løbet af få år til 500 kr., blot for at TV2 kan lave og sende det man gør i dag.

    Resultatet er, at vi der stadig har TV2 skal betale dyrt for det samme som vi får i dag gratis, og der er en del der slet ikke kan se TV2.

    Den valgte løsning er en skandale, der fortjener en tur foran på ekstrabladet.

    Jeg kan godt forstå, at TV2 vil ha en lidt stabil indtægt, men træk den dog(de 10 kr.)over licensen.

     

    Hvis dette virkelig bliver indført, er DR igen den eneste fire kanal der bliver udsendt over Danmark, hvad blev der af konkurrencen som vores politikere indførte med start af TV2 for mange år siden.

     

    Jeg tror vores politiker er blevet meget dårlig vejledt, og ikke er klar over at de er i gang med at ødelægge TV2.

     

    Gud hvor er vi et lille dumt land, hvor det hele altid skal være det meste besværlige, og vi altid skal betale alt for meget, i forhold til det man får andre steder. I andre lande som eks. bare Tyskland og England findes der over 20 – 30 frie kanaler på DVB-T. Jeg er godt klar over, at vi er et mindre sprogområde, men det er jo komisk, at vi før 1/11 2009 faktisk mange steder var bedre stille med hensyn til jordbaseret TV, da der jo faktisk i det meste af Danmark kunne fanges en ekstra reklame kanal(SBS TV, først TV Danmarks, senere SBS net og kanal4) plus TV2 og DR.

     

    Den rigtige vej er ikke, at det kun er DR der kan modtages frit, men også TV2 plus flere skal kunne modtages frit.

    som svar til: FM signal overstyrer #60002
    carst
    Deltager

    Nu har denne tråd kørt et stykke tid med overskriften ”overstyring”, lad mig give grunden til, hvorfor det ønsket er meget problematisk, og hvad overstyring er, og hvorfor den fremkommer.

    Antenneforstærke er designet til speciale formål, nogle forstærkere, typisk line forstærke og eks. D3 forstærkere til/i fællesantenne/kabel tv anlæg, er designet til at kunne tage imod et meget forholdsvis højt og bredt(mange frekvenser på en gang) indgangs signal, og yderligere forstærke det højt.
    Andre forstærkere, typisk for/mast forstærkere, er designet til at forstærke få frekvenser og svagt signal, de vil derfor hurtigt overstyre, hvis de får et for højt indgangs signal.

    Og det er dit problem, alt for højt indgangs signal, derfor dur den forstærker som du har nu ikke, den er beregnet til at forstærke svage signaler og overstyre hurtigt. Ligegyldigt hvad for en antenne du sætter på vil den ikke virke, med mindre du dæmper indgangs signal meget, og så er du lige vidt.

    Derfor skal der, hvis signalet skal forstærkes findes en anden og bedre forstærke end den du har nu.

    Men dette kan blot introducere andre problemer, fordi det er ikke sikket, at modtageren kan håndtere de forskelle stærke og svage signaler side om side.

    Et slag på tasken, så vil de stærke tyske signaler i området, ligge på 70-90 dB(men en normal 1 element antenne(ret lige dipol)), dette er et kraftig signal, de svage vil ligge på 20-40 dB, nu vil jeg ikke hænges ud, men jeg mener at DR i sin tid, mente at et signal på 51dB burde være nok til et godt og rent stereo signal, dårlige modtage kan kræve mere, mens ”æter støvsugere” kan klare sig med mindre signal. 
    For et fællesantennesystem, må der ikke være mere end 5 dB forskel imellem de forskellige radio og tv frekvenser.
    Pointen er, som andre også har nævnt det før, at det uden behandling og tilpasning af de enkelte frekvenser, kan blive meget svært at samle de svar signaler nok og rigt op, til et godt signal. Eks. giver et signal på 30 dB + 20 dB forstærkning, minus de forskellige filter, switch og fordeling ikke et godt signal på 50 dB.

    Da en prof løsning vil koste alt for meget, vil jeg foreslå, at I finder ud af de vigtigste stationer I har brug for, og koncentrere sig om at få dem med.

    Jeg er ”en glad amatør” som dog har leget men antenner og tv teknik de sidste 40 år, har også taget div. antenne kurser som der findes, derfor mener jeg og vide en del om emnet.

    Jeg har primært sat antenner op i sommerhus områder her i Nordjylland, og når de kommer til ønske om radio antenner, spørger jeg om hvad det er for nogle stationer man går efter, for når der skal en ”rigtig” FM antenne op, er det typisk for at fange en lokal radiostation.
    Er det en enkelt station det handler om, bruger jeg en mindre retningsbestemt 2 eller 3 element antenne, det plejer som regel at virke 100 % og DR skal nok komme med ligegyldig hvordan antenne vendes, er der flere stationer, flere fra flere retninger, bliver det et kompromis, man kan forsøge at dreje antenne til et midt punkt, eller gå ned en et polens ret antenne, evt. med forstærkning, dette kan også virke under normale vejr forholde, men man kan også være 100 sikker på, at det ikke virker under højtryk, og det er lige netop derfor jeg primært anvender retnings bestemte antenner. De giver på svage stationer en signal reserve, som til tider kan være nødvendigt.
    Jeg er ikke klarover, om Nordjylland er mere ramt af højtryks problemer, end eks. grænse området eller andre steder i Danmark er. For en god orden skyld, er det flere af de store lokalradio stationers gamle frekvenser, der bliver forstyrret af norske og svenske sendere, men selvom de er kommet på flere frekvenser, lige som alle andre lokalradioer i Danmark, så bliver det ikke altid lettet, vi er jo nu ude i, at mange af disse frekvenser også kan forstyrre hinanden, når man kommer lidt uden for det primært sende område, som et sommerhus område jo typisk er.

    Tilbage til dit problem.
    Jeg syntes buddet fra ” 19E2” er noget af det bedste jeg konkret har set. Jeg vil måske hellere ha distribueret dit signal vil en line forstærker, men idéen med den variable FM forstærker er god nok, med en linje forstærker, skal du jo også ha noget fornuftigt samlings udstyr før forstærker.

    Og eller tror jeg din plan er god nok, måske giver 3 element antenne bagslag, med at være for retningsbestem, og en mindre 1 eller 2 element kunne være at fortrække, jeg vil ikke anbefale rundstråle antenne, som du har fået fat på.

    En anden, meget vigtig detalje, som jeg ikke har set nævnt tidligere, er på polarisering. Næsten alle danske lokalradioer(i hvert fald i Jylland) sender lodret polarisering, dette gør de fleste af DRs hjælpesendere også, og da der er 20 dB forskel på vandret og lodret betyder det faktisk meget.  

    Med andre ord, skal din antenne vende lodret hvis du går efter radio Mojn og DR programmer fra Flensborg senderen, gad vide, om de svage tyske stationer ikke også kunne blive sendt lodret.
    Et ekstra plus er, at de stærke tyske stationer nu bliver undertrykt, så måske kan din oprinde løsning med gammel forstærker alligevel bruges, selv om jeg tvivler.

    Også undre det mig lige, hvad du vil bruge de svage tyske stationer til, er der virkelig noget godt på dem?

    Også vil jeg da også gerne høre hvordan det går.

    Carsten

    som svar til: Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD #59767
    carst
    Deltager

    For en god orden skyld er jeg ikke ny her, bare ikke særlig
    aktiv, mit gamle brugernavn har jeg fået smidt vækFrown, så derfor nyt. Smile

    Jeg spurgte i starten om nogle gode argumenter for DVB-T2,
    set i det store sammenhæng, jeg havde stadig ikke set dem, hverken her eller i
    andre forum.

    Men hoved argumentet er: Dobbelt data plads, der vil give
    bedre kvalitet eller flere kanaler. Mit svar er, ja det er super fint, hvis det
    kan gøres med bare at knipse med fingere, men det kan jo ikke, en ændring ud af
    den blå luft(pr 1/1 2012), vil betyder at alle, der bruger antenne tv skal
    skifte udstyr igen. Ifølge Flatpanels.dk er det op til 2,5 millioner TV(sikkert
    nok ikke helt det reelle tal), plus alt det løse som eks. TV kort til PC, til
    en pris af 2 milliarder, det kan der umuligt være god samfunds økonomi i.

    For undertegnet skulle jeg prøve Boxer(selv om jeg har
    kabel, er gammel antennemand, man har jo også sommerhus, hvor det skulle
    prøves), så det bliv i foråret 2009 til en Sagem med harddisk, en ganske fin
    boks efter min mening, fandt hurtigt ud af det ikke var smart at slæbe den frem
    og tilbage, så en Triax boks blev købt til sommerhuset, her var den gamle DVB
    boks fra 2004 også være ved at være tjent til udskiftning. Men at de nye bokse
    kun skulle få 2 år at leve i, er bare ikke ok. Og det er jeg sikker på, at
    størstedelen af antennebruger er enig i.

    Og det er her jeg syntes, I trænger til at komme ned på
    jorden, og se det hele i et lidt støre sammenhæng, selvom jeg er enig i, at
    bitrate ser ud til at blive lige lav nok, så er danskere slet ikke så kvalitets
    bevidste, tag bare håndbold finale i søndags, 2,7 millioner så officielt med,
    men kun 202.000 så kampen på DR HD, taler det ikke sit tydelige sprog, om at HD
    og kvalitet generelt ikke er så vigtigt for dem almindelige dansker.

    Andet argument skulle være, at det koster det samme
    ligegyldig hvornår man laver ændringen.

    Jeg må ryste på hovedet, men der er stor forskel på, om alle
    skal skifte på engang, allerede om få måneder, eller man kan skifte over en
    årrække, således at der ikke igen skal smides ellers ganske fint fungerende
    udstyr væk. Det har med andre ord stor betydning, om man løbende kan skifte,
    eller man bliver tvunget. Ved løbende udskiftning får det gamle udstyr lov til
    at virke, til det ikke kan mere, sammen med, at konkurrencen senere hen, også
    vil blive støre, er jeg ret sikker på, at den samlet udgift trods alt bliver
    mindre.  

    I løbet af efteråret 2009 blev der smidt alt for mange gode
    skærme væk, fordi de ikke kunne fange de nye digitale signaler, både for kabel
    og antenne.  Og man ville ikke ha en
    eller anden grim strømslugende kasse under sit TV, vi risikere at mange vil
    skifte disse skærme igen, dette har hverken samfund, betalings balancen eller
    vores verden godt af. At et par forretninger kunne tjene lidt på dette, reder
    ikke dansk økonomi, fakta er jo også at en del af dette udstyr vil blive købt i
    udlandet, hvorved det slet ikke gavner dansk økonomi på nogen måder.

    Produktion af elektronik er noget af det der forurener mest
    i dag, det var det der med at tænke grønt, så det vi køber, skal være af en god
    kvalitet, fremtidssikkert, og holde nogle år fremover. Dette burde heller ikke
    være noget problem, da den tekniske billede kvalitet, af de gode fladskærme,
    der er blevet solgt de sidste år, er så god, at den nærmest ikke er blevet
    forbedret, kun simplificeret, og dette er der ikke nogen grund til at købe ny
    skærm for, og ja jeg ved godt at reklamerne sige noget andet, men sandheden er
    tit ilde hørt.

    At man ikke skulle kunne tvinge producenterne til at bygge TV/produkter
    med mulighed for udskiftning af tuner, er noget være pjat, er det et krav vi
    bruger/købere og politiker kræver, bliver de nød til at levere varen, og
    selvfølgelig kan det dette, vi skriver ikke 1970. Derudover kan man bare
    politisk lægge en prisbegrænsning på skift af tuner, således at producenter og
    forretninger ikke skal kunne tjene på dette, det er der slet ikke nogen problem
    i, men at du hellere vil ha tre billige supermarkeds tv end et godt, at du vil
    ha nyt tv, hver anden år, fordi der er kommet ”en ny chip” der giver så meget
    bedre billede(læs ironi), og at du vil støtte billig forurene produktion i
    østen, her jeg ingen respekt for.

    Når jeg kommer med dette bud, er det fordi at jeg ikke kan gennemskue
    fremtiden og hvad den byder på, jeg har bange anelser om, at når DVB-T2 først er
    indført, står der noget nyt og venter, og så er vi tilbage ved udgangs punktet,
    har vi et behov, eller er det blot for teknikkens skyld.

    Jeg har ganske rigtigt ikke læst alle specifikationerne på
    tv-tuner, er heller ikke klar over hvor stor forskel der er på eks DVB-S, –T,
    DVB-T2 o.s.v.,  men hvis der blot er tale
    om en ny chip der kan det hele, så giver det selvfølgelig god mening, at bruge
    denne, det ser dog ud til, at det primært er Sony der kan levere, og da Sony
    ikke mere lige er mit mærke, vil jeg gerne ha andre mærker følger efter først,
    ellers bliver det unfair konkurrence.  

    Sony/Samsung solgte i 2008 rigtig mange TV på kontoen med at
    de havde DVB-C tuner, men visse vise tv kom ikke til at virke med dansk
    digitalt kabel tv, der var ikke tale om mandags modeller, men direkte serie,
    hvor man har været fortidig ude i forhold til hvordan man sender signalet i
    Danmark, derfor kan de ikke finder kanalerne eller taber konstant kanaler med
    mere, og det er her, jeg er bange for, at det kan gentage sig, fordi DVB-T2
    stadig er så nyt, og at TV som ellers er købt med DVB-T2, måske slet ikke ville
    virke når det evt. kunne blive en realitet.

     

    Udtagelsen som

    “Det er jo kun seerne, der
    får ekstra udgifter, herregud, hvad kan de gøre andet end at købe en ny
    boks ?

    syntes jeg er meget provokerende, og slet ikke sobert, sådan som du ellers
    gerne ville fremstå længere op, det er meget tydeligt, at argumenterne er ved
    at løbe ud i sandet, og at DVB-T2 kun er interessant for teknikkens skyld, og
    at der ikke er et realt behov i Danmark på nuværende tidspunkt.

    Forhåbentligt er det også det, dem
    som vejleder vores politiker til at se, noget tyder i hvert fald på det. DK

    Nu gik mine indlæg ikke så meget
    på TV2, og nej jeg vil ikke ret gerne undvære TV2, men da jeg har kabel TV,
    sker det nok heller ikke, men jeg finder det forkastelig, at blot fordi man har
    nogle betaling kanaler i forvejen, så skal man pludselig betale ekstra. Spørgsmålet
    er, om man overhovedet må lave sådan en forskels behandling.

    At der skal betales for TV2, og
    kanalen bliver kodet, betyder at TV2 ikke længere er landsdækken, sådan som den
    ellers enerådigt af reklamestationer har været. For at bevare denne situation,
    bliver den så fri for dem, som ikke har betalings tv, det er og bliver noget
    rod, længere er den ikke, jeg håber meget for os alle sammen at, dette bliver
    lavet om. Angry

    Jeg kan ikke se, at TV2 bliver betalings kanal og DVB-T2 har
    så meget med hinanden at gøre. 

    Carsten

    som svar til: Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD #59762
    carst
    Deltager

    Til dit lange indlæg Lars, så er det ikke ret meget jer er
    enig i, og jeg syntes du modsiger dig selv, for et er jo eks. tåbeligt at dobbelt
    sende, sådan som svenskerne gør, men når man introducere nyt, har man igen
    anden muligheder, havde man valgt Mpeg4, havde man ramt langt flere seere, hvor
    der på nuværende tidspunkt ikke er ret mange der kan se med.  

    I Danmark løber man ikke så meget ind i det problem, da man
    må gå ud fra, at de fleste har skiftet til Mpeg4 udstyr.

    Det jeg er mest enig i, er at det er vigtig at få lavet en
    plan, så vi alle igen ved, hvordan man vil forvente standart vil se og, hvornår
    man vil ændre standart, så har man noget at forholde sig til.

     eg er ikke enig i, at det er vigtigt nu at få endnu en
    tuner i sit nye TV, så er vi oppe på 4(analog, DVB-T, DVB-C og DVB-T2), en
    meget stor del af befolkningen får jo slet ikke brug for denne tuner, og den er
    jo blot med til at fordyre, det her jo også tit vist sig, at producenter der er
    først, tit ender ud med noget der ikke virker, jeg kan i hvert fald nævne flere
    Samsung og enkelte Sony modeller fra 2008, der selv om de har en DVB-C tuner, aldrig
    kommer til at fungere i Danmark.  

    Det er mere vigtigt, at man fremover kan udskifte tuneren,
    således at TV ikke bare kan eller bliver skrottet, se det vil blive en udfordring,
    for det er producenterne sikkert ikke interesseret i, det går jo ud over deres
    mersalg, hver gang der kommer nyt.

     Men det vil ikke alene gavne Danmark, den enkelte Dansker og
    den Danske betalings balance, men også hele verden. Vi skal tænke mere ”grønne”
    og skal væk fra dette ”køb og smid væk” tilstand7samfund vi er kommet i, dette
    tærer alt for meget på jorden.

     

    Carsten

    som svar til: Ny Public Service aftale TV2 regioner i HD #59761
    carst
    Deltager

    Jeg syntes det er lidt sørgeligt at se, nogle få, men ellers
    vel viende, ”nødder”, gå i selvsving over hvor god DVB-T2 skulle være. Det er,
    fuldstændigt useriøst, og jeg her ikke set en eneste fornuftig begrundelse for,
    andet end nu er svenskere begyndt, så skal vi også.

     

    Er der et behov?, nej det er der ikke.

    Jeg syntes at I glemmer, at for bare lidt mere end et år
    siden, kunne man via sin egen antenne, kun fange DR1 og TV2, var man
    heldig, kunne man fange en lokal kanal eller DR2, hvorfor skal der så pludselig
    være 100 (HD) kanaler at fange via egen antenne?, det står ingen steder
    skrevet. Fakta er, at dem som ønsker mere, eller bedste kvalitet, allerede har
    kabel TV eller parabol, eller kan få det.

    Lad mig starte med at sige, at det interesser mig ikke så
    meget, hvad Boxer gør, og denne tråd handler ikke så meget om Boxer, men
    alligevel at tage Boxer med, giver en god forståelse. Hvis Boxer ænder
    standart, skal de udskifte alle bokse ud hos kunder, dette er ikke billigt.
    Derudover, gives der også stadig tilskud ved køb af TV, og jeg er ret sikker
    på, at mange, hvis de ikke kan bruge den indbygget tuner i Tv’et, sikkert slet
    ikke vil ha ekstra kanaler via Boxer.

    Boxer kommer hverken til at konkurrere på pris eller udvalg,
    men kan godt være et fornuftigt alternativ, især i mobile situationer, som til
    fritidshus, campingvogn med mere. Boxer kan også godt fungere med nuværende
    teknik, blot man ryddet op i ligegyldige kanaler, eks. hvem kunne dog finde på
    at købe Canal+ via Boxer, når man med parabol får mange flere kanaler til
    næsten samme pris, og hvad med nabolands kanaler, tager jeg til tyskland eller
    Sverige kan jeg ikke se dansk tv, hvorfor skal disse stationer så blæses ud
    over hele Danmark. Ryder man op i dette, sammen med at man kun har en version af
    kanal, eks. er der ikke grund til at udsende 2 versioner af eks. kanal 5, men
    kun kanal 5 i HD, vil der sammen med det nye ekstra mux blive plads til ca. 5-6
    HD kanaler og Ca. 15-18 SD kanaler, så Boxer kan godt levere en fornuftig
    services frem over, ved blot at forsætte på nuværende DVB-T mpeg4 platform.

     

    For DR og public service kanaler, er jeg til gengæld mere
    oppe på mærkerne.

    Og igen spøger jeg: Er der et behov?, nej det er der stadig
    ikke. Mux 1 med de kanaler man kender (24 timers TV kanal fra regioner i HD er
    noget være pjat, og hvad koster det ikke at få deres udstyr opgraderet ved de
    regionale stationer), burde godt kunne fungere, jeg kan undre mig over
    begrænsningen på 6,5 Mbit, for der er jo plads til lidt mere, specielt i hvert
    fald til DR1. Så man kan godt få nogle pæne bilder, er man mere kritisk, er der
    parabol og kabel, som vil gøre det bedre.

     

    Preben Pedersen skrev


    Tænk lige, det drejer sig jo kun om de husstande, som
    ikke har villet være med på et fællesskab til, at investere i andre kabel typer
    eller leveringsformer, så er det vel ret og rimeligt, at de nu byder ind og
    bruger lidt penge på, at holde samfundet igang. 

    Hvad er det for en gang vrøvl, skal man straffes fordi man
    ikke har haft brug at kunne se 100 TV kanaler?, og samfundet bliver i allerhøjste
    grad ikke holdt i gang med, at vi skal købe noget elektronik og TV, der er produceret
    i udlandet, tvært i mod skubber det betalingsbalancen i den forkerte retning.

    Det var noget andet, hvis vi selv
    produceret den elektronik og TV

    Jeg er fuldstændig enig med ”kram5610” om, at det er alt for tidligt, med et skift. Det udstyr og alle de
    TV som er købt nu, skal holde længere end 2012, jeg er godt klar over, at det
    ikke er ”hele” halvdelen af Danmark der skal skifte udstyr igen(sådan som det
    skete i efteråret 2009), men kun antenne bruger, men det er jo lige præcis den
    gruppe, der ikke bruger TV så meget, udstyr som står i fritidshuset, o.s.v., hvorfor
    et skift igen, allerede nu, vil udløse ramaskrig hos mange, hvilket jeg har
    stor forståelse for, jeg er selv en af dem der ikke igen gider til at købe nyt
    udstyr til sommerhuset.
    Det handler ikke om, at jeg er købs forskrækket, jeg har som
    nok mere elektronik, end de fleste.

     

    Man kan diskutere de forskellige datoer:

     

    April 2006 blev det første Mux1 tændt, det var vedtaget
    langt tid før, at det skulle sende i DVB-T/Mpeg2, der fandtes ikke andet system
    på dette tidspunkt, efter min mening var det alt for sendt, vi kom i gang, det
    skulle som i Sverige ha været i starten af 2000. Vi i Nordjylland havde dag
    heldigvis muligheden meget før, via DVB-T forsøg.

    Juli 2007 blev det besluttet, at MUX2 pr. 1.11.2009 skulle være DVB-T/Mpeg4, igen
    kan man diskutere om det var fornuftigt, personligt havde jeg hellere set, at
    man kørte videre med Mpeg2, da både lyd og tekstning giver problemer, med
    mindre man lige anvender de få godkendte bokse der findes, jeg har eks. igennem
    efterhånden mange år brugt et TV kort i pc, og så den som optager, en eller
    anden afspilnings boks i stuen over netværk, problemet er, at selv i dag findes
    der næsten ingen der kan håndtere HE-AAC lyd, og næsten slet igen der kan
    afspille DVB subs.

    Men dengang var jo det nyeste af det nye man valgte, da
    Norge startet i efteråret 2008, var der kun en enkelt boks der virket.

    At man så i efteråret 2009, da man slukket det analoge net,
    kunne se endnu et nyt system DVB-T2, var noget andet, men vi skulle jo helt hen
    i slutningen af 2010, før dette kunne være en realitet.

     

    Man kan vist fint konkludere, at vi ikke har været heldig
    med datoer, men det kan ikke være rigtigt, at udstyr kun holder i 2 år, vi har
    bidt i det sure æble en gang, vi gør det ikke igen.

     

    Havde man i 2009 forsat med Mpeg2, havde der været bedre
    muligheder for at stifte til DVB-T2 i 2012, den mulighed har vi bare forpasset.

     

    Jeg kan ikke sige en bestemt dato, fordi det hele skal
    selvfølge ikke gå i stå, men lige at give det nuværende udstyr 7-8 leve år, må
    være rimeligt, det vil sige skift i 2017-18.

     

    Havde vi i Danmark haft mulighed for at få en masse mere TV
    ud af at skifte til DVB-T2, havde jeg ikke stået i vejen, men Danmark er ikke
    England, hvor der findes en masse ”free vive” kanaler.

     

    DR sender i forvejen alt for kanaler, Boxer må som sagt
    sejle deres egen sø, men de viste fra starten hvad deres kapacitet var, og at de
    ikke engang har fået Danmarks mest sete reklamekanal TV3 med, er efterhånden
    ved at være pinligt. Det havde klædt vores regering, ikke at ødelægge TV2, for
    det gør de, hvis det bliver en betalings kanal og, det havde været bedre at få
    flere ”fire” reklame kanaler med, sådan som man trods alt har gjort i Sverige,
    hvor Viasat laver en ”gratis” kanal 6, det går med andre ord den forkerte vej i
    Danmark, så DVB-T2 er absolut ikke en nødvendighed.

     

    Konklusion Danskerne skal ikke påduttes ekstra udgifter for
    at se Public TV, på grund af skift af system, de næste år, man har dummet sig
    en gang, det må være nok, specielt også på grund af, at det man kan få ud af de
    to MUX, ikke er så ringe endda.

     

    Min afslutning salut vil være, et krav om at alle TV der
    bliver importeret til Danmark, ja da helst hele Europa, får løs tuner modul,
    således at man har mulighed for at efter montere eller udskifte tuner til en ny
    type, sådan som B&O har det, for det stopper sikkert ikke med DVB-T2,
    udviklingen vil hele tiden løbe, og et TV skal nu holde mere end 2-3 år.

Login Registrer
Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
Back to top button