C. Johansen

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 73 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: Er satellit-tv en død teknologi? #1470690
    C. Johansen
    Deltager

    Det er muligt at købe koder til forlængelse, når HD+ kortet er udløbet.

    Man behøver derfor ikke skifte kortet rent fysisk, men blot aktivere det igen vha. koder, man køber over nettet.

    som svar til: Er satellit-tv en død teknologi? #1450513
    C. Johansen
    Deltager

    kram5610: Hvis man kører til Tyskland for at købe HD+ kort, og det accepteres, at man betaler kontant uden legitimation i en fysisk butik, vil man selvfølgelig forblive anonym. Det er ikke nødvendigt at købe et nyt kort hver 12. måned, for man kan jo købe flere kort ad gangen, når man står i en fysisk butik. Hvis man fx køber 5 kort på én gang, behøver man kun købe nye kort hver 60. måned.

    Jeg nævnte muligheden for anonymitet via satellit-tv pga. den situation, der er opstået i Europa det seneste år. I en tilspidset situation kan det være betryggende, hvis man kan modtage informationer, uden at man skal registreres. I den sammenhæng er HD+ helt uden betydning, da indholdet også sendes ukodet  i SD.

     

     

    som svar til: Er satellit-tv en død teknologi? #1443793
    C. Johansen
    Deltager

    Jeg kender godt HD+, da jeg har selv et abonnement.

    Men med hensyn til anonymitet: Jeg tvivler på, at det ikke er muligt at finde frem til kortkøber. Tyske Amazon ved da godt, hvem de sælger til.

    som svar til: Er satellit-tv en død teknologi? #1443733
    C. Johansen
    Deltager

    Det var dejligt at læse jeres svar, hvor virkeligheden beskrives, som den er. Svarene står i grel modsætning til streamingmissionærernes virkelighedsfjerne lovprisninger af streamingens påståede velsignelser.

    I forbindelse med Lise Nørgaards død besluttede vi at se Matador endnu engang og for første gang som streaming. Jeg var nysgerrig efter at se, om modtagelsen kunne gennemføres uden stop/frysninger. Det kunne den ikke! Vi kom ikke halvvejs, før de første problemer dukkede op. Så tingene er, som de plejer at være hos DRTV.

    Jeg vil nævne muligheden for at modtage radio og tv anonymt. Den kan kun lade sig gøre, hvis der er tale om free-to-air udsendelse rundsendt enten fra satellit eller mast. Modtagelse, der kræver et abonnement, vil ALTID kunne spores.

     

    som svar til: Analog antenne TV i de gode gamle dage #493518
    C. Johansen
    Deltager

    Når jeg læser jeres indlæg, får jeg unægtelig en mistanke om (eller bekræftelse af) at YouSee er bange for konkurrencen fra vore nabolandes tv. Det er nok ikke helt uden grund. Tænk hvis nabolandenes tv-kanaler blev markedsført på samme måde i Danmark som fx alle NENT kanalerne. Og så til en meget billig penge. Det ville medføre en hidtil uset oprydning i alle de overflødige skodkanaler.

    som svar til: Analog antenne TV i de gode gamle dage #486808
    C. Johansen
    Deltager

    Vi ved selvfølgelig godt alle, at det er økonomien, der styrer det hele.

    Derfor skal tv-seerne helst ikke slippe af sted med at se kvalitets tv-kanaler, der ikke koster ret meget for den enkelte seer.

    Men især de dyre fodboldkanaler har længe udgjort er særligt problem. Man er nødt til at tilrettelægge kanalpakkerne, så ingen slipper for alle foldboldkanalerne. Grundpakken med Xee længe leve.

    Det kunne let blive en helt ny økonomisk situation for YouSee, hvis man skulle tilbyde mindst 5 svenske og 5 norske kanaler og 10 – 15 tyske kanaler til kostprisen, som angiveligt skulle være omkring 1 kr. pr. kanal. Man kunne komme meget langt med en 50’er pr. måned for ca. 25 nabolandskanaler – mange af dem reklamefrie.

     

    som svar til: Analog antenne TV i de gode gamle dage #486738
    C. Johansen
    Deltager

    Jeg kan kun give Per M. ret i, at det er ærgerligt, når det er kabeloperatøren – i dette tilfælde YouSee – der fuldstændig bestemmer, hvilke programmer man kan få adgang til via kabel. Især er man ilde stedt, hvis man gerne se nabolandenes tv, som ellers var den oprindelige årsag til, at antenneforeningerne blev oprettet.

    I dag bliver nabolands-tv kørt ud på et sidespor. Intet nyt sker.

    Jeg kan huske tilbage i starten af 90’erne, da svenske Tv4 begyndte at sende. Jydsk Telefon var lynhurtig til at få kanalen lagt på nettet. Så havde man adgang til 3 svenske kanaler. Hvordan er situationen så nu ca. 30 år efter? Der er stadig kun de samme 3 svenske kanaler. Noget tilsvarende vil man opleve, hvis man kigger på norsk og tysk tv. Der sker absolut intet nyt vedrørende nabolands-tv.

    Det er utroligt, at der ikke reageres fra politisk hold, når man samtidig hører, at det er ønskeligt, at det bliver muligt i de nordiske lande at se hinandens tv-kanaler.

    som svar til: Adgang til flere nordiske kanaler? Hvad kan gøres? #405624
    C. Johansen
    Deltager

    Hele sagen stinker, for den dokumenterer tydeligt, at YouSee for alt i verden vil undgå, at kunderne kan få behovet dækket med billige programpakker.

    En konstruktion med 10 norske/svenske kanaler for en 10’er om måneden. Var det ikke en god idé, YouSee? Det var jo den holdning, der var, da antenneforeningerne startede i tidernes morgen. Billige reklamefrie kvalitetskanaler,  der allerede var betalt af nabolandene!

    Nej, det må endelig ikke ske. Tænk hvis behovet for dyre sport- og filmkanaler blev dækket langt hen ad vejen af nabolandskanaler. Så kunne man risikere, at det kun var ægte fodboldfans til at betale for fodbold på fx Tv3-kanalerne. Det ville aldrig komme til at hænge sammen.

    Det er bare surt, når man ved, at der meget let og tilmed meget billigt kunne gives adgang til en lang række nordiske kanaler. Men det passer ikke ind i YouSee’s koncept. Så kunderne må finde sig i det. Indtil videre.

    som svar til: Adgang til flere nordiske kanaler? Hvad kan gøres? #405596
    C. Johansen
    Deltager

    Vi har det samme problem med manglende nordiske kanaler hos YouSee.

    Det opleves nærmest, som om der bevidst satses på at holde antallet af nordiske kanaler så langt nede som muligt. Og der er ingen mulighed for at købe kanalerne som ekstra-kanaler, selv om de fleste allerede ligger i YouSee’s net, da enkelte antenneforeninger paradoksalt nok modtager dem – netop fra YouSee.

    Der må ligge andre taktiske overvejelser bag – ikke bare noget med Copydan afgifter, da det tilmed skulle være særlig billigt at tilbyde nabolandskanaler til abonnenterne. De nøjagtige priser kender jeg ikke, men det har været nævnt, at prisniveauet er i en størrelsesorden 25 øre pr. kanal pr. måned. Men måske tjener YouSee for lidt på disse kanaler???

    C. Johansen
    Deltager

    Det er da flot, at man kan forudsige, hvordan udviklingen bliver mange år frem, men det er vel egentlig ret uforpligtigende, for hvor er Viasat-direktøren om 10 år?  Spådommen om flow-tv’s død er måske nærmere en drøm for direktøren. Man må lægge mærke til, at han vurderer streaming-tjenester til at være (alt for?) billige. Der er virkelig potentiale for prisforhøjelser, må man forstå. Men her kan flow-tv være en bremseklods. Derfor arbejdes der ihærdigt på at latterliggøre flow-tv. Desuden er en af de ting, der fremhæves igen og igen, det frie valg, som  streaming-tv giver. Det er tilsyneladende et argument, mange køber. Det er utroligt, for hvordan kan man opfatte en tjeneste, der kræver login, som frit valg? Valget er ikke mere frit, end udbyderen tillader. Man er hverken anonym eller har frit valg på internettet. Det vil tv-udbydere kunne udnytte i en helt utrolig grad, hvis flow-tv forsvandt. En situation uden flow-tv vil kræve, at tv-seerne skal købe adgang til steaming tjenester, hver gang der skal billede på skærmen. Det bliver dyrt, hvis det skal være seværdigt tv. Streaming-tv er et fortræffeligt supplement til flow-tv, men også kun et supplement.

    som svar til: dvb-s og dvb-t modtagelse #163112
    C. Johansen
    Deltager

    Det er et rigtig typisk radio-tv-brancheproblem, du her er blevet fanget i. Man køber et apparat, og fordi man ikke har gennemgået de tekniske data med mikroskop, får man ikke det, man regner med.

    Jeg er blevet gjort opmærksom på dette aktuelle problem med manglende mulighed for at blande dvb-t/t2 og dvb-s/s2 af en seriøs og meget vidende sælger hos El-Salg (altså ikke Elgiganten eller Power).

    Nu er det egentlig ikke noget, som betyder noget for mig, da jeg alligevel modtager tv – både satellit og kabel – via eksterne modtagere, så jeg er ikke helt sikker på, hvilke fabrikater, der kan det, du efterlyser, og hvilke der ikke kan. Det forekommer mig dog nogenlunde sikkert, at Panasonic’s tv blev nævnt som en mulighed, og disse tv har, så vidt jeg husker, også 2 kortlæsere. Til gengæld tror jeg ikke, at alle de fabrikater, du nævner, kan blande dvb-t/t2 og dvbs/s2.

    Du vælger at se lidt tilbage, og tidligere har der også været andre mærkværdige oplevelser.

    Hvis man kan huske, dengang man begyndte at sende FM-stereo, oplevede mange, at den FM-stereoradio, man havde købt, desværre ikke havde FM-tuneren i stereo. Man kunne godt høre stereo – fra en pladespiller. Hvis man var heldig, kunne der monteres en FM-stereodekoder.

    Så kom der VHS optagere, som kunne optage stereolyd. Men: I begyndelsen var den type optagere ikke forsynet med en tuner, der kunne håndtere stereo. Skulle man optage stereolyden, måtte den hentes via kabel fra et stereo-tv.

    Og nu et helt aktuelt problem: Ultra-hd tv uden ultra-hd tuner. Skal disse tv vise ultra-hd tv kanaler, skal  signalet hentes fra en ekstern tuner.

    Det blev en længere skrivelse – inspireret af dit – også – lange indlæg

     

     

     

     

     

    som svar til: Frekvensfordeling når DRK og DR3 forsvinder #162720
    C. Johansen
    Deltager

    Er det fuldstændig sikkert, at DR gennemfører kanalreduktionen fra 6 til 3 kanaler? Ifølge den oprindelige plan skal reduktionen ske i det, der omtales som den anden sparerunde, og som træder i kraft ved nytår 2019/2020. Men efter regeringsskiftet er det så fortsat planen, da den nye regering uden tvivl er mere venlig stemt over for DR?

    som svar til: YouSee kanalers dårlige kvalitet – bitrate #91722
    C. Johansen
    Deltager

    Det er næsten lige så “sjovt”, at BBC World News slet ikke er i HD. Er der overhovedet andre steder end hos You-See, den leveres i SD?

    Jeg så et program på ZDF HD forleden direkte fra satellit (Astra). Målingen viste 16,8 Mbps. Man må nok sige, You-See er overordentlig effektiv til at få bragt kvalteten ned! Det gælder i særlig grad alle nabolandskanalerne, da abonnenterne helst ikke skal være tilfredse med kun at se nabolands-tv, der nærmest er hovedindholdet i grundpakken.

    som svar til: YouSee kanalers dårlige kvalitet – bitrate #91615
    C. Johansen
    Deltager

    Det er tydeligt, at You-See arbejder systematisk på at få bøvlet så mange som muligt af skrammelkanalerne fra Discovery Networks ind i sagesløse abonnenters programpakker.

    Hvad man kan gøre ved det? Det eneste, der er at gøre, er at stemme med fødderne.

    som svar til: YouSee kanalers dårlige kvalitet – bitrate #91613
    C. Johansen
    Deltager

    Der kan være 2 grunde til, at man er så uheldig at være tilsluttet You-See’s net:

    1: Der er ikke noget egentlig alternativ.

    2: Man har endnu  ikke fået skiftet til en anden udbyder.

    You-See har altid været fodslæbende med hensyn til kvaliteten. Og er det stadig. Der tilbydes fortsat masser af kanaler i SD, selv om de findes i HD andre steder.

    Man forsøger at bilde kunderne ind, at HD kanalerne er i fin kvalitet. Nogle er fine nok, men langt fra alle!  Det opdager man desværre hurtigt.

    Kanaludbuddet er også problematisk. Især er udbuddet af nabolandskanaler umådelig ringe med norsk tv som den absolutte bundskraber. Én eneste tv-kanal (NRK1) fra et af vore nærmeste nabolande kan det blive til. Det er simpelthen umuligt at finde det dårligere hos andre udbydere.

    Er der da slet ikke noget, der fungerer godt hos You-See? Jo absolut! Opkrævninger og prisstigninger er altid i top. Der er bestemt ingen slinger i valsen. Man kan så spekulere på, hvor længe den situation kan fortsætte.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 73 i alt)
Back to top button