Nyheder

Følg årets første Froome og Contador dual på Eurosport

eurosportkanalerne22 hold stiller til start, herunder 10 World Tour-hold med stjerneklasseryttere, når det fem-dages lange etapeløb Tour of Andalusia afvikles.

Tour of Andalusia byder blandt andet på årets første møde mellem de evige konkurrenter Chris Froome fra Team Sky og Alberto Contador fra Team Tinkoff-Saxo, og ifølge Eurosports faste cykelkommentator Thomas Bay kan Eurosports seere glæde sig til et nervepirrende opgør:

Selvom det er begges første løb, så kører de altid på et meget højt niveau, og derfor tror jeg, at vi kan forvente os et meget interessant løb med stor konkurrence”.

Michael Valgren fra Team Tinkoff-Saxo er løbets danske islæt og trods en sejr i bagagen i ungdomsklassen ved Tour of Dubai, må danskeren i dette løb nøjes med en rolle som hjælperytter for holdets spanske stjerne:

Når Contador stiller til start, er der ingen tvivl om, at han kører for at vinde. Derfor kommer Valgren på hårdt arbejde i Andalusien, men det kan han også klare. Contador har tidligere udtalt, at han er glad for Valgren som hjælperytter,” siger Thomas Bay.

Ud over Froome og Contador stiller andre topryttere som Jürgen Van Den Broeck fra Lotto-Belisol, Ag2R La Mondiales Jean-Christophe Peraud og Alejandro Valverde fra Movistar også til start i Andalusien. Sidstnævnte har vundet løbet de sidste tre år.

Rytterne starter ud med en 121 kilometer lang rute efterfulgt af otte kilometers tidskørsel på løbets første dag. Dernæst efterfulgt af 194, 159, 202 og 170 kilometer, og rytterne tilbagelægger dermed i alt 857 kilometer i det sydlige Spanien.

Undervejs skal rytterne passere flere store bjerge, der kan have betydning for, hvordan løbet udfolder sig. Det gælder især på løbets tredje etape, hvor rytterne slutter på toppen af Alto de Hazallanas med en gennemsnitlig stigning på 9,3 procent. Sidste gang bjerget blev brugt var i 2013-udgaven af Vuelta a España, hvor Chris Horner fra Lampre-Merida tog et afgørende skridt i retningen af den endelige sejr. Det bliver derfor spændende at se, om bjerget også kan få betydning for klassementet i Tour of Andalusia.

Tour of Andalusia er det andet løb på Europatouren og køres fra den 18.-22. februar.

Følg med på Eurosport og Eurosport 2.

I samme kategori

Back to top button