TV-Sport

Fodbold rettigheder fra 2024/25 – hvem viser hvad?

- få overblikket her

En fodbold sæson er netop afsluttet og en ny står for døren. På rettighedsfronten bliver alt ikke som det plejer. Fodbold tv-rettighederne har skiftet ejere for flere ligaer enten helt eller delvist. Det kigger vi nærmere på i denne artikel, hvor vi gennemgår de væsentlige fodboldligaer og turneringer i forhold til rettigheder og hvem der viser hvad.

Generelt så er sportsrettighedsmarkedet i opbrud, hvor streamingtjenester overtager mere og mere, så du ikke længere kan se det hele på flow tv kanaler og via en traditionel tv-pakke uden streamingtjenester. I den kommende sæson er Prime Video og Disney+ f.eks. nye tjenester med fodbold, så fodboldrettighederne er spredt endnu mere ud.

Superliga rettigheder på nye hænder

superliga kanaler

I en årrække så har Superliga rettighederne været delt mellem Viaplay (TV3 kanalerne) og Discovery (6’eren, Canal9), men fra 2024/25 sæsonen så er rettighederne delt 50/50 mellem Viaplay og TV 2.

Eftersom de to deler rettighederne med halvdelen hver, så betyder det at f.eks. TV 2 den ene spillerunde sender første-, fjerde- og sjettevalget, og spillerunden efter sender anden-, tredje- og femtevalget. Herefter byttes der rundt igen.

Det betyder, at du nu skal have TV3 Sport, TV3 Max, TV3+ og TV 2, TV 2 Sport, TV 2 Sport X for at kunne være sikker på at se kampene på TV.

På streaming skal du have Viaplay Total Reklame-link og TV 2 Play for få adgang til alle kampe.

Premier League nu ikke kun på Viaplay

premier league kanaler

Mens Viaplay i en række år har været stedet, hvor du kunne se samtlige kampe fra Premier League, så er det slut fra 2024/25 sæsonen.

Viaplay har nemlig valgt at sælge 38 kampe pr. sæson videre til streamingtjenesten Prime Video. Kampene der er solgt videre vil særligt være eftermiddagskampe lørdag kl. 13.30. Disse kampe er dermed eksklusivt at finde hos Prime Video og kan ikke ses på Viaplay eller på Viaplay Groups tv-kanaler.

Prime Video køber produktionen hos Viaplay Group, så det fortsat Viaplay folk, der vil optræde med studie / kommentator dækning.

Alle øvrige Premier League kampe kan som hidtil streames på Viaplay, og der vises også tv-kampe på TV3+, TV3 Sport, TV3 Max og See.

Champions League fortsætter på Viaplay

Champions League TV Guide Streaming

Champions League har siden turneringens start været at finde hos det daværende MTG, der nu er Viaplay Group. Efter lang tids venten, så ligger det nu fast, at turneringen fortsætter hos Viaplay i de kommende tre sæsoner også.

Dermed er det fortsat på Viaplay, at du kan streame kampene, og på TV3 Sports kanalerne du kan se dem på TV.

Europa League og Conference League på Disney+

europa league conference league disney

Det er helt nye tider for UEFA’s klubturneringer Europa / Conference League, når 2024/25 sæsonen går i gang. Streamingtjenesten Disney+ bliver nemlig stedet, hvor du kan se kampene. Dermed forsvinder turneringerne helt fra de traditionelle flow tv sportskanaler.

Disney+ har meldt ud, at fodbolden ikke koster ekstra og dermed bliver tilgængelig for alle Disney+ kunder.

Disney+ har med deres rettigheder flest europæiske kampe med dansk deltagelse. Som pokalvinder træder Silkeborg ind i Europa Leagues anden kvalrunde, mens Brøndby som sølvvinder træder ind i Conference Leagues anden kvalrunde.

FC København og Randers dyster fredag i en playoff kamp om at ind i anden kvalrunde til Conference League.

Mesterholdet FC Midtjylland skal spille sig ind i Champions League. Lykkedes det ikke, så kan de også havne på Disney+.

DBU pokalen nu kun hos Viaplay

DBU pokalen

DR købte i den seneste rettighedsperiode halvdelen af tv-rettighederne til DBU pokalen hos Viaplay. Viaplay har sikret sig rettighederne endnu engang og har ikke solgt noget videre, så det ser ud til, at du skal have TV3 Sport, TV3 Max, TV3+, See eller Viaplay Total Reklame-link for at se med.

Øvrige udvalgte pokalturneringer

FA Cup rettighederne er udløbet hos Viaplay / Discovery, og der er endnu ikke noget meldt ud, i forhold til hvem der køber rettighederne for en ny periode.

Carabao Cup har Viaplay frem til 2027

Copa Del Rey har Sport Live rettighederne til også i 2024/2025

Bundesliga fortsætter hos Viaplay

Bundesliga

Viaplay har sikret sig rettighederne helt frem til 2029, så her sker der ikke ændringer. Du får kampe på See og TV3 Sport kanalerne og det hele på Viaplay Total Reklame-link

La Liga

LaLiga fodboldHer sker der ikke noget nyt. TV 2 har rettighederne til turneringen frem til 2026, så du kan fortsat se med på TV 2’s sportskanaler og TV 2 Play.

Serie A

seria A fodbold

Ingen har i skrivende stund købt rettighederne til den italienske liga, som i en række år ellers har kunnet ses på TV 2. Deres rettigheder udløb ved 2023/24 sæsonens afslutning. Hverken Viaplay, TV 2 Play eller Max er formentlig interesseret i at købe rettighederne. Et bud kunne være DAZN, hvis de kan købe rettighederne billigt nok.

Nations League Fodbold

UEFA Nations League

Til efteråret starter en ny omgang Nations League. TV 2 har fortsat rettighederne til turneringen, og du kan se Danmarks kampe på TV 2.

Se vores sportsrettighedsoversigt her, der også har mere fodbold, end de ligaer vi har nævnt.

Hvornår starter de europæiske ligaer på 2024/25 sæsonen?

  • Superligaen: Sæsonen starter omkring weekenden den 20. og 21. juli
  • Premier League: Sæsonen starter den 17. august.
  • Bundesligaen: Sæsonen starter den 23. august
  • La Liga: Sæsonen starter omkring midten af august
  • Serie A: Sæsonen starter i weekenden den 17. august.
  • Champions League: Kvalifikationsrunderne starter den 9. juli
  • Europa League: Kvalifikationsrunderne starter den 11. juli.
  • Conference League: Kvalifikationsrunderne starter den 11. juli.
  • DBU Pokalen: starter 7. august
  • Nations League: starter 5. september

I samme kategori

Back to top button