Fejl i 70 % af husstandsinstallationerne hos Stofa kunder

| fredag 28. jun, 2013 10:13 | 1 kommentar

Dårligt tv-signal TV-Signal problemer 800 MhzBranchen Forbruger Elektronik og flere andre aktører har gjort deres for at gøre opmærksom omkring problematikken ved det nye 4G/LTE/800 MHz-netværk til mobil data. En ny undersøgelse fra Stofa ser ud til at bekræfte problematikken.

Stofa har tilbudt sine 450.000 kunder et tjek af husstandens antenneinstallation – og efter en gennemgang af 4.500 er der fundet problemer i 70 % – og af dem lå de 90 % i husstandens installation! skriver dagbladet Børsen.

I de tilfælde hvor problemet ikke kunne løses med det samme, kostede det mellem 200 og 2.000 kroner at udbedre. Daværende erhvervsminister Ole Sohn, SF, udtalte da sagen var oppe politisk ellers, at det højst ville koste 150 kroner til et filter.

Problemet er, at ældre antennekabler og -stik ikke skærmer af fra de kraftige signaler, som derfor trænger ind og forstyrrer tv-billedet. For de fleste husstande vil problemet være elimineret ved at investere i nye stik og kabler, hvor de, der er mærket YouSee Ready eller Stofa Approved er tætte.

Produktions- og servicechef Kurt Vahlun Sørensen fra Stofa siger til Børsen, at det formentlig er de mest åbenlyse fejl, der fanges i starten, og han skønner at mellem 10 og 50 % af landets cirka 2,4 millioner husstande vil få problemer.

Til sammenligning har Erhvervsstyrelsen valgt kun at fokusere på antennehusstande og er nået frem til at kun 10.000 generes. Men indstrålingen kan ramme alle uanset hvilken modtageform, de anvender: Antenne, kabel eller satellit.

Problemet vil givet også ramme flere hen ad vejen, idet teleselskaberne endnu ikke har rullet det nye net ud over alt, ligesom routere, smartphone etc. der kan anvende 4G også først for alvor at ved at ramme markedet. Problemerne kan derfor sagtens strække sig over flere år.

Læs mere om hvad du selv kan tjekke i vores guide Dårligt tv-signal? Sådan fejlsøger du

Kilde: Børsen via BFE

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (1)

 1. martin siger:

  Tal er taknemmelige, da man altid kan dreje dem til sin fordel eller pointe.

  Som jeg læser tallene i denne artikel, så er der fejl på 0,70% af anlæg/installationer hos Stofa.

  Kunderne har selv skulle bede om at få tjekket deres tv-signal. De kunder som ofte vil tage i mod sådan et tilbud, er dem der har oplevet problemer med tv-signalet. Hvis alt virker perfekt, er der jo ingen grund til at tage i mod et tilbud som dette.

  Der er 1% af kunderne, som har takket ja til at få tjekket deres tv-signal. Ud af dem er der 70% som havde problemer = 0,70% af de 450.000 kunder.

  At tallet nok er højere end 0,70% er så noget helt andet. Der vil være Stofa-kunder med dårlige installationer, som først vil opdage det senere. Men hvis en undersøgelse skal lige noget om en reel fejlprocent, så skal tjekkene af anlæg og installationer være et tilfældigt udsnit af kundebasen – og ikke kunder der selv har taget i mod tilbuddet.

Skriv et svar