Branche-Nyt

Fejl i 70 % af husstandsinstallationerne hos Stofa kunder

Dårligt tv-signal TV-Signal problemer 800 MhzBranchen Forbruger Elektronik og flere andre aktører har gjort deres for at gøre opmærksom omkring problematikken ved det nye 4G/LTE/800 MHz-netværk til mobil data. En ny undersøgelse fra Stofa ser ud til at bekræfte problematikken.

Stofa har tilbudt sine 450.000 kunder et tjek af husstandens antenneinstallation – og efter en gennemgang af 4.500 er der fundet problemer i 70 % – og af dem lå de 90 % i husstandens installation! skriver dagbladet Børsen.

I de tilfælde hvor problemet ikke kunne løses med det samme, kostede det mellem 200 og 2.000 kroner at udbedre. Daværende erhvervsminister Ole Sohn, SF, udtalte da sagen var oppe politisk ellers, at det højst ville koste 150 kroner til et filter.

Problemet er, at ældre antennekabler og -stik ikke skærmer af fra de kraftige signaler, som derfor trænger ind og forstyrrer tv-billedet. For de fleste husstande vil problemet være elimineret ved at investere i nye stik og kabler, hvor de, der er mærket YouSee Ready eller Stofa Approved er tætte.

Produktions- og servicechef Kurt Vahlun Sørensen fra Stofa siger til Børsen, at det formentlig er de mest åbenlyse fejl, der fanges i starten, og han skønner at mellem 10 og 50 % af landets cirka 2,4 millioner husstande vil få problemer.

Til sammenligning har Erhvervsstyrelsen valgt kun at fokusere på antennehusstande og er nået frem til at kun 10.000 generes. Men indstrålingen kan ramme alle uanset hvilken modtageform, de anvender: Antenne, kabel eller satellit.

Problemet vil givet også ramme flere hen ad vejen, idet teleselskaberne endnu ikke har rullet det nye net ud over alt, ligesom routere, smartphone etc. der kan anvende 4G også først for alvor at ved at ramme markedet. Problemerne kan derfor sagtens strække sig over flere år.

Læs mere om hvad du selv kan tjekke i vores guide Dårligt tv-signal? Sådan fejlsøger du

Kilde: Børsen via BFE

I samme kategori

Back to top button